Denise Parreira Wedel

Min fødselshistorie

 • Publisert: 06.12.2016, 21:14
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Dere som har lest innlegget mitt om svangerskapsforgiftningen, vet allerede hvorfor jeg ble innlagt på sykehus søndag 23. Oktober. Hvis du ikke har lest innlegget, så kan du lese det HER

  Jeg hadde sovet lite natt til onsdag, og følte meg ikke helt tipp topp. Blodtrykket som ble tatt på morgen var høyt, og jeg forsto at jeg kanskje måtte forberede meg på å bli en natt til. I noen timer var alt veldig usikkert, og jeg fikk liksom ikke helt svar på om jeg fikk dra hjem. Sånn i to-tiden ringte Mina og fortalte at hun sto nede i 1. etasje og ønsket å komme på besøk til meg. Jeg sa selvsagt ja til dette, og ble kjempe glad for at hun kom ettersom at jeg bare satt og kjedet meg alene. I mellomtiden ble blodtrykket mitt tatt igjen, og legen kom for å snakke med meg om prøvene som hadde blitt tatt tidligere denne dagen. Lyset ble dempet i rommet, og Mina fikk beskjed om å snu i døren. Heldigvis klarte jeg å overtale sykepleierene til at hun kunne komme inn og si hei, hun hadde jo tross alt kjørt helt fra Sandefjord. Legen hadde ikke spesielt gode nyheter: svangerskapsforgiftningen var ikke lenger moderat. Den var alvorlig, og nå hadde alt eskalert seg mye. Verdiene på proteiner i urinen hadde skutt i været, og blodtrykket mitt var stigende. Det ble bestemt at jeg skulle bli flyttet til intensiven for observasjon, og Mina sendte melding til Henrik om at han måtte komme til sykehuset øyeblikkelig. Han var nemlig på dette tidspunktet på skolen hjemme i Sandefjord. Mina forsvant ut døren og jeg fikk ikke engang lov til å gå til intensiven selv. Jeg måtte trilles i seng, og jeg synes det var grusomt flaut og jeg følte de behandlet meg som at jeg var VELDIG syk til tross for at jeg egentlig følte meg veldig lite syk. 

  På intensiven ble det satt inn to venefloner i tillegg til at jeg allerede hadde en fra før av. Det ble stukket en nål på siden av hånden min slik at de kunne observere blodtrykk, hjerterytme og andre ting som jeg ikke engang vet hva er. De fortalte at grunnen til at veneflonene ble satt var i tilfelle jeg akutt måtte ha medikamenter intravenøst eller at babyen måtte forløses, men de betrygget meg også med at det ikke så ut som at det var behov for å forløse riktig enda. Heldigvis var Henrik her med meg nå, for jeg var livredd. Klokken var nå omtrent tre, og det var vaktskifte. Et nytt sett med personale kom og hilste på. Jeg var forvirret og visste ikke riktig hva jeg skulle tro, tenke eller føle. Henrik var en enorm støtte der han satt ved siden av meg. Henrik ser sjeldent redd ut, men nå så han redd ut. Jeg tror han var redd for både meg og lille babyen i magen, og jeg forstår han - det var jeg også. Den nye legen som hadde kommet på vakt kom bort til oss. Han het Hårek og var svært hyggelig og rolig. Likevel kom det som lyn fra klar himmel da han sa: "Vi gjør oss klare for å forløse nå"

  Tårene trillet nedover kinnene mine, og jeg tror ikke det var vanskelig å se redselen i øynene mine. "NÅ?" var alt jeg klarte å presse frem. Jeg hørte på mange måter i måten han sa det på, at det var snakk om et keisersnitt. Likevel måtte jeg bare spørre: "Får jeg ikke velge?". Det var som jeg fryktet. Jeg fikk ikke føde vaginalt, det skulle utføres et keisersnitt og jeg hadde ingenting jeg skulle ha sagt. Ettersom at blodtrykket mitt fortsatt var stigende, og formen var synkende, så var de rett og slett redde for at ikke jeg skulle klare å komme meg igjennom fødselen hvis den ble satt igang. Dessuten var de redde for hvor mye alt kunne eskalere seg ettersom at så mye allerede hadde skjedd på så kort tid, og det var selvsagt uaktuelt å sette oss i begge i livsfare. Jeg var helt knust - det var jo ikke dette jeg hadde sett for meg. Jeg hadde jo faktisk gledet meg til fødsel jeg. Jeg hadde gledet meg til den tøffeste og mest smertefulle treningsøkten i løpet av mitt liv, men i stedet skulle jeg nå igjennom en operasjon. Nå lå jeg og ristet i senga og jeg husker at Hårek la hånden på låret mitt for å prøve å holde det i ro. Jeg har aldri i mitt liv vært så redd før. Jeg hadde bare lyst til å spole tiden tilbake. Tilbake til før svangerskapsforgitelsen. Tilbake til før graviditeten. Tilbake til jeg var et lite barn og kunne gråte i armene til mamma eller pappa. Tårene fortsatte, og jeg husker helt ærlig ikke hva jeg tenkte. Jeg husker bare at det var helt kaos i hodet mitt. 

  Oss to rett før jeg ble trillet til operasjonsstuen!

  Klokken var omtrent blitt fem da jeg ble trillet inn på operasjonsstuen. Henrik hadde skiftet til sånne blå bukser og en blå skjorte, og han hadde på hårnett og munnbind. Alle de andre var kledd i grønt - akkurat som på film. Jeg ble flyttet fra sengen min og over på et operasjonsbord, jeg var livredd. Det var mange mennesker rundt meg og jeg følte alt var så kaotisk. Det verste jeg vet er å ikke vite hva som skjer, og jeg hadde en haug av mennesker rundt meg som gjorde ting jeg ikke hadde kontroll over. Jeg ble stukket, jeg ble renset og jeg ble vasket. Spinalbedøvelsen ble satt i ryggen min, og jeg ble lagt ned på operasjonsbordet igjen. Jeg mistet fort følelsen i bena, og det ble satt opp en gardin foran øynene mine. Hårek spurte meg om jeg kjente noe. "Hva da?" Utbrøt jeg. Han fliret av svaret mitt og fikk akkurat det svaret han ville ha. Spinalen hadde fungert som den skulle og alt var klart, nå skulle lille babyen hentes ut. 

  Jeg var livredd for det som nå skulle skje. Henrik satt like bak meg ved hodet mitt og hvisket meg i øret at han elsket meg og at dette kom til å gå bra. Før jeg visste ordet av det var de i gang. Henrik så hele operasjonen i gjenspeilet i brillene til gynekologene, og i det de snittet meg utbrøt han: "Kjenner du det ikke jenta mi? GJØR DET IKKE VONDT?". Jeg kjente ikke noe som helst, men da Henrik sa: "de kutta deg opp nå", må jeg ærlig innrømme at det vrengte seg litt inne i magen min. Plutselig hørte jeg babyens første skrik, det tok bare et par sekunder før jeg hørte jordmor Silje si: "Da er ei lita jente født, klokken er 18.00". Tårene trillet nedover kinnene mine. Det største øyeblikket i hele mitt liv var akkurat her og nå. Tusen tanker og følelser strømmet igjennom kroppen min. Jeg fikk så vidt se henne før de tok henne med på nyfødtintensiven. Nå gjensto resten av operasjonen. Jeg var ganske rolig nå. Jeg visste at jenta mi hadde det bra, resten spilte ingen rolle. Jeg kjente at de trykket og romsterte i magen, men jeg kunne fortsatt ikke kjenne noen som helst smerter. Da operasjonen omsider var ferdig og jeg ble trillet tilbake til intensiven for overvåking. Jeg var helt totalt utslitt etter å ha vært så redd og etter en SÅ stor påkjenning på kroppen. Jeg lå på magnesiumdrypp og måtte bli liggende til overvåking i et døgn før jeg skulle bli flyttet over på barsel.   I elleve-tiden ble jeg trillet i seng til nyfødtintensiven. Henrik, Florentina og jeg hadde våre første øyeblikk sammen som familie her. Babyen vår var så bitteliten at jeg nesten ikke kunne tro mine egne øyne. Hun var 41 cm lang og veide ikke mer enn 1625 gram. Jeg turte nesten ikke ta i henne, men det måtte vi jo - hun var jo vår. Hun ble lagt til brystet mitt, og hun forsto umiddelbart hva hun skulle der. Tenk, bittelille perfekte mennesket. Jeg ble trillet tilbake, og Henrik måtte enten tilbringe natten i en vond stol eller reise hjem. Det ble sistnevnte. Det var så sårt å bli liggende alene på intensiven. Jeg hadde nettopp blitt mor, likevel hadde jeg aldri følt meg mer ensom og tom enn det jeg gjorde før jeg sovnet denne kvelden. Babyen min lå på nyfødtintensiven og ble passet på av totalt fremmede mennesker, og Henrik, min bedre halvdel, han var hjemme og sov i vår egen seng. Jeg kan ikke beskrive for dere hvordan dette føltes, jeg kan bare si at det var helt forferdelig å være alene etter den tøffeste dagen i mitt liv. Heldigvis var jeg så sliten at jeg sovnet raskt, og morfinen sørget for at jeg var fjong og sov som en stein!

  Jeg forstår hvor syk jeg var når jeg ser hvor hoven jeg var. Kroppen min og ansiktet er ikke til å kjenne igjen.. Det første døgnet etter fødsel mistet jeg 7kg vann. BARE vann. 7 hele kg...

  Dette var min fødselshistorie, som desverre ble helt annerledes enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg kan ærlig ikke si at jeg ser tilbake til fødselsdagen som verken flott eller lykkelig, og det er jeg så veldig lei meg for. Jeg var livredd og denne dagen var kanskje en av mine verste dager hittil i livet. Det var helt forferdelig å ikke ha kontroll over noe som helst, og ikke kunne få bestemme noe som helst over min egen kropp, min egen datter og situasjonen. Jeg unner absolutt ingen å få et uplanlagt keisersnitt, eller å være alvorlig syk i svangerskapet. Jeg er livredd for å bli gravid igjen, og for å måtte gå igjennom noe lignende. Jeg skal sørge for at det blir MANGE gode år til neste gang jeg i det hele tatt er i nærheten av å tenke på flere barn. 

  Før jeg runder av må jeg bare få presisert hvor fantastisk flott det er å være mor. Det er en sann gave å bli forelder, og jeg er så usedvanlig takknemlig for at akkurat vi er så velsignet at vi fikk et barn. Det er på ingen måte en selvfølge, og jeg verdsetter hvert eneste minutt med vår lille. En dag skal jeg sette meg ned og skrive litt om akkurat dette, fordi tiden etter vi kom hjem er en helt annen historie enn fødselshistorien min og tiden på sykehuset. Jeg er så lykkelig, og jeg vil bare skrike det ut til hele verden og skryte av hva vi har ♥ Og du? Vær så snill ikke la deg skremme av min fødselshistorie. Absolutt alle fødsler og svangerskap er ulike, og det er det som er så flott. Om du spør meg om jeg ville gjort det igjen? Ja, visst søren ville jeg gjort det igjen. Jeg ville gjort det hundrevis av ganger igjen hvis det var det som måtte til for å møte lille prinsessa vår. Lykken og kjærligheten vi kjenner på akkuratt nå er til å ta og føle på, jeg kan ikke beskrive med ord hvor vanvittig godt livet er akkurat nå!

 • Publisert: 06.12.2016, 21:14
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Svangerskapsforgiftning - preeklampsi

 • Publisert: 26.10.2016, 06:46
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • GOD... Ja, nei.. Jeg vet ikke hva jeg skal si. I skrivende øyeblikk er det midt på natten, og jeg får ikke sove. nå har jeg vært våken nesten hele natten med ekstrem halsbrann, og dermed er det fryktelig vanskelig å sovne igjen. Jeg har fått tyggetabeletter mot halsbrann, og jeg har prøvd både å spise og drikke melk etter råd fra jordmor - uten hell. Nå ligger jeg og kuler´n med en pepsi max og ritz kjeks. 

  Ettersom at jeg vet at en del av dere som leser bloggen er familie og venner, så vet jeg at mange av dere er oppdatert om situasjonen, men jeg får også daglig spørsmål av mine snapchat følgere om hvorfor jeg ligger på fødeavdelingen for tiden. Jeg lo meg i hjel da jeg tidligere i dag fikk melding av kule Magdalena, venninne og hun som setter på vippene mine, da hun skrev: "FØDER DU?????" .... Du kan liksom ikke bli så veldig mye mer rett på sak enn akkurat den meldingen der, haha! Sjønner veldig godt at hun spurte når hun så på snapchat at jeg ligger på fødeavdelingen. Det er vel ganske naturlig å tenke fødsel når en gravid kvinne befinner seg på fødeavdelingen. Men det er ikke tilfellet ... Foreløpig!

  På lørdag fikk jeg en helt sinnsykt intens hodepine. Alle som kjenner meg ganske godt vet at jeg har hatt problemer med hodepine i åresvis, faktisk helt tilbake til starten av ungdomsskolen.. Det skal MYE til før jeg klager på at jeg har hodepine, rett og slett fordi jeg er så vandt med disse smertene. Jeg tok to paracet helt uten virkning. Henrik masserte skuldrene mine leeenge, og vanligvis løsner hodepinen i det minste litt - det gjorde den ikke denne kvelden. Jeg har en liten krukke med en olje som kan minne litt om tigerbalsam. Opp igjennom årene har denne oljen vært min reddende engel ved hodepine, men selv ikke den fungerte. Siste utvei var å legge seg til å sove, og det gjorde jeg. Vanligvis våkner jeg da uten hodepine på morgen. Jeg våknet mange ganger i løpet av natten, med like intens hodepine. Hver gang tenkte jeg at "det går over om jeg sover litt til". Da ringeklokken ringte og Henrik gikk for å koke kaffe og steke brød, så var hodepinen fortsatt der, like sterk. Vi skulle egentlig til Sverige for å handle mat, og det satt langt inne å si til ham at vi måtte stå over. Jeg sa rett og slett til ham at jeg ikke trodde det var noen god idé, og at jeg faktisk synes vi skulle ta en tur på legevakten.

  På legevakten ble vi godt tatt i mot, og det var ingen venting. Klokken var vel omrent halv ni på søndag morgen. Etter å ha tatt urinprøve og 3 blodtrykksmålinger som var for høye, så fikk vi snakke med lege. Da han tok en ny måling av blodtrykket som fortsatt viste alt for høyt, i tillegg til at jeg har hatt hevelser og ødemer, OG det viste seg at det var protein i urinen - så sendte han oss rett til Tønsberg og i skrivet jeg fikk med meg hadde jeg fått diagnosen "svangerskapsforgiftning" og hastegraden var "øyeblikkelig hjelp". Allerede nå var vi glade for at jeg hadde lyttet til magefølelsen og at vi lot være å dra til Sverige. Det var ingen tvil om at besøket på legevakten var det eneste riktige vi kunne gjort søndagsmorgen. 

  Vel fremme på Tønsberg, ble vi godt tatt i mot av lege og sykepleier som ventet oss her. De satte i gang med blodprøver, blodtrykksmålinger, ultralyd, og de satte inn en PVK i tilfelle det skulle bli nødvendig med noe som helst intravenøst. Jeg er ikke spesielt glad i å bli stukket med nåler, og en PVK har jeg aldri hatt før, men jeg var jo bare pent nødt og det er rart hvor lite vondt sånt egentlig gjør når du bare må. Legen snakket og informerte. Hun sa mye, men vi følte vi fikk vite lite. Det var snakk om forløsing, for tidlig fødsel, for liten baby, mors indre organer, og mye annet. Alt ble litt sus og dus, og vi forsto fort at alt var veldig usikkert. Hele søndagen gikk på sykehuset, og de bestemte seg for å ha meg over natten. De var nå sikre på at diagnosen var svangerskapsforgiftning, og jeg ble lagt inn med det som kalles "Alvorlig svangerskapsforgiftning". Nå lurer du kanskje litt på hva det er? Vel, det gjorde for så vidt vi også. Her har jeg tatt helsenorge.no til hjelp for å utfylle for dere hva svangerskapsforgiftning er. 

  SYMPTOMER

  "Tilstanden kjennetegnes ved  forhøyet blodtrykk og protein i urinen. Det er blant annet derfor urinprøve og blodtrykket tas på hver svangerskapskontroll. Blodtrykket skal være forhøyet ved minst to målinger med seks timers mellomrom. Hender, føtter og ansikt kan raskt hovne opp."

  Jepps. Check, check, og check hos meg. Alle symptomer var der og det var ikke lenger tvil. 

   

  ÅRSAKER

  "Oppgaven til morkaken er blant annet å filtrere blodet mellom moren og fosteret. Ved svangerskapsforgiftning vokser ikke morkaken som den skal. Barnet kan få for lite næring, og cellene i morkaken sender ut kjemiske forbindelser i blodstrømmen som påvirker moren."

  På den ene siden jobber morkaken min som den skal, men på den andre siden har jeg en blodåre som ikke fungerer slik den skal. Det har blitt konstantert at babyen vår er litt for liten, hun er omtrent 16-20% mindre enn det hun skulle vært hittil. Hun veier omtrent 300 gram mindre enn det hun skulle ha gjort, og i utgangspunktet er det ikke krise slik det ser ut nå. Det som er spennende nå er jo selvsagt om hun vokser litt nå fremover ettersom at hun har vokst lite de siste ukene. 

   

  BEHANDLING

  "Ved mild svangerskapsforgiftning, er det ofte bare behov for noen flere svangerskapskontroller. Sykehusinnleggelse kan i alvorlige tilfeller være nødvendig inntil barnet er født. Noen ganger må barnet forløses før termin. Siden tilstanden innebærer forhøyet blodtrykk, kan blodtrykkssenkende legemidler være aktuelt. Svangerskapsforgiftning bedrer seg når barnet og morkaken er ute."

  Det eneste som gjør at du blir kvitt svangerskapsforgiftningen er med andre ord fødsel, derfor vurderes det og vil det hele tiden fremover vurderes hva som er best for min helse og hennes helse - å være i magen min eller å være på utsiden. Ettersom at det fortsatt er litt tidlig (jeg er nå i uke 33+3 i følge sykehusetsberegninger), har jeg fått to modningssprøyter for å gjøre lungene hennes bedre rustet for livet på utsiden om hun må ut innen jeg kommer meg til uke 34. Slik det ser ut nå så er ting såpass stabilt at vi ikke snakker om igangsettelse av fødsel slik ståa er nå, men dette var en "føre var" og "just in case" prosedyre, slik at hun skulle være best mulig forberedet om det måtte bli sånn. Målet vårt nå er selvsagt at jeg i det minste kommer over til uke 34, og deretter er målet at hun holder seg lengst mulig i magen min så lenge det lar seg gjøre helsemessig for oss begge to. Jeg har nå blitt satt på blodtrykksnedsettende medisiner, og vi er spente på hvordan det vil fungere. Foreløpig har blodtrykket gått litt ned, men det er fortsatt for høyt og ustabilt. Likevel har de valgt å sette diagnosen ned fra "Alvorlig" til "Moderat/Middels" slik det ser ut nå, fordi blodprøver og urinprøver ikke har eskalert seg noe mer siden jeg kom, og fordi allmenntilstanden min er bedre enn da jeg ble lagt inn. 

  Hva som skjer videre er fortsatt uvisst, men slik det ser ut AKKURAT nå, så har de så vidt begynt å tørre å snakke om hjemreise. Jeg må følges tett opp i ukene fremover, men det hadde jammen vært godt å komme litt hjem. Samtidig føles det veldig trygt og godt å være her hvor de til alle døgnets tider har full kontroll over meg, så jeg tar deres beslutning med godt mot uansett. De vet hva de driver med, og er så usedvanlig dyktige her. Jeg føler meg skikkelig ivaretatt og veldig trygg her på 4C - Fødeavdelingen ved Tønsberg sykehus, men dere - det skriver jeg et annet innlegg om senere. Jeg sov bare halvannen time tidligere i natt, så nå skal jeg prøve å få en liten dupp i det minste. Om en times tid kommer de for å vekke meg for nye blodprøver og urinprøve. Godt jeg ikke har så mange andre gjøremål her, jeg kan jo egentlig sove når jeg vil! 

  HAR DU HØRT OM SVANGERSKAPSFORGIFTNING FØR? KANSKJE DU TIL OG MED HAR HATT DET SELV? DEL GJERNE DIN HISTORIE MED MEG <3 

  Og dere? God onsdagsmorgen da! Ha en fantastisk flott dag :) 

 • Publisert: 26.10.2016, 06:46
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 32 (31+3)

 • Publisert: 11.10.2016, 21:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: Fortsatt 14. Desember, og nå nærmer det seg virkelig! Iiiih, som vi gleder oss til å få møte lille jenta!

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er inne i graviditetsuke 32, og har gått gravid i 31 fullgåtte uker og 3 dager. Nå er det bare 64 dager igjen til termin!

   Babyen er så stor som: Nå er lille omtrent like stor som en ananas! Hun er ca. 39 cm lang og veier ca. 1,79kg i starten av uken og 1,95 i slutten av uken i følge gravidappen. I forhold til hva vi så på ultralyd for en uke siden, så er hun antakeligvis ikke fullt så stor enda, hun veide nemlig 1428 gram forrige tirsdag, og i ukene fremover vokser hun 200-250gram i uken. Med andre ord er hun nok på rundt 1670 grm denne uken! Hun er normal av vekst, og innenfor normalen på alle mål som ble tatt under ultralyden! 

   Kontroll: Siden sist har vi som tidligere nevnt vært på 3D/4D ultralyd, og jeg har vært både hos jordmor og fastlegen min. Ultralyden var helt fantastisk. Det var så gøy å se henne igjen, og få vite at hun ser helt frisk ut og at hun vokser riktig. Dessuten får man jo se ansiktstrekk på en slik ultralyd, og da er det lettere å danne seg et bilde av hvordan hun vil se ut når hun kommer. Også på kontrollen hos jordmor så alt fint ut både med lille og med meg! 
   

   Kommentar: Det er uten tvil Henrik som har slått til her denne uken! På vei hjem etter omvisning på fødeavdelingen på Tønsberg Sykehus idag, snakket han om at det gikk veldig opp for ham at han kom til å se en helt ny side av meg på føden under fødsel. Jeg trodde kanskje han snakket om at han kom til å se arbeidsjernet i meg, men neida... Han snakket selvsagt om "Demon-Denise" som han så fint kalte den versjonen av meg som han enda ikke har sett og som han tror han kommer til å bli kjent med under fødsel.. Det var jo veldig hyggelig at det var DET han tenkte på når vi tuslet rundt i gangene på barsel- og fødeavdelingen.. Mannfolk as! 

   Innkjøp: Denne uken har vi ikke kjøpt noe til lille. På lørdag reiser vi jo på tur, så der skal vi nok få gjort noen innkjøp til lille blomsten vår! 

   Ukens must haves:  Fortsatt boblevann det går i her altså.. Og Henrik da. Han er det største must-havet hver uke! Jeg trenger SÅ mye kos og kjærlighet. Føler meg som en innpåsliten kattepus som konstant går rundt og maler i håp om å bli koset med.. Haha! 

   Aktivitet fra lille: Fortsatt ei aktiv frøken, og jeg lurer fortsatt til tider på hva i all verdens rike hun driver med. Det er selvsagt kjempe koselig at hun er så aktiv, det er betryggende å vite at hun har det godt i mammas mage! 

   Cravings Nada. Jeg har dårlig matlyst for tiden, og sliter med å komme på hva jeg kan lage både til frokost, lunsj og middag. 

   Plager: Vann i kroppen!!! Åh, jeg blir ko-ko.. Jeg er hoven og har mye smerter i hendene. Venstre hånden min sover stort sett hele dagen, og det er utrolig ekkelt, vondt og frustrerende.. Dessuten har halsbrannen kommet for fullt nå, og vi er ikke blitt særlig gode venner. Den siste uken har jeg sovet så fryktelig dårlig. Enten så våkner jeg av intens halsbrann og tror jeg skal spy, eller så våkner jeg av den forbannede venstrehånden som sover. I dag har hånden sovet HELE dagen og det kjennes ut som en hel maurtue har innvadert hånden min. 

   Treningsuken: Endelig er jeg tilbake på trening! Jeg har fått til to gode styrkeøkter denne uken, og må bare si meg fornøyd med det i forhold til formen. I tillegg har jeg gått et par små turer, men de ser jeg ikke på som trening - det blir mer for kropp og sjel! 


   

    Lille prinsessa vår  

 • Publisert: 11.10.2016, 21:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Mine aller første sangkort

 • Publisert: 10.10.2016, 23:35
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I babyshoweren fikk jeg en kjempe nydelig gave av min kjære storesøster. Denne gaven satte jeg SÅ stor pris på, og jeg ante ikke at jeg ønsket meg dette før jeg fikk det. Jeg fikk nemlig Mine aller første sangkort. En boks med sangkort som kan trekkes hver kveld før leggetid, og det hele er koblet opp mot en app, slik at jeg kan spille av sangene om jeg ønsker det. Det er helt PERFEKT for meg som så gjerne vil lære alle de vanlige barnesangene. Selv er jeg nemlig oppvokst med dansk far og portugisisk mor, og det har blitt lite norske tradisjonelle barnesanger på meg hjemme. Når jeg fant ut at jeg var gravid, var dette en tanke som poppet opp ganske tidlig, og jeg ønsker virkelig at min lille datter skal få høre alle de gode vuggevisene som finnes! Nå kan jeg legge meg i hardtrening før hun kommer, og jeg skal ærlig innrømme at jeg allerede har begynt å tyvlytte. For en herlig gave! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 10.10.2016, 23:35
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Spilledåse

 • Publisert: 05.10.2016, 22:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Vognpynten vi fikk av Mariabestis var ikke den eneste personlige og skjønne gaven vi fikk i helgen. Vi fikk nemlig også en helt nydelig spilledåse av min kjære, kjære Martine som endelig var på besøk i Sandefjord igjen. Hun har vært i Roma siden sist jeg så henne, og der kjøpte hun med denne nydelige spilledåsen. Dette synes jeg også var en helt spesiell og unik gave, som jeg vet at lillemor kommer til å ha stor glede av. Jeg synes det var litt ekstra spesielt at hun hadde valgt en karusell med hester på, når hun vet at hest er min store lidenskap. Dessuten spiller denne spilledåsen akkurat den samme melodien som spilledåsen jeg hadde som liten spilte. Det gir en så nostalgisk følelse i hele kroppen å høre den igjen, og jeg må ærlig innrømme at jeg har vært borte og snurret på spilledåsen for å høre melodien et par ganger allerede. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  ?And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.? - Roald Dahl

 • Publisert: 05.10.2016, 22:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 31 (30+3)

 • Publisert: 04.10.2016, 11:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • God morgen fra en trøtt meg! 

  Jeg ligger fortsatt i sengen og drar meg. Jo kaldere det blir ute, jo vanskeligere blir det å komme seg ut av den gode og varme dynen. I dag er endelig dagen vi har gledet oss til, og vi skal på 3D/4D ultralyd i Tønsberg. Med andre ord har jeg alle grunner til å komme meg ut av dynen i dag. Selv om det ikke er så mange dager siden forrige gravidoppdatering, så velger jeg å poste denne ukens oppdatering nå, slik at jeg ikke blir hengende etter slik jeg egentlig gjorde med forrige ukes oppdatering. 

  SONY DSC

   Termin: 14. Desember, og vi begynner å glede oss fryktelig mye til hun ankommer! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er nå inne i graviditetsuke 31, med andre ord har jeg vært gravid i 30 fullgåtte uker og 3 dager i dag. Jeg har vært gravid i 212 dager, og har nå kun 71 dager igjen.

   Babyen er så stor som: Lillemor er nå ca 37 cm lang - noe som tilsvarer omtrent en agurk, og veier ca 1,6 kg i starten av uken og ca 1,76 kg i slutten av uken. Bebis er snart ferdigutviklet (lungene er det organet som utvikles sist) og hun trenger egentlig nå bare å gå mer opp i vekt. 

  SONY DSC

   Kontroll: I dag skal vi på 3D/4D ultralyd, og i morgen har jeg svangerskapskontroll hos jordmor, og jeg skal en tur til legen. Vi har gledet oss SÅ mye til denne dagen. Det er over 12 uker siden vi så henne sist på ultralyd, og siden den gang har det jo skjedd kjempemye. Jeg har også klart å engste meg litt, blant annet for om det er noe de kan ha oversett og at alt ikke skulle være helt som det skal. Det er vel bare morsinnstinktet som har kicket inn for fullt.. Dessuten har jeg vært litt engstelig for at det plutselig skulle oppdages at det er en liten gutt, og ikke ei jente vi venter. Ikke at det gjør noe i utgangspunktet, men nå har vi jo planlagt både navn og fått MANGE ting i rosa. Jeg vet jo at det ikke er noe å bekymre seg over, hun ER jo ei jente. Det er klin umulig at det vi så på forrige ultralyd er en gutt, hehe... 

   Kommentar: Det må nesten være Henrik som kom med ukens kommentar. Vanligvis går jeg med vippeextensions, men i forrige uke hadde alle falt av ettersom at de sitter veldig dårlig nå som jeg er gravid.. Han kom hjem fra jobb og lurte på "Hva f* jeg hadde gjort med ansiktet mitt".. Måtte jo bare pent forklare at det er slik jeg ser ut uten sminke.. Han kunne jo lagt den død her, men senere samme dagen presterte han med å si at han nå godt kunne skjønne hvorfor jeg brukte penger på å sette på falske vipper. Takk skarru ha, tidenes kommentar til gravid, lubben og hormonell kvinne...... 

   Innkjøp: Vi har ikke kjøpt noe som helst til lille, jeg har kun kjøpt et par ting til meg selv som du kan lese om under i "ukens must haves" :) 

   Ukens must haves:  Velværeprodukter og klær som er passer, er komfortable og som jeg synes er fine på. Sistnevnte er en stor mangelvare om dagen, men jeg har skaffet meg et par kjoler, og de bor jeg nesten i. I kjoler og skjørt føler jeg meg for det meste fin, samtidig som det er kjempe behagelig å gå i. Som dere ser på bildene, begynner jeg virkelig å bli stor, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke føler meg alle tiders. For å være ærlig føler jeg meg for det meste bare stygg og feit. Nettopp derfor er det ekstra viktig for meg at jeg gjør det jeg kan for å føle meg best mulig. Jeg passer på å bruke hårprodukter jeg liker, jeg har kjøpt hudpleieprodukter til ansiktet mitt, og prøver å legge makeupen på best mulig måte for å føle meg fresh. Jeg fikk også satt på nye vipper i går, og det i seg selv er jo et selvtillitsboost! 

  SONY DSC

   Aktivitet fra lille: Lille er fortsatt like aktiv! Hun hikker, sparker og romsterer flere ganger daglig.

   Cravings Ikke så mye nytt på denne fronten. Det går i boblevann og sjokomelk! Snodig at jeg nesten bare har hatt cravings på drikke under svangerskapet. Fanta, appelsinjuice, og nå sjokomelk og boblevann... 

   Plager: Hodepine!! Jeg har slitt med hodepine i mange, mange år. Da jeg ble gravid hadde jeg ikke hodepine en eneste gang de første tre månedene, og det var HELT amaaaazing. De siste månedene har det gått mye opp og ned, men nå den siste uken har det vært helt forferdelig. I natt var det så ille at jeg nesten vekte Henrik for å dra til legevakten. Jeg har aldri hatt så intense smerter i hodet før, og det kjentes bokstaveligtalt ut som at hele topplokket skulle eksplodere. Tro meg, er det noe jeg har høy smerteterskel med, så er det nettopp hodepine. I natt var jeg ordentlig redd, det skulle ikke vært mulig å ha så vondt. Ellers er det mye smerter i leggene for tiden, og som i forrige uke er jeg plaget med at venstre side sovner og at både ben og hender hovner opp.. 

   Treningsuken: Foreløpig har jeg ikke fått trent siste uken, og jeg føler meg helt bånn i bøtta etter flere ukers opphold. Jeg har hatt mye smerter, først på grunn av bekkenet, så på grunn av influensaen, så på grunn av hodepine.. Denne uken er det ikke gravidsvømming, så jeg håper virkelig på å få til et par gode økter denne uken - det hadde vært deilig! 

  SONY DSC

  Nå må jeg ta turen ned til NAV. Jeg har så mange spørsmål rundt dette med søknad om permisjonspenger, at jeg ikke tør å sende avgårde søknaden elektronisk før jeg har snakket med noen. Det er jammen ikke bare-bare. 

 • Publisert: 04.10.2016, 11:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Hjemmelaget vognpynt

 • Publisert: 03.10.2016, 22:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På fredag var min beste venninne over på en jentekveld. Henrik var sammen med bestekompisen sin, og jeg jeg inviterte Maria på ost, kjeks og en skikkelig girlsnight. Når hun kom hadde hun med seg en gave som hun har laget til lille i magen. Jeg setter så utrolig stor pris på en slik personlig gave. Tenk, Maria har brukt tiden sin på å lage en helt unik vognpynt til lille bebis. Dere aner ikke hvor glad jeg ble. Når man får personlige og hjemmelagde gaver som dette, er det umulig å ikke tenke på hvor usedvanlig priveligerte vi er som har så mange rundt oss som bryr seg og er glad i både oss, og den lille jenta som ikke engang har kommet til verden enda. Vi er SÅ heldige! Og vi har den fineste vognpynten i hele verden, nettopp fordi den er laget med kjærlighet fra noen vi er innmari glad i. Skjønneste og godeste bestevenninnen min, jeg er SÅ heldig som har en venninne som Maria i livet mitt. Hun er helt rå på alle mulige måter, og kommer til å bli en fantastisk tante for bebis. 

  SONY DSC

  Pleddet under vognpynten er forresten pleddet som jeg fikk av mamma i babyshoweren. Pleddet er i deilig og mykt babyull, og det er hjemmestrikket. Det er SÅ nydelig, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å bre dette rundt vårt lille mirakel.. 

 • Publisert: 03.10.2016, 22:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 30 (29+6)

 • Publisert: 30.09.2016, 23:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Denne gravidoppdateringen er skikkelig på tampen, men la gå. Allerede i morgen starter en ny svangerskapsuke, og jeg blir helt skremt over hvor innmari fort tiden går. Nå er det faktisk ikke lenge igjen til hun er her sammen med oss. Det er mye som skjer før den tid, så vi får håpe at hun holder seg trygt og godt i mammas mage en liten stund til.. 

   Termin: 14. Desember! Både Henrik og jeg selv har fått en følelse av at hun kommer tidlig i uken, gjerne mandag. Vi ser også begge for oss at hun kommer tidlig på dagen, sånn mellom syv på morgen og tolv?! .. Snodig at begge har fått for seg det, og veldig spennende når hun faktisk velger å komme! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg har nå gått gravid i 29 fulle uker og 6 dager. Hele 74,1% av svangerskapet er allerede over, og jeg har bare 75 dager igjen til termin. Jeg er nå inne i 3. og siste trimester av dette svangerskapet! 

   Babyen er så stor som: Babyen er nå rundt 35 centimeter lang og veier ca 1,4 kilo. Babyhjertet slår mellom 120 og 160 slag i minuttet. Jeg slet litt med å finne størrelsen i forhold til frukt og grønt denne gangen ettersom at det ikke sto noe om dette verken på nettstedet jeg pleier å bruke eller i gravidappen min, men et lite kålhode var det beste svare jeg kunne finne. Om det er pålitelig eller ikke, vil jeg ikke si noe som helst om. Hun må da bokstaveligtalt være større enn et kålhode hvis hun er ca. 35 centimeter lang?! Vel vel.. 

   Kontroll: Denne uken har jeg ikke hatt noen kontroller, jeg har kun vært til behandling hos fysioterapeuten. Neste uke derimot, skal vi både på 3D/4D ultralyd, til jordmor og jeg har time hos legen. Vi gleder oss selvsagt kjempemye til å se lille jenta vår igjen på ultralyd. Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært litt småbekymret også, ettersom at det er over 12 uker siden vi så henne sist, og jeg håper av hele mitt hjerte at alt fortsatt ser bra ut! 

   Kommentar: Det må være lille Alexander på to og et halvt år som sa: "Tante? Kan jeg møte babyen i magen". Jeg husker ikke om det var ordrett slik han sa det, men det var det han spurte om! Noe så herlig.. Følte meg nesten litt slem som sa han måtte vente helt til jul.. 

   Innkjøp: Vi har vel ikke gjort så mange innkjøp til lille denne uken, men vi har fått ekstremt mye! Dere så jo noen av gavene fra babyshoweren, men jeg har fortsatt masse fint å vise! Jeg har derimot gjort noen innkjøp til meg selv, rett og slett fordi jeg virkelig trengte det! Jeg har kjøpt to lekre amme-BHer fra change, to kjoler og en cardigan. Det var helt BH-krise her i heimen, så det måtte virkelig til, selv om jeg synes det er kjipe penger når jeg vet jeg etter hvert skal ned i vekt og kommer til å trenge undertøy i mindre størrelser igjen.. BHene ble kjøpt i helt riktig størrelse nå, men det er likevel plass til å vokse litt i cupen ettersom at brystene selvsagt blir større når de produserer melk. I dag kjøpte jeg også litt hudpleie på KICKS, noe som også var HELT nødvendig. Om dere bare hadde visst hvor stygg jeg føler meg for tiden.. Rens og ansiktskrem ble med meg hjem idag, så får jeg kjøpe litt makeup i nærmeste fremtid! 

   Ukens must haves:  Støttestrømper!! Og hvis jeg skal legge til noen absolutte IKKE-must-haves, så må det være ringer, og andre ting som klemmer på hender og føtter. Jeg har nemlig begynt å hovne ganske mye opp nå, utrolig ubehagelig.. 

   Aktivitet fra lille: Det er mye aktivitet for tiden. Her om dagen ble jeg helt satt ut av hvor mye aktivitet det var. Hun holdt på og romsterte i magen fra morgen til kveld, og jeg kan ikke huske at jeg tenkte en eneste gang i løpet av dagen at "nå sover hun". Lignende hadde jeg ikke vært borti hittil, men det kan jo fort hende at det gjentar seg snart. Hun både sparker, snur seg og hikker der inne, og det kjennes ut som at hun trives veldig godt i magen til mamma! 

   Cravings Sjokolademelk og boblevann. Uten tvil sistnevnte. Jeg er helt avhengi! Dere skulle bare visst hvor mye boblevann det har gått her den siste tiden, haha! Ellers har jeg hatt dårlig matlyst, og det er lite jeg har lyst på om dagen. Når jeg blir servert mat, så smaker det for det meste godt og jeg spiser godt. Når jeg er alene er historien en helt annen, og jeg må ærlig innrømme at jeg må fokusere litt på å få i meg næring når jeg er alene fremover.. Det er så vanskelig når du ikke har lyst på noe som helst.. 

   Plager: Hovenhet og at venstre arm og ben (spesielt hånd) sovner hele tiden. Det er så ubehagelig.. Jeg har selvsagt sjekket det hos legen, og det er ingenting galt.. 

   Treningsuken: Helt elendig. Det ble ikke noe som helst trening når jeg lå syk, og jeg skranter fortsatt litt i formen. Denne uken har jeg kun fått til svømmeøktene mine, og fysioterapeuten mener jeg skal være mer enn nok fornøyd med det. Likevel legger jeg ikke skjul på at jeg absolutt ikke er fornøyd.. Heldigvis starter en ny svangerskapsuke i morgen. Nye muligheter :) 

 • Publisert: 30.09.2016, 23:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Gavedryss fra babyshoweren

 • Publisert: 29.09.2016, 13:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I babyshoweren på lørdag som jeg skrev om i går, fikk vi så utrolig mye fint til lille. Vi fikk masse som vi virkelig trengte, og det var så deilig å kunne krysse av enda flere ting på listen over ting som vi trenger. Jeg har knipset noen bilder av noen av tingene vi fikk, for det meste er det bilder av klærne vi fikk. Jeg kommer til å vise dere flere av tingne vi fikk, men det får komme på løpende bånd når det passer seg, utifra hvor de er plassert. Som jeg nevnte i går, så var det ikke gavene jeg satte aller størst pris på, men det å få kvalitetstid sammen med mennesker som jeg er veldig glad i. Likevel ble vi selvsagt kjempeglad for alle de fine gavene også, og jeg må si vi er heldige som har fått så mye fint til prinsessa og fått så mye hjelp som vi har! 

  Mamma hadde laget en litt annerledes versjon av den klassiske bleiekaken som mange får til en babyshower. Hun hadde nemlig vært på pinterest og fått idéen om å lage en sovende baby. Kroppen så akkurat ut som en sovende baby, og det var nesten litt creepy å ha den liggende i leiligheten etterpå. Babyen var stappet med både frottékluter og gulpekluter, en teddydress, en ulldress fra lillelam, neglsett, flaske, smokker, en babyleke som mamma visste jeg ønsket meg, et nydelig hjemmestrikket ullpledd, og luen og tøflene som er en del av hentesettet som mamma holder på å strikke. Disse viser jeg nærmere ved en senere anledning, når også jakken er ferdig. Ble mektig imponert over denne babyen, og kreativiteten til mamma. For ikke å glemme det faktum at hun hadde vært på pinterest og visste hvordan hun skulle bruke det. Mamma er FOR kul!! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Jeg har ønsket meg en hvit teddydress til tiden som nyfødt til lille prinsessa, tenk så deilig å være pakket inn i denne i vinter? Denne er fra Newbie by Kappahl, hvis noen skulle lure! 

  SONY DSC

  Ulldressen fra LilleLam kom som et stort sjokk for meg. Mamma snapper opp alt jeg snakker om og får meg seg alt jeg ønsker meg til lille baby, det er helt sykt! I tillegg fikk vi både tøfler og lue i samme farge som dressen. Alt i ull fra LilleLam. Nå skal ikke lillemor fryse, nei! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Neglsett var noe vi trengte og som virkelig var praktisk å få. Her følger det med både saks til den første tiden, neglklipper, neglfiler og en neglbørste. Ingen tvil om at lillegull skal ha mer velstelte negler enn sin mor.. Mehe.. Ellers har jeg blitt tipset om å kun ha MAM sine Anti-Colic flasker, og disse fikk jeg to av i babyshoweren - sånt er jo veldig deilig å få, det er jo liksom ikke det aller morsomste å kjøpe selv, men likevel høyest nødvendig. Litt vanskelig å vite hvor mange vi trenger til å begynne med ettersom at vi ikke vet hvordan ammingen vil gå og hvor fort hun tar flaske, men et par slike til, så tror jeg vi er i mål der også (til å begynne med).. 

  SONY DSC
  Ull er gull! Enda mer ull fra mormor, dette er fra Barnas Hus og er fra merket reflex. Dette visste jeg at jeg kom til å få, fordi jeg var med når hun kjøpte det. Nå forstår jeg jo hvorfor hun ikke ønsket å gi meg det med en gang.. Ull trenger vi uten tvil mer av i de minste størrelsene, men nå har vi i hvert fall noen forskjellige ullplagg, så det hjelper på denne fronten også! 
  SONY DSC

  Altså! Hallo, noe så skjønt! Jeg har hatt så lyst på body med en slik krage, og sparkedressen var også helt nydelig! Lille jenta har så mye fint nå, og jeg GLEDER meg til å kle henne opp i alle de fine plaggene hun har! 


  SONY DSC

  Altså.. Dette er en kjole!! Jeg holdt på å dåne når jeg så den. Det ser jo ut som en genser, men dette er i nyfødtstørrelse, så det er faktisk en kjole. Tenk bare så skjønn hun blir i denne.. Gjerne med en strømpebukse med rysjer i stumpen.. Åååh - NÅ er jeg babysyk! 
  SONY DSC

  Denne skjønne bodyen fikk lille av naboen til mamma, og det er så herlig! Hun pleier nemlig å passe Simba, og vi passer som regel kattene hennes om hun er bortreist. Med andre ord kommer vi aldri til å glemme at denne var fra henne! 
  SONY DSC

  Newbie har så mye flott! Denne vakre pysjamasen og kosekluten med kanin på falt virkelig i smak hos mor, og jeg er sikker på at lille kommer til å elske den myke kaninen! 
  SONY DSC

  Hun fikk også et litt røffere antrekk! Jeg synes det er så skjønt med skrift på magen på bodyer og overdeler. Jeans til babyer er jo også helt uimotståelig.. 


  SONY DSC

  Tusen takk til familien for fine gaver! Jeg gleder meg så fryktelig mye til å bruke alt sammen, og til lille jenta er her sammen med oss! 
   

 • Publisert: 29.09.2016, 13:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Familien overrasket meg med Babyshower

 • Publisert: 28.09.2016, 23:25
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På lørdag skulle jeg og Henrik på middag hos mamma. Tantene mine fra Portugal hadde kommet til Norge, og storesøster og Sofia var også der. Lite visste jeg om at det ikke var en middag vi skulle til, men at jeg skulle i nok et babyshower for meg og lille gull i magen. Jeg tror jeg ble ganske lang i maska da jeg plutselig så mennesker som jeg absolutt ikke hadde forventet å se hjemme hos mamma. Begge kusinene mine var der, og jeg hadde alle tre søstrene mine på en og samme plass. Bare det er en ganske magisk følelse når du omtrent kan telle på en hånd hvor mange ganger du husker å ha vært sammen med alle tre søstrene dine i løpet av de siste 15 årene, men det stoppet jo ikke her. 

  Gjengen hadde bakt, pyntet, ordnet til, planlagt, samlet seg, kjøpt med gaver, laget leker, og holdt alt hemmelig for meg. Jeg har verdens flotteste familie, uten tvil! Heldige, heldige meg. Bare se på denne vakre buketten med sterke og flotte kvinner som jeg har rundt meg:   Kusinen min, Anita, driver kakeriet.no og den RÅLEKRE babyshower-kaken er det hun som har stått for. Det beste med kakene hennes er at i tillegg til at de ser ut som et kunstverk som ingen har lyst til å skjære i, så smaker de SÅ godt. Farlig godt.. De andre jentene hadde også stått på hodet med baking og laging av godsaker. Om jeg ikke trillet inn, så trillet jeg i hvert fall ut av babyshoweren. 

  Alle hadde kjøpt så mye fint til lille jenta vår. Vi fikk mange ting som vi trengte sårt. Blant annet fikk vi stellematte, bleier, stelleprodukter, flasker, smokker, en haug med gulpekluter og frottékluter, og masse nydelige klær. Vi fikk også nydelige ting som vi verken har tenkt på eller "ønsket oss", men som vi satte utrolig stor pris på, blant annet et skjønt klesstativ med hengere og "Mine første sangkort". Førstnevnte var super praktisk ettersom at vi ikke hadde noen steder å henge klærne til lille prinsessa, og sistnevnte var noe jeg ikke visste jeg hadde ønsket meg før jeg fikk det. Selv er jeg jo vokst opp med portugisisk mor og dansk far, med andre ord ble det lite norske barnesanger på meg i oppveksten. Derfor ble jeg så innmari glad for denne gaven, for jeg har et kjempeønske om å synge alle de tradisjonelle barnesangene for lille. Nå er det bare å øve til krampa tar meg! 

  Til tross for fantastiske gaver og masse nydelige kaker, så var det aller beste bare å være samlet og få lov til å være sammen med mennesker som jeg er veldig glad i. Alle er som regel veldig opptatte med sitt i hverdagen, og for kusinene mine og søstrene mine sin del, så er vel sist vi alle var samlet i begravelser. Derfor var det ekstra hyggelig å kunne møtes i en hyggelig anledning, og bare skravle sammen om alt og ingenting. Det ble selvsagt mye babysnakk ettersom at jeg er yngst i flokken, og flertallet rundt bordet allerede er mammaer fra før av. Alltid godt å få noen tips og råd! Dessuten hadde storesøster laget en quiz med masse spørsmål om svangerskapet, fødsel og tiden med nyfødt. For hvert riktige svar fikk jeg en liten gave fra kurven, og om jeg svarte feil - da fikk jeg ikke noe. Så morsomt med en slik quiz, og litt skremmende når jeg følte så mange rundt meg visste svaret og jeg kanskje ikke hadde peiling selv..   Jeg er bare verdens heldigste jente. Jeg vet jeg har sagt det og skrevet det mange ganger før, og det høres så klisjé ut. Sannheten er bare den at jeg ikke kan få sagt det nok. Jeg har SÅ mye bra rundt meg som jeg verdsetter så innmari høyt. Livet mitt er fylt med så mange fantastiske mennesker som hele tiden ønsker meg det aller beste, og det er et privilegium å føle seg så elsket som jeg gjør. At familien stelte i stand en slik kveld for meg, er så rørende at jeg ikke har ord. Denne kvelden kommer jeg til å huske resten av livet mitt, og jeg skal sørge for å spare på bilder og vise både bilder og fortelle til lillegull om hvordan familien vår stelte i stand en fantastisk kveld for oss begge. 

  Jeg vet at flere sto på hodet for å få denne kvelden så bra som mulig for meg, og alle har bidratt med forskjellige ting. Likevel føler jeg at mamma fortjener en ekstra takk for at denne kvelden ble så vellykket, og at den i det hele tatt ble til. Jeg vet hvor sliten hun var i helgen, og jeg vet hvor mye det kostet henne å ha fullt hus. Den lille leiligheten var allerede full denne helgen, med både tantene fra Portugal, storesøster og lille Sofia. Mamma var allerede sliten nok fra før av etter tunge cellegiftskurer og fullt hus. Likevel innviterer hun altså alle jeg er glad i, for å arrangere en slik kveld for meg og baby i magen. Mammaen min er HELT fantastisk og det er så mange ting jeg beundrer ved henne. Nå som jeg selv skal bli mamma, ser jeg hvor uendelig takknemlig jeg er som har en mamma som min mamma. Hun gjør ALT for oss barna, og jeg håper at min lille datter en gang ser opp til meg slik som jeg ser opp til min mamma. Nå kommer tårene, så jeg runder av her. Men takk! Tusen trillioner takk <3

 • Publisert: 28.09.2016, 23:25
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Dine første Chuck Taylor All Star

 • Publisert: 28.09.2016, 15:36
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På bursdagen til Henrik, kom svigerfar og Gry over på middag. De hadde kjøpt med seg en gave til lille i magen, nemlig hennes første par med Chuck Taylor All Star Converse sko. De er for nyfødt-perioden, så de ser og kjennes mer ut som sokker. Hvor herlige? Nå kan hun jo matche moren sin, som selvsagt har en haug med Converse sko etter mange år i skobransjen.. Det verste er at jeg tror jeg kvittet meg med mine rosa denne våren, men vi får matche i de hvite!  

  SONY DSC

  Lille er bare så utrolig heldig som blir født inn i vår familie. Jeg sier vår, for Henrik har blitt min familie og jeg har blitt hans, og vi føler begge at vi er i hverandres familier nå - og ikke minst at vi er vår egne lille familie nå. Lille jenta har så mange mennesker som bryr seg om henne og elsker henne allerde. Vi får stadig masse gaver, og viktigst av alt: Vi hører stadig at de rundt oss gleder seg til hun kommer. Det gleder hjertet mitt at det er en så stor glede at hun kommer, og at så mange bryr seg så mye om oss <3 Vi er en heldig liten gjeng! 


  SONY DSC

 • Publisert: 28.09.2016, 15:36
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 28 (27+1)

 • Publisert: 11.09.2016, 15:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • SONY DSC

  Hei dere!

  Jeg hadde egentlig tenkt til å poste en svangerskapsoppdatering for et par dager siden, men ettersom at det kun var et par dager til ukesskifte, så valgte jeg heller å drøye til i dag. Ultralydbildet på bildet over er fra uke 18, og jeg må ærlig innrømme at det føles som en evighet siden vi så jenta vår på skjermen. Heldigvis skal vi på 3D ultralyd etterhvert, det blir så godt å se henne igjen. Jeg har virkelig vært dårlig på å oppdatere her i det siste, og det er jeg litt lei meg for, særlig gravidoppdateringene. Det kommer sikkert til å irritere meg at jeg har noen hull i oppdateringene en eller annen gang i fremtiden, men jeg synes for så vidt jeg har vært ganske flink til å oppdatere likevel! Jeg har tatt bort et par punkter i oppdateringen som kjønn og navn. Rett og slett fordi jeg skriver omtrent det samme hver gang. Dessuten ønsker vi ikke å røpe navnet enda og så vidt vi vet er det fortsatt ei jente vi venter. Jeg har også lagt til en ny kategori som heter "kommentar", og den har jeg rett og slett tatt med fordi man faktisk kan oppleve å få ganske så mange rare kommentarer i løpet av en svangerskapsuke. Denne uken ble den veldig lang og litt negativ, men denne kommentaren preget store deler av uken min, så jeg følte for å utdype den litt. Fremover kan det godt hende at jeg tar bort og legger til noen kategorier innimellom, det ser jeg litt an! Nå skal jeg ikke skrive meg bort, kos dere med denne ukens oppdatering  

  SONY DSC

   Termin: Termin er fortsatt 14. Desember, og selv om jeg trodde at denne datoen kunne endre seg underveis, så fikk jeg klar beskjed av jordmor om at den ikke endres etter ordinær ultralyd i uke 18, nettopp fordi at etter uke 18 vokser fosteret forskjellig og termindatoen kan ikke lenger beregnes ut i fra målene som blir tatt under en ultralyd.

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg har nå kommet til svangerskapsuke 28, jeg har gått gravid i 27 fullgåtte uker og 1 dag i dag. Jeg har faktisk bare 92 dager igjen, og jeg har allerede vært gravid i 190 dager i følge appen på telefonen min. Jeg tror den regner et eller annet annerledes enn jordmor og legen min. Fordi hvor mange uker og dager jeg har vært gravid stemmer overens, men da forteller appen meg at jeg har termin 12. Desember, men dette er jo ikke datoen jeg har fått av sykehuset. Likevel velger jeg å bruke appen for å gjøre det enkelt. Så mye som 67,4% av svangerskapet er allerede over, og jeg går straks inn i 3. trimester. 

   Babyen er så stor som: Bittelille er nå ca. 34 cm langfra hodet til føttene, og hun veier ca. 1,1 kg i starten av uken og ca. 1,23 kg i slutten av uken. Med andre ord har hun nok nå etter stor sannsynlighet rundet en hel kilo. Det sies at hun er omtrent like stor som et kålrot, det synes jeg er litt rart ettersom at hun var et kålhode i forrige uke - og spør du meg er et kålhode mye større enn en kålrot som regel. Har sagt det før: denne tar vi med en klype salt! 

   Kontroll: Jeg var på kontroll hos jordmor på onsdag, og dette var faktisk første gang jeg var hos jordmor ettersom at jeg ellers kun har gått til fastlegen min og gynekolog. Hun var ei hyggelig dame og det var ålreit å få snakke med henne. Jeg hørte hjertedunken til lille for første gang, og det var helt magisk. Hadde jeg visst at jeg skulle det, så hadde jeg selvsagt tatt med meg Henrik, men ettersom at jeg trodde en svangerskapskontroll hos jordmor var ganske lik den hos fastlegen, så følte jeg ikke at det var nødvendig. 

   Kommentar: Noen kommentarer er bare ikke nødvendig å komme med til en gravid kvinne! Da jordmor så på vekten min at jeg nå har gått opp 10 kg, så sa hun: "Jeg synes kanskje det er lurt at du passer litt på vekten din nå fremover, det er fint om du klarer å holde deg til å gå opp til sammen 10-12 kg i løpet av svangerskapet". Altså, hvorfor søren skal hun si det til ei ung og frisk jente som meg? Tror hun ikke at jeg er klar over at jeg har gått opp mye i vekt? Tror hun ikke jeg kjenner det på kroppen? Og tror hun ikke jeg står hjemme og gråter hver eneste dag når jeg ser meg i speilet? Hvorfor skal det være så innmari mye kroppspress HELE jævla tiden? Ja, jeg spiser kanskje brødskiver med leverpostei eller ost i stedet for knekkebrød eller havregrøt, og ja - jeg spiser kanskje mer godis enn jeg burde, men vet dere hva? Ikke spiser jeg en hel sjokoladeplate alene, ikke spiser jeg hamburgere fra McDonalds, jeg er kanskje ikke inne i min sunneste periode med tanke på kostholdet, men jeg lager nå i hvert fall maten min selv og sørger for at jeg får i meg variert mat. Jeg kan bare fortelle dere at de gangene jeg har gått ned i vekt og sett "sunnere" ut - det er faktisk da jeg har vært syk. Jeg har gått sulten og vært LANGT i underskudd. DET er ikke sunt det. Da hadde jeg forstått om hun hadde nevnt det og vært bekymret. Jeg trener omtrent 4-5 ganger i uken, så er jeg virkelig den hun trenger å bekymre seg over? Når jeg sitter på legekontoret med andre gravide så blir jeg bekymret. Der sitter det gjerne kvinner som er dobbelt så store som meg, overvektige kvinner. Hva sier hun til disse kvinnene lurer jeg på? Første gangen jeg var på gravidsvømming ble jeg også bekymret. Jeg lurte på hvorfor jeg plasket og bråket så i bassenget, imens de andre kvinnene ikke laget en eneste lyd. Under en av øvelsene forsto jeg hvorfor. Jeg brukte jo kroppen. Jeg var atletisk og eksplosiv i bevegelsene og brukte fullt bevegelsesutslag i hver eneste bevegelse. De andre kvinnene løftet så vidt på armer og ben. Jeg var som dere forstår ganske frustrert etter jordmor sa dette til meg når jeg er så aktiv som overhode mulig med tanke på bekkenløsningen og plagene i korsryggen. Når jeg allerede har gått opp 10 kg og fortsatt har 3 måneder igjen, så sier det faktisk seg selv at jeg ikke kommer til å klare å holde meg til 10-12 kg i vektoppgang. Jeg er ikke akkurat av typen som har satt meg ned på rumpa, spiser døgnet rundt og skylder på at jeg gravid. Nei - jeg er ikke like aktiv som før fordi det ikke er mulig. Kroppen min er vandt med å være på jobb hvor jeg går og står hele dagen. Kroppen min er vandt med å trene BodyStep 3 ganger i uken. Ingen av disse tingene kan jeg gjøre nå. Det er helt naturlig at jeg går opp i vekt, alt annet ville vært snodig. Likevel gjør jeg mer enn de fleste gravide gidder. Jeg drar rumpa mi over på trening, selv om jeg har vondt og selv om jeg kanskje ikke har lyst, selv om det er umotiverende å ikke se resultater av det harde arbeidet jeg legger inn. Stakkars pappa og Henrik som hadde med meg å gjøre på onsdagen, da trengte jeg MYE kjærlighet. Hadde jordmor bare visst hvor tøft jeg har hatt det de siste månedene fordi jeg ikke får lov til å jobbe eller fordi jeg ikke få lov til å gjøre noe av det jeg elsker aller mest: nemlig Bodystep ....  Jeg forstår selvsagt at dette bare ble sagt med beste intensjon og at hun kun hadde min og babyens helse i tankene, likevel synes jeg helsepersonell som for eksempel jordmødre bør tenke seg litt om og kanskje finne den rette måten å formulere seg på overnfor pasienter. Hadde hun bare visst hvordan jeg har slitt med kosthold, trening, vekt og selvtillitt i mange år, så hadde hun kanskje tenkt seg om to ganger før hun sa det til meg på den måten hun gjorde! 

  SONY DSC

   Innkjøp:  Oi, her har det skjedd mye siden sist jeg oppdaterte. Vogn er i boks, stellebord er i boks, lekegrind er i boks. Det eneste vi mangler av store ting nå er Stokke Tripp Trapp stolen, og DET er en deilig følelse altså! Ellers har jeg kjøpt inn noen strømpebukser i ull, også har lille fått masse nytt fra både den ene kanten og den andre. 

  SONY DSC

   Ukens must haves:  Støttestrømper!! Litt latterlig at jeg skriver det, for jeg har faktisk ikke brukt støttestrømper en eneste gang i dette svangerskapet, men den siste uken har jeg vært ganske hoven i både bein og hender, så behovet er absolutt der. Jeg må bare finne de frem slik at de er lett tilgjengelig, og slik at jeg husker å bruke dem. 

   Aktivitet fra lille: Masse! Lille er fortsatt kjempe aktiv, og det er deilig å kjenne livstegn så ofte. Jeg føler meg heldig som kjenner så mye aktivitet fra henne. Jeg har begynt å merke spesielt mye aktivitet hvis jeg tar et glass med iskald farris når jeg slapper av! 

   Cravings Boblevann! Jeg tror nesten jeg burde kjøpe oss en sodastreamer. Jeg har lyst på noe med bobler hele tiden. Brus frister lite på grunn av sukkeret, så det er absolutt farris som er tingen. På lokalbutikken her ved oss har de tilbud på 3 farrisflasker for 39.- og jeg har mistet tellingen på hvor mange vi har kjøpt i det siste. Det går fort to flasker om dagen, selv om det er med god hjelp fra Henrik. 

   Plager: Korsrygg og bekken. AUUUU! Jeg har vært såå plaget de siste ukene, jeg har ikke ord for hvor forferdelig vondt det har vært. Likevel har jeg kjent en kjempe forbedring etter timen min hos fysioteraeuten på torsdag. Det har vært SÅ deilig med noen dager med mindre smerter. Etter torsdagen har jeg også vært veldig flink til å lytte til kroppen og ikke gjøre alle tingene fysioterapeuten har sagt jeg skal være forsiktig med. I dag støvsuget og vasket jeg hele leiligheten, og det får jeg svi for nå, men jeg tror at om jeg lytter til kroppen og tar det med ro resten av dagen, så vil det gå over. Bekkenløsning skulle jeg veldig gjerne vært foruten, og jeg unner ingen gravide denne plagen... 

   Treningsuken: Treningsuken har vært helt elendig ettersom at smertenivået har vært så høyt, men jeg har jo vært på gravidsvømming, fått til litt styrketrening og samt at jeg har fått tøyd ut en del. Sistnevnte blir en viktig del av treningen min fremover for å holde smertene i sjakk og for ikke å få mer smerter. Jeg har nemlig veldig stram muskulatur i setet, noe som påvirker bekkenet. Jeg har hatt så lyst til å trene mer i det siste, men har ikke hatt sjans i havet med så mye smerter. 

  SONY DSC

 • Publisert: 11.09.2016, 15:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 7 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 25 (24+3)

 • Publisert: 25.08.2016, 18:54
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • God regnværskveld! Her kjennes det ut som at høsten har slått inn for fullt, og det føles egentlig helt greit. Vi har koset oss inne i hele dag. Henrik har gjort matte, og jeg har egentlig ikke gjort så mye fornuftig. Eller altså, jeg har jo faktisk sendt haugevis av mail og googlet meg i hjel med tanke på studier og skolesituasjonen vår neste år, så egentlig har jeg gjort noe som er kjempe viktig! Dessuten har jeg støvsuget leiligheten kjempe nøye, alle lister og hjørner skinner - så da var det kanskje ikke så halvgærent likevel.. 

  Tiden går altså så fort. For to dager siden begynte jeg på dette innlegget og gjorde klar bildene. Det endte med at jeg sovnet på sengekanten med MacBooken i fanget, og siden har det gått i ett. Derfor står det feil i bildene med tanke på hvor mange uker og dager jeg er på vei, men overskriften og det som står i innlegget stemmer!    Termin: 14. Desember! Vi håper fortsatt på at hun melder sin ankomst tidlig i Desember, men det har vel begynt å gå opp for oss at vi faktisk ikke vet om hun har kommet til jul engang. Det er jo ganske vanlig å gå over tiden, spesielt med førstemann, så mulighetene for at det blir farlig nærme julen er jo der. Vi får ikke gjort noe som helst med det, og må jo bare ønske henne hjertelig velkommen til verden når hun bestemmer seg for å komme. Vi er veldig enige om at om hun skulle komme midt i julen, ja da blir julen når det passer oss! Desember blir uansett helt magisk i år og vi får den beste julegaven i hele verden <3 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er nå kommet til svangerskapsuke 25, jeg har gått gravid i 24 fullgåtte uker og 3 dager i dag. Jeg har faktisk bare 111 dager igjen, og jeg har allerede vært gravid i 171 dager! Så mye som 60% av svangerskapet er allerede ferdig, og vi føler virkelig at det begynner å nærme seg nå.

   Babyen er så stor som: Hun er nå ca 30 cm lang og veier ca 680 gram i starten av uken og 790 gram i slutten av uken. Hun er visstnok omtrent like stor som en liten melom. Altså, nå begynner hun jo faktisk å bli stor. 30 cm er ganske mye, wææ... Jeg kjenner det begynner å bli virkelig hvor stor hun faktisk begynner å bli, og det faktum at hun faktisk skal ut .. Au .. 

   Kontroll: Neste svangerskapskontroll er neste uke hos jordmor! Dette er første gang jeg skal til jordmor, og jeg må innrømme at jeg gleder meg fælt til det :-)

   Kjønn: Lille jenta vår <3

   Navn: I går snakket jeg med Sofia i telefonen, og jammen så husker hun hva vår lille skal hete. Jeg smeltet heelt (igjen!!) da hun sa navnet i telefonen. Hun sier det på en SÅ delikat og skjønn måte med rogalandsdialekten sin, det er så herlig å høre på. Jeg har så lyst til å dele det, men jeg har så lyst til å holde det for meg selv også! Det får holde at vi og våre nærmeste vet det enn så lenge! 

   Innkjøp: Vi får litt klær i ny og ne, men har kjøpt lite selv den siste tiden! I dag kom faktisk vogn på plass, så nå har vi hele vognen! Jippiiii, mor er SÅ fornøyd! 

   Ukens must haves: Tja.. Kan ikke akkurat si at jeg kommer på noe som jeg har følt at jeg har MÅTTET ha denne uken, annet enn vann. Jeg er SÅ tørst for tiden. Jeg synes ikke jeg gjør annet å fylle opp vannflasken min .. 

   Aktivitet fra lille: Hun er fortsatt veldig aktiv! Her om dagen kjente jeg faktisk at hun hikket for første gang, det var helt herlig og det har jeg gått og ventet litt på. Appropo, nå satte hun i gang sparkingen. Hun har begynt å sparke mye nedover og det er faktisk litt ubehagelig, men veldig hyggelig med så mye aktivitet altså! 

   Cravings Poteter og bacon, haha! Jeg har lyst på bakt potet med sprø baconbiter døgnet rundt ... Blir gal av det! Bacon er jo ikke akkurat det sunneste kjøttet jeg kan spise.. 

   Plager: Endelig har jeg hatt noen dager hvor ryggen har vært veldig fin, men jeg kjenner det er lite som skal til før jeg får ordentlig vondt igjen. Jeg har vel kanskje bare innsett at jeg ikke kan stå og gå så mye, men styrketrening fungerer veldig bra, så det og å tøye gjør jeg mye av om dagen. Halsbrann er fortsatt et tema, men jeg har funnet ut at det avhenger litt hva jeg spiser! 

   Treningsuken: Treningsuken har vært tipptopp, og jeg har fått til en del styrketrening siste tiden. Endelig merker jeg at overkroppen begynner å bli sterkere, og det er SÅ deilig!    

 • Publisert: 25.08.2016, 18:54
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 23 (22+4)

 • Publisert: 12.08.2016, 16:10
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • SONY DSC

  Det er jo faktisk litt i seneste laget å skrive en oppdatering fra denne uken, fordi om få dager så er det jo faktisk en ny uke. Jeg tror kanskje jeg skriver det hver eneste uke, men herre.. Som tiden flyr! Ukene og dagene går så fort at jeg nesten vil rive meg i håret. Heldigvis synes jeg det er veldig bra, for jeg blir mer og mer utålmodig for hver uke som går. Vi gleder oss sånn til å møte bittelille og for hver dag som går, så er vi en dag nærmere <3

  SONY DSC

   Termin: 14. Desember

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er nå kommet til svangerskapsuke 23, jeg har gått gravid i 22 fullgåtte uker og 4 dager i dag.

   Babyen er så stor som: Hun er nå ca 27,5 cm og veier omtrent 550 gram. Hun er visstnok omtrent like stor som en papaya! Lille baby reagerer nå på forskjellige typer lyd, som musikk og stemmer. Barnet ligger ofte og sutter på tommelen og det får ofte hikke. Faktisk har jeg ikke kjent noe til hikke enda, og jeg gleder meg faktsik litt til jeg kan merke at hun hikker inne i magen min, hihi! 

   Kontroll: Neste svangerskapskontroll er om et par uker, men jeg var hos legen her om dagen for å fornye sykemeldingen min. Det endte med at jeg faktisk ble 100% sykemeldt, ikke bare fra e2, men også fra jobben min på Eurosko. Jeg fikk også henvisning til fysioterapaut og forhåpentligvis får jeg hjelp av en som er spesialist på bekken og korsrygg. Jeg skrev jo et eget innlegg om det, men jeg må bare få sagt hvor utrolig frustrerende det er å være sykemeldt. Jeg vil aller helst jobbe mest mulig, men ryggen min gjør det helt umulig.. SÅ kjedelig.. 

   Kjønn: Bitte lille frøkna vår <3 

   Navn: Vi synes navnet vi har valgt ut er så vakkert! I dag har jeg lært Sofia å si navnet til lille i magen, åhh.. Som jeg smeltet når jeg hørte henne si det. Jeg tror (og håper) at navnet passer perfekt til vår lille blomst! Navnet er ganske eksotisk og annerledes, men samtidig lett og fint å bruke her i Norge - stor fordel er det også at det er like superfint på portugisisk. Iiih! Gleder meg til å dele navnet med dere, men enn så lenge ønsker vi å holde det til familie og de nærmeste vennene våre! 

   Innkjøp: Ingen innkjøp i uken som var!

   Ukens must haves: Ekstra pute i senga!! Jeg har fått en stor og fin pute i sengen av ei vi kjenner som fikk barn i fjor. Den er helt fantastisk å ha i mellom beina eller for å legge bena høyt. Puta gjør det mulig å skifte sovestilling ofte, og det bruker jeg for alt det er verdt for å holde ryggen mest mulig i sjakk! Ellers så er det jo han mannen da, han er jo et must-have hver eneste uke. Hva skulle jeg gjort uten fine Henrik min i svangerskapet?! .. Takk Gud for verdens beste og snilleste mann! 

   Aktivitet fra lille:  En ting er helt sikkert. Denne jenta er ingen ballerina. Slik det kjennes ut så er hun enten en kickboxer eller en innmari god fotballspiller. Ja, eller en turner da. Hun turner rundt som en tulling, og sparker ganske hardt allerede. Denne uken har vi faktisk sett spark fra utsiden for første gang, det var helt magisk <3 

   Cravings Jeg har egentlig hatt dårlig matlyst, og det eneste jeg egentlig har hatt lyst på er desverre smågodt, men det er ikke hele tiden jeg har hatt lyst på det heller. Innimellom har jeg hatt lyst på poteter, appelsiner og appelsinjuice. Farris har også vært et must-have.. Næringsrik mat har det heller vært dårlig med... Henrik har sagt et par ganger i løpet av denne uken at jeg virkelig må være dårlig når jeg ikke engang har lyst på fredagstaco eller pizza til middag. Jeg elsker vanligvis middag, og for meg er det det aller viktigste måltidet i løpet av dagen. Jeg har aldri helt forstått meg på familier som har for eksempel pannekaker til middag, eller brødskiver for den saks skyld.. Jeg må ha ordentlig middag hver eneste dag, med enten kjøtt eller fisk, karbohydrater og grønnsaker. De siste dagene har jeg nesten bare spist en helt nøytral suppe, og likevel blitt dårlig - det sier jo alt. 

   Plager: HALSBRANN.. Æsj altså.. Sure oppstøt, halsbrann og gulping er nøkkelordet for den siste uken. MEN, jeg skal ikke klage! Jeg har fortsatt ikke kastet opp en eneste gang i løpet av graviditeten! Hallelujaaaah! 

   Treningsuken: Den har vært helt ok i grunn. Jeg har fått til noen økter, noen gode og noen som ikke ble fullt så gode. Jeg har vært litt begrenset på grunn av smertene i ryggen. I går hadde jeg en økt som det bare ikke ble noe ut av, alt gjorde vondt. Jeg endte opp på en matte med øvelser for rygg, rumpe og kjernemuskulatur, og til slutt tøyet jeg godt ut - det var ganske deilig og skal uten tvil gjentas snart!

  SONY DSC

 • Publisert: 12.08.2016, 16:10
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Gave fra mimmi

 • Publisert: 09.08.2016, 21:30
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Se på denne skjønne gaven som lille i magen fikk av Mimmi her om dagen! Svigermor har vært ute og reist, og tenkte selvsagt på sitt kommende barnebarn! Jeg ble helt forelsket i denne heldressen, den var jo helt nydelig! For ikke å glemme den nydelige pipp-pippen, den tror jeg hun kommer til å bli veldig glad i! Dette settet passer så godt til lille blomsten vår, jeg ser henne allerede for meg i den! Jeg smelter bare av tanken.... 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 09.08.2016, 21:30
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 8 kommentarer
 • Litt nytt til lille

 • Publisert: 05.08.2016, 15:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Mammas prinsesse

  Denne skjønne bodyen fikk lillemor av Charlotte og Sofia på søndag! Den er faktisk i str 74, noe så praktisk. Så deilig å allerede begynne å få ting til hun blir litt større også, slik at vi ikke ender opp med å ha en haug med klær i nyfødt størrelser, og ingenting til hun blir større. Heldige! Smekken kjøpte jeg selv på Knerten og Karoline. Helt forelska.. 

  SONY DSC

   

  Bæ, bæ, lille lam 

  Denne kule mønstrete buksen og den lille sauen fikk vi av tante Monica som endelig hadde kost seg på shopping etter å ha fått vite kjønnet på lille. Sauen er fra ikea og jeg digger den! Hvis du drar i halen, spiller den "Bæ, bæ, lille lam" .. Noe så herlig! Buksen er fra KappAhl! 


  SONY DSC

   

  Blonderumpe 

  Altså, som jeg gleder meg til babys lille rumpe skal inn i disse blondene.. Denne er fra Newbie og ble kjøpt for slikk og ingenting. Halv pris av rød pris er HELT innafor! Smokken hørte til bleiekaka jeg fikk til babyshoweren <3 


  SONY DSC

   

  Something new, something old, something borrowed

  Denne fine bodyen er også fra tante Monica og den er også kjøpt på KappAhl. Buksene har lillemor overtatt etter nydelige Lucas som ble født i Desember i fjor. Buksene har fleecefôr, og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt slike jeans til vinteren selv. Her tok jeg konsekvent bilde av denne buksen og denne bodyen sammen for å vise størrelseforskjellen. Disse to plaggene er faktisk i samme størrelse, det er helt utrolig at det kan være så stor forskjell. Bodyen ser jo mye større ut, og den er også veldig stor i forhold til alt annet jeg har i str. 56! 

  SONY DSC

   

  Newbie

  Åhh, denne nydelige cardiganen fant jeg også på KappAhl og den er fra Newbie. Den var satt ned til 150.- og det var halv pris av rød pris som gjaldt her også. Røverkupp! 


  SONY DSC

   

  Røverkupp

  Appropo røverkupp! Denne bodyen betalte jeg 25.- for! Hurra for halv pris av rød pris, hvorfor ser man ikke det oftere?! 


   

  Eksklusivt

  Innkjøpet jeg uten tvil er mest fornøyd med til lille hittil!! Denne vakre dressen kjøpte jeg på Lindex på hele 70%!! Det var den siste dressen og i perfekt størrelse i forhold til når hun kommer. Åå, lille babyen vår - jeg smelter bare av å tenke på deg inni denne dressen... Denne dressen er et levende bevis på at alt ikke trenger å koste mye for å se eksklusivt ut. Billigkjedene har SÅ mye lekkert til små babyer og barn! Jeg tar denne dressen opp av skuffen i ny og ne, bare for å se på den fordi jeg synes den er så fin.. Haha! Bare en smule fornøyd.. 


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 05.08.2016, 15:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 3 kommentarer
 • Stelleveske og tilbehør

 • Publisert: 05.08.2016, 13:02
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Det er fortsatt mange ting vi mangler og mye som gjenstår å ordne før lillemor kommer til verden. Jeg kjenner faktisk helt ærlig at jeg begynner å bli litt småstresset over at viktige ting som stellebord, vogn, stelleveske og spisestol ikke er på plass. Det som naturligvis stresser meg ALLER mest er at vi ikke engang er i gang med det største prosjektet: selge og kjøpe bil. Ettersom at begge to har veldig små biler, så er vi pent nødt til å selge en av de vi har og kjøpe en ny. Vi trenger en større bil, men viktigst av alt: en mer sikker bil. Jeg hadde aldri i livet kjørt rundt med babyen min i min lille skrøpelige opel corsa, det ville ikke føltes trygt. Jeg kjenner jo selv hvor utrygg jeg føler meg i den kontra for eksempel mammas Toyota som er nyere og større, og det er en ting at jeg er utrygg, men babyen min skal ikke være utrygg, og aller minst i trafikken!

  Back to point! Jeg vet jo hva slags stellebord og spisestol jeg har lyst på. Jeg er litt heldig som får "bestemme" litt selv, Henrik er bare opptatt av at det vi kjøper er fornuftig og ikke overpriset. Stellebordet koster faktisk litt i forhold til det vi i utgangspunktet hadde tenkt til, men vi har konkludert med at vi MÅ ha et stellebord med store og gode skuffer under på grunn av mangel på plass. Spisestol synes jeg er kjempe viktig å ha på plass fra hun er bitteliten, rett og slett fordi jeg ønsker å ha det familiesamværet ved middagsbordet helt fra begynnelsen av. Vi skal ha en hvit Stokke Tripp Trapp, og selv om den koster litt er jo det en stol vi kan bruke helt til lille begynner på skolen og skal sitte med lekser - og innen den tid håper jeg jo at vi har fått en til, så det er en god investering! Vogn har vi selvsagt bestemt oss for, ettersom at vi har fått bagdelen av svigerfar, som jeg har nevnt tidligere - vi går for en BabyJogger City Elite. Det stakk litt å velge denne vognen fordi jeg veldig gjerne ville ha en lekker vogn fra Emmaljunga, men det valget tok vi spontant i Sverige for noen uker siden og jeg angrer ikke et sekund. Det var uten tvil det mest fornuftige valget vi kunne ta og vi kommer til å være mye mer fornøyd med  BabyJoggeren som er så innmari praktisk! Takk til kusina (som har hatt 7 forskjellige barnevogner) og storesøster som har både Emmaljunga og BabyJogger, som overtalte meg til å lytte til fornuften og det praktiske! Alt handler tross alt ikke om utseende! 

  Så, det som dette innlegget egentlig skulle handle om - stelleveska! Her aner jeg ikke hvordan jeg vil at selve stellevesken eller innholdet og detaljer skal se ut, jeg vet bare at jeg virkelig ønsker å bruke litt tid på å få det gjennomført, praktisk og pent! Jeg hadde først tenkt til å bruke en veske fra DKNY som stelleveske, ettersom at jeg i utgangspunktet ønsker å kjøpe en stelleveske som jeg kan bruke selv når vi ikke trenger å bruke den som stelleveske lenger, men nå har jeg kikket på mange andre muligheter også. Ikke at jeg har blitt noe klokere på det, men jeg holder mulighetene åpne litt til. Jeg har lenge hatt lyst på tilbehør til stellevesken fra det spanske merket  pasito a pasito. De har så utrolig mye lekkert og alt er så delikat! Først ønsket jeg egentlig at alt av tilbehør skulle være rosa, men igjen har fornuften talt og jeg heller nå over mot noe som er nøytralt i fargene. For det første fordi jeg selv egentlig liker best nøytrale farger og fordi jeg fort blir lei av ting med for mye farger eller mønster, men mest for å være praktisk her også. Kjøper jeg noe som er nøytralt, så kan jeg spare det og bruke det til nestemann (hvis jeg er så heldig at jeg får en nestemann en gang i fremtiden), men kjøper jeg rosa så blir jeg automatisk mer låst. Når i alle dager ble jeg så fornuftig av meg? Jeg føler meg plutselig fryktelig voksen.

  Jeg har brukt hele denne morgenen på å titte på stellevesker og tilbehør som smokkholder, flaskeholder, toalettmappe og stellematte til å ha i vesken. Jeg tror vi kommer til å gå for tilbehør fra pasito a pasito, og til min store glede fant jeg massevis av det på den spanske siden www.elcorteingles.es, og de shipper til resten av europa. Gledeee!! Fant mye annet fint også, blant annet har de mye fint tilbehør til både vogn og bilstol! 


  Dette er kanskje settet jeg heller aller mest mot. Det er litt vanskelig å se det på bildene, men det er små ruter i skinnet. Dette settet er SÅ lekkert og stilrent! Eneste jeg tenker på er at jeg er redd det lyse skinnet blir fort stygt, MEN heldigvis for meg kan jeg mye om behandling av skinn og dessuten er jo hele poenget med slike mapper at man skal ha orden og system i stellevesken slik at det for eksempel ikke blir grisete og flekkete fordi ingenting ligger løst.. I samme serien fant jeg også stellevesken som er på bildet under, og der følger det med stellematte. For ikke å glemme at jeg fant dette nydelige settet til bilstol! Jeg innså vel kanskje egentlig først akkurat nå at jeg forstår hvorfor jeg heller mot akkurat dette tilbehøret: nemlig fordi det ligner på drømmevognen min. Alle som kjenner meg godt og vet at jeg ønsket meg en Emmaljunga Mondial White Leatherette, vet jo at dette er veldig typisk min stil. Så stilrent. Så lekkert. SÅ fint!! 

  Jeg tittet også på alle de skjønne tingene med prikker på, synes de er helt nydelige! Likevel tror jeg ikke det er det jeg kommer til å ende opp med, rett og slett fordi jeg tror jeg ville blitt ganske fort lei. Som tidligere nevnt: spreke farger og mønster er litt risky - jeg vet med meg selv at jeg blir fort lei! 

  Settet under var det jeg først la merke til, og det var vel kanskje de brune detaljene og sløyfene som gjorde at jeg synes det her var rålekkert. Dette settet grubler jeg fortsatt litt på, men her er jo skinnet helt hvitt og da kjenner jeg at fornuften trekker mer mot det første alternativet. 

  Under her har jeg mikset litt! Det kan være aktuelt med et sett i beige i vanlig skinn også, så jeg har tittet litt på hva som er å finne. Jeg liker så godt smokkeholderen og flaskeholderen på det helt nederste bildet, med de delikate prikkene på. Jeg synes ikke disse prikkene var så dominerende som de over, men problemet her var at jeg ikke fant toalettmappe i samme, og jeg ønsker virkelig at alt skal være likt. Stellevesker er jeg jo fortsatt ganske blank på, og jeg sliter litt med å finne den helt perfekte. Jeg har en formening om hva slags form jeg ønsker, og av praktiske grunner har jeg veldig lyst på lommer på begge kortsidene av vesken og gjerne en ekstra lomme foran eller bak slik at ting som jeg vil ha lett tilgjengelig slipper å ligge oppi selve vesken.   Det er to grunner til at jeg ønsker å ha stellevesken så organisert og ryddig, og det er for det første fordi jeg blir ordentlig stresset av rot. Jeg kan bli skikkelig muggen og det går utover hva og hvordan jeg tenker (og for så vidt snakker også). Jeg er et mye bedre menneske og har det mye bedre psykisk om jeg har alt organisert både hjemme, på jobb, i veska osv. Det høres sikkert litt småsykt ut, og det er kanskje det også. Jeg har flere ganger lurt på om jeg har en aldri så liten diagnose, men det kan jo være at jeg bare er miljøpåvirket av mamma og søstrene mine - eller en god blanding. Bare spør Henrik som bor sammen med meg, om hvor hyggelig det er å ha med meg å gjøre hvis det er rotete rundt meg :)) Tror jeg har en anelse om hva slags svar du får. Rot rundt meg = rot i hodet! Den andre grunnen til at jeg ønsker at det skal være lett å pakke, og lett å finne frem i stellevesken er fordi jeg ønsker å kunne levere babyen med stellevesken hos mimmi, bestemor, farmor og farfar, tanter eller noen andre, uten at jeg skal glemme viktige ting og uten at det skal være vanskelig for de som passer lillemor å finne frem til det de trenger. Dette er noe jeg har erfart fra å ha passet barn tidligere, og det er jo faktisk stressende nok å passe noen andre sitt barn i utgangspunktet. Det siste man trenger da er å ikke vite hvor det ble av den ene smokken du fikk med når babyen hylgråter, for da kan jeg skrive under på at du ikke finner den til tross for at du endevender bagen tre ganger. 

  Jeg har det jo ganske bra, når stelleveske og tilbehør er denne morgenens bekymringer! Vi lever godt i Norge, og noen ganger må jeg bare klype meg litt i armen og faktisk tenke på alle som ikke er så heldige. Jeg er heldig som har en jobb å gå til hvor jeg tjener penger. Jeg er heldig som kan føle meg trygg i mitt eget land. Jeg er heldig som har tak over hodet og mat på bordet. Ikke minst er jeg vanvittig heldig som får bære frem et barn i et av verdens tryggeste land, og jeg er heldig som har så mange rettigheter! 

 • Publisert: 05.08.2016, 13:02
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 3 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 22 (21+3)

 • Publisert: 04.08.2016, 23:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: Så vidt vi vet, er det fortsatt 14. Desember :) 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er nå kommet til svangerskapsuke 22, og jeg har vært gravid i 21 fullgåtte uker og 3 dager i dag. Jeg har vært gravid i 150 dager, og jeg har 132 dager igjen! 

   Babyen er så stor som: Bebis er nå omtrent 26 centimeter lang og veier ca 400 gram. Frukten hun sammenlignes med denne uken er et granateple. Jeg tror vi må ta disse størrelsegreiene med en liten klype salt. Jeg synes da søtpoteter er mye større enn granatepler?! Snodig.. Større blir hun i hvert fall! 

   Kontroll: Ikke noe nytt på denne fronten, men skal ringe jordmor og sette opp neste kontroll hos henne ettersom at jeg kun har vært hos fastlegen og sykehuset hittil. 

   Kjønn: Bittelille prinsessa <3

   Navn: Det holder vi hemmelig en god stund til! 

   Innkjøp: Vi har ikke kjøpt noe til lillegull denne uken, men da jeg fikk besøk av Charlotte og Sofia på søndag, hadde de jammen med seg en nydelig body til lille. De to der altså. Jeg begynner nesten å tro at de er litt babysyke, de klarer jo aldri å komme til meg uten noe til lillemor.. Tusen takk chicas <3 

   Ukens must haves: Fortsatt kos og kjærlighet fra Henrik. Jeg er så oppmerksomhetssyk hele tiden, vil bare kose og klemme! Ellers må jeg vel si at komfortable klær virkelig er et must for tiden. Bukser frister for eksempel ikke spesielt mye.. Koseklær, treningsklær, pysjamaser og skjørt er derimot helt himmelsk! 

   Aktivitet fra lille:  Bebis har rørt masse på seg denne uken også, og jeg merker stor forskjell på når hun sover og når hun er våken nå. Jeg tok litt for mye chilisaus i middagen min idag, og DA våknet lillemor og ga meg et realt spark. Jeg tror ikke hun likte det, og det gjorde for så vidt ikke jeg heller.. Det er så moro med så mye aktivitet.

   CravingsHehe.. Poteter! Jeg er ikke spesielt glad i poteter engang, men det har bare smakt så uendelig godt den siste uken. Her en dag maulet jeg opp potetrestene til Henrik. Jeg tok en halv potet av gangen med fingrene, er det mulig.... For ikke å glemme at jeg laget meg en bakt potet en kveld her også! Ja! Og idag spiste jeg opp potetene til Marte da vi var på café. Det er nesten på grensen til flaut, men det smaker bare sååå godt!! 

  SONY DSC
   

   Plager: Vil vel si jeg har sluppet billig unna denne uken. Ryggen har vært MYE bedre, men det henger jo selvsagt sammen med at jeg ikke har jobbet, og den dermed har fått hvile. Sure oppstøt, kvalme og brekninger har vært fryktelig plagsomt denne uken. Blææh.. 

   Treningsuken: Treningsuken har vært veldig bra og variert. Både cardio og styrke har stått på tapeten. I dag fikk jeg til og med lagt bak meg en BodyStep-økt, og DET er lenge siden det. Herrefred, som jeg har savnet BodyStep.. 


  Som dere ser så har magen plutselig vokst ganske mye mer. Jeg sier plutselig, fordi det er de siste to ukene den plutselig har poppet mer ut. Jeg synes omtrent magen så helt lik ut fra 1.måned til et par uker tilbake, men nå har det virkelig skjedd ting og tang. 

 • Publisert: 04.08.2016, 23:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 21 (20+4)

 • Publisert: 29.07.2016, 23:01
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Gud som ukene flyr! Jeg føler det var i går jeg postet forrige gravidoppdatering, men det er jo faktisk en uke siden. I dag er jeg jo allerede langt ute i denne svangerskapsuken og det er bare dager til jeg er i neste svangerskapsuke. Det er helt skremmende hvor fort tiden går! Likevel kan jeg ikke noe for at det gjør meg litt glad, fordi for hver dag som går, så er jeg en dag nærmere å møte skatten i magen min. Når det er sagt så håper jeg at hun har det godt i magen min og blir der til nærmere termin, det er fortsatt mye som må ordnes før to blir til tre og livet vårt blir snudd totalt rundt! 

   Termin: 14. Desember! Håper lille bestemmer seg for å komme før, eller i det minste til termindatoen - hvis ikke kan det bli farlig nærme jul. Det er jo en gang sånn at det får vi ikke gjort noe som helst med, hun kommer når hun er klar for å komme og det viktigste er at alt er bra med henne! Vi gleder oss i hvert fall! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er i svangerskapsuke 21, og jeg har vært gravid i 20 fullgåtte uker og 4 dager i dag. Jeg har vært gravid i 144 dager, og jeg har 138 dager igjen. Så sykt! 

   Babyen er så stor som: En banan! Hun er ca 25 cm lang og veier 325 gram! Bittelille begynner å bli stor jo, det føles ikke ut som at det er lenge siden hun var på størrelse med en mandel og veide 20 gram. Før vi vet ordet av det er hun her sammen med oss <3

   Kontroll: Jeg var på svangerskapskontroll på onsdag! Jeg ble faktisk 50% sykemeldt på grunn av ryggen min, noe jeg synes er skikkelig kjipt. Det var ikke noe jeg verken ba om eller ønsket, men legen min ønsket og synes jeg burde det. Ellers stusset jeg på at ingen enda har tatt blodprøver av meg, og nevnte selvsagt dette. Legen som var vikar på grunn av ferieavvikling ble ganske så paff ettersom at dette skulle vært gjort i uke 12-16. Jeg ble tatt blodprøver av, og venter på svarene. Blodtrykk og blodsukker var fint, jeg har gått opp til sammen 4,8 kg og helsen min ellers er veldig bra! 

   Kjønn: Lille jenteskatten vår! Det er så herlig å vite kjønnet på lille, ikke fordi det hadde spilt noen rolle om hun var gutt eller jente, men simpelthen fordi vi nå vet hva vi venter på og det føles mye mer virkelig og nære nå! 

   Navn: Vi er vel veldig sikre på hva hun skal hete, og her hjemme kaller vi henne allerede for det vakre navnet hennes!

   Innkjøp: Oi! Den siste uken har skuffene fylt seg raskt opp, men ikke fordi vi har kjøpt så mye selv egentlig. Vi har fått mye av ei skjønn jente som fikk baby i desember i fjor. Med andre ord er alt i riktige størrelser i forhold til årstidene, noe som er vanvittig kjekt. Jeg kjøpte et par ting på impuls tidligere i dag, og jeg er SÅ fornøyd med å ha fått så mye fint til en så rimelig penge!! Jeg kjøpte blant annet en helt nydelig dress, og jeg lover å vise dere den, men jeg må få tatt bilde i dagslys. Plutselig ble dagene kortere og mørket kommer tidligere. Tegn hundreogtretten på at vi går mot høsten.. 

   Ukens must haves: Kos! Jeg har trengt så mye kos og kjærlighet fra Henrik! Jeg kan bare ikke få nok! Heldigvis har han masse på lager og gir meg både kos og kjærlighet i bøtter og spann - heldige meg! 

   Aktivitet fra lille:  Iih, jeg får helt sommerfugler i magen av å tenke på det! Den siste uken har det skjedd MYE på denne fronten. Jeg har jo kjent bevegleser og aktivitet i flere uker, men det kan ikke sammenlignes med hva jeg har kjent denne uken. I går lå Henrik med hodet sitt på magen min, og plutselig fikk han et spark rett inn i øret. Stjernene jeg så i øynene hans var et magisk øyeblikk jeg aldri vil glemme. Lille jenta begynner å bli sterk nå, og har helt tydelig mye energi der inne. Hun turner som en gal og spaker i hytt og pine - det er SÅ stas og så koselig! 

   CravingsDårlig matlyst og ingen spesielle cravings. Hadde innmari lyst på taco til middag idag, men angret som en hund. Det blir nok lenge til neste gang. Hallo halsbrann! 

   Plager: Vond rygg på grunn av mye jobbing og... HALSBRANN. Æsj altså, nå har det kommet for fullt. Jeg er mye kvalm om dagen også, men det var vel nesten for godt til å være sant at jeg skulle slippe så billig unna.. Det har vært et par ganger jeg har vært sikker på at jeg ville komme til å kaste opp, men: so far, so good. 

   Treningsuken: Tja.. Hva skal vi si om denne treningen? Jeg har jobbet utrolig mye siden forrige gravidoppdatering, og det har nærmest gjort det umulig for meg å få til mange treningsøkter. Det har blitt noen få og det er helt ok! Jeg kan ikke ha så store forventninger til meg selv hele tiden, alt jeg får til er bra og det er det jeg må fokusere på! 

  Tidligere i dag tok jeg et bilde av magen min imens jeg lå på sofaen, og nå begynner endelig babykulen å vise seg frem - til og med når jeg ligger flatt! Små gleder i hverdagen til ei gravid ei! 

 • Publisert: 29.07.2016, 23:01
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Graviditetsproblemene som ingen fortalte deg om

 • Publisert: 25.07.2016, 16:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Altså, en graviditet innebærer mye rart. Både positivt og noe negativt. Det innebærer store forventninger, masse glede og en fantastisk tid. Det innebærer også mer hormoner enn du trodde fantes i en kropp, sinne og tårer som du ikke vet hvor kommer fra, slitne rygger, vonde mager, kroppslige forandringer, dårlig selvtillitt og listen er lengre enn lang. Men vet du hva annet en graviditet innebærer? En haug med kleine ting som popper opp underveis som du ikke ante at kom til å skje deg og din kropp. Ting som ingen fortalte deg om før du fikk plagene selv, googlet det og fikk som svar at "det er helt normalt". 

  Hittil i graviditeten min så har jeg vært plaget med mange ting som jeg har synes har vært litt rare. Det morsomme er at for hver gang noe har dukket opp og jeg har googlet det, så blir jeg forsikret om at dette er en helt vanlig plage og at veldig mange gravide opplever akkurat det samme. Dette er plager som er fryktelig plagsomme, irriterende og ekle, men som man egentlig bare må le litt av. Dette er ikke for å skremmer bort deg som har et veldig romantisk syn på dette med å være gravid, men dette er den usensurerte sannheten! Jeg fyrer løs, her kommer plagene i rekke og rad! 

  Forstoppelse og oppblåst mage: Det er helt vanlig å få både opplåst mage og forstoppelse under et svangerskap. Tarmene blir nemlig slappere og tregere på grunn av hormonet progesteron. Jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal prompe foran Henrik, for noen ting synes jeg bare er for usexy og noen ting bør skjermes fra det mennesket som er forelsket i deg, men jeg skal bare si dere at det har vært en vanskelig oppgave etter jeg ble gravid. Når du bokstaveligtalt våkner av din egen promp om natten og blir liggende i en time og lurer på om kjæresten din hørte det, vel, la meg bare si: #denfølelsen ...  Selv kunne jeg også se kjempegravid ut veldig tidlig i svangerskapet fordi det var da jeg var mest plaget med mageknip og var mest oppblåst. Henrik sa et par ganger at det så ut som at jeg allerede var i månede syv, vel .. Jeg var bare i UKE 7! Mitt tips her er å være i mye bevegelse, få i det nok vann og å spise nok fiber. Grove kornprodukter er gull!

  Hemoroider:  Hemoroider en konsekvens av treg mage og at du har sittet på do og trykket hard. Det er utrolig smertefullt, men ikke farlig til tross for at det kan virke litt skremmende at du plutselig får en stor klump i bakenden. Au, au og atter au. Jeg var hjemme fra jobb en dag i forrige uke nettopp på grunn av denne irriterende plagen. Jeg gikk som en gås og hadde så mye smerter... Heldigvis finnes det gode hjelpemidler, snakk med legen din og få utskrevet en krem så blir du fort kvitt denne plagen. I hvert fall for en liten stund!

  Utflod: Klissete, hvit eller lyse gul utflod er og forblir ekkelt. Også mengdene utfloden kan komme i da. Hvor kommer dette egentlig fra? Æsj, jeg vet ikke hvor mange truser jeg har lagt til vask i løpet av graviditeten. Vi snakker ikke en til to daglig som kanskje er det mest normale, jeg har blitt storforbruker av truser (og dusjen for øvrig).

  Underlivssopp: Jepps, det er veldig vanlig fordi surhetsgraden i skjeden endrer seg under en graviditet. Det blir mindre surt og dette gir en økt risiko for soppinfeksjon..

  Ufrivillige lekkasjer: Når du nyser, hoster eller ler? Eller kanskje du bare står stille rett opp og ned. Veldig moro å stå på jobb og kjenne at du nettopp tisset på deg et par dråper. Hurra for festlige svangerskapsproblemer!

  Svette: Æsj, hvor mange liter har jeg egentlig svettet etter jeg ble gravid? Det føles som om at termometeret i kroppen ikke fungerer på noe som helst vis. Jeg. Blir. SÅ. Varm.

  Ømme bryster: Jo da, denne hadde vi hørt om! MEN SÅ ØMME BRYSTER?? Det gjør bokstaveligtalt vondt å gi noen en klem.

  Kløe: Her trekkes brystene inn igjen, og magen da! Dette er spesielt plagsomt når jeg er på jobb. Huden klør, og den klør og den klør. Jeg føler det ser ut som at jeg har lus på kroppen, men neida! Det er jo bare huden som strekker seg. Jeg smører meg som en gal, alt fra 2 til 5 ganger daglig med enten olje eller en tykk og fet krem for nettopp dette formålet: graviditet.

 • Publisert: 25.07.2016, 16:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • What really matters

 • Publisert: 25.07.2016, 00:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Jeg lovet å røpe kjønnet før helgen var over, og selv om jeg er litt sent ute med tanke på at kalenderen allerede viser at det er mandag, så er jeg likevel innenfor når min søndag ikke er over. Det å få vite kjønnet på den lille i magen, er noe vi har gledet oss til omtrent fra den dagen jeg tok testen. Allerede da hadde vi mange tanker om hva den lille kom til å være, og vi ville aller helst vite det med en gang. Det er nå en gang sånn at det å ikke vite kjønnet på den lille, faktisk er en del av ventetiden og vi var nødt til å smøre oss med tålmodighet.

  Vi satte av en ultralyd før vi dro til Portugal i uke 16 i håp om å få vite om vi ventet en liten gutt eller jente. Den lille skjønne var veldig sjenert og knep bena sammen. Det var derfor helt umulig å se om det var en jente eller gutt, både med vanlig ultralyd og innvendig ultralyd. Denne dagen var vi ganske skuffet ettersom at denne ultralyden var satt opp kun for å se kjønn, i håp om at vi kunne handle mange søte ting i Portugal. Når vi kom hjem var det tid for ordinær ultralyd på sykehuset, og vi var kommet til uke 18. Denne dagen gikk vi inn med helt feil innstilling. Vi var begge helt overbevist at vi garantert ville få vite kjønnet til vår lille denne dagen. Der tok vi helt feil. Nok en gang var den lille litt for sjenert til at vi kunne få et sikkert svar.

  Etter ultralyden på sykehuset hadde vi et helt annet syn på saken og vi tok oss selv i at kjønn absolutt ikke spiller noen rolle.Et lys gikk opp for oss begge! Vi var blitt alt for opphengt i hvilket kjønn babyen er, og det er jo faktisk ikke det som er viktig. Vi gikk lykkelige ut av ultralyden, uvitende om kjønn, men vi hadde nettopp fått vite at vår lille baby var frisk, at alle organer så fine ut og at baby vokser riktig. Med andre ord hadde vi fått den viktigste beskjeden vi kunne fått denne dagen, og vi hadde fått den beskjeden som betød noe. 

  SONY DSC

  Det er ikke så lett å se på dette bilde, men på plakaten som jentene laget til meg til babyshoweren, så hadde tre gjettet at vi ventet en gutt og åtte hadde gjettet at det var ei jente. Selv har vi hatt følelsen av at vi venter ei jente, helt siden vi så graviditetstesten i uke 1.

  SONY DSC

  En ting er helt sikkert! Vi er lykkelige over at vår lille er frisk og fin, vi er lykkelige over at vi to får oppleve den gaven som det er å få et barn, og vi helt forelsket i babyen vår allerede. Det er så spesielt hvordan det er mulig å ha så vanvittig mye kjærlighet for en du enda ikke har møtt. Noe så vakkert og fantastisk! 

  Denne uken fikk vi endelig svar på spørsmålet vi har lurt på, og vi venter .... 

  ... Ei lita prinsesse! 

  Akkuratt som vi begge var veldig sikre på! Under siste ultralyd undersøkelse, var gynekologen 90% sikker på at det var ei jente etter utvendig ultralyd, og helt sikker (UTEN TVIL) etter å ha tatt en innvendig ultralyd. Lille jenta vår lå med stumpen ned og dermed fikk vi se rett inn i det som til og med for oss var et tydelig jente-kjønnsorgan. Vi gleder oss stort til å møte lillemor, og føler begge at alt er enda mer virkelig nå og det føles som om at vi er enda nærmere nå som vi vet hvem vi venter på. Iiiiih, jeg er så glad! Heldige meg <3

  SONY DSC
  Hvor skjønn er denne sjokolademedaljen som jeg fikk i babyshoweren? Noe så herlig! Tenk den dagen jeg hører lille jenta vår si at jeg er verdens beste mamma ... *hjerter i øynene* 

 • Publisert: 25.07.2016, 00:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Gavedryss fra babyshoweren

 • Publisert: 22.07.2016, 22:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Hei dere! Jeg lovet jo å vise frem gavene jeg fikk i babyshoweren som jentene stelte i stand for meg! Jeg fikk så mye fint til lille, og i tillegg var jeg så heldig at jeg fikk litt deilige ting til meg selv også, men det tok jeg ikke med her selv om jeg satte veldig stor pris på det også! Ettersom at vi enda ikke visste kjønnet på søndag, så kjøpte jentene inn alt i nøytrale farger, men det er jo ingen fare - for bare se så mye lekkert som finnes i nøytrale farger! 


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Denne babydageboken fikk jeg av gode Melissa, og nå har jeg fått bladd en del i den. Den er jo bare helt utrolig, med sider til alt mulig rart. Jeg gleder meg så uendelig mye til å fylle ut denne boken, og ikke minst å ta den frem når lille baby har blitt stor! En kjempe fin gave til alle som venter barn! 

 • Publisert: 22.07.2016, 22:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 6 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 20 (19+3)

 • Publisert: 21.07.2016, 08:56
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: 14. Desember! Ettersom at terminen min ble flyttet ved forrige ultralyd, så har jeg synkronisert termindato med appen jeg bruker for å telle hvor langt jeg er på vei. Med andre ord er den stilt to dager tilbake, i tilfelle noen skulle legge merke til det og lure på hvorfor! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er i svangerskapsuke 20, og det betyr at jeg har vært gravid i 19 fullgåtte uker og 3 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Babyen veier nå rundt 21,5 centimeter lang og veier 250 gram, og er omtrent på størresle med en mango.

   Kontroll: Vi var på enda en ultralyd på tirsdag, ettersom at vi var over snittet klare for å få vite kjønnet forrige uke. Virket sikkert litt desperat, men det blåser jeg i. Jeg tror uansett gynekologen synes det var litt stas at det faktisk var ham som fikk fortelle oss kjønnet til lille og ikke sykehuset, ettersom at han har hatt ganske mange ultralyder med oss!

   Kjønn: Ååå, endelig vet vi! Bitte lille til mamma <3 Eget innlegg kommer snart!! 

   Navn: Etter vi fikk vite kjønnet har vi begynt å snakke mer om navn igjen, og jeg tror vi er ganske sikre på hva vi ønsker at lille skal hete! 

   Innkjøp: Vi har vel egentlig ikke kjøpt så mye den siste uken, men vi har fått masse og vi er så takknemlige for alt sammen! Vi har fått kosebamser, masse klær, en kjempe fin babydagbok, og babydelen til barnevognen vi skal ha! Jeg viser frem alt siden!

   Ukens must haves: Gode kremer å smøre magen med! Huden min har begynt å klø som et uvær, og da spesielt på magen, men også litt rundt brystene. Det er helt forferdelig og innmari irriterende. Jeg smører meg som en gal! 

   Aktivitet fra lille: Jeg kjenner bare mer og mer til lille, og det er så herlig følelse <3

   CravingsSunn mat! Etter utskeielsene i ferien, har det vært så godt å komme tilbake til sunt kosthold igjen! Gulrøtter, knekkebrød, frukt, agurk, kylling, torsk, og ikke minst: poteter og ris som ikke er dynket i olje eller i smør! HERLIG!! Også biola! Haha, jeg har en greie for biola! 

   Plager: Egentlig føler jeg meg mye bedre nå enn jeg har gjort på en lang stund, og det er jeg helt overbevist om at er på grunn av treningen og kostholdet! Hipp hurra, måtte det fortsette sånn!

   Treningsuken: Vi var jo på hytta i Sverige fra onsdagkveld til søndag, så disse dagene ble det ikke noe trening, men de siste dagene har vi virkelig skjerpet inn! Hittil denne uken har vi tilbakelagt 5 økter, og det er jo bare torsdag :)

 • Publisert: 21.07.2016, 08:56
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Babyshower

 • Publisert: 20.07.2016, 15:06
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På søndag overrasket mine flotte venninner meg med babyshower. Jeg hadde en aldri så liten mistanke, ettersom at jeg er en av de vanskeligste i verden å lure - jeg får med meg absolutt alt og oppfattet at det var noe som skulle skje. At jeg hadde en mistanke spilte igrunn ingen rolle, for jeg visste ikke hvem som kom til å være der. Jeg var helt overveldet over at så mange hadde satt av dagen til meg, og tårene trillet nedover kinnet når jeg så alle mine beste venninner samlet på et sted. Flere av venninnene mine hadde jeg ikke sett siden påske, jul og i verste fall forrige sommer - det er jo helt vanvittig. Gjensynsgleden var helt enorm, og det var selvsagt godt å se venninnene mine som jeg har rundt meg i hverdagen også. 

  Jentene hadde bakt kaker, pyntet, kjøpt gaver og stelt i stand. Hele kvelden var så overveldene og flott, og smilet mitt var stort. Jeg satte så uendelig pris på at jentene gjorde dette for meg, og jeg fikk kjenne på følelsen av at det er så mange som er glad i akkurat meg. Utenom feriene har jeg bare et par venninner boende i Sandefjord, og ofte føler jeg at jeg egentlig ikke har så mange. På søndag ble ting satt i perspektiv og jeg forsto hvor vanvittig heldig jeg er. Se på denne store og fine gjengen som er rundt meg <3 

  Jentene hadde stelt i stand to leker som jeg selv synes var kjempe morsomme. Senere skal jeg komme med et innlegg om babyshower og hva du kan gjøre for din venninne som venter barn, her kommer jeg til å skrive om disse to lekene som jentene hadde stelt i stand. 

  Jeg satte selvsagt veldig stor pris på både leker, kaker og gaver, men det som faktisk gjorde størst inntrykk på meg og som jeg var aller mest takknemlig for var nettopp det å være samlet. Så mange ganger har jeg tenkt på at jeg ønsker å samle alle mine nærmeste venninner, men det er alltid vanskelig. Det er alltid noen som ikke kan. Denne gangen var alle samlet og jeg er fortsatt helt rørt av at jentene fikk til dette. Det var kun to som ikke kunne fordi de var bortreist, og det er helt utrolig. 

  Tusen takk jenter, dette kommer jeg til å huske for alltid. Hver og en av dere er så spesiell for meg, og jeg er så glad i dere!

  SONY DSC


  SONY DSC

  Her er noen snapchats som ble tatt av jentene i løpet av kvelden! Når kvelden var omme og jeg sjekket snapstoryen, så jeg meg selv nedover - det ble lagt ut masse snapstorys, såå gøy!


  Bittelille i magen er så vanvittig heldig som får så mange gode ekstra tanter. Jeg gleder meg til alt som kommer, og jeg gleder meg til den dagen jeg kan vise frem mitt lille gull til denne gode gjengen her <3

 • Publisert: 20.07.2016, 15:06
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 19 (18+4)

 • Publisert: 13.07.2016, 10:47
 • Kategori: Mitt første svangerskap


 •  Termin: Her har det endret seg litt etter ultralyden i går. Ny termindato er 14. Desember! Om mulig er jeg enda mer bekymret for at lille baby kommer tett opp til julen nå. Jeg hadde håpet på at terminen kanskje ville flytte seg et par dager tilbake om den skulle flytte på seg, men den gang ei. Babyen kommer når den kommer, og det er ingenting vi får gjort noe med - at den er frisk er det aller viktigste. Det er ingen tvil om at julen kommer til å bli helt spesiell i år. Jeg har 154 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 128 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 19 jeg har vært gravid i 18 fullgåtte uker og 4 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Lille bebis veier nå rundt 230 gram og er cirka 18 centimeter lang, og den er visstnok omtrent på størrelse med en stor søtpotet. Den er på vei inn en kraftig vekstperiode!

   Kontroll: Vi var på ordinær ultralyd på sykeshuset i går! Det var kjempe spennende og vi hadde gledet oss masse til dette. Vi hadde til og med invitert med oss mamma og svigermor for anledningen. Desverre var svigermor bortreist og kunne derfor ikke være med, det var vi veldig lei oss for - hadde vært så hyggelig å hatt henne med også. Mamma har jo ikke så mye å bedrive dagene med nå stakkar, så hun ble med oss. Selv om hun har vært mer enn nok på sykehuset den siste tiden, så tror jeg hun synes det var veldig stas å være med. Hun satt i bakgrunnen og "Åå-et" så mye at det hørtes ut som at hun skulle begynne å grine når hun så alt fra hjertet som dunker, lunger, hjernen og lårbenet. Haha, hun er bare verdens skjønneste. 

   Kjønn: Bittelille er visst veldig sjenert og vil helst ikke gi oss et sikkert svar. Jordmoren i går ville ikke gi oss et sikkert svar denne gangen heller, men hun synes det så ut som at det er en liten jente vi venter <3 Ettersom at det er andre gang vi får denne konklusjonen og at vi begge har hatt en intens følelse av at det er jente helt siden jeg ble gravid, så konkluderer vi med det enn så lenge - så får vi heller bli overrasket om det skulle vise seg at det ikke er ei jente. 

   Navn: Hvis det er ei jente, så har vi en soleklar favoritt. Henrik har bestemt seg og kaller henne omtrent dette allerede, jeg derimot er livredd for å gå glipp av et fint navn, så jeg ønsker masse forslag og er fortsatt åpen for ideer. Likevel skal jeg ikke legge skjul på at jeg synes navnet han ønsker, er veldig vakkert!

   Innkjøp: Vi har ikke gjort noen innkjøp til lille denne uken. Eller altså, jeg har kjøpt en liten del til ammepumpen, men det er jo ikke så spennende.. 

   Ukens must haves: Joggebukser! Får helt fnatt av trange klær om dagen. Ellers har jeg vært enda mer opptatt av å ha det ryddig og rent rundt meg, blir jo omtrent psykisk ustabil nå om jeg har det rotete og ikke det er rent!

   Aktivitet fra lille: Lille er nok en aktiv liten turner. Det så vi for så vidt på ultralyden også, og hvordan bebis lå stemte veldig med hvor jeg kjente spark i går. Jeg kjenner det godt om jeg drikker noe som er iskaldt, og lille er spesielt aktiv i det jeg setter meg ned for å slappe av. 

   CravingsAppelsiner og appelsinjuice! Jeg er ikke så veldig glad i det ellers, men det har smakt såå godt den siste uken. Frukt og grønt appelerer også ellers veldig til meg nå. Spiser mye frukt og får plutselig lyst på en gulrot, hehe!

   Plager: Ryggen min. AU! Og magen også egentlig. Har våknet med enorme smerter i noen uker nå! Det løser seg heldigvis litt utover dagen, men om jeg for eksempel står for lenge, så biter det seg fast igjen

   Treningsuken: Den ble ikke så halvgæren. Jeg fikk til 3 økter uken som gikk, og det er en god start etter en god stund uten trening!

 • Publisert: 13.07.2016, 10:47
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 18 (17+1)

 • Publisert: 03.07.2016, 12:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I går var det lørdag, og det betyr faktisk at jeg gikk inn i en ny svangerskapsuke! Nå flyr tiden bare så innmari fort, og jeg lurer snart på om det finnes en slowmotion knapp som kan sørge for at dette ikke går så fort. Om to uker er jeg faktisk halvveis, det er helt sykt å tenke på! I går skjedde det noe helt magisk, og derfor har jeg gledet meg ekstra til å dele denne gravidoppdateringen med dere. Tenk at det er så mye spennende som skjer i et svangerskap. Jeg er så fascinert av det å gå gravid og hva kroppen min får til! Jeg er så heldig som får oppleve dette, og jeg håper av hele mitt hjerte at jeg er så heldig at jeg får oppleve det flere ganger senere i livet. Nå skal jeg bare nyte hver eneste dag av denne fantastiske reisen, sammen med min helt fantastiske og enestående mann <3 Gud som jeg elsker ham! Jeg kunne bare ikke funnet en bedre mann, verken for meg selv eller for den lille krabaten i magen min. Jeg er så glad for at nettopp Henrik er pappaen til babyen min. Kjære lille: Jeg har valgt fra øverste hylle - bedre pappa kan du bare ikke få!

    

   Termin: 11. Desember! Jeg har 162 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 120 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 18 jeg har vært gravid i 17 fullgåtte uker og 1 dager i dag. 

  SONY DSC

   Babyen er så stor som: Babyen er nå rundt 17 centimeter lang og veier 180 gram. Den er omtrent på størrelse med en appelsin. Det merkes på kroppen at lille blir større, for det begynner nemlig jeg også å bli!

  SONY DSC

   Kontroll: Vi gleder oss om mulig enda mer til ultralyden som er en uke etter vi kommer hjem fra ferien :) Det nærmer seg!

   Kjønn: Lillegull <3 Det spiller ikke så stor rolle, vi håper bare du er frisk og rask - det er det viktigste!

   Navn: Her har vi fortsatt ikke kommet noe lenger.. Har du noen forslag å komme med? 

   Innkjøp: Nå har vi kjøpt inn litt til lille, alt er selvsagt i nøytrale farger! Har allerede vist frem noen innkjøp, men skal vise dere resten også :) 

   Ukens must haves: Fortsatt nok mat og drikke! Også gode sko! Spesielt nå som vi er i Lisboa, her blir det mye gåing, og når jeg våknet i dag, verket det i føttene mine! Takk Gud for at jeg har med meg Birkenstock!!

   Aktivitet fra lille: Iiiiiiih, jeg har gledet meg såå til å skrive dette!!! I går skjedde det noe helt magisk!! Vi var på vei tilbake til hotellet, og plutselig kjente jeg tydelige spark. Henrik ble kjempe glad og nyskjerrig, og ville selvsagt kjenne. Jeg trodde ikke han kom til å kjenne det, men det gjorde han! Med andre ord har vi kjent lille på utsiden for første gang. Det var så stas, og jeg skulle så gjerne ha filmet Henrik. Heldigvis er det et øyeblikk jeg kommer til å huske for evig og alltid! Noe så flott! Magisk <3

   CravingsHatt lyst på lite egentlig, men har hatt mer lyst på fisk og litt "lettere" mat enn kjøtt osv.. 

   Plager: Jeg har hatt veldig mye hodepine her nede. Kanskje jeg ikke har fått i meg nok vann likevel?! .. Utenom det er det bare de vanlige plagene: dødssliten uten å ha gjort noe spesielt og smerter i korsrygg!

   Treningsuken: Trening? Hva er det? .... Gleder meg SÅ til en styrkeøkt når jeg kommer hjem!

  SONY DSC

 • Publisert: 03.07.2016, 12:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 17 (16+0)

 • Publisert: 25.06.2016, 23:33
 • Kategori: Mitt første svangerskap


 •  

   Termin: 11. Desember! Jeg har 170 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 112 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 17 jeg har vært gravid i 16 fullgåtte uker og 0 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Lille er nå på størrelse med en avokado. Babyen er nå ca. 16 centimeter lang og veier omtrent 135 gram. 

   Kontroll: Vi gleder oss veldig mye til neste ultralyd som er på sykehuset en uke etter vi kommer hjem fra ferien :) 

   Kjønn: Vi venter fortsatt i spenning og kjenner litt ekstra på at vi veldig gjerne skulle visst hva vi venter nå som vi er i Portugal. Det er så utrolig mye lekkert og skjønt som bare rett og slett ikke finnes i Norge. Dere skulle bare sett den ene kjolen til jente og dressen til gutt vi gikk forbi i Porto her om dagen. Vi ble stående i vinduet og bare titte. Materialene, snittene, uttrykkene og alt var bare helt perfekt. Åå, som vi skulle ønske vi visste om du er en gutt eller jente, lille gull! 

   Navn: Her står fortsatt status stille, men vi har da våre favoritter! Det er litt morsomt, fordi vi har et guttenavn som vi begge liker, men vi er svært uenige om hvor trykket skal legges i dette navnet. For å unngå kampen om hvor vi skal legge trykket, så får vi krysse fingrene for at det blir ei lita jente - der er vi nemlig veldig enige om et fint navn <3 

   Innkjøp: Denne uken har vi kun kjøpt ting til oss selv. Jeg hadde ikke med meg buksene mine til Porto, og der var det iskaldt. Det endte med at jeg måtte kjøpe meg en bukse der, men det skal jeg si dere at var mye lettere sagt enn gjort. Det var nemlig ingen butikker med mammaklær akkurat på det senteret vi havnet på, og jeg lette i alle butikker. Jeg endte opp med en fin bukse fra Zara, som satt kjempe bra så lenge jeg sto oppreist, men som jeg oppdaget senere på kvelden at ble en smule trang når jeg satte meg ned med kulemagen.... Preggoproblems deluxe! 

   Ukens must haves: Nok mat og drikke! Merker det litt ekstra godt her nede i varmen, og jeg kjenner jeg må være flink til å få i meg nok. Komfortable sko og klær har også vært usedvanlig viktig! 

   Aktivitet fra lille: Jeg kjenner fortsatt prikkingen som jeg har kjent de siste par ukene! I dag kjente jeg også noe som kjentes ut som at var babyen som snudde seg, men det er vel alt for tidlig å kjenne sånt?! .. Utenom det er det litt tidlig med annen aktivitet, men det er veldig koselig å kjenne noe som helst! Må jo også si at jeg gleder meg VELDIG mye til jeg kjenner enda mer, til det synes på utsiden, og ikke minst: til Henrik kan se og kjenne aktivitet <3

   CravingsHar vel egentlig ikke hatt noen spesielle cravings her nede. I så fall har det ikke vært på grunn av graviditeten, men fordi jeg er i Portugal og har muligheten til å spise alle disse gode tingene jeg ikke har mulighet til å spise hjemme. Eneste jeg har hatt lyst på her nede er tilstrekkelig med drikke, og det er vel kroppen som sier i fra om at det trengs. Matlysten her nede har vært så som så, men det er vel kanskje varmen som har skyld i det. Henrik bekymrer seg litt overe matinntaket mitt, men jeg er i grunn ikke bekymret over at jeg ikke får i meg nok mat - for det tror jeg at jeg gjør. Riktig mat er jeg derimot mer bekymret for. Ettersom at jeg må passe ekstra på frukt og grønt når jeg er i utlandet, blir det automatisk til at jeg spiser svært lite av det. 

   Plager: Jeg har egentlig hatt lite plager på tur, heldigvis! Jeg er verdens heldigste som har Henrik som bærer bagasje og fikser ting og tang. Det eneste jeg har kjent veldig på her, er hvor sliten jeg er. Det kommer selvsagt av at vi har reist hit og dit, og jeg kjenner at det har blitt litt mye for den gravide kroppen min. Nå har vi jo kommet oss ned på Algarvekysten og skal bare kose oss og lade batteriene. Med andre ord tror jeg ikke det tar mange dagene før jeg har ladet opp igjen! 

   Treningsuken: Den er ikke tilstedeværende. Det har ikke latt seg gjøre med all reisingen, men vi har selvsagt gått en del siden vi kom hit! I morgen skal vi prøve å få til en økt, og det blir så deilig!! 

  SONY DSC

  Jeg måtte bare utnytte muligheten til å poste dette bildet igjen! Jeg ser jo så gravid ut her, og Henrik ser såå glad ut! Lykke i et bilde <3 

 • Publisert: 25.06.2016, 23:33
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 16 (15+2)

 • Publisert: 20.06.2016, 11:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: 11. Desember! Jeg har 175 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 107 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 16 jeg har vært gravid i 15 fullgåtte uker og 2 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Livmoren min er på størrelse med hodet til en nyfødt baby, mens lille bebis er omtrent som en liten appelsin. Fra denne uken regnes lengden i full lengde i stedet for fra isse til sete. Babyen er nå omtrent 12 centimeter langt i hel lengde og veier rundt 100 gram.

   Kontroll: Vi var på ultralyd på fredag, og dette var noe vi gledet oss ekstremt til. Vi skulle få vite kjønnet til den lille, og det var i utgangspunktet derfor vi hadde fått denne ultralyden. Desverre var bittelille veldig sjenert, og ønsket ikke å gi mamma og pappa et sikkert svar. Vi ble fortalt at det sansynligvis er ei jente som gjemmer seg i magen min, men at det var for usikkert til at han ønsket å konkludere med noe. Vi fikk derimot se veldig mye annet spennende, blant annet urinblæren, knær, legger, lår og en fantastisk flott, sterk og frisk ryggrad. Helt sinnsykt at vi kunne se hver eneste lille ryggvirvel denne gangen, vi var så fascinerte. Når vi kom hjem lå det brev i posten fra sykehuset om ordinær ultralyd i uke 18. Denne har vi 12. juli, altså bare en uke etter vi har kommet hjem fra Portugal. Gleder oss!! 

   Kjønn: Kanskje ei lita jente? Veldig usikkert og vi anser det fortsatt som 50/50. Må nok bare smøre oss med litt mer tålmodighet. 

   Navn: Ikke kommet noe lenger i denne prosessen ettersom at vi fortsatt ikke vet kjønn. 

   Innkjøp: Ingen verdens ting! Var veldig nær å kjøpe en nydelig body her om dagen, men bestemte meg for å vente på å få vite kjønnet. 

   Ukens must haves: Fortsatt Henrik, han er jo det viktigste gjennom hele graviditeten! Ellers kjenner jeg at jeg trenger rikelig med drikkke, føler jeg er kronsik uttørstet.. Også gode sko!! Hallelujah! 

   Aktivitet fra lille: Jeg kjenner fortsatt prikkingen som jeg kjente i forrige uke, og på ultralyden fikk vi jo vite hvordan lille ligger. Akkurat der jeg kjenner prikkingen, er bena til babyen - med andre ord er det nok små spark jeg kjenner!

   Cravings: Fortsatt fanta, også nektariner da! 

   Plager: Fortsatt ryggen som dominerer her. Har kjent det litt ekstra denne uken ettersom at jeg har jobbet mye, og det har selvsagt resultert i at jeg har vært veldig sliten. Også var det den luktesansen da, det er helt forferdelig og jeg vet snart ikke hva jeg skal gjøre. Snart kan jeg jo ikke være blandt andre mennesker lenger. Mat, svette, parfyme, snus, røyk, oppvask og andre sterke lukter spyr jeg nesten av - og jeg får såå hodepine av disse sterke luktene. Fysj.. 

   Treningsuken: Kan ikke akkurat skryte av treningen min denne uken. Jeg har ikke fått til noe styrketrening, kun mine tre faste BodyStep-timer. Jeg har med løpeskoene og treningstøy på tur, så vi skal prøve å få til noen økter på ferie! 

  SONY DSC

  Jeg setter kjempe stor pris på en liten kommentar i kommentarfeltet om det er noe dere synes mangler i gravidoppdateringene mine, eller om det er noe dere synes hadde vært spennende å lese! 

 • Publisert: 20.06.2016, 11:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Something new

 • Publisert: 13.06.2016, 20:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • For en deilig dag! Denne uken skal jeg på jobb igjen og det gleder jeg meg til, men i dag hadde jeg fri - og det er ikke så verst på en mandag det heller altså! I dag sov jeg lenge, og det var tydeligvis veldig nødvendig. Denne gravide kroppen trenger vanvittig mye søvn. Jeg er jo vanligvis veldig avhengi av søvn fra før av og trodde vel aldri det kunne bli noe verrre enn det allerede var, men der tok jeg helt feil. Mamma hentet meg litt før tolv, og vi dro til henne. Vi la oss i sengen hennes og rullet film. Jeg har det så hyggelig med mamma for tiden. Det er så godt å være så mye sammen! 

  I gravidoppdateringen nevnte jeg at det hadde blitt noen innkjøp til lille denne uken, og vi har også fått litt. Noe har jeg allerede vist dere, men siden jeg synes det er så stas med disse babytingene, så viser jeg resten også! 

  Siden dyne er på plass, måtte jo nesten et dynetrekk til også. Dette med blonder var jo bare helt nydelig, og passer både til jente og gutt! Den første kosekluten til lille var det mormor som kjøpte, skjønne kaninen fra Newbie!

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Jeg skrev jo at Charlotte og Sofia hadde kjøpt med en gave til babyen når de kom på besøk på lørdag, da slo det meg at det er jo så mye fint som faktisk kan kjøpes allerede, selv om vi ikke vet kjønnet enda. Jeg har vel tidligere uttrykt at jeg liker newbie veldig godt, og det regner jeg med dere kommer til å merke fremover. Med andre ord slo dette delikatet settet med body og sokker an hos mor. 
  SONY DSC

  Hællan dussen, settet under trenger jeg jo ikke engang å forklare! Noe så N-Y-D-E-L-I-G <3 Luen hadde jeg jo allerede vist dere, men mormor slo på stortromma med resten av settet, så måtte jo selvsagt vise det også!  

  SONY DSC

  Den lille smokken med marihøne på er det faktisk en liten historie bak, og den kommer etter hvert. Det er babyens første smokk, som jeg kjøpte like etter jeg fant ut av at vi ventet barn. Pysjamasen under er også helt nydelig. Den fikk lille av Sofia, min skjønne, skjønne kollega, som ut av det blå kom med pressang til meg på jobben en dag. 

  SONY DSC

  SONY DSC

   

 • Publisert: 13.06.2016, 20:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 6 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 15 (14+1)

 • Publisert: 13.06.2016, 00:03
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: 11. Desember! Jeg har 183 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 99 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 15, jeg har vært gravid i 14 fullgåtte uker og 1 dag i dag. 

   Babyen er så stor som:  En sitron! Babyen er drøyt 8 centimeter fra isse til sete og 10 centimeter i full lengde, og den veier ca. 50 gram. 

   Kontroll: Vi skal på ultralyd på fredag, og vi gleder oss sååå mye. Er vi riktig helige får vi se hvilket kjønn som gjemmer seg i magen, det hadde vært så stas! 

   Kjønn: Det vet vi ikke enda! Håper vi får vite det på fredag. Vi har hele tiden vært veldig sikre på at det er en jente, men plutselig fikk vi følelsen av at det er en   gutt. Nå er vi kjempe usikre og venter i spenning! 

   Navn: Ettersom at vi ikke vet kjønnet enda, har vi ikke bestemt navn. Vi snakket mye om det i starten, men la det litt på is frem til vi vet hvilket kjønn babyen har. Vi ønsker begge at babyen skal ha et fint, eksotisk og litt annerledes navn. Kom gjerne med forslag i kommentar feltet! 

   Innkjøp: Denne uken har badekar, dundyne, dynetrekk, et par bodyer, en rangle og en koseklut kommet i hus. Vi holder litt igjen her også frem til vi vet kjønnet! 

   Ukens must haves: Henrik, uten tvil. Han har vært en enorm støtte denne uken, og jeg er så vanvittig heldig som har ham. Han er det eneste jeg virkelig ikke hadde klart meg uten denne uken. Ellers er jeg også veldig glad for viften vi har på soverommet, og den store puta jeg fikk av mamma slik at bena mine kan ligge høyt når jeg sover. Luksus! 

   Aktivitet fra lille: Nå har jeg faktisk begynt å kjenne det jeg tror er litt aktivitet fra lille. I forrige uke kjente jeg noe som jeg ikke helt forstod hva var til å begynne med. Jeg lå helt stille i sengen og jeg kjente noe i magen, det kjentes litt ut som når noen prikker deg på skulderen, bare at det kom fra innsiden av magen på venstre side. Denne uken har jeg kjent det samme mange ganger, særlig når jeg ligger i sengen eller sitter i sofaen og slapper av. Jeg har jo skjønt at dette må være babyen som beveger på seg, og det er jo helt herlig! 

   Cravings: Fanta!! Det er en av de få tingene jeg har hatt cravings på over lang tid i graviditeten, og det ser ikke ut til at det gir seg. En iskald fanta er bare det nærmeste jeg kommer himmelen nå. Denne uken har jeg også hatt veldig lyst på vann. Jeg er så tørst og det er akkurat som at kroppen bare ikke kan få nok vann, dehydrert.no .. Bare et lite problem: det går jo rett i gjennom. Jeg må seriøst tisse ti minutter etter jeg har tisset. 

   Plager: Denne uken har ikke ryggen vært så ille som den har vært ellers, antakeligvis fordi jeg har vært sykemeldt fra jobb og sluppet unna mye belastning for ryggen. Derfor tror jeg kanskje at den over-sensitive luktesansen må være den verste plagen akkurat nå. Jeg er så heldig at jeg har hatt lite plager, men akkurat nå begynner luktesansen å bli et problem. Parfyme er det aller, aller verste - uten tvil. Snus står også høyt på listen, her om dagen holdt jeg på å bli gal av snuslukten i resepsjonen på treningssenteret - den kom fra en søppelbøtte MED lokk ... Oppvask, matrester, søppel og metall er også noe jeg helst vil holde meg unna. 

   Treningsuken: Denne uken har treningsuken blitt som så. Jeg har vært på sykehuset med mamma flere dager, og vært utrolig sliten. Jeg har også vært mye hos mamma ellers, så det har ikke vært så mye tid til trening. Jeg har fått til fire økter spredt over tre dager denne uken, og må bare si meg fornøyd med det!

 • Publisert: 13.06.2016, 00:03
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • hits