Denise Parreira Wedel

Pannekaker til frokost

  • Publisert: 14.08.2017, 12:26
  • Kategori: Oppskrifter
  • God solskinnsdag fra fjorden! 

    Her begynner både Henrik og jeg å bli pjuske, begge er såre i halsen og har rennende neser. For ikke å glemme skallebank da, blæh.... Vi er litt tregt i gang her ettersom at Henrik fikk fri fra jobb idag og at formen er synkende. I skrivende øyeblikk steker jeg pannekaker. Hva er vel bedre enn å starte uken med digge SUNNE pannekaker? Denne oppskriften har jeg delt med dere før, kanskje til og med flere ganger, men disse er rett og slett for gode til å ikke deles igjen - spesielt nå som jeg har mange nye lesere. Disse pannekakene er de eneste som jeg selv synes er gode av alle typene sunne pannkekaker jeg har prøvd å lage. Disse ser liksom som pannekaker, der ser ut som pannekaker og har konsistensen til pannekaker! Mmm, yummy! 

    Til 1 porsjon trenger du: 

    1 banan

    2 egg

    1/2 teskje bakepulver

    Alternativt: kanel, kardemomme

     

    Bland alt sammen i en blender til det blir en jevn røre. Jeg hadde 30 gram havremel i mine ettersom at jeg ville at mettheten skulle holde enda lenger. Stek pannekakene på middels eller lav varme. Denne oppskriften blir 3-4 små/medium pannekaker.


     


     

    Bon Appétit ♥

  • Publisert: 14.08.2017, 12:26
  • Kategori: Oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Prosciutto di parma

  • Publisert: 02.06.2017, 12:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • I går lovet jeg dere at jeg skulle dele et middagstips for helgen, og her kommer det! I forrige uke var jeg på shopping med min gode venninne Sofia. På vei hjem skulle vi kjøpe med mat som vi kunne lage hjemme, og gikk derfor innom Meny-butikken som lå på kjøpesenteret vi var på. Det angrer jeg ikke et eneste sekund på. Vi gikk nemlig forbi en hylle med baguetter osv, og der fikk jeg øye på en 2-pk med stenovnsbakte pizzaer fra Eldorado. De så veldig innbydende ut, og det var ikke akkurat vanskelig å overtale verken Sofia eller Henrik til at dette var en god middagsidè. Bunnen finnes både i fin og fullkorn, og det synes jeg er gull! Ettersom at det var lørdag, valgte vi den fine. Den ble så vanvittig god, jeg får vann i munnen bare av å tenke på denne pizzaen. Det er uten tvil ikke siste gang vi kjøper denne bunnen og lager akkurat denne pizzaen! Jeg tror, nei jeg VET, at dette er den beste pizzaen jeg noen gang har laget, og det er ingen tvil om at det er den beste ferdigbunnen jeg har prøvd. Denne pizzaen er rett og slett for god til å ikke dele med dere!

    Det beste av alt er at prisen er fin OG at den er rask å lage, den er klar når osten har smeltet! 

    VI FYLTE PIZZAEN MED:

    ♥ GULOST - REVET MOZARELLA - FERSK MOZARELLA - SVARTE OLIVEN - PARMASKINKE - RISTEDE PINJEKJERNER ♥

    TOPPET MED:

    ♥ CHERRY TOMATER OG RUCCOLA ♥




    NYT GJERNE MED ET ISKALDT GLASS HVITVIN TIL ♥ ER DET BARE JEG SOM TENKER ITALIA NÅ? 

  • Publisert: 02.06.2017, 12:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • MELKEFRI BROWNIES PÅ 1-2-3

  • Publisert: 30.05.2017, 00:16
  • Kategori: Oppskrifter
  • Jeg har alltid vært en skikkelig tilhenger av Toro Brownies. Den har vært favoritten min i mange år, og jeg har fortsatt til gode å finne en hjemmelaget oppskrift som smaker bedre enn nettopp denne. For en liten tid tilbake hadde jeg barseltreff her hjemme, og ettersom at et par av jentene har laktoseintoleranse, så lurte jeg fælt på hva jeg skulle lage. Heldigvis husket jeg at vi på forrige barseltreff hadde snakket om nettopp Toro Brownies, og at den er helt melkefri hvis du bruker melkefritt smør når du lager den. Dermed ble valget lett for meg, det ble pose-Brownies som alle jentene kunne spise.

    Har du dårlig tid og skal ha besøk av noen som ikke tåler melk, så er dette uten tvil et veldig godt alternativ. Kaken smaker akkurat det samme, og jeg har faktisk laget den et par ganger med melkefritt smør etter barseltreffet også. 







    Strø litt melis over og pynt med frukt og bær, så ser kaken ekstra innbydende ut ♥

  • Publisert: 30.05.2017, 00:16
  • Kategori: Oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Cookies and Cream Proteinkuler

  • Publisert: 30.04.2017, 12:06
  • Kategori: Oppskrifter
  • Altså.. NAM!! I går laget jeg noen proteinkuler, og de ble en stor suksess. Alle forsvant i en fei, og i dag skal jeg lage opp en haug som vi kan ha i fryseren. De ble helt fantastisk gode, og det beste av alt er jo at de er SÅ enkle og lage. Ideen om proteinkuler fikk jeg egentlig i helgen da jeg var på Connected Experience Convention, der fikk vi nemlig smake på proteinkuler fra en leverandør. Jeg vet at jeg ikke akkurat har funnet opp kruttet her nå altså, for da jeg googlet proteinkuler, så kom det jo mange varianter opp. De fleste jeg fant var med sjokoladesmak eller peanutbutte, men ettersom at vi bare har cookies and cream hjemme, så prøvde jeg meg på det. Jeg får faktisk vann i munnen av å skrive om disse... De er perfekte som sunnere snacks, eller om du rett og slett ikke har spist nok proteiner en dag!



    - DETTE TRENGER DU - 

    60g Cookies and Cream Proteinpulver

    30g Kokosmel

    En liten skvett melk

    70% Sjokolade (eventuelt sukkerfri variant)



    - SLIK GJØR DU - 

    Bland alt det tørre sammen i en bolle. Tilsett en liten skvett melk, slik at deigen blir fast og seig. Trill til kuler og sett kulene i fryseren i 15-20min. Smelt sjokolade. Trekk kulene med sjokolade og la sjokoladen stivne. Oppbevares i kjøleskap :-)
     







    HÅPER DERE LIKER OPPSKRIFTEN - ENJOY ♥  

  • Publisert: 30.04.2017, 12:06
  • Kategori: Oppskrifter
  • 5 kommentarer
  • Enkel og god lunsj på 10 minutter

  • Publisert: 29.04.2017, 16:34
  • Kategori: Oppskrifter
  • Tidligere i dag laget jeg meg en lunsj som viste seg å bli veldig god. Jeg er vanvittig glad i å lage mat, og som regel gjør det meg ikke noe å stå på kjøkkenet lenge for å lage mat, MEN - noen ganger er man bare skikkelig sulten og vil få i seg mat raskt. Kanskje har man også dårlig tid fordi man skal rekke noe? I så fall, så passer det godt med mat som er enkelt og kjapt og lage, og som samtidig smaker godt! Dette ble lunsjen min i dag, og denne enkle oppskriften kan like gjerne brukes til middag en dag man har litt dårlig tid! 

     

    - DU TRENGER - 

    Scampi - Fullkornsspaghetti - Aspargesbønner - Chili - Hvitløk - Salt - Lime - Cocosa

     

    - SLIK GJØR DU -

    Kok pasta og aspargesbønner som anvist på pakkene  i hver sin kasserolle (tips: ha litt salt og eventuelt litt olje i spaghettien, da smaker den mye bedre). Kutt opp chili og hvitløk, og mariner scampien med litt salt, chili, bittelitt limesaft og hvitløk. Stek i cocosa. Obs: scampien skal bare stekes til den bytter farge fra grå til  rosa. Steker du scampi for lenge blir den seig og tørr. Server og NYT! 




  • Publisert: 29.04.2017, 16:34
  • Kategori: Oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Meatfree Mexican

  • Publisert: 07.04.2017, 11:23
  • Kategori: Oppskrifter
  • Her i huset spiser vi nok litt annerledes enn i de fleste norske hjem. Vi spiser nemlig varm mat flere ganger om dagen, noen ganger både til frokost, lunsj og middag. Når jeg møtte Henrik tenkte jeg at jeg aldri kom til å spise varm mat til frokost, og her sitter jeg da - jeg har nettopp inntatt måltidet på bildet under til frokost, haha! Det skal sies at jeg ikke hadde klart å spise dette til frokost om jeg sto opp klokken syv, men de siste dagene har det blitt ganske sen frokost, og da er det greit. 

    Meksikansk mat har vært en slager hos meg så lenge jeg kan huske, men nå har jeg fått meg en ny favoritt. Her om dagen skulle jeg lage meg en sen frokost, og jeg hadde ikke matlyst. Jeg hadde i hvert fall ikke lyst på havregryn som jeg vanligvis spiser til frokost, så jeg måtte være litt kreativ. I skuffen fant jeg bønner, og da kom jeg opp med ideen om en meksikansk frokost. Nå har jeg spist dette til frokost tre dager på rad, så nå er det jo på tide å dele med dere! 

    - DU TRENGER - 

    1 Tortilla Wraps (gjerne fullkorn)

    Kidney bønner eller Store hvite bønner

    Tacokrydder

    1 ss Rømme

    1/2 Avokado

    1/2 Rødløk

    1 Tomat

    1/2 Lime (eller limesaft)

    Hvitløkssalt, pepper

     

    - SLIK GJØR DU - 

    Stek bønnene i tacokrydder. Lag guacamole av avokadoen, tomaten og rødløken, og smak deg til med limesaft, hvitløkssalt og pepper. Server og NYT! 




    Kanskje var dette et middagsforslag til helgen? Det er jo faktisk litt ålreit å lage mat uten kjøtt innimellom. For en kjøttelsker som meg er det vanskelig å finne noe som frister uten kjøtt, men denne gode oppskriften var helt perfekt som den var, og her trenger man virkelig ikke kjøtt! Nå skal Henrik og jeg ut på tur med Florentina. Vi har snakket om å gå tur på verningen så lenge nå, så det skal vi idag. Henrik er oppvokst der, så den plassen er helt spesiell for ham! 
     

  • Publisert: 07.04.2017, 11:23
  • Kategori: Oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Oppskrift: Ovnsbakt torsk

  • Publisert: 06.04.2017, 18:09
  • Kategori: Oppskrifter
  • I forrige uke prøvde jeg ut en ny oppskrift som jeg fant på bloggen til flinke og flotte Linda Stuhaug. Hun og Kristine Weber er uten tvil favorittene mine innen kostholdsblogging, og hvis jeg trenger middagsinspirasjon, så er det en av disse bloggene (eller appene) jeg sjekker ut. Det er sjeldent jeg ikke finner noe, og i forrige uke fant jeg flere oppskrifter jeg hadde lyst til å prøve, blant annet denne torskeoppskriften. Her hjemme spiser vi mye torsk og poteter, og jeg må jo ærlig innrømme at man fort kan gå lei av de samme kokte potetene hver gang. Derfor prøvde jeg denne vrien, og det viste seg å bli så godt at vi definitivt lager det igjen. Egentlig sto dette på menyen i går, men ettersom at jeg ble til middag hos Sofia så får vi ta det igjen neste uke!  

     


     

    OVNSBAKT TORSK MED PURRELØKSAUS TIL 2 PERSONER 

    - DETTE TRENGER DU -

    Ca. 400 gram torsk

    Saften av halv sitron eller sitronsaft på flaske

    Sitronpepper, dill, eller annet ønsket krydder

    Poteter

    Gulrøtter, kålrabi, rødbetter, eller andre rotgrønnsaker

     

     - Purreløksaus -

    Ca 2,5 dl melk

    Purre og vårløk

    1 ts Cocosa (eller smør/olje)

    Salt, pepper, muskat

    1 stor ss Maisenna

    - SLIK GJØR DU -

    1. Sett ovnen på ca. 200 grader. Krydre torsken med sitronpepper, dill, og eventuelle andre krydderier. Skvis en halv sitron over. Pakk inn fisken i aluminiumsfolie. Ovnsbak i ca 25 min.

    2. Skrell grønnsakene og potetene, kutt alt opp i små terninger. Kok i kjele til alt er passe mykt. Ha gjerne litt salt og eventuelt olje i vannet, da smaker grønnsakene mer. 

    3. Fres vårløk og purre i cocosa. Tilsett melken og la det småkoke. Tilsett salt, pepper og muskat, og smak deg frem. Rør ut maisenna i litt kaldt vann, og tilsett i sausen til sausen er passe tykk. 





     

    ♥   HÅPER DET SMAKER   ♥

  • Publisert: 06.04.2017, 18:09
  • Kategori: Oppskrifter
  • 3 kommentarer
  • PANCAKES ALL DAY

  • Publisert: 28.03.2017, 12:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • I går laget jeg pannekaker til frokost, og hver gang jeg lager disse pannekakene lurer jeg på: hvorfor i all verdens rike lager jeg ikke disse mye oftere? De er sinnsykt gode, sunne og kjempe enkle å lage. De kan toppes med hva som helst, både søtt og salt spør du meg. Eller de kan spises akkurat som de er, for de er nemlig mer enn gode nok alene også. 

     

    Til 1 porsjon trenger du: 

    1 banan

    2 egg

    1/2 teskje bakepulver

    Alternativt: kanel, kardemomme

     

    Bland alt sammen i en blender til det blir en jevn røre. Jeg hadde 30 gram havremel i mine ettersom at jeg skulle trene og ville at mettheten skulle holde enda lenger. Stek pannekakene på middels eller lav varme. Denne oppskriften blir 3-4 små/medium pannekaker.


     



    ENJOY ♥

  • Publisert: 28.03.2017, 12:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Mocca Protein Frappucino

  • Publisert: 14.02.2017, 17:26
  • Kategori: Oppskrifter
  • Hei dere!

    Først og fremst; Tusen takk for all responsen på forrige innlegg, både her og på facebook. Jeg ble ganske overveldet av engasjementet rundt dette temaet og er veldig glad for at jeg turte å poste innlegget etter mange runder med meg selv. Viktige temaer kan ikke bare bli skøvet under teppet, de må snakkes om, skrives om og diskuteres. I skrivende øyeblikk sitter jeg og pumper melk samtidig som jeg blogger. Multitasking på høyt nivå med andre ord, hehe. Vi skal snart avgårde på trening, vi må bare få i oss litt mat først. Florentina skal passes av mamma, og jeg må bare si at vi er utrolig heldige som har henne som passer så ofte vi ønsker, slik at vi får trent sammen. Train together, stay together. Eller noe sånt... ;-)

    Grunnen til at jeg egentlig titter innom er for å dele denne fantastisk gode Frappuccinoen som jeg mikset sammen her om dagen.Det begynte med at jeg her om dagen kjøpte meg Iskaffen fra Nescafé og koste meg med den. Helt til jeg så hvor utrolig mye sukker det var i den.. Jeg bestemte meg for å lage en sukkerfri variant som jeg kunne kose meg med med god samvittighet, og den ble  mye bedre enn den fra Nescafé. Jeg måtte bare lage den igjen idag for å ta bilder og dele med dere.

    Som dere vet, er jeg en slumper når det kommer til matlaging. Jeg følger som regel ingen oppskrift, og bruker bare "sånn ca" hver gang. I dag målte jeg opp alt for å legge ut en oppskrift. Må ærlig innrømme at den jeg laget her om dagen var enda bittelitt bedre, og jeg tror det var mengden proteinpulver. Med andre ord kan du jo prøve deg frem selv, og eventuelt ta litt mer neste gang hvis du ønsker det - det kommer jeg til å gjøre. Ellers er den ganske sterk i kaffesmaken, så du kan selvsagt bytte ut Espressoen med vanlig kaffe, eller ta litt mindre. Kjenn etter! Lager du den for sterk, så er melk redningen :) 

    SONY DSC

    Dette tremper du til fire store glass: 

    Isbiter

    2 ss Nescafé Espresso (blandet ut i litt varmt vann)

    6 dl melk

    2 ss sukrin

    3 scoops sjokoladeprotein (vi bruker denne)

    SONY DSC

    Slik gjør du: 

    Bland alt sammen i en blender. Jeg liker min litt tykk og bruker derfor mye isbiter, men du velger helt selv hvor tykk den skal bli ved å bruke mye eller lite is. Hell over i et stort glass, og voilá! NYT ♥

    SONY DSC
     

    Nå er det beinøkt som står for tur! Ha en fin kveld  ♥

  • Publisert: 14.02.2017, 17:26
  • Kategori: Oppskrifter
  • 8 kommentarer
  • Sukkerfri hjemmelaget Bounty

  • Publisert: 07.02.2017, 22:53
  • Kategori: Oppskrifter
  • God kveld fra sofaen! 

    Her er babyskatten lagt, og nå håper jeg at hun sover godt. Som regel så får vi ikke lagt henne før omtrent ved midnatt (når vi selv legger oss). Vi burde jo egentlig legge oss mye tidligere, men det er jammen ikke lett det heller. Døgnet har alt for få timer, og noen ganger lurer jeg på hvorfor i all verdens rike jeg ikke har flere armer og ben? Uansett. Det viktigste nå er jo egentlig å tilfredsstille alle Florentinas ønsker og behov, alt annet er jo egentlig helt uvesentlig nå. Likevel så føler man at mye henger over skuldrene når alt bare hoper seg opp.

    Jeg har begynt å prøve ut litt nye oppskrifter på kjøkkenet om dagen, og her blir jeg mye inspirert av andre matbloggere, blant annet Kristine Weber. Hun har vært en favoritt i flere år, og jeg prøver stadig ut noen av oppskriftene hennes. Denne Bounty-oppskriften testet jeg her om dagen, og for å si det sånn: de forsvant på høykant. Det er ikke en eneste liten smule igjen.. Hehe! 

    Jeg har gjort en bitteliten justering, og det er å bruke mer sjokolade. Den eneste grunnen til det er at det er så innmari mye lettere å dyppe noe i sjokolade, om man har smeltet litt mer enn det man trenger. Ja, det blir litt svinn, men det gjør jobben MYE lettere. Det er i hvert fall min mening :) 

    Du trenger dette:

    • 130 gram kokosmasse
    • 30 gram kokosolje
    • 50 gram kokosmelk (den øverste kremen)
    • 40 gram fibersirup
    • 100-120 gram sjokolade, sukkerfri eller 70% (da blir den ikke helt sukkerfri, men det er såpass lite i hver at mengden sukker er ubetydelig

     

    Slik gjør du det:

    1. Sett kokosmelken i kjøleskap en god stund før du skal lage disse, slik at det øverste laget stivner, det er nemlig dette du skal bruke.
    2. Smelt kokosoljen sammen med fibersirupen i en liten kjele.
    3. Ha kokosmassen sammen med kremen fra kokosmelken og bland oppi kokosoljen og fibersirupen. Dette knar du sammen til en fin masse.
    4. Fodel massen i en rektangel utover i enten aluminiumsfolie eller plastfolie, pakk igjen og sett den i fryseren i en times tid.
    5. Skjær opp i firkanter i den størrelsen du ønsker, jeg laget 10.
    6. Smelt sjokoladen i vannbad. Selv har jeg MicroCook-kanne fra Tupperware og jeg smeltet sjokoladen i denne. Dypp kokosbitene i sjokoladen og legg bitene utover et bakepapir. Sett bitene i kjøleskap, og ta ut noen minutter før de skal spises. 


    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC
     

    Lag disse og kos deg med god samvittighet! Ha gjerne litt oppkuttet frukt eller bær til! Mmmmm  ♥

  • Publisert: 07.02.2017, 22:53
  • Kategori: Oppskrifter
  • 4 kommentarer
  • Middagstips: Persilletorsk

  • Publisert: 13.09.2016, 13:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke er særlig flink til å spise fisk, spesielt ikke til middag. Jeg er ganske glad i makrell i tomat, tunfisk på boks, røkelaks, og annen påleggsfisk. Middagsfisk er jeg derimot ikke spesielt glad i, og jeg foreslår eller velger aldri selv å ha fisk til middag. Blir jeg spurt om hva jeg vil ha til middag, så sier jeg alltid noe med kjøtt. Det er en litt dårlig egenskap som jeg gjerne vil gjøre noe med før vi får barn, da jeg absolutt ikke ønsker at vår lille jente skal ligne meg på dette området. Dessuten synes jeg veldig ofte at fisk smaker kjempe godt, og et par ganger nå i graviditeten har jeg til og med hatt skikkelig lyst på det. Ettersom at jeg ikke er superfan av laks, så går det mest i hvit fisk her. Nøkkelen er da å være så flink til å variere, og å være så flink med tilbehøret at jeg har lyst på fisk oftere. Henrik er vanvittig god på å ovnsbake fisk, og det er så deilig når den blir helt perfekt. 

    SONY DSC

    Så ikke dette ganske fristende ut? 

    Du trenger:

    ​ Poteter

    ​ Torsk (jeg har brukt blokk fra Norway Sea Food)

    ​ Løk

    ​ Persille

    ​ Hvitløk

    ​ Sitron (eventuelt sitronsaft)

    ​ Olivenolje

     

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til ca. 200 grader, legg fiskeblokken i aluminiumsfolie og krydre med ønsket krydder (vi bruker ofte hvitløkssalt og en krydderblanding på kvern som heter FISH). Jeg kuttet også opp en halv løk, strødde over persille og sprutet på litt sitronsaft som jeg bakte sammen med torsken for ekstra god smak. Fisken skal stå i ovnen i 25-30 min. Hos oss er 26-27 perfekt, men prøv dere litt frem her, alle stekeovner er forskjellige.

    2. Kok poteter! 

    3. Lag persilledressingen: Jeg bruker et fantastisk kjøkkenutstyr fra Tupperware som heter HerbChopper til dette, men hvis du ikke har den, så gjør du slik: Kutt hvitløk og persille så smått du får det, bland sammen med salt og pepper, og sitronsaft og olivenolje. Jeg er som før nevnt en skikkelig slumper, så smak dere gjerne frem her. Det skal lite sitronsaft til før den blir veldig syrlig, og salt og pepper ville jeg også vært svært forsiktig med i denne dressingen. Jeg liker best at hvitløken og persillen dominerer her, men det er jo opp til en hver. 

    Hva jeg bruker av tilbehør avhenger helt av hva jeg har tilgjengelig og hva jeg har lyst på. Her brukte jeg en gulrot som jeg raspet og en tomat skåret i skiver. 

    VOILÁ og BON APPÉTIT

    SONY DSC

    ​ HÅPER DET SMAKER ​​

  • Publisert: 13.09.2016, 13:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Oreo milkshake

  • Publisert: 01.08.2016, 23:30
  • Kategori: Oppskrifter
  • God kveld fra sofaen! Her er det skikkelig høstmodus! Jeg har ullsokker på, levende lys er tent rundt om i leiligheten og jeg har krøpet under et pledd. Henrik er hos en kompis, og jeg har hatt besøk av min gode venninne, Madeleine, i kveld. Vi har skravlet i timesvis, spist lefser og drukket oreo milkshake. 

    Det eneste du trenger til denne milkshaken er melk, vaniljeis og orekjeks. Av utstyr trenger du en blender, og kanskje en skje til smaking. Dere som kjenner meg vet at jeg er en slumper, og jeg har sjeldent peiling på hvor mye jeg bruker av hver ingrediens når jeg lager noe. Dette er intet unntak, men her kan du smake deg litt til selv. Jeg liker milkshaken min litt tykk i konsistensen, og må dermer bruke mindre melk og mer is. Her kan du også regulere hvor mye oreosmak du ønsker, ut i fra hvor mye oreokjeks du bruker. 

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

  • Publisert: 01.08.2016, 23:30
  • Kategori: Oppskrifter
  • 6 kommentarer
  • One pot: Chicken and rice

  • Publisert: 20.07.2016, 23:39
  • Kategori: Oppskrifter
  • Om dagen blir det laget mye god og sunn mat her i huset. Vi har som jeg så vidt nevnte i forrige innlegg, skjerpet inn med trening og kosthold. Henrik lager mye god mat, og fremover kommer jeg til å være flinkere til å dele oppskrifter med dere, slik at kanskje dere kan bli inspirerte til å prøve noe nytt og spise sunt. Vi har blitt veldig glad i one pots, og lager stadig vekk nye variasjoner. Denne synes jeg selv var vanvittig god, og det er jo SÅ enkelt å lage. Med en god salat ved siden av er dette en fullverdig, veldig sunn og fantastisk god middag! Prøv det ut! Og du? Ikke vær redd for å prøve ut noe nytt, eller å gjøre din egen vri på noen andres oppskrift. Ofte så kan det vise seg at det blir riktig godt! 

    Du trenger: 

    Ris - Cocosa (til steking) - Kyllinfilet i strimler (eller ferdige kyllingstrimler som vi har brukt her)

    Kyllingkrydder - Hvitløkssalt - Persille - Rødløk

    Hvitløksfedd

    SONY DSC

    Slik gjør du:

    1. Kok opp risen i en kjele.

    2. Stek kyllingen i en stekepanne.

    3. Ha i hvitløk, persille og rødløk. Krydre blandingen med kyllingkrydder og hvitløkssalt.

    4. La dette putre sammen, slik at alle de gode smakene blander seg. Voilá!

    SONY DSC

    SONY DSC

    Bon Appétit 

  • Publisert: 20.07.2016, 23:39
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Oppskrift: Mandelkonfekt

  • Publisert: 10.04.2016, 22:21
  • Kategori: Oppskrifter
  • I dag har solen strålt her i Sandefjord og alle vårtegnene gjør meg så vanvittig glad! Det er jo fotballsøndag, og kjæresten har fulgt spent med i hele dag.  Sofaen vår er så liten og ingen av oss satt noe godt i stuen, så vi forflyttet oss like gjerne under dynen på soverommet. Jeg følte på mange måter at han gjorde det ganske klart at  "nå flytter jeg inn" i det han ikke lenger bare hadde klærne sine i skuffene her, men også like gjerne hang opp TV sitt på soverommet mitt. Vi snakket nettopp om det, og heldigvis misbruker vi ikke at vi har tv på soverommet. Jeg var i utgangspunktet veldig i mot det, men det er kanskje jeg som har blitt aller mest glad i det. Dessuten er det veldig deilig når sofaen vår er så liten og jeg alltid sovner under en film likevel. 

    Vel.. Over til poenget. Det er søndag og både mannen og jeg selv hadde et kjempe søtsug tidligere idag. Vi var begge enige om at godis ikke var et alternativ, ettersom at vi begge har skjerpet oss drastisk med kostholdet. Jeg googlet litt, men mange oppskrifter manglet vi noe til. Så kom jeg over Kristine Weber sin "Hasselnøttkonfekt", og brukte oppskriften med en liten vri ettersom at jeg manglet et par av ingrediensene. Resultatet ble mer enn godkjent hos både mannen og storesøster, og selvsagt også meg selv. Dette kunne jeg lett spist i stedet for godis på en lørdag, og alle som kjenner meg vet at DA må det være godt. Jeg er nemlig en godtemums uten like.. Spør du meg smakte dette bare helt himmelsk, og at dette var hjemmelaget og sunt var nesten for godt til å være sant.

    ♥ Du trenger 

    50 g mandler

    20 g kokosolje

    20 g sukrin gold

    1 ss honning

    20 g kakao

    8 dråper stevia vanilje 

     

    ♥ Slik gjør du 

    Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du får en våt masse. Selv har jeg verken kjøkkenmaskin eller blender, så jeg brukte min trofaste Tupperware Extra Chef, og det fungerte som bare det: for dere som vet hva jeg snakker om her. Hell massen utover til en firkant i en form, gjerne med plastfolie nedi. Sett massen inn i fryseren i 15-20 minutter. La stå litt på kjøkkenbenken før du skjærer opp i firkanter. Jeg synes de var aller best når de var ganske kalde og harde, men de var også helt nydelige når de hadde myknet litt og fått romtemperatur. 

    Et lite tips er å lage mer hvis du ikke skal spise alene, for dette var usedvanlig godt. Jeg laget oppskriften x 3 og fikk det dere ser på tallerkenen og litt til. Bitene er ganske mektige og det passer perfekt med  frukt eller bær ved siden av. Selv hadde jeg bare frosne bringebær, så da ble det sånn! 

    SONY DSC

    ENJOY 

  • Publisert: 10.04.2016, 22:21
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Hjemmelaget fiskesuppe

  • Publisert: 08.01.2016, 11:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • Denne fiskesuppen er kanskje noe av det aller beste jeg lager. Venninnen min var helt fascinert, og jeg har aldri hørt noen "MmmMm'e" som hun gjorde da hun smakte suppen min, og mamma - hun trodde ikke noe på at jeg hadde laget denne helt fra bunnen av, enkelt og greit. Hvis du lurer på hva du skal ha til middag idag, foreslår jeg at du tester ut denne. Den er både kjapp å lage, sunn og helt fantastisk god! 

    SONY DSC

    ♥ Dette trenger du 

    1l vann

    2 terninger fiskebuljong

    2 terninger grønnsaksbuljong

    Pepper, chilikrydder, paprikakrydder

    1 løk

    1 hvitløk uten fedd

    1/3 sellerirot

    2-3 gulrøtter

    1 Lett Creme Fraiche (den lyseblå)

    Valgfri fisk (jeg brukte 2 laksefileter og 2 torskefileter)

    Blåskjell (kan sløyfes)

    Reker (kan sløyfes)

    Purre (til pynt, kan sløyfes)

    SONY DSC

    ♥ Slik gjør du 

    Kok opp 1 liter vann med buljongterningene. Kutt opp alt av grønnsaker og hell det over i kjelen med kokende buljongvann og putt eventuelt oppi mer krydder. Som nevnt over brukte jeg chilikrydder, hvitløkspulver og paprikakrydder - her slumper jeg og smaker meg til underveis. Imens grønnsakene koker, skjærer du opp fisken i terninger. Når grønnsakene begynner å bli ferdige (så myke du selv ønsker), tar du kjelen til siden og tilsetter et beger Creme Fraiche Lett og hiver deretter fiskebitene oppi. La trekke noen minutter. For å forsikre at suppen er ordentlig varm, pleier jeg å sette kjelen tilbake på platen, men det er viktig at suppen ikke koker etter du har tilsatt Creme Fraiche og Fisk. Rekene tilsetter jeg helt til slutt som pynt på suppen og de blander jeg selv inn på tallerkenen ettersom at de trenger veldig kort tid i varmen - reker blir fort seige, så jeg putter rekene heller i litt for sent enn litt for tidlig! 

    SONY DSC

    Håper det smaker 

  • Publisert: 08.01.2016, 11:00
  • Kategori: Oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Hjemmelaget lasagne på 1-2-3

  • Publisert: 07.12.2015, 23:19
  • Kategori: Oppskrifter
  • Jeg elsker å lage hjemmelagete lasagne, og når jeg hadde samboer laget jeg det støtt og stadig. Nå synes jeg sånne type middager er litt stusselig hvis jeg ikke inviterer noen over på middagen, men her om dagen hadde jeg så lyst på det at jeg laget det. Problemet med å prøve å gjenfortelle oppskriften er at jeg aldri lager lasagnen min etter oppskrift. Jeg slumper som en tulling, og den ender alltid opp med å smake forskjellig, men jeg blir som regel alltid veldig fornøyd! Jeg skal prøve å gjengi oppskriften så godt jeg kan, men nøkkelen her er å smake seg frem! 

     Dette trenger du til den røde kjøttsausen: 

    Kyllingkjøttdeig eller karbonadedeig

    1 boks hakkede tomater

    1 løk

    1 hvitløk

    4-5 store sjampinjonger 

    1 maisboks

    Div krydder (jeg brukte paprika, chili, provencekrydder og pepper)

    Stek kjøttdeigen med oppkuttet løk, hvitløk og sjampinjonger. Tilsett en boks med hakkede tomater og hell over litt vann slik at sausen blir mer flytende. Tilsett ønsket krydder og en maisboks. Denne gangen hadde jeg også oppkuttet chili i den røde kjøttsausen, i tilfelle dere ser det på bildet og lurer på hva det er. Har vanligvis kun chilipulver, men det ga ekstra god og spicy smak med ekte chili også.

     

    Dette trenger du til den hvite ostesausen: 

    Melk (jeg brukte ekstra lett) 

    Hvetemel

    Revet ost

    Muskatnøtt i pulverform

    Salt og pepper

    Her kommer delen hvor jeg virkelig slumper og egentlig ikke aner hvor mye jeg bruker. Jeg elsker den hvite sausen, så lager alltid en del. Jeg bruker en mindre kjele og fyller halve med melk. Deretter tilsetter jeg 1-2 spiseskjeer med mel. Herifra bruker jeg å tilsette mer melk om den er for tykk og mer mel om den er for flytende. Jeg smaker meg til med ost, salt, pepper og muskatnøtt. Sistnevnte gir så mye og god smak, så her sparer jeg ikke på kruttet. 

    Hell først den røde kjøttsausen i en ildfast form, hell den hvite sausen over og legge på lasagneplater. Jeg bruker enten fullkornsplater i mellom, eller så liker jeg godt de grønne spinatplatene. Fortsett lagvis til det ikke er mer igjen, og topp lasagnen med ost! Jeg steker lasagnen på 200 grader på ukjent tid, tipper den står i ca. 20 min. Når lasagnen bobler og osten er skikkelig gylden - DA er det tid for mat! Bon apetite  

  • Publisert: 07.12.2015, 23:19
  • Kategori: Oppskrifter
  • 1 kommentarer
  • Dilla på koriander

  • Publisert: 24.11.2015, 21:52
  • Kategori: Oppskrifter
  • Ja, overskriften sier jo egentlig sitt. Jeg har helt totalt dilla på koriander. Nettopp derfor tenkte jeg at jeg skulle eksprimentere litt, og det endte opp med et veldig godt resultat. Hvis man lar kreativiteten få komme til innimellom, kan man finne skatter. Slik følte jeg det med denne retten. Tingen var nemlig den at jeg hadde tacokjøttdeig til overs etter helgen, men taco blir det alltids nok av og jeg lurte på hva i all verdens rike jeg skulle bruke alt dette kjøttet til. Så fikk jeg plutselig lyst på mango chutney, så tenkte jeg "JA, det passer jo med koriander!" og vips så hadde jeg tankene i spinn og forberedte en middag i hodet mitt. Dette er noen dager siden, så jeg rakk å prøve det som kveldsmat på søndag før jeg skulle ha det til middag idag.

    ♥ Dette trenger du ♥

    Fullkornspitabrød

    Kjøttdeig (med tacokrydder)

    Koriander 

    Spinat (eller annen salat)

    Paprika

    Agurk

    Chili

    Mango Chutney

    Lett rømme


    Fyll pitabrødet, ha mango chutney og rømme ved siden av og nyt! 

    For å gjøre denne middagen enda sunnere kan du enten droppe mango chutneyen eller lage den fra bunnen av. Sistnevnte har jeg ikke prøvd før, så det må jeg gjøre en gang. Glassene du får kjøpt på butikken inneholder nemlig ekstremt mye sukker, men jeg velger heller å begrense bruken enn å droppe den helt! Disse smakene sammen gir smaksløkene en real fest!

  • Publisert: 24.11.2015, 21:52
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Torsk med brokkolimos

  • Publisert: 23.11.2015, 16:41
  • Kategori: Oppskrifter
  • Nå har jeg nettopp inntatt dagens middag, og det smakte helt himmelsk. Vanligvis er jeg ikke god nok til å spise fisk, derfor har jeg konsekvent satt opp mye fisk denne uken og idag prøvde jeg en ny vri. 

     

    ♥ Dette trenger du til brokkolimosen ♥

    1 brokkoli

    1/2 kinesisk hvitløk (uten fedd)

    salt

    pepper 

    liten dæsj med melk 

     

    Kok brokkolien til den blir myk. Hell ut vannet og bruk en stavmikser til å lage mos ut av brokkolien. Putt oppi resten av ingrediensene og en liten dæsj med melk. Ved siden av har jeg torsk toppet med baconbiter. Jeg toppet også brokkolimosen med chili for å få det hele litt spicy. Nyt 



  • Publisert: 23.11.2015, 16:41
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Back on track

  • Publisert: 23.11.2015, 12:38
  • Kategori: Oppskrifter
  • Det er så deilig at jeg har klart å ta skikkelig tak i kostholdet mitt igjen. Det siste året har jeg vært litt på bærtur og selv om jeg har prøvd å gjøre noe med det, har jeg ikke helt lykkes. Ikke før nå. Kjøleskapet mitt er fylt med frukter og grønnsaker i alle slags nydelige farger og fasonger, og jeg kan love dere at det er hundre ganger lettere å spise sunt når 1) du har fristende sunn mat i kjøleskapet, og 2) når du ikke har usunn mat tilgjengelig. 

    Idag var det tungt å komme seg opp til BodyPump, men det er min egen feil. Du vet når du tenker at du skal legge deg skikkelig tidlig, også ender du opp med å legge deg skikkelig sent, også angrer du som pokker dagen etter?! Vel, det var det jeg gjorde i går kveld. Jeg var vel ikke i seng før nærmere halv tre, og det er ikke innafor. Søvn er det neste jeg må ta tak i, uten tvil! Anyways, jeg hadde jo ikke akkurat så mange valg ettersom at det var jeg som hadde timen. Det er fordelen med å være instruktør klokken 09.00 på en mandag. Du MÅ faktisk starte treningsuken din da! Også er det jo sånn at det er fryktelig deilig når det er gjort! Beste måten å starte uken på :) 

    Nå har jeg laget meg lunsj. Eller det vil si, jeg var så sulten at den var spist opp innen jeg hadde skrevet første avsnitt, hehe! Idag ble det grønn SUPERSMOOTHIE og lakseruller. Førstnevnte er bare så vanvittig god og proppfull av masse vitaminer, og hvis du vil gi immunforsvaret ditt et lite boost må du prøve denne. Fargen ser kanskje veldig skremmende ut, og jeg må ærlig innrømme at jeg var skeptisk selv. Lov meg bare at du gir den en sjanse, for denne smoothien er snadder. Så mange gode smaker på et og samme sted!



    ♥ Dette trenger du 

    Pink lady epler

    Spinat (en hel pose)

    Ingefærrot (omtrent 4 cm)

    1 ananas

    Ferskpresset eplejuice (kan byttes ut med vann)

    2-3 ferskpresset lime

    Selv byttet jeg ut eplejuicen med vann. Den er selvsagt best med eplejuicen, men jeg følte ikke jeg trengte det ettersom at det er epler i juicen. Dette er en relativt stor porsjon, jeg vil si at den i hvert fall holder til tre personer og da vil det antakeligvis være mer igjen også. Jeg kuttet ned en del på oppskriften, men jeg er og forblir en slumper og derfor er det vanskelig å gjenfortelle akkurat hva jeg brukte. Jeg vet i hvert fall at jeg brukte 2 epler, en halv ananas og 1/3 av spinatposen, resten tok jeg etter oppskriften. Her er det jo bare å bruke kreativiteten. Naturligvis vil jo smoothien smake mest av det du bruker mest av, så her kan du smake den til slik som du selv liker den best. 

    Enkel, sunn og god lunsj! Her har jeg speltlomper med kremost pepper, spinatblader og laks. Det er så godt og ta så lite tid å lage! Enjoy 

    Nå skal jeg fyre i peisen og jobbe med spansken. Første eksamen er allerede på fredag, så nå gjelder det virkelig å bruke de siste dagene riktig! 

  • Publisert: 23.11.2015, 12:38
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Oppskrift: Thailandsk Biffsalat

  • Publisert: 20.11.2015, 11:56
  • Kategori: Oppskrifter
  • I går kveld hadde jeg Madeleine over på kveldsmat, og jeg kunne bare ikke la være å knipse noen bilder av det jeg skulle lage. Denne oppskriften er nemlig altfor god til å ikke deles. Historien bak første gang jeg smakte denne salaten er ganske morsom, så jeg tar kortversjonen: Vi spoler tilbake til mai-juni og jeg er PT-student. Denne studiehelgen har jeg ikke noe sted å bo, men ei klassevenninne tilbyr meg sengeplass hos henne og jeg takker ja. Det ender med at ei til i klassen overnatter der. Det er lørdag og vi er dødsslitne etter enda en lang og tung studiedag. Vi sitter i bilen og diskuterer hva vi skal ha til middag. Vero, som vi skulle bo hos forslår Thailandsk biffsalat. Jeg kjente nesten jeg himlet med øynene. Altså, ærligtalt. Greit vi er PT-studenter, men vi MÅ ikke spise en salat på lørdagskvelden.. Jeg prøvde å være positiv til forslaget, men jeg tror det lyste av hele meg at jeg synes det var et dårlig forslag. Selv foreslo jeg pizza, men det var død kamp. Det ble Thailandsk Biffsalat. Jeg var sulten som en hest og kom til slutt til et punkt hvor jeg nesten kunne spist hva som helst. Det hele endte med at jeg forgudet salaten og forsynte meg tre ganger!

    Jeg vet jo at man ikke skal dømme mat før en har smakt, men jeg tenkte "det er en salat, det er grenser på hvor godt det kan være" - I WAS WRONG. Dette er noe av det beste jeg har smakt! Vi dro forresten til en kiosk etterpå og kjøpte ca 1kg med smågodt hver, hver vår Ben & Jerry´s bøtte og potetgull.. Sånn siden vi hadde vært så sunne liksom.. Jeg flirer her jeg sitter og skriver dette, for en fantastisk fin helg! Det ble PT-er ut av oss alle, i tilfelle noen skulle være i tvil! 

    Dette trenger du til 4 personer

    500g mørbrad biff

    1 hodesalat

    1/2 bunt fersk koriander

    1pk cherrytomater (deles i to) 

    5 reddiker (i tynne skiver)

    1 rødløk (i tynne skiver)

    1pk minimais

    Til dressingen

    4ss fiskesaus

    4ss soyasaus

    saften fra 2-3 lime

    2 fedd hvitløk (finhakket)

    1 chilli finhakket (uten frøene) 

    Slik gjør du

    1. Riv salaten, kutt opp løk, reddiker og cherrytomater. Forvell minimaisen. Bland alle disse ingrediensene og koriander sammen til en salat. 

    2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vær forsiktig med chillien, den varierer ofte i styrke. PS: Sausen skal være sterk.

    3. For å få det perfekte biffkjøttet: Del opp biffstykket i flere stykker på ca. 7-8cm. Varm opp stekepannen på middels varme med godt smør, gjerne melange. Legg biffen i stekepanna når det småfreser. Kjøttet skal småsteke på hver side i ca. 2 minutter, det skal ikke stekes slik at det får stekeskorpe. Legg kjøttet til side og la det hvile/ettersteke i ca. 2 min. Ha nytt smør i stekepanna og fres kjøttet på begge sider til det har en gyllen brunfarge og god stekeskorpe. Skjær opp stykkene i tynne skiver før du legger kjøttet over salaten. Hell dressingen over salaten til slutt! Voilá!



    Bon appétit 

  • Publisert: 20.11.2015, 11:56
  • Kategori: Oppskrifter
  • 2 kommentarer
  • Bad idea

  • Publisert: 27.10.2014, 10:22
  • Kategori: Oppskrifter
  • I go to bed late every night and realize it was a bad idea every morning...

    I går tenkte jeg (som alltid) at jeg skulle legge meg kjempe tidlig. Helst før ni! Det ble jo ikke akkurat sånn.. Faktisk ble det ikke sånn i det hele tatt. Klokken ble vel faktisk så mye som ett før jeg hadde funnet veien til senga. Jeg kom meg heldigvis opp likevel, selvom det ble litt senere enn planlagt. Planen var egentlig en lang løpetur før jeg skal på skolen, men det var for godt under dynen denne gangen også. Det går egentlig helt fint og jeg har ikke engang et snev av dårlig samvittighet. Jeg trener så mye ellers, så det går helt fint. Dessuten skal jeg på BodyPump senere idag, så da kan det hende jeg løper meg noen intervaller før eller etter BodyPumpen. 

    Jeg har stått på kjøkkenet en liten stund nå, og her er frokosten min:

    Havregrøt laget med havremel i stedet for gryn toppet med eplekaketopping, havrekjeks med friske bær og sukkerfritt bringebærsyltetøy, et glass biola blåbær og en latte macchiato. Perfekt start på dagen! 


    Toppingen på havregrøten er den perfekte toppingen for ei som meg som elsker eplekake. Jeg har kuttet opp et halvt pink lady eple, strødd sukrin gold og kanel over og hatt eplebitene i mikroen. etter 2-3 minutter smaker dette fyllet akkurat som fyllet i en eplekake og det er det beste jeg vet om å ha på havregrøten min. Perfekt slukningsmiddel for søtsug :-)


    Disse havrekjeksene var det min bestevenninne som tipset meg om. Oppskriften er egentlig funnet på bloggen til Kristina Andersen, men jeg har ikke fulgt den til punkt og prikke.

    Du trenger ♥ 50g Havregryn ♥ 20g Havremel ♥ 1dl vann ♥ 1/2ts kardemomme, kanel, salt og bakepulver ♥ 1ss sukrin gold♥ 

    Ha alt sammen i en bolle og rør godt. Jeg har ikke fulgt målene jeg har skrevet over i det hele tatt, kan godt hende det endte med noe helt annet. Litt vanskelig for en slumper å skrive oppskrifter, men jeg brukte havregrynene og havremelet til røren fikk en fin og passe tykk konsistens. Spre havrekjeksene utover et brett med bakepapir og stek i ca 5 minutter. Nyt med friske bær, sukkerfritt syltetøy, vanilje kesam, cottage cheese, eller kanskje salt pålegg? ♥

    Jeg hadde ikke sjans til å spise opp hele denne frokosten. Etter havrekjeksene var jeg så mett at jeg nesten rullet ut av sofaen, så det ble bare to skjeer av grøten som egentlig var ment som frokost, hehe - uups! Nå skal jeg løpe å stelle meg før jeg setter kursen mot skolen. Ha en fin dag 

  • Publisert: 27.10.2014, 10:22
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • Oppskrift: Sunnere lasagne

  • Publisert: 11.03.2014, 22:41
  • Kategori: Oppskrifter
  • God kveld i stugo! 

    Her har jeg nettopp inntatt en ganske sen middag. Dagen idag har bare vært så innmari bra, smilet mitt stoppet liksom aldri - hadde det kunnet gått rundt hadde det gjort det idag. Jeg tror det er været som gjør at jeg er sånn her. Kan ikke huske å ha boblet over slik som jeg har gjort idag! Dagen idag har vært en typisk hverdag i mitt liv. Jobb fra ti til fire, hjem å ordne litt i leiligheten, BodyStep fra seks til syv, og skravling og kaffe med Step-jentene før det bærer hjem for å dusje, lage mat, ta oppvasken og alt mulig annet rart som må gjøres i løpet av en dag.. 

    Idag prøvde jeg meg på en ny middagsoppskrift. Sjefa på jobb har forslått denne retten mange ganger når jeg har spurt om tips, men for å være ærlig synes jeg det hørtes skikkelig ekkelt ut, men ettersom at hun har tipset om dette så mange ganger følte jeg at jeg måtte gi det en sjanse! Det er jeg jammen glad jeg gjorde! Dagens middag ble en sunnere versjon av det vi kjenner som Lasagne. Her er pastaplatene erstattet med squash. For å gjøre det enda sunnere kunne jeg selvsagt brukt en mye magrere ost som topping, men jeg spiser så sunt ellers nå at litt ost er ikke akkurat den største skaden jeg kan gjøre! Dessuten er jeg veldig glad i ost, og noe skal en unne seg ;-) 

    Dette trenger du: 

    • Kyllingkjøttdeig
    • Squash
    • Cottage Cheese
    • Tomatpurré (eller annen "fyllsaus")
    • Ost til topping
    • Eventuelt ønsket fyll -  jeg brukte løk, champignon og hvitløk
    • Krydder etter eget ønske - jeg brukte salt, pepper, basilikum, gastromat og grillkrydder (haha, litt glad i krydder...)

    Ready, set, GO

    1. Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver ut av squashen. Legg skivene på et brett med tørkepapir i bunn slik at papiret kan absorbere litt av vannet som er i squashen. Krydre med det du selv ønsker, her har jeg kun brukt salt og pepper. 

    2. Stek kjøttdeigen og eventuelt grønnsaker osv. Her steker jeg champignonen, løken og en halv kinesisk hvitløk (hvitløk uten fedd) sammen. Her brukte jeg gastromat, basilikum, pepper og hvitløkskrydder. Når det er ferdig stekt puttet jeg oppi tomatpurréen (som i mitt tilfelle ble pizzasaus fordi det var det jeg hadde stående) og lot det putre et par minuter. 

    3. Denne delen kjenner de fleste. Lag på lag akkurat som i en vanlig lasagne! Først et lag med kjøttfyllet, så cottage cheese og squash på toppen som dere ser under. Slik fortsetter dere til det ikke er mer igjen, så toppes det hele med ost og grillkrydder!

    Under ser dere restultatet! Ved siden av hadde jeg salat. Jeg passer alltid på å ha en halv tallerken med grønnsaker eller salat, det er jo tross alt sånn en middagstallerken egentlig skal se ut. Også det å bare ta en gang da, viktig regel (som jeg nesten brøt idag, men klarte akkurat å holde meg selv i nakkeskinnet). Som dere skjønner var dette kjempe godt! Det beste av alt er jo at det er så sunt også, så dette kan du fint spise på en hverdag med god samvittighet! Gjett om jeg skal kose meg resten av uken med restene etter dette, hihi! Yummy yummy in my tummy! 

    Prøvde meg også på grønnsakschips av squash og søtppotet ettersom at jeg har hørt så mye positivt om det og at jeg ofte er fysen på noe snacks på kvelden. Bare synd jeg pepret det ihjel. Du vet på film når en drage spytter ut en flamme? Sånn føltes det å spise disse. Bedre lykke neste gang si! 

  • Publisert: 11.03.2014, 22:41
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • hits