Denise Parreira Wedel

Så godt, så enkelt

 • Publisert: 30.11.2015, 00:26
 • Kategori: Denise & livet
 • Det har vært litt stille fra meg de siste dagene, og grunnen til det er rett og slett at jeg har vært i en skikkelig eksamensboble. Jeg hadde min første eksamen på fredag og jeg føler meg 20 kilo lettere. Jeg har fortsatt 3 igjen, men nå er jeg i hvert fall i gang og jeg gruet meg mest til den første. Leiligheten så ut som et eneste kaos når jeg våknet i går. Denne uken har eksamen vært hovedfokus, og alt annet har blitt satt på vent. Heldigvis har jeg fått tatt igjen en del i helgen, så nå begynner det å se ut som et hjem her igjen! 

  Matlagingen ble heller ikke helt som ønsket fra torsdagen og ut uken, rett og slett på grunn av tidsklemma. Det ble noen omrokkeringer på matplanen, og det er helt greit. På torsdag var jeg til og med så gæren at jeg spiste en frossen-pizza. Ikke fordi jeg synes det er så digg, men fordi jeg skulle miste minst mulig av den lille tiden jeg hadde igjen til å forberede meg til eksamen. Fredag og lørdag ble det tacoversjoner, og idag hadde jeg endelig sashimi. 

  Tenk at noe som er så enkelt, kan være så godt?! Her har jeg kjøpt en liten pakke med salmalaks, og kuttet opp en liten avocado og en halv mango ved siden av. Over har jeg strødd sesamfrø og ved siden av har jeg sushi-soyasaus og litt chilimajones. Snakk om mat som leker med smaksløkene! Nam! Det her tok antakeligvis kortere tid enn den frossen-pizzaen jeg stekte på torsdag, så til neste eksamensrunde er valget lett. Dette smaker jo SÅ mye bedre!

  Nå tar jeg kvelden! Uken min begynner som vanlig 09.00 på e2 Treningssenter i morgen. Jeg har BodyPump hver mandag, og det er vel lite som slår det å starte uken sin med trening! Buenas noches! 

 • Publisert: 30.11.2015, 00:26
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • Desperat adventsstake-jakt

 • Publisert: 29.11.2015, 23:02
 • Kategori: Denise & livet
 • Tidligere idag puslet jeg rundt i leiligheten da det plutselig slo meg (som et lyn fra klar himmel) at 1. søndag i advent som regel betyr at man burde finne frem en aldri så liten adventsstake. Det kom visst litt brått på. Dere kan tro jeg lette desperat rundt etter både stake og lys. Jeg hadde egentlig sett for meg at jeg skulle ha kubbelys på et fat i år, men da de eneste matchende lysene jeg hadde var fra fjorårets adventsstake og var halvveis brent ned, så jeg ikke det som en mulighet lenger. I en av juleeskene mine fant jeg en pakke med fire nye lilla lys og tenkte først at det var perfekt. I utgangspunktet var det jo det også, men da jeg oppdaget at adventsstaken min var rød, visste jeg ikke lenger om jeg skulle gråte eller le. Det skjer bare ikke at jeg bruker rødt og lilla sammen.

  Bare for å uttrykke mitt forhold til rødt og lilla sammen: da jeg gikk på barneskolen hadde jeg en klassevenninne som jeg egentlig ikke alltid kom så godt overens med. Det gjorde jeg i hvert fall ikke den dagen vi skulle bytte plasser og jeg havnet ved siden av henne. Hun hadde jo røde bukser og lilla genser, og DET ble for mye for meg. Jeg husker jeg ble stående ved tavla i protest. Jeg skulle i hvert fall ikke ha den plassen.... Det endte selvsagt med at jeg måtte sitte ved siden av henne da, og det første jeg kommenterte i det jeg satte meg ned var hvor forferdelig hun så ut i klærne sine. Jeg tror til og med jeg nevnte hvor stygt det var til håret hennes, som var ginger-rødt. DET er slemt det. Jeg tror kanskje dette er en av topp 5 av mine slemmeste hendelser ever. Også den gangen jeg dro henne etter hestehalen da, det var heller ikke særlig snilt.. He-he?! ... Ikke mine stolteste moments nei! Så beklager så mye Mathilde, både for at jeg var så slem og at jeg drar det opp igjen etter ca. 15 år... Hun er ei fantastisk flott jente den dag i dag og håret hennes er forresten helt nydelig!! Jeg vil forresten også tørre å påstå at jeg er relativt ålreit selv og jeg tror vi erklærer barndoms-Denise for død. Eller. Vi snakker i hvert fall om henne som et fortidsobjekt, slik at vi er helt sikre på at vi ikke forveksler henne med dagens Denise, som er et laaaaangt bedre menneske! 

  Tilbake til adventsstake-problemet. Jeg fant ut at jeg måtte dra frem den kreative siden av meg selv, problemet er bare at jeg ikke har noen kreativ side. Heldigvis fikk jeg snekret sammen noe som får duge likevel. Det ble til at jeg brukte stakene jeg vanligvis bruker til kubbelys. Jeg ville egentlig ha bomull som snø i enden av lyset, men jeg har ganske sterke minner fra fjorårets adventsstake og all kritikken den fikk av mine søstre og min kjære (høne)mor - den var nemlig svært brannfarlig i dems øyne. Jeg derimot hadde stålkontroll, men etter daglig mas fra alle tre, endte jeg faktisk opp med å fjerne bomullen. Ettersom at jeg helst ville slippe å gjenta dette maset, brukte jeg perlesukker som "snø" og snøkrystaller fra nille som jeg hadde liggende. Og Voilá, så hadde jeg også en adventsstake. Jeg har utrolig nok glemt å tenne den da, kan jo ikke huske alt....... 

 • Publisert: 29.11.2015, 23:02
 • Kategori: Denise & livet
 • 3 kommentarer
 • Back-attack

 • Publisert: 26.11.2015, 10:58
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen solstråler! 

  Selv var jeg så lite solstråle når jeg våknet i dag, at jeg måtte le av meg selv og dermed kom jeg i veldig godt humør. Jeg oppdaget nemlig hvor tragisk støl jeg er i det jeg skulle ut av sengen. Det første jeg sa til meg selv var "Au", etterfulgt av et par gloser som ikke er innafor å starte dagen sin med.. Gårsdagens styrkeøkt ble litt annerledes enn den vanligvis pleier å være. Jeg kjører vanligvis en lengre økt for rygg og triceps, men i går ble det en veldig effektiv økt med bare rygg. Grunnen til dette var at jeg måtte rekke styrketreningen før jeg skulle på Bodystep 09.00 ettersom at Maria og jeg hadde en avtale om eksamenslesing. 

  Når det kommer til styrketrening er jo dette noe jeg er veldig ny på selv. Jeg fikk en del kunnskaper når jeg gikk på skolen for å bli PT, men jeg er fortsatt veldig ydmyk. Jeg har fortsatt en haug å lære, og særlig når det kommer til min egen styrketrening. Jeg er naturligvis mye bedre på å spotte og å hjelpe andre med teknikktrening, men øvelse gjør mester, så I know what to do (and I´m doing it). 

  Gårsdagens økt bestod av: 

  Markløft

  Nedtrekk

  Sittende roing

  Rygghev

   

  Jeg var så stolt over at jeg endelig turte å legge på litt vekt på markløften. Jeg har nemlig fokusert enormt på teknikk i flere uker nå, og da er det litt ekstra gøy å legge på etter å ha kjørt med lette vekter lenge. Jeg kjenner godt at jeg pushet meg selv i går. Øverste del av rygg er helt knust. Kjennes det ut som i hvert fall... Misforstå meg rett, det er godt-vont, jeg er bare støl. Veldig, veldig, veldig støl. 

  Nå skal jeg over til ei klassevenninne! Eksamen er allerede i morgen, så nå er det aller siste innspurt. Hasta la vista amigos :) 

 • Publisert: 26.11.2015, 10:58
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Gavedryss

 • Publisert: 25.11.2015, 10:00
 • Kategori: Denise & livet
 • Jeg blir seriøst bortskjemt. Etter jeg flyttet har det strømmet på med med hjelp fra venninner og kompiser i alle slags settinger. Jeg har fått pakkehjelp, bærehjelp, dekkskiftehjelp, ryddehjelp og en haug med selskap og gode samtaler. Som om ikke det er mer enn nok i seg selv, så har det jammen dukket opp gaver også. For å nevne noe har det dukket opp roser, masse mat, kaffemaskin, magasin fra bo bedre, smågodt, flakslodd, makeup og hudprodukter. 

  De to sistnevnte var det min kjære Madeleine som kom med. Og herre min hatt.. Jeg tror smilet mitt omtrent gikk rundt når jeg så denne goodiebagen. Makeup og hudprodukter er ikke akkurat med i studentbudsjettet mitt, så da var det jo helt innafor at hun kom med "litt" påfyll. Tror hun sa noe sånt som at "Nå som du er singel skal du se bra ut og du skal føle deg bra". Kan tro jeg fliret, skjønne, skjønne Madeleine! 

  Hvor heldig er jeg da? .. Grunnen til at hun egentlig kom over var at hun skulle levere en stol som jeg fikk av moren hennes. Hva skjer med at mennesker bare er så gode med meg? Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å vise dere leiligheten før jeg var helt i orden her, men dette blir jo bare en bitteliten sneak-peak. Det har blitt ganske fint her allerede! Føler jo nesten jeg må vise frem stolen! Som dere ser trenger jeg et større lammeskinn i stolen, men det får bli når lommeboken rekker til det. Det er jammen meg dyrt å flytte, det er absolutt ikke innafor i et studentbudsjett. Altså, jeg mener.. Gardiner, komfyr, tvbenk, klesstativer, kommode, kjøleskap.. Kontoen er skrapa, bokstaveligtalt! 

 • Publisert: 25.11.2015, 10:00
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • G´mornin!

 • Publisert: 25.11.2015, 08:04
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen solstråler! Her starter dagen tidlig for min del! Jeg har mye eksamenslesing å gjøre i dag, men før den tid skal jeg trene BodyStep og rygg + triceps. Jeg våknet tilfeldig 3 minutter før klokka skulle ringe, og da fant jeg ut at det var like greit å bare stå opp med en gang. Jeg visste at om jeg hadde blitt liggende, ville jeg aldri kommet meg opp. Kaffe var virkelig et must i dag. Jeg la meg nemlig alt for sent i går. Jeg gikk ikke og la meg med en gang jeg var trøtt i går kveld, og da ble jeg til slutt så trøtt at jeg ikke fikk sove. Det er så dumt å ikke legge seg med en gang man kjenner kroppen er trøtt..

  Idag tok jeg på min favoritt topping over havregrøten, nemlig mandler og flytende honning. Denne kombinasjonen smaker så godt at om jeg får søtsug kan jeg faktisk velge å ta en skål med dette. Nå må jeg hoppe i treningstøyet, klokken går alltid så fort på morgen! 

 • Publisert: 25.11.2015, 08:04
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Favorite place on earth

 • Publisert: 25.11.2015, 00:37
 • Kategori: Denise & livet
 • Idag savner jeg Portugal ekstra mye. Idag fikk jeg nemlig vite at leiligheten vi har feriert i så lenge jeg kan huske, nå er solgt. Jeg kjenner det svir i hjertet når jeg skriver ordet "solgt". Dette har i så mange år vært fristedet mitt. Et sted jeg slapper av mer enn noen andre steder. Et sted fylt av glede og kjærlighet. Et sted jeg forbinder med familie. Portimão er byen i mitt hjerte, og det er ingen tvil om at jeg kommer til å fortsette å feriere her. Likevel kommer det aldri til å bli det samme. Den leiligheten var noe helt spesielt, det er så kjent for meg. Neste gang jeg skal hit skal jeg til noe ukjent, og det er rart. Jeg har lyst til å gråte, tanken om at jeg ikke skal tilbake hit er så trist. Likevel velger jeg å smile. Fy flate så ufattelig heldig jeg er som har fått lov til å feriere her med mennesker jeg er glad i, år etter år. Jeg er uten tvil verdens heldigste jente. Jeg ser tilbake på alle feriene og smiler og gråter om hverandre. Jeg gråter heldigvis av glede. Så mange smil, så mye kjærlighet, så mye godhet. 

  Tusen trillioner takk for alt du har gitt meg, kjære vakre ferieplass! Jeg er så evig takknemlig for at du har vært med på å forme meg til den jenta jeg er idag! 

  Under har jeg satt sammen en haug med bilder fra my favorite place on earth. Her er bilder fra feriene mine de fire siste årene. Hallo!! Hører dere? De FIRE siste årene har jeg feriert i Portugal, er det mulig å være så heldig?! For så vidt har jeg vel egentlig feriert der hver sommer i 6-7 år, men det var de fire siste årene jeg dro frem bilder fra. To av årene hadde jeg til og med med meg min beste venninne, for så gjestfrie er familien min! Herre min Gud, jeg er så velsignet!! 

  Villaen dere ser et bilde av og som jeg peker på i et av bildene har forresten vært en av mine største drømmer så lenge jeg kan huske og er nærmeste nabo til leiligheten vi har feriert i. Jeg har sagt siden jeg var yngre, at en dag skal det huset bli min feriebolig! Hvis drømmene dine ikke skremmer deg, sies det at de ikke er store nok - så jeg fortsetter og drømme! 

 • Publisert: 25.11.2015, 00:37
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Dilla på koriander

 • Publisert: 24.11.2015, 21:52
 • Kategori: Oppskrifter
 • Ja, overskriften sier jo egentlig sitt. Jeg har helt totalt dilla på koriander. Nettopp derfor tenkte jeg at jeg skulle eksprimentere litt, og det endte opp med et veldig godt resultat. Hvis man lar kreativiteten få komme til innimellom, kan man finne skatter. Slik følte jeg det med denne retten. Tingen var nemlig den at jeg hadde tacokjøttdeig til overs etter helgen, men taco blir det alltids nok av og jeg lurte på hva i all verdens rike jeg skulle bruke alt dette kjøttet til. Så fikk jeg plutselig lyst på mango chutney, så tenkte jeg "JA, det passer jo med koriander!" og vips så hadde jeg tankene i spinn og forberedte en middag i hodet mitt. Dette er noen dager siden, så jeg rakk å prøve det som kveldsmat på søndag før jeg skulle ha det til middag idag.

  ♥ Dette trenger du ♥

  Fullkornspitabrød

  Kjøttdeig (med tacokrydder)

  Koriander 

  Spinat (eller annen salat)

  Paprika

  Agurk

  Chili

  Mango Chutney

  Lett rømme


  Fyll pitabrødet, ha mango chutney og rømme ved siden av og nyt! 

  For å gjøre denne middagen enda sunnere kan du enten droppe mango chutneyen eller lage den fra bunnen av. Sistnevnte har jeg ikke prøvd før, så det må jeg gjøre en gang. Glassene du får kjøpt på butikken inneholder nemlig ekstremt mye sukker, men jeg velger heller å begrense bruken enn å droppe den helt! Disse smakene sammen gir smaksløkene en real fest!

 • Publisert: 24.11.2015, 21:52
 • Kategori: Oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Just a dream. My dream.

 • Publisert: 24.11.2015, 16:40
 • Kategori: Denise & livet
 • Hver eneste natt drømmer jeg om ham, og det begynner virkelig å bli slitsomt. For å være helt ærlig prøver jeg å tenke minst mulig på både ham og bruddet på dagtid, og kanskje det er nettopp derfor jeg drømmer om ham. Hver bidige natt siden jeg flyttet har jeg drømt om ham, og jeg skulle ønske jeg ikke gjorde det. Tenk. Nøyaktig 20 netter har han okkupert nattesøvnen min, noe så irriterende. Jeg våkner opp hver morgen med vondt i hjertet, bokstaveligtalt. Hver morgen føler jeg hjertet mitt blir revet ut av kroppen. Jeg drømmer at ting ordner seg. Jeg drømmer at jeg bo på gården. Jeg drømmer at vi gifter oss. Jeg drømmer om barna vi har snakket om at vi skulle få i fremtiden, med hans vakre øyne og mitt store smil. Jeg drømmer at vi blir gamle sammen. Så våkner jeg. Det er jo bare drømmer. 

  Når jeg våknet i morges etter å ha drømt at pappa fulgte meg til alters, kom jeg til å tenke på One Tree Hill, som er grunnen til overskriften min. Det er jo akkurat dette Peyton sier til Lucas. It´s my dream. Og dette minnet meg på at det var noe av det første jeg tenkte når jeg flyttet for meg selv igjen. Jeg MÅ begynne å se One Tree Hill igjen, jeg trenger det nå. Heldigvis for meg har jeg alle sesongene, så jeg setter i gang i kveld. Til deg som tenker "fjortisserie", se hele serien og se om du sier det samme etterpå. I starten av forholdet fikk jeg overtalt han til å se på det, og han så hver eneste episode - till the end, og han likte det! 

  Bare for å få oppklart en ting. Utad ser jeg nok ganske uberørt ut av bruddet og jeg er selv overrasket over hvor godt jeg klarer meg. Jeg finner glede i hver eneste dag og har ufattelig gode mennesker rundt meg. Bloggen er fristedet mitt hvor jeg virkelig skriver det slik det føles innvendig og hvor jeg virkelig får satt ord på følelsene mine, men selv om jeg har det tungt betyr ikke det at jeg ikke finner glede, latter og kjærlighet i hverdagen. Jeg har en uendelig kjærlighet til menneskene som har stilt opp for meg nå som jeg virkelig trenger, og fokuset mitt nå er å være med mye med dem, trene og leve sunt, og å bygge opp meg selv. Så nei. Jeg sitter ikke hjemme og gråter hver eneste dag og synes livet suger, selv om det til tider kan virke sånn når jeg skriver. Og ja. Det er selvsagt dager hvor jeg gjør det også, og det er helt helt greit. Jeg har kjærlighetssorg, jeg har mistet et av menneskene jeg bryr meg aller mest om og er aller mest glad i, det ville vært rart om jeg ikke var knust. Likevel danser jeg for det meste rundt og synger høyt i leiligheten for å holde meg selv oppe. Jeg kan ikke grave meg selv ned nå, jeg skal opp og ut. Jeg skal skinne og jeg skal være den beste versjonen av meg selv. Og vet dere hva? Den eneste som kan gjøre noe med det, er meg selv. 

  ''The greater the love, the greater the tragedy when it's over.'' Skriver Nicholas Sparks så godt. Det er vel nettopp fordi kjærligheten min for ham var så stor at det føles så tragisk å skille lag. Jeg har aldri elsket noen som jeg elsket ham. Jeg har aldri vært så nær noen som jeg var ham. Jeg har aldri hatt en så god venn. Og jeg har aldri stolt så mye på et menneske som jeg gjorde med ham. Han er et helt fantastisk menneske og jeg har ikke et eneste vondt ord om ham, jeg ønsker han all kjærlighet og lykke i verden, for det fortjener han så inderlig! .. ''Our story has three parts: a beginning, a middle, and an end. And although this is the way all stories unfold, I still can't believe that ours didn't go on forever.''

  ''Someday you'll find someone special again. People who've been in love once usually do. It's in their nature.'' Heldigvis har Sparks mange gode ord og komme med. Deriblandt disse. Jeg vet jo at jeg en vakker dag kommer til å åpne opp hjertet mitt for en ny, det ligger litt i min natur. Jeg har uendelig mye kjærlighet og omsorg i meg, og den skal uten tvil deles. Jeg vet at alle drømmene mine kommer til å gå i oppfyllelse. Jeg vet jeg kommer til å ha ny drømmer. Jeg vet at jeg kommer til å være en svært lykkelig og velsignet jente i fremtiden, sistnevnte er jeg jo allerede. I høy grad om jeg får si det. Det kommer til å gå bra, bare ikke akkurat nå. Jeg har lov til å være lei meg, og jeg har lov til å kjenne på kjærlighetssorgen. Samtidig har jeg også lov til å gjøre det beste ut av situasjonen, jeg har lov til å smile og jeg har lov til å føle meg bra. Livet er  for kort til å være noe annet enn lykkelig, så jeg må gjøre det som gjør meg lykkelig og være rundt mennesker som gjør meg lykkelig og vil meg godt! 

  Det var dagens følelsesflom, nå skal jeg på trening og legge fra meg svette og ta med meg en haug med endorfiner! 

 • Publisert: 24.11.2015, 16:40
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Superfoods, Chocolate and Caramel

 • Publisert: 24.11.2015, 14:00
 • Kategori: Helse, trening og livsstil
 • I går var jeg endelig og hentet pakken min på proteinfabrikken. Kom over disse toppingene på bloggen til Kristina Andersen her en dag og fant ut at jeg gjerne ville prøve dem. Har lenge villet bestille siruper fra Walden på iherb.com, men har liksom aldri kommet meg dit. Det føltes litt lettere når jeg bare kunne hente varene mine rett etter bestilling på pickup-point rett ved treningssenteret. 

  Nyskjerrig som jeg er, måtte selvsagt smake med en gang. Jeg fant frem en speltlompe og tok halve med sjokoladetopping og halve med karamelltopping. Synes begge var veldig gode, men sjokoladetoppingen er nok vinneren hos meg. De har en litt mer kunstig smak enn en vanlig topping og her synes jeg absolutt sjokoladesmaken var mest naturlig. Disse skal jeg uten tvil prøve på både proteinpannekaker, i kaffekoppen og over havregrøten. De er sikkert fine å bruke under sunnifisert baking også ettersom at det er mye smak i begge. 

  Har endelig somlet meg til å kjøpe E-kick også. Dette er brusetabeletter med høyt koffeininnhold, slik at man får et lite kick før trening. Det er en av kundene mine på BodyStep som har anbefalt meg denne ettersom at jeg er tom for Pre-Workout, så jeg er veldig spent på å prøve denne etterpå. Jeg har jo tidligere brukt energidrikkene fra Celsius, men gikk etter hvert over til Pre-Workout fra Sverige. Grunnen til at jeg gikk over til det var at kroppen ikke lenger fikk det samme kicket av Celsiusen, blandt annet fordi jeg i tillegg til Celsius drakk mye kaffe og kroppen min hadde til slutt vendt seg til mye koffein. På grunn av dette er jeg ganske skeptisk til om E-Kick vil fungere for meg, men det er verdt et forsøk!


 • Publisert: 24.11.2015, 14:00
 • Kategori: Helse, trening og livsstil
 • 6 kommentarer
 • Coffe please

 • Publisert: 24.11.2015, 13:07
 • Kategori: Denise & livet
 • Jeg sov i nesten 12 timer i natt, likevel føltes det ut som at jeg gjerne kunne sovet 12 til når jeg våknet.. Jeg skrev jo i går at jeg jeg måtte ta tak i søvnen min, og gjorde i hvert fall et fremskritt. Jeg la meg før klokken tolv, og i det siste har jeg ikke akkurat gjort det. Målet må jo være å klare å være i seng før ti, men det får komme etter hvert. Jeg var jo ikke ferdig på jobb før nærmere ti i går og da er det vanskelig å få lagt seg noe tidligere. Jeg måtte jo ta meg en dusj, lage kveldsmat, og jeg må alltid komme litt til ro før jeg kan legge meg. Jeg slo konsekvent ikke på noen vekkeklokke, men tenkte at jeg antakeligvis kom til å våkne i 8-tiden. Kan tro jeg ble sjokkert da jeg oppdaget at klokken nesten var tolv da jeg våknet. Jeg hadde til og med sovet forbi en haug med tekstmeldinger, noe jeg vanligvis alltid våkner av.. 

  Det første jeg gjorde var i hvert fall å lage meg en kaffekopp, den var highly needed og jeg tror jammen jeg straks må ha en til. Jeg elsker Tassimo-maskinen min, den lager så god kaffe. Idag falt valget på en cappuccino, nå tror jeg at jeg går for en latte macchiato (som er min absolutte favoritt). 


  Dagens frokost består av kaffe, pasjonsfrukt, to knekkebrød med ost, spinat og paprika på, og gårsdagens supersmoothie som du finner oppskriften på her :) For meg er det viktig at maten ser fristende ut og jeg liker å si at jeg spiser med øynene også. Jeg er helt avhengi av at maten min har flere farger, det ser så mye mer innbydende ut da. Så lenge du har alt tilgjengelig, så tar det heller ikke noe lenger tid, så her går det ikke an å skylde på at det tar lenger tid å lage sunn mat - for det gjør det ikke nødvendigvis! Middagen min igår var også laget på en svosj, så ikke fall for fristelsen og lur deg selv i en stresset hverdag. 


  Nå ligger spansken og venter på meg her, så hasta la vista!

 • Publisert: 24.11.2015, 13:07
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Torsk med brokkolimos

 • Publisert: 23.11.2015, 16:41
 • Kategori: Oppskrifter
 • Nå har jeg nettopp inntatt dagens middag, og det smakte helt himmelsk. Vanligvis er jeg ikke god nok til å spise fisk, derfor har jeg konsekvent satt opp mye fisk denne uken og idag prøvde jeg en ny vri. 

   

  ♥ Dette trenger du til brokkolimosen ♥

  1 brokkoli

  1/2 kinesisk hvitløk (uten fedd)

  salt

  pepper 

  liten dæsj med melk 

   

  Kok brokkolien til den blir myk. Hell ut vannet og bruk en stavmikser til å lage mos ut av brokkolien. Putt oppi resten av ingrediensene og en liten dæsj med melk. Ved siden av har jeg torsk toppet med baconbiter. Jeg toppet også brokkolimosen med chili for å få det hele litt spicy. Nyt  • Publisert: 23.11.2015, 16:41
 • Kategori: Oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Back on track

 • Publisert: 23.11.2015, 12:38
 • Kategori: Oppskrifter
 • Det er så deilig at jeg har klart å ta skikkelig tak i kostholdet mitt igjen. Det siste året har jeg vært litt på bærtur og selv om jeg har prøvd å gjøre noe med det, har jeg ikke helt lykkes. Ikke før nå. Kjøleskapet mitt er fylt med frukter og grønnsaker i alle slags nydelige farger og fasonger, og jeg kan love dere at det er hundre ganger lettere å spise sunt når 1) du har fristende sunn mat i kjøleskapet, og 2) når du ikke har usunn mat tilgjengelig. 

  Idag var det tungt å komme seg opp til BodyPump, men det er min egen feil. Du vet når du tenker at du skal legge deg skikkelig tidlig, også ender du opp med å legge deg skikkelig sent, også angrer du som pokker dagen etter?! Vel, det var det jeg gjorde i går kveld. Jeg var vel ikke i seng før nærmere halv tre, og det er ikke innafor. Søvn er det neste jeg må ta tak i, uten tvil! Anyways, jeg hadde jo ikke akkurat så mange valg ettersom at det var jeg som hadde timen. Det er fordelen med å være instruktør klokken 09.00 på en mandag. Du MÅ faktisk starte treningsuken din da! Også er det jo sånn at det er fryktelig deilig når det er gjort! Beste måten å starte uken på :) 

  Nå har jeg laget meg lunsj. Eller det vil si, jeg var så sulten at den var spist opp innen jeg hadde skrevet første avsnitt, hehe! Idag ble det grønn SUPERSMOOTHIE og lakseruller. Førstnevnte er bare så vanvittig god og proppfull av masse vitaminer, og hvis du vil gi immunforsvaret ditt et lite boost må du prøve denne. Fargen ser kanskje veldig skremmende ut, og jeg må ærlig innrømme at jeg var skeptisk selv. Lov meg bare at du gir den en sjanse, for denne smoothien er snadder. Så mange gode smaker på et og samme sted!  ♥ Dette trenger du 

  Pink lady epler

  Spinat (en hel pose)

  Ingefærrot (omtrent 4 cm)

  1 ananas

  Ferskpresset eplejuice (kan byttes ut med vann)

  2-3 ferskpresset lime

  Selv byttet jeg ut eplejuicen med vann. Den er selvsagt best med eplejuicen, men jeg følte ikke jeg trengte det ettersom at det er epler i juicen. Dette er en relativt stor porsjon, jeg vil si at den i hvert fall holder til tre personer og da vil det antakeligvis være mer igjen også. Jeg kuttet ned en del på oppskriften, men jeg er og forblir en slumper og derfor er det vanskelig å gjenfortelle akkurat hva jeg brukte. Jeg vet i hvert fall at jeg brukte 2 epler, en halv ananas og 1/3 av spinatposen, resten tok jeg etter oppskriften. Her er det jo bare å bruke kreativiteten. Naturligvis vil jo smoothien smake mest av det du bruker mest av, så her kan du smake den til slik som du selv liker den best. 

  Enkel, sunn og god lunsj! Her har jeg speltlomper med kremost pepper, spinatblader og laks. Det er så godt og ta så lite tid å lage! Enjoy 

  Nå skal jeg fyre i peisen og jobbe med spansken. Første eksamen er allerede på fredag, så nå gjelder det virkelig å bruke de siste dagene riktig! 

 • Publisert: 23.11.2015, 12:38
 • Kategori: Oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Ukens trenings- og middagsplan

 • Publisert: 23.11.2015, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen sosltråler! 

  Jeg starter alltid mandager tidlig, for jeg har nemlig BodyPump på e2 Treningssenter 09.00. Idag gleder jeg meg ekstra mye til å starte treningsuken min, for jeg er nemlig ferdig på pencilinkuren jeg gikk på og kroppen er heldigvis så frisk at jeg kan kjøre på med treningen igjen. Jeg har måttet holde tilbake mye og droppe mange økter fordi jeg fikk tilbakefall av både halsbetennelsen og feberen etter en treningsøkt forrige søndag. Nå har jeg lyttet til kroppen og den er endelig "fit for fight" igjen. 

  Under har jeg laget både en treningsplan og en middagsplan! Jeg elsker planer og å ha struktur. Av en eller annen grunn har jeg ikke skrevet slike lister siden jeg bodde for meg selv sist, men nå er planleggingen tilbake. Planlegging er nøkkelen til resultater og er viktig både i forhold til trening og kosthold. Jeg skal i løpet av uken oppdatere dere både med oppskrifter på middagene mine og jeg vil også vise dere hva styrkeøktene mine har bestått av. 

  Nå må jeg løpe - I have a BodyPump class to do. Hvordan har du tenkt til å trene denne uken? Og hva spiser du? 

 • Publisert: 23.11.2015, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Sangvideo: Ingen er så god som du

 • Publisert: 23.11.2015, 01:43
 • Kategori: Sangvideoer
 • Tusen takk for gode ord på meldinger og til dere som har truffet på meg etter jeg la ut sangvideoen "When I was your girl". Det betyr så mye å få gode tilbakemeldinger, og gode ord nå.

  Idag er det et år siden jeg mistet jeg noe av det aller kjæreste jeg hadde i livet mitt.

  Den siste tiden til farmor tilbragte vi mye tid sammen, og farmor gikk fra å være "bare farmor" til å bli så mye mer. Farmor ble en av mine beste venner, hun ble den beste lytteren i livet mitt, hun var den som kunne se tvers igjennom meg. Vi hadde uendelig mange bra samtaler sammen på rommet hennes på Nygård Sykehjem. Jeg jobbet i etasjen over, og hver gang jeg var på jobb, stakk jeg snuten innom henne. Noen ganger i bare 5 eller 10 minutter, andre ganger i timesvis. Felles for alle gangene jeg besøkte farmor, var at jeg alltid ble rikere av tiden vi tilbrakte sammen. Jeg kom alltid ut derifra med et større smil enn jeg kom inn med, og jeg følte meg alltid som et bedre menneske etter å ha sett farmor. 

  Denne fantastisk flotte dama er mitt store forbilde. Om jeg bare kan bli halvparten så flott, sterk og herlig som henne. Om jeg bare kan gi halvparten av det hun gav til alle rundt seg, til mine kjære. Om jeg bare kan få halvparten av hennes medmenneskelighet, positivitet og omsorg. Om jeg får til det, da har jeg virkelig gjort noe flott i livet. Da vil jeg være så stolt av meg selv at jeg nesten sprekker.

  I sommer var jeg på vakt med ei skjønn dame som kjenner til familien og som kjente til farmor. Jeg snakket med en pasient og pårørende, og plutselig, på grunn av noe jeg sa og måten jeg sa det på, tittet kollegaen min på meg og sa "Denise, du er så lik din farmor". Jeg brast i gråt da, jeg brast i gråt nå som jeg skrev det, og jeg gråter hver gang jeg tenker på at hun sa det til meg. Det føltes så stort å bli sammenlignet med det vakreste mennesket jeg noen gang har vært borti. Det er ingen tvil om hvor godheten og omsorgen min kommer fra, farmor hadde et så vanvittig stort hjerte. 

  Den siste tiden med farmor var vond. Vi så alle hvor dette ville gå, og det var hjerteskjærende å stå på sidelinjen og se livet forsvinne ut av henne. Jeg var på dette tidspunktet midt i eksamenstiden på sykepleieren. Kort tid i forveien hadde vi mistet farfar. Jeg jobbet på sykehjemmet de begge døde på, og jeg studerte til å bli sykepleier. Alt handlet plutselig om sykdom og død. Det ble for mye for meg. Farmors siste uke på jorden, var uken jeg skulle hatt eksamen. Jeg satt på sykehjemsrommet sammen med henne, og jeg hadde bestemt meg. Jeg skulle ikke møte opp til eksamen. Jeg skulle ikke miste et eneste minutt med farmor. Slik ble det. Dagen før eksamensdagen, onsdag, var dagen sykehjemmet og farmor bestemte seg for å stoppe all behandling og intravenøs ernæring. Alle farmors barn var bortreist og på det tidspunktet var jeg den eneste som kunne være der sammen med henne. Eksamen var ikke lenger i tankene mine. Jeg måtte godta at farmor ville stoppe behandlingen, og jeg måtte ringe familien og videreformidle legens ord som lød: "dette kommer til å gå fort".

  Farmor fortalte meg at hun aldri hadde hatt en pysjamasovernatting, sånn jenter gjør. Det tok ikke lang tid før jeg hadde hentet tannbørste, pysjamas og rigget til en seng til meg på sykehjemsrommet. Jeg ringte pappa. Han sa: "Men hva med eksamen jenta mi?". Jeg fortalte pappa at jeg ikke ville miste et eneste sekund med farmor og at jeg hadde bestemt meg for å slutte på skolen og at jeg skulle sove over hos farmor fordi jeg ikke ville hun skulle være alene. Jeg trodde det at jeg skulle slutte på skolen og droppe eksamen ville gjøre pappa skuffet, i stedet ble det stikk motsatt. Min pappa begynte å gråte. Han snakker alltid om seg selv i tredjeperson og han sa: "Pappa er ikke skuffet. Pappa er SÅ stolt av deg. Det sier mye mer om deg at du sover hos farmor enn at du slutter på skolen, og det gjør pappa mye mer stolt at du velger å være sammen med farmor." Så sa vi at vi var glad i hverandre, begge gråt. Formen til farmor ble dårligere og når vi våknet torsdagsmorgen var energinivået sunket drastisk og taleevnen begynte å bli dårlig. Jeg oppdaterte stadig familien, og fikk noen flotte lysglimt av farmor. Hun takket blant annet for det fineste pysjamaspartyet hun hadde vært på, og vi lo sammen. Hele fredagen var familien samlet og vi var mange som valgte å bli over natten. Lørdag sovnet farmor stille og fredlig inn med sin søster, sin sønn (pappa) og sitt yngste barnebarn (meg), ved sin side. 

  Jeg hadde et videoklipp fra jeg sang i begravelsen til farmor som jeg gjerne ville dele, men jeg synes det ble for personlig med selve videoen, så jeg brukte lydklippet og la til dette vakre bildet av oss to. Her er vi sammen i Danmark, bare en måneds-tid før hun gikk bort. Tenk at vi fikk denne turen sammen. Jeg er ei heldig, heldig jente som fikk kjenne min flotte farmor. Dere vil høre i første refreng at jeg må stoppe opp fordi tårene presser seg på i det jeg skal synge "Ingen er så god som du". For sannheten er at det ikke er noen som er så gode som farmor. Jeg trodde jeg måtte gi meg her, men plutselig var det noe inni meg som sa at jeg måtte klare det. Jeg måtte klare det fordi jeg visste at farmor ville ønsket det, og jeg måtte klare det fordi farmor fortjente at jeg gjorde mitt beste i hennes begravelse. 

  Vi sees igjen farmor <3 Inntil det skal jeg være den beste versjonen av meg selv og gjøre deg stolt! 

 • Publisert: 23.11.2015, 01:43
 • Kategori: Sangvideoer
 • 2 kommentarer
 • Oppskrift: Thailandsk Biffsalat

 • Publisert: 20.11.2015, 11:56
 • Kategori: Oppskrifter
 • I går kveld hadde jeg Madeleine over på kveldsmat, og jeg kunne bare ikke la være å knipse noen bilder av det jeg skulle lage. Denne oppskriften er nemlig altfor god til å ikke deles. Historien bak første gang jeg smakte denne salaten er ganske morsom, så jeg tar kortversjonen: Vi spoler tilbake til mai-juni og jeg er PT-student. Denne studiehelgen har jeg ikke noe sted å bo, men ei klassevenninne tilbyr meg sengeplass hos henne og jeg takker ja. Det ender med at ei til i klassen overnatter der. Det er lørdag og vi er dødsslitne etter enda en lang og tung studiedag. Vi sitter i bilen og diskuterer hva vi skal ha til middag. Vero, som vi skulle bo hos forslår Thailandsk biffsalat. Jeg kjente nesten jeg himlet med øynene. Altså, ærligtalt. Greit vi er PT-studenter, men vi MÅ ikke spise en salat på lørdagskvelden.. Jeg prøvde å være positiv til forslaget, men jeg tror det lyste av hele meg at jeg synes det var et dårlig forslag. Selv foreslo jeg pizza, men det var død kamp. Det ble Thailandsk Biffsalat. Jeg var sulten som en hest og kom til slutt til et punkt hvor jeg nesten kunne spist hva som helst. Det hele endte med at jeg forgudet salaten og forsynte meg tre ganger!

  Jeg vet jo at man ikke skal dømme mat før en har smakt, men jeg tenkte "det er en salat, det er grenser på hvor godt det kan være" - I WAS WRONG. Dette er noe av det beste jeg har smakt! Vi dro forresten til en kiosk etterpå og kjøpte ca 1kg med smågodt hver, hver vår Ben & Jerry´s bøtte og potetgull.. Sånn siden vi hadde vært så sunne liksom.. Jeg flirer her jeg sitter og skriver dette, for en fantastisk fin helg! Det ble PT-er ut av oss alle, i tilfelle noen skulle være i tvil! 

  Dette trenger du til 4 personer

  500g mørbrad biff

  1 hodesalat

  1/2 bunt fersk koriander

  1pk cherrytomater (deles i to) 

  5 reddiker (i tynne skiver)

  1 rødløk (i tynne skiver)

  1pk minimais

  Til dressingen

  4ss fiskesaus

  4ss soyasaus

  saften fra 2-3 lime

  2 fedd hvitløk (finhakket)

  1 chilli finhakket (uten frøene) 

  Slik gjør du

  1. Riv salaten, kutt opp løk, reddiker og cherrytomater. Forvell minimaisen. Bland alle disse ingrediensene og koriander sammen til en salat. 

  2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vær forsiktig med chillien, den varierer ofte i styrke. PS: Sausen skal være sterk.

  3. For å få det perfekte biffkjøttet: Del opp biffstykket i flere stykker på ca. 7-8cm. Varm opp stekepannen på middels varme med godt smør, gjerne melange. Legg biffen i stekepanna når det småfreser. Kjøttet skal småsteke på hver side i ca. 2 minutter, det skal ikke stekes slik at det får stekeskorpe. Legg kjøttet til side og la det hvile/ettersteke i ca. 2 min. Ha nytt smør i stekepanna og fres kjøttet på begge sider til det har en gyllen brunfarge og god stekeskorpe. Skjær opp stykkene i tynne skiver før du legger kjøttet over salaten. Hell dressingen over salaten til slutt! Voilá!  Bon appétit 

 • Publisert: 20.11.2015, 11:56
 • Kategori: Oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • Sangvideo: When I was your girl

 • Publisert: 19.11.2015, 11:31
 • Kategori: Sangvideoer
 • Jeg laget denne sangvideoen for noen uker tilbake. Dagen før fikk jeg hjertet mitt knust av det som var min aller aller beste venn, min største støtte, min store kjærlighet - han jeg elsker så høyt. Videoen har altså ligget på pc´n min siden og jeg har ikke hatt mot nok til å legge den ut. Jeg er altfor selvkritisk og i stedet for å være fornøyd med de partiene som er bra, har jeg fokusert på de partiene jeg kunne gjort så mye bedre. Prøv å synge en sang når tårene presser seg på, hjertet ditt er knust og det har knytt seg så mye i magen din at du har lyst til å kaste opp. Til tross for at jeg var helt alene i huset hadde jeg en puls lik den jeg har når jeg synger i begravelser. Å synge av sorg er det vanskeligste, likevel er det så godt å synge akkurat når en har det så vondt. Musikk er terapi, og jeg har et vanvittig stort behov for å høre på musikk og å synge om dagen. 

  Jeg sendte melding til en av mine aller beste venninner og spurte om hun kunne gi en helt ærlig tilbakemelding på denne videoen fordi jeg ikke hadde turt å legge den ut enda. Her er svaret som får meg til å gå ut av komfortsonen og gjøre noe jeg egentlig ikke tør: 

  "At du synes det ikke er bra nok synes jeg får videoen til å virke enda mer ekte og følelsesladd. Synes både sangen og stemningen du oppnår når du synger gjenskaper akkurat hva som har gått igjennom hodet ditt de siste ukene. Og ikke at det ikke er bra nok. Jeg satt med gåsehud hele sangen og ble i grunn gnske lei meg, fordi du påvirker veldig". Til slutt avslutter hun med å skrive at jeg trygt kan legge den ut og at hun synes jeg skal dele den fordi jeg fortjener positiv feedback fra "alle oss som fortsatt elsker deg himmelhøyt".  Tårene trillet når jeg leste dette og tårene triller når jeg gjenskriver det. Jeg er så heldig. 

  Idag kom første snøen. Jeg hadde aldri gledet meg mer til jul enn jeg gjorde i år. Jeg skulle feire med den beste jeg vet om. Slik blir det ikke. Nå har jeg aldri gruet meg mer til jul enn jeg gjør i år. Når jeg tittet ut vinduet i dag morges og så snø, kom tårene.. Heldigvis er jeg omringet av verdens beste familie, de flotteste kollegaene jeg kunne bedt om og en helt fantastisk gjeng med ekte og virkelig gode venner. 

  Nå må jeg komme meg opp, kle på meg, klistre på smilet. Jeg skal snart på jobb, og der møter jeg ham. Jeg tilbringer første snødag med ham. På jobb. Som totalt fremmede. Det knyter seg i magen, det er så vondt. 

 • Publisert: 19.11.2015, 11:31
 • Kategori: Sangvideoer
 • 4 kommentarer
 • I´m hurtin´ baby - see you again!

 • Publisert: 02.11.2015, 13:46
 • Kategori: Musikk
 • Det er lenge siden en sang har rørt meg slik som denne gjorde. Jeg elsker akustiske cover-versjoner, og her fant jeg virkelig en ny favoritt. Å høre denne mashupen var som å la hjertet mitt snakke, den kunne ikke truffet bedre på hvordan jeg føler det akkurat nå.

  Beklager fraværet, det skyldes at vi mistet internettdekningen hjemme, fremover kommer jeg til å blogge fast igjen :) 

 • Publisert: 02.11.2015, 13:46
 • Kategori: Musikk
 • 0 kommentarer
 • hits