Denise Parreira Wedel

Sangvideo: Ingen er så god som du

 • Publisert: 23.11.2015, 01:43
 • Kategori: Sangvideoer
 • Tusen takk for gode ord på meldinger og til dere som har truffet på meg etter jeg la ut sangvideoen "When I was your girl". Det betyr så mye å få gode tilbakemeldinger, og gode ord nå.

  Idag er det et år siden jeg mistet jeg noe av det aller kjæreste jeg hadde i livet mitt.

  Den siste tiden til farmor tilbragte vi mye tid sammen, og farmor gikk fra å være "bare farmor" til å bli så mye mer. Farmor ble en av mine beste venner, hun ble den beste lytteren i livet mitt, hun var den som kunne se tvers igjennom meg. Vi hadde uendelig mange bra samtaler sammen på rommet hennes på Nygård Sykehjem. Jeg jobbet i etasjen over, og hver gang jeg var på jobb, stakk jeg snuten innom henne. Noen ganger i bare 5 eller 10 minutter, andre ganger i timesvis. Felles for alle gangene jeg besøkte farmor, var at jeg alltid ble rikere av tiden vi tilbrakte sammen. Jeg kom alltid ut derifra med et større smil enn jeg kom inn med, og jeg følte meg alltid som et bedre menneske etter å ha sett farmor. 

  Denne fantastisk flotte dama er mitt store forbilde. Om jeg bare kan bli halvparten så flott, sterk og herlig som henne. Om jeg bare kan gi halvparten av det hun gav til alle rundt seg, til mine kjære. Om jeg bare kan få halvparten av hennes medmenneskelighet, positivitet og omsorg. Om jeg får til det, da har jeg virkelig gjort noe flott i livet. Da vil jeg være så stolt av meg selv at jeg nesten sprekker.

  I sommer var jeg på vakt med ei skjønn dame som kjenner til familien og som kjente til farmor. Jeg snakket med en pasient og pårørende, og plutselig, på grunn av noe jeg sa og måten jeg sa det på, tittet kollegaen min på meg og sa "Denise, du er så lik din farmor". Jeg brast i gråt da, jeg brast i gråt nå som jeg skrev det, og jeg gråter hver gang jeg tenker på at hun sa det til meg. Det føltes så stort å bli sammenlignet med det vakreste mennesket jeg noen gang har vært borti. Det er ingen tvil om hvor godheten og omsorgen min kommer fra, farmor hadde et så vanvittig stort hjerte. 

  Den siste tiden med farmor var vond. Vi så alle hvor dette ville gå, og det var hjerteskjærende å stå på sidelinjen og se livet forsvinne ut av henne. Jeg var på dette tidspunktet midt i eksamenstiden på sykepleieren. Kort tid i forveien hadde vi mistet farfar. Jeg jobbet på sykehjemmet de begge døde på, og jeg studerte til å bli sykepleier. Alt handlet plutselig om sykdom og død. Det ble for mye for meg. Farmors siste uke på jorden, var uken jeg skulle hatt eksamen. Jeg satt på sykehjemsrommet sammen med henne, og jeg hadde bestemt meg. Jeg skulle ikke møte opp til eksamen. Jeg skulle ikke miste et eneste minutt med farmor. Slik ble det. Dagen før eksamensdagen, onsdag, var dagen sykehjemmet og farmor bestemte seg for å stoppe all behandling og intravenøs ernæring. Alle farmors barn var bortreist og på det tidspunktet var jeg den eneste som kunne være der sammen med henne. Eksamen var ikke lenger i tankene mine. Jeg måtte godta at farmor ville stoppe behandlingen, og jeg måtte ringe familien og videreformidle legens ord som lød: "dette kommer til å gå fort".

  Farmor fortalte meg at hun aldri hadde hatt en pysjamasovernatting, sånn jenter gjør. Det tok ikke lang tid før jeg hadde hentet tannbørste, pysjamas og rigget til en seng til meg på sykehjemsrommet. Jeg ringte pappa. Han sa: "Men hva med eksamen jenta mi?". Jeg fortalte pappa at jeg ikke ville miste et eneste sekund med farmor og at jeg hadde bestemt meg for å slutte på skolen og at jeg skulle sove over hos farmor fordi jeg ikke ville hun skulle være alene. Jeg trodde det at jeg skulle slutte på skolen og droppe eksamen ville gjøre pappa skuffet, i stedet ble det stikk motsatt. Min pappa begynte å gråte. Han snakker alltid om seg selv i tredjeperson og han sa: "Pappa er ikke skuffet. Pappa er SÅ stolt av deg. Det sier mye mer om deg at du sover hos farmor enn at du slutter på skolen, og det gjør pappa mye mer stolt at du velger å være sammen med farmor." Så sa vi at vi var glad i hverandre, begge gråt. Formen til farmor ble dårligere og når vi våknet torsdagsmorgen var energinivået sunket drastisk og taleevnen begynte å bli dårlig. Jeg oppdaterte stadig familien, og fikk noen flotte lysglimt av farmor. Hun takket blant annet for det fineste pysjamaspartyet hun hadde vært på, og vi lo sammen. Hele fredagen var familien samlet og vi var mange som valgte å bli over natten. Lørdag sovnet farmor stille og fredlig inn med sin søster, sin sønn (pappa) og sitt yngste barnebarn (meg), ved sin side. 

  Jeg hadde et videoklipp fra jeg sang i begravelsen til farmor som jeg gjerne ville dele, men jeg synes det ble for personlig med selve videoen, så jeg brukte lydklippet og la til dette vakre bildet av oss to. Her er vi sammen i Danmark, bare en måneds-tid før hun gikk bort. Tenk at vi fikk denne turen sammen. Jeg er ei heldig, heldig jente som fikk kjenne min flotte farmor. Dere vil høre i første refreng at jeg må stoppe opp fordi tårene presser seg på i det jeg skal synge "Ingen er så god som du". For sannheten er at det ikke er noen som er så gode som farmor. Jeg trodde jeg måtte gi meg her, men plutselig var det noe inni meg som sa at jeg måtte klare det. Jeg måtte klare det fordi jeg visste at farmor ville ønsket det, og jeg måtte klare det fordi farmor fortjente at jeg gjorde mitt beste i hennes begravelse. 

  Vi sees igjen farmor <3 Inntil det skal jeg være den beste versjonen av meg selv og gjøre deg stolt! 

 • Publisert: 23.11.2015, 01:43
 • Kategori: Sangvideoer
 • 2 kommentarer
 • Sangvideo: When I was your girl

 • Publisert: 19.11.2015, 11:31
 • Kategori: Sangvideoer
 • Jeg laget denne sangvideoen for noen uker tilbake. Dagen før fikk jeg hjertet mitt knust av det som var min aller aller beste venn, min største støtte, min store kjærlighet - han jeg elsker så høyt. Videoen har altså ligget på pc´n min siden og jeg har ikke hatt mot nok til å legge den ut. Jeg er altfor selvkritisk og i stedet for å være fornøyd med de partiene som er bra, har jeg fokusert på de partiene jeg kunne gjort så mye bedre. Prøv å synge en sang når tårene presser seg på, hjertet ditt er knust og det har knytt seg så mye i magen din at du har lyst til å kaste opp. Til tross for at jeg var helt alene i huset hadde jeg en puls lik den jeg har når jeg synger i begravelser. Å synge av sorg er det vanskeligste, likevel er det så godt å synge akkurat når en har det så vondt. Musikk er terapi, og jeg har et vanvittig stort behov for å høre på musikk og å synge om dagen. 

  Jeg sendte melding til en av mine aller beste venninner og spurte om hun kunne gi en helt ærlig tilbakemelding på denne videoen fordi jeg ikke hadde turt å legge den ut enda. Her er svaret som får meg til å gå ut av komfortsonen og gjøre noe jeg egentlig ikke tør: 

  "At du synes det ikke er bra nok synes jeg får videoen til å virke enda mer ekte og følelsesladd. Synes både sangen og stemningen du oppnår når du synger gjenskaper akkurat hva som har gått igjennom hodet ditt de siste ukene. Og ikke at det ikke er bra nok. Jeg satt med gåsehud hele sangen og ble i grunn gnske lei meg, fordi du påvirker veldig". Til slutt avslutter hun med å skrive at jeg trygt kan legge den ut og at hun synes jeg skal dele den fordi jeg fortjener positiv feedback fra "alle oss som fortsatt elsker deg himmelhøyt".  Tårene trillet når jeg leste dette og tårene triller når jeg gjenskriver det. Jeg er så heldig. 

  Idag kom første snøen. Jeg hadde aldri gledet meg mer til jul enn jeg gjorde i år. Jeg skulle feire med den beste jeg vet om. Slik blir det ikke. Nå har jeg aldri gruet meg mer til jul enn jeg gjør i år. Når jeg tittet ut vinduet i dag morges og så snø, kom tårene.. Heldigvis er jeg omringet av verdens beste familie, de flotteste kollegaene jeg kunne bedt om og en helt fantastisk gjeng med ekte og virkelig gode venner. 

  Nå må jeg komme meg opp, kle på meg, klistre på smilet. Jeg skal snart på jobb, og der møter jeg ham. Jeg tilbringer første snødag med ham. På jobb. Som totalt fremmede. Det knyter seg i magen, det er så vondt. 

 • Publisert: 19.11.2015, 11:31
 • Kategori: Sangvideoer
 • 4 kommentarer
 • hits