Denise Parreira Wedel

Velkommen til verden, lille Florentina

 • Publisert: 30.10.2016, 19:11
 • Kategori: Denise & livet
 • Ting snudde veldig fort etter jeg postet forrige innlegg, og det er akkurat det som er så skummelt med svangerskapsforgiftning.

  Onsdag 26. Oktober klokken 18.00, kom verdens fineste lille Florentina til verden. Hun var 41 cm lang og veide 1625 gram. Bitteliten, men helt perfekt!

  Livet har fått en helt ny mening, og den lykken som oppleves nå kan ikke beskrives med ord. Vi er så ubeskrivelig stolte og glade for å ha henne her med oss i god behold. Tenk at det er denne lille vakre skapningen vi har ventet på. Det er rart hvordan det plutselig er helt umulig å se for seg et liv uten henne. 

  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  ra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?

 • Publisert: 30.10.2016, 19:11
 • Kategori: Denise & livet
 • 10 kommentarer
 • Svangerskapsforgiftning - preeklampsi

 • Publisert: 26.10.2016, 06:46
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • GOD... Ja, nei.. Jeg vet ikke hva jeg skal si. I skrivende øyeblikk er det midt på natten, og jeg får ikke sove. nå har jeg vært våken nesten hele natten med ekstrem halsbrann, og dermed er det fryktelig vanskelig å sovne igjen. Jeg har fått tyggetabeletter mot halsbrann, og jeg har prøvd både å spise og drikke melk etter råd fra jordmor - uten hell. Nå ligger jeg og kuler´n med en pepsi max og ritz kjeks. 

  Ettersom at jeg vet at en del av dere som leser bloggen er familie og venner, så vet jeg at mange av dere er oppdatert om situasjonen, men jeg får også daglig spørsmål av mine snapchat følgere om hvorfor jeg ligger på fødeavdelingen for tiden. Jeg lo meg i hjel da jeg tidligere i dag fikk melding av kule Magdalena, venninne og hun som setter på vippene mine, da hun skrev: "FØDER DU?????" .... Du kan liksom ikke bli så veldig mye mer rett på sak enn akkurat den meldingen der, haha! Sjønner veldig godt at hun spurte når hun så på snapchat at jeg ligger på fødeavdelingen. Det er vel ganske naturlig å tenke fødsel når en gravid kvinne befinner seg på fødeavdelingen. Men det er ikke tilfellet ... Foreløpig!

  På lørdag fikk jeg en helt sinnsykt intens hodepine. Alle som kjenner meg ganske godt vet at jeg har hatt problemer med hodepine i åresvis, faktisk helt tilbake til starten av ungdomsskolen.. Det skal MYE til før jeg klager på at jeg har hodepine, rett og slett fordi jeg er så vandt med disse smertene. Jeg tok to paracet helt uten virkning. Henrik masserte skuldrene mine leeenge, og vanligvis løsner hodepinen i det minste litt - det gjorde den ikke denne kvelden. Jeg har en liten krukke med en olje som kan minne litt om tigerbalsam. Opp igjennom årene har denne oljen vært min reddende engel ved hodepine, men selv ikke den fungerte. Siste utvei var å legge seg til å sove, og det gjorde jeg. Vanligvis våkner jeg da uten hodepine på morgen. Jeg våknet mange ganger i løpet av natten, med like intens hodepine. Hver gang tenkte jeg at "det går over om jeg sover litt til". Da ringeklokken ringte og Henrik gikk for å koke kaffe og steke brød, så var hodepinen fortsatt der, like sterk. Vi skulle egentlig til Sverige for å handle mat, og det satt langt inne å si til ham at vi måtte stå over. Jeg sa rett og slett til ham at jeg ikke trodde det var noen god idé, og at jeg faktisk synes vi skulle ta en tur på legevakten.

  På legevakten ble vi godt tatt i mot, og det var ingen venting. Klokken var vel omrent halv ni på søndag morgen. Etter å ha tatt urinprøve og 3 blodtrykksmålinger som var for høye, så fikk vi snakke med lege. Da han tok en ny måling av blodtrykket som fortsatt viste alt for høyt, i tillegg til at jeg har hatt hevelser og ødemer, OG det viste seg at det var protein i urinen - så sendte han oss rett til Tønsberg og i skrivet jeg fikk med meg hadde jeg fått diagnosen "svangerskapsforgiftning" og hastegraden var "øyeblikkelig hjelp". Allerede nå var vi glade for at jeg hadde lyttet til magefølelsen og at vi lot være å dra til Sverige. Det var ingen tvil om at besøket på legevakten var det eneste riktige vi kunne gjort søndagsmorgen. 

  Vel fremme på Tønsberg, ble vi godt tatt i mot av lege og sykepleier som ventet oss her. De satte i gang med blodprøver, blodtrykksmålinger, ultralyd, og de satte inn en PVK i tilfelle det skulle bli nødvendig med noe som helst intravenøst. Jeg er ikke spesielt glad i å bli stukket med nåler, og en PVK har jeg aldri hatt før, men jeg var jo bare pent nødt og det er rart hvor lite vondt sånt egentlig gjør når du bare må. Legen snakket og informerte. Hun sa mye, men vi følte vi fikk vite lite. Det var snakk om forløsing, for tidlig fødsel, for liten baby, mors indre organer, og mye annet. Alt ble litt sus og dus, og vi forsto fort at alt var veldig usikkert. Hele søndagen gikk på sykehuset, og de bestemte seg for å ha meg over natten. De var nå sikre på at diagnosen var svangerskapsforgiftning, og jeg ble lagt inn med det som kalles "Alvorlig svangerskapsforgiftning". Nå lurer du kanskje litt på hva det er? Vel, det gjorde for så vidt vi også. Her har jeg tatt helsenorge.no til hjelp for å utfylle for dere hva svangerskapsforgiftning er. 

  SYMPTOMER

  "Tilstanden kjennetegnes ved  forhøyet blodtrykk og protein i urinen. Det er blant annet derfor urinprøve og blodtrykket tas på hver svangerskapskontroll. Blodtrykket skal være forhøyet ved minst to målinger med seks timers mellomrom. Hender, føtter og ansikt kan raskt hovne opp."

  Jepps. Check, check, og check hos meg. Alle symptomer var der og det var ikke lenger tvil. 

   

  ÅRSAKER

  "Oppgaven til morkaken er blant annet å filtrere blodet mellom moren og fosteret. Ved svangerskapsforgiftning vokser ikke morkaken som den skal. Barnet kan få for lite næring, og cellene i morkaken sender ut kjemiske forbindelser i blodstrømmen som påvirker moren."

  På den ene siden jobber morkaken min som den skal, men på den andre siden har jeg en blodåre som ikke fungerer slik den skal. Det har blitt konstantert at babyen vår er litt for liten, hun er omtrent 16-20% mindre enn det hun skulle vært hittil. Hun veier omtrent 300 gram mindre enn det hun skulle ha gjort, og i utgangspunktet er det ikke krise slik det ser ut nå. Det som er spennende nå er jo selvsagt om hun vokser litt nå fremover ettersom at hun har vokst lite de siste ukene. 

   

  BEHANDLING

  "Ved mild svangerskapsforgiftning, er det ofte bare behov for noen flere svangerskapskontroller. Sykehusinnleggelse kan i alvorlige tilfeller være nødvendig inntil barnet er født. Noen ganger må barnet forløses før termin. Siden tilstanden innebærer forhøyet blodtrykk, kan blodtrykkssenkende legemidler være aktuelt. Svangerskapsforgiftning bedrer seg når barnet og morkaken er ute."

  Det eneste som gjør at du blir kvitt svangerskapsforgiftningen er med andre ord fødsel, derfor vurderes det og vil det hele tiden fremover vurderes hva som er best for min helse og hennes helse - å være i magen min eller å være på utsiden. Ettersom at det fortsatt er litt tidlig (jeg er nå i uke 33+3 i følge sykehusetsberegninger), har jeg fått to modningssprøyter for å gjøre lungene hennes bedre rustet for livet på utsiden om hun må ut innen jeg kommer meg til uke 34. Slik det ser ut nå så er ting såpass stabilt at vi ikke snakker om igangsettelse av fødsel slik ståa er nå, men dette var en "føre var" og "just in case" prosedyre, slik at hun skulle være best mulig forberedet om det måtte bli sånn. Målet vårt nå er selvsagt at jeg i det minste kommer over til uke 34, og deretter er målet at hun holder seg lengst mulig i magen min så lenge det lar seg gjøre helsemessig for oss begge to. Jeg har nå blitt satt på blodtrykksnedsettende medisiner, og vi er spente på hvordan det vil fungere. Foreløpig har blodtrykket gått litt ned, men det er fortsatt for høyt og ustabilt. Likevel har de valgt å sette diagnosen ned fra "Alvorlig" til "Moderat/Middels" slik det ser ut nå, fordi blodprøver og urinprøver ikke har eskalert seg noe mer siden jeg kom, og fordi allmenntilstanden min er bedre enn da jeg ble lagt inn. 

  Hva som skjer videre er fortsatt uvisst, men slik det ser ut AKKURAT nå, så har de så vidt begynt å tørre å snakke om hjemreise. Jeg må følges tett opp i ukene fremover, men det hadde jammen vært godt å komme litt hjem. Samtidig føles det veldig trygt og godt å være her hvor de til alle døgnets tider har full kontroll over meg, så jeg tar deres beslutning med godt mot uansett. De vet hva de driver med, og er så usedvanlig dyktige her. Jeg føler meg skikkelig ivaretatt og veldig trygg her på 4C - Fødeavdelingen ved Tønsberg sykehus, men dere - det skriver jeg et annet innlegg om senere. Jeg sov bare halvannen time tidligere i natt, så nå skal jeg prøve å få en liten dupp i det minste. Om en times tid kommer de for å vekke meg for nye blodprøver og urinprøve. Godt jeg ikke har så mange andre gjøremål her, jeg kan jo egentlig sove når jeg vil! 

  HAR DU HØRT OM SVANGERSKAPSFORGIFTNING FØR? KANSKJE DU TIL OG MED HAR HATT DET SELV? DEL GJERNE DIN HISTORIE MED MEG <3 

  Og dere? God onsdagsmorgen da! Ha en fantastisk flott dag :) 

 • Publisert: 26.10.2016, 06:46
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Vel hjemme

 • Publisert: 19.10.2016, 22:39
 • Kategori: Denise & livet
 • Vi er vel hjemme igjen etter en flott langhelg sammen i Poznan. Planen var selvsagt å oppdatere dere både på mandag kveld og igår, men jeg har rett og slett vært for sliten. En helgetur i utlandet som snart høygravid MED bekkenløsning har virkelig tatt på, jeg har så vondt enda at jeg bare har lyst til å legge meg ned i fosterstilling og gråte. Likevel ser jeg tilbake på turen med et smil og synes absolutt det var verdt det. Som jeg har nevnt tidligere, så er hverdagen vår så VELDIG hverdag hjemme. Vi ser hverandre nesten ikke i løpet av en dag, og spiser sjeldent måltider sammen. Dette er selvsagt bare en periode, men da var det uansett innmari deilig med et avbrekk hvor vi bare kunne være kjærester, gå ut og spise sammen, og ha lange og gode samtaler sammen. 

  På mandag tuslet vi fra hotellet og hadde store intensjoner om å finne et hyggelig sted hvor vi kunne spise frokost. På vei mot gamlebyen havnet vi i strøket hvor mange av universitetene ligger. Ettersom at vi så University of Medical Science, som er et av universitetene vi skal søke oss til neste år, så bestemte vi oss for å ta turen innom når vi likevel var i området. Skolen var helt så fascinerende. Bygningen var SÅ mektig, og det lignet vel egentlig mer på en kirke eller et viktig historisk bygg. Etter vi hadde gått oss en runde inne på Universitetet, gikk vi videre for å finne et sted å spise frokost. Vi endte opp på en skikkelig ålreit café, med helt fantastisk god mat (og drikke). 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Resten av dagen gikk til shopping, en god lunsj, mange gode samtaler og en sen middag på hotellet for Henrik sin del. Jeg var fortsatt mett etter den sene lunsjen, og hadde så halsbrann, så jeg turte rett og slett ikke å spise noe. 

  I går hadde vi et par timer på morgenkvisten, før vi satte snuten mot flyplassen og hjem til Sandefjord. Vi dro og spiste frokost på samme sted som på mandag igjen, det var jo så god mat der. På flyplassen begynte jeg å bli rimelig lei, og jeg var relativt klar for å komme hjem. Jeg var (og er) så hoven og full av smerter, at en fjerdedel hadde vært mer enn nok. Selvsagt peip jeg igjennom sikkerhetskontrollen, og måtte ta av meg skoene mine. Et lite øyeblikk der kom djevelen frem i meg, og jeg ble stående og mumle alle norske banneord jeg kunne komme på. Jeg var SÅ sint. Jeg rakk å lage verdens lengste tale om "hvor jævlig" det var å måtte ta av disse skoene, og hvor "faens dum" han var som ba meg om det, og hvor "helvettes teit" det var av han å tro at jeg hadde noe i skoene mine - jeg er jo tross alt ikke en "jævla terrorist". HELDIGVIS forble denne lange, usakelige og barnslige talen i mitt lille hode, og det er jeg svært glad for nå. For et preggomonster. Heldigvis holdt Henrik seg kald i topplokket, satte seg ned på huk og tok på skoene mine. Ganske fornøyd med han egentlig! 

  Dagen i dag har gått til ny cellegiftskur for mamma, og jeg var selvsagt med - det er jeg jo alltid! Utenom det har jeg bare slappet helt av. Jeg skulle egentlig vært på korøvelse, men jeg hadde ikke sjans i havet med alle disse smertene. Kroppen er helt ødelagt, og nå skal jeg slutte sytingen og gå og legge meg - rett og slett! 

  God natt sweethearts <3

   

 • Publisert: 19.10.2016, 22:39
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • Old Town Square

 • Publisert: 17.10.2016, 11:16
 • Kategori: Denise & livet
 • Hei og god morgen! 

  Her var planen å komme opp litt tidligere enn i går, men det var lettere sagt enn gjort. Når vi kom til hotellet i går, var kroppen min helt utslitt, og det er den for så vidt enda. Jeg skulle egentlig poste disse bildene fra i går før jeg la meg, men jeg sovnet med Mac´en i fanget og våknet så vidt da Henrik la den pent på bordet. Jeg hadde ikke sjans i havet til å holde øynene oppe et eneste minutt til, og jeg rakk ikke engang å få fjernet sminken og pusset tennene. Det er noe av det verste jeg vet om, og jeg føler meg alltid helt pyton hvis jeg våkner uten at jeg har tatt kveldsstellet. Jeg fikk ikke mye nattesøvn før jeg våknet igjen. Smertene i hendene var helt uutholdige og jeg sto opp og tok kveldsstellet og la meg til å sove igjen. Et par timer senere våknet jeg igjen. Denne gangen med intens halsbrann. Det kjentes ut som at jeg skulle kaste opp, og jeg har faktisk aldri hatt så intens halsbrann før. Det var helt forferdelig vondt. Jeg lå lenge og prøvde og sove, men forsto at det var helt nytteløst. Jeg satte meg opp ettersom at jeg har lest at halsbrannen gjerne er verre når man ligger. Slik ble jeg sittende fra halv tre til halv fem, før jeg omsider sovnet igjen. Med andre ord - nok en natt med lite søvn ... 

  Nå derimot begynner kroppen å våkne. Den er vond og sliten, og jeg kjenner vi må begrense dagen etter formen, men jeg går inn i den nye dagen med godt mot. I dag gjør vi litt som i går: gjør akkurat det som faller oss inn. Vi vet ikke riktig hva vi skal se enda, men vi tar i hvert fall en tur til gamle byen, så tar vi det derifra. Senere skal vi en tur opp i toppetasjen og kose oss ved bassenget. Kroppen min jubler bare av tanken! 

   

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Nå skal vi ut på tokt! Lille i magen er SÅ klar, hun er superaktiv i dag! Måtte dette bli en fin dag, både for oss og dere der ute <3
   

 • Publisert: 17.10.2016, 11:16
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Poznan Sightseeing

 • Publisert: 16.10.2016, 17:14
 • Kategori: Denise & livet
 • Puh! NÅ er jeg sliten nå. Kroppen min verker overalt, og bekkenet - ja det er helt gåent. Vi kom litt sent i gang i dag ettersom at jeg hadde sovet veldig dårlig og trengte litt tid på å summe meg og faktisk slappe litt av på morgenkvisten. Når vi kom oss ut fra hotellet, tuslet vi mot byen. Egentlig helt uten mål og mening. Vi bare gikk, så litt på kartet og gikk litt etter følelsen. Vi hadde ingen konkrete planer om hva vi skulle, men vi skulle gjøre akkurat det som falt oss inn. Vårt første mål var å finne en plass å spise frokost, men det viste seg å være lettere sagt enn gjort. Det tok lang tid før vi fant en café som solgte noe annet enn bare kaker og is, og de hadde ikke akkurat et supert frokostutvalg her heller. Det ble toast, frappe og juice til frokost på denne caféen:  

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Etter frokost var vi (les: jeg) klar for en ny etappe. Henrik hadde nok ikke trengt pause så tidlig på dagen, men det gjorde jeg. Vi kikket oss rundt på to forskjellige kjøpesentre, og Henrik fikk shoppet litt. Jeg fant et par ting jeg også, men jeg ville tenke litt først. Jeg synes det er litt vanskelig akkurat nå. Det er jo mye som kan friste og mye jeg har lyst på. Blant annet fant jeg en rålekker nyttårskjole i en av butikkene. Problemet er jo bare at jeg ikke vet hvordan kroppen min kommer til å se ut etter jeg har født. Etter mye titting, ble jeg så usedvanlig sliten og kroppen var tung og vond. Dessuten var vi sultne, så vi bestemte oss for å bruke TripAdvisor til å finne en ålreit restaurant. Vi fant en skikkelig kul meksikansk restaurant, og storkoste oss her. Vi bestilte SÅ mye mat, og regningen kom på under 300, det er helt sykt!! Vi snakker fire forretter, to hovedretter, to øl og to brus for latterlig lite penger. Ingen tvil om at man spiser godt her uten å tømme lommeboken. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Jeg ser for meg at det er skikkelig fint å spise her på en fin sommerdag. Som dere ser er det ganske grått og trist her idag, men været får vi jo ikke gjort noe med. Nå skal jeg få på meg mer klær, for vi skal nemlig se fotballkamp. Jeg forteller mer om det senere! Ha en fin søndagskveld alle <3
   

 • Publisert: 16.10.2016, 17:14
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Teint Idole Ultra

 • Publisert: 16.10.2016, 13:30
 • Kategori: DIY
 • I går skulle jeg endelig gå til innkjøp av en ny foundation på flyplassen. Huden min har nemlig vært en ren (eller la meg heller si UREN) katastrofe den siste måneden. Det er vel alle hormonene som sørger for at jeg ikke akkurat er på mitt vakreste, og nå mot slutten er det i hvert fall greit om jeg kan føle meg så vel som mulig under omstendighetene. Ettersom at jeg skulle kjøpe foundation på vei ned, så tok jeg ikke med min egen hjemmefra. Den siste tiden har jeg nemlig ikke hatt makeupen jeg vanligvis bruker, og har bare brukt rester som lå i skapet. Problemet med de jeg hadde var først og fremst at begge var i feil farge. Den ene var så lys at jeg så ut som snehvit, og den andre var så mørk at jeg så ut som en gulrot.. Disse to har jeg da blandet, men naturligvis har jeg måttet ta mest av den lyse og den var alt for tørr og matt for huden min nå. Uansett, som dere skjønner hadde jeg foundation krise, og måtte bare få avverget krisen med å kjøpe en ny. 

  På flyplassen oppsto et aldri så lite problem som jeg ikke helt hadde forutsett. De førte ikke den foundation jeg vanligvis bruker og hadde tenkt til å kjøpe, som er en super god en fra Lancôme som heter Miracle Air de Teint. Henrik skjønte at dette fort kunne ta litt tid, og gikk og satte seg på utsiden av TaxFree´n. Jeg spurte damen som jobbet der om hjelp, men jeg forsto ganske fort at hun ikke hadde peiling på hva hun snakket om, så jeg ringte min aller beste Madeleine. Svetten trillet allerede i alle veier, og jeg måtte ta av meg plagg etter plagg. Hadde det ikke vært for Madeleine hadde jeg sikkert sett ut som et troll. Hun kjenner meg så godt, hun kjenner til huden min og hun kjenner mine behov. Jeg spør alltid Madeleine om hjelp til make-up, og det er ikke uten grunn. Hun hjalp meg, og jeg prøvde flere forskjellige, men jeg endte opp med en fra Lancôme som heter Teint Idole Ultra. Jeg er kjempe spent på hvordan huden min reagerer på ny foundation, og hvordan dekkevnen og resultatet blir nå. 

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 16.10.2016, 13:30
 • Kategori: DIY
 • 0 kommentarer
 • Latterlig billig

 • Publisert: 15.10.2016, 22:38
 • Kategori: Denise & livet
 • Vi var nettopp en tur ute på en bitteliten lokal butikk 10 meter unna hotellet, for å kjøpe litt snacks å ha på kveldene her, og litt å drikke på både i kveld og i morgen tidlig. Det var helt latterlig billig. Vi fikk alt på bildet under til under 100 kroner, og følte nesten at det hadde skjedd en feil etter han hadde slått inn alt og vi hadde pakket det ned i en pose. Det er jo faktisk nesten så man får dårlig samvittighet.. 

  SONY DSC

 • Publisert: 15.10.2016, 22:38
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Someplace Else

 • Publisert: 15.10.2016, 20:48
 • Kategori: Denise & livet
 • Det var SÅ deilig å komme til dette fine hotellet! Ikke at turen er så fryktelig lang, men jammen er jeg sliten etter å ha stresset med bilkjøp tidligere i dag, og det å faktisk reise som snart høygravid. Rommet sto til alle forventninger, og vi er superfornøyde hittil. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Vi gikk ned i en av hotellets restauranter for å spise. Begge var skrubbsultne, og vi ble sittende med meksikansk mat en god stund. Det er SÅ deilig å være på tur med Henrik igjen. Hjemme er hverdagene så .... tja.. veldig HVERDAG! Det er godt å komme ut av huset sammen og få noen nye impulser. Bare det å være sammen setter jeg så uendelig stor pris på, ettersom at vi sees lite i hverdagen. Selve maten var jeg ikke super imponert over, men jeg hadde kanskje litt for høye forventninger etter den råe meksikanse vi spiste på i Lisboa i sommer. Vi ble i hvert fall gode og mette, og nå skal vi ut og finne en butikk for å kjøpe litt snacks, før vi kryper under dyna i KingSiza sengen vår. Tenk å glede seg så mye til å hoppe i pysjen som jeg gjør nå da... 


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 15.10.2016, 20:48
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Familiebil på plass

 • Publisert: 15.10.2016, 18:10
 • Kategori: Denise & livet
 • I dag er en stor dag og det har vært stor stas i heimen! Tidligere i dag kjøpte Henrik og jeg vår første bil sammen. Ettersom at to snart blir til tre, var vi pent nødt til å skaffe oss en bil som både var større og mer driftsikker. Etter mye frem og tilbake de siste dagene, bestemte vi oss for å gå for denne bilen og kjøpte og hentet den hos forhandler i dag. Vi har kjøpt en Skoda Fabia Stasjonsvogn, og er hittil veldig fornøyde. Det er en ganske stor oppgradering fra bilene vi har fra før av, så det er helt ubeskrivelig deilig. Jeg føler meg så mye tryggere i den nye bilen og det er godt nå med lille i magen, som snart også skal sitte i barnesete bak i bilen.

  Ikke bare var det stas i heimen fordi vi kjøpte bil sammen i dag, men også fordi vi skulle reise i dag. Henrik fylte 25 år i September, og hovedgaven fra meg var en helgetur til Poznan. Vi skal bo på 5-stjerners hotell, svømme i svømmebassenget, trene, rusle i byen, spise god mat og bare NYTE vår siste kjærestetur før vi blir foreldre. Vi har nettopp landet i Polen, og setter straks kursen mot hotellet og er SÅ klare for en bedre middag ved en av hotellets restauranter!

  Jeg tenker på hvor mye som har forandret seg bare på et lite år, og ikke minst hvor mye Henrik og jeg har rukket å gjøre på vårt første år sammen. Vi har blitt kjærester, samboere, kjøpt vår første bil sammen og snart får vi vårt første barn sammen. Vi har reist til Portugal og nå helgetur til Poznan, to helgeturer til Stavanger, to turer til hytta i Sverige, og hyttetur i Trysil. Alt har gått så vanvittig fort, men samtidig føles det veldig rett alt sammen. Jeg har aldri vært lykkeligere og livet mitt har aldri vært bedre enn det er akkurat nå. Jeg føler jeg og vi er skikkelig privilegerte. Jeg er privilegert som har min fantastisk flotte familie, mine helt vanvittig skjønne venninner, et par kompiser som jeg verdsetter veldig høyt, verdens beste Henrik og hans helt fantastiske familie. Vi er privilegerte og heldige som har fått oppleve så mye på så kort tid, at vi har mulighetene vi har i livet, at vi har så sinnsykt mye bra rundt oss, og ikke minst: at vi har hverandre og setter så stor pris på hverandre. Jeg føler meg elsket hver eneste dag, og det er ingen selvfølge! Dessuten får jeg dele livet mitt med min aller beste venn, og det er et stort privilegium.

  Ville bare oppdatere dere om dagens høydepunkter, og ønske dere alle en fantastisk lørdag <3 Her er Mac'en og speilrefleksen med, så dere kan følge med på turen vår! Husk å takke en gang ekstra for alt det flotte du har i livet ditt og vær takknemlig, det har jeg gjort i dag og jeg må nesten klype meg selv i armen for å forstå at dette er faktisk livet mitt nå - SÅ bra har jeg det!

 • Publisert: 15.10.2016, 18:10
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 32 (31+3)

 • Publisert: 11.10.2016, 21:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: Fortsatt 14. Desember, og nå nærmer det seg virkelig! Iiiih, som vi gleder oss til å få møte lille jenta!

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er inne i graviditetsuke 32, og har gått gravid i 31 fullgåtte uker og 3 dager. Nå er det bare 64 dager igjen til termin!

   Babyen er så stor som: Nå er lille omtrent like stor som en ananas! Hun er ca. 39 cm lang og veier ca. 1,79kg i starten av uken og 1,95 i slutten av uken i følge gravidappen. I forhold til hva vi så på ultralyd for en uke siden, så er hun antakeligvis ikke fullt så stor enda, hun veide nemlig 1428 gram forrige tirsdag, og i ukene fremover vokser hun 200-250gram i uken. Med andre ord er hun nok på rundt 1670 grm denne uken! Hun er normal av vekst, og innenfor normalen på alle mål som ble tatt under ultralyden! 

   Kontroll: Siden sist har vi som tidligere nevnt vært på 3D/4D ultralyd, og jeg har vært både hos jordmor og fastlegen min. Ultralyden var helt fantastisk. Det var så gøy å se henne igjen, og få vite at hun ser helt frisk ut og at hun vokser riktig. Dessuten får man jo se ansiktstrekk på en slik ultralyd, og da er det lettere å danne seg et bilde av hvordan hun vil se ut når hun kommer. Også på kontrollen hos jordmor så alt fint ut både med lille og med meg! 
   

   Kommentar: Det er uten tvil Henrik som har slått til her denne uken! På vei hjem etter omvisning på fødeavdelingen på Tønsberg Sykehus idag, snakket han om at det gikk veldig opp for ham at han kom til å se en helt ny side av meg på føden under fødsel. Jeg trodde kanskje han snakket om at han kom til å se arbeidsjernet i meg, men neida... Han snakket selvsagt om "Demon-Denise" som han så fint kalte den versjonen av meg som han enda ikke har sett og som han tror han kommer til å bli kjent med under fødsel.. Det var jo veldig hyggelig at det var DET han tenkte på når vi tuslet rundt i gangene på barsel- og fødeavdelingen.. Mannfolk as! 

   Innkjøp: Denne uken har vi ikke kjøpt noe til lille. På lørdag reiser vi jo på tur, så der skal vi nok få gjort noen innkjøp til lille blomsten vår! 

   Ukens must haves:  Fortsatt boblevann det går i her altså.. Og Henrik da. Han er det største must-havet hver uke! Jeg trenger SÅ mye kos og kjærlighet. Føler meg som en innpåsliten kattepus som konstant går rundt og maler i håp om å bli koset med.. Haha! 

   Aktivitet fra lille: Fortsatt ei aktiv frøken, og jeg lurer fortsatt til tider på hva i all verdens rike hun driver med. Det er selvsagt kjempe koselig at hun er så aktiv, det er betryggende å vite at hun har det godt i mammas mage! 

   Cravings Nada. Jeg har dårlig matlyst for tiden, og sliter med å komme på hva jeg kan lage både til frokost, lunsj og middag. 

   Plager: Vann i kroppen!!! Åh, jeg blir ko-ko.. Jeg er hoven og har mye smerter i hendene. Venstre hånden min sover stort sett hele dagen, og det er utrolig ekkelt, vondt og frustrerende.. Dessuten har halsbrannen kommet for fullt nå, og vi er ikke blitt særlig gode venner. Den siste uken har jeg sovet så fryktelig dårlig. Enten så våkner jeg av intens halsbrann og tror jeg skal spy, eller så våkner jeg av den forbannede venstrehånden som sover. I dag har hånden sovet HELE dagen og det kjennes ut som en hel maurtue har innvadert hånden min. 

   Treningsuken: Endelig er jeg tilbake på trening! Jeg har fått til to gode styrkeøkter denne uken, og må bare si meg fornøyd med det i forhold til formen. I tillegg har jeg gått et par små turer, men de ser jeg ikke på som trening - det blir mer for kropp og sjel! 


   

    Lille prinsessa vår  

 • Publisert: 11.10.2016, 21:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Hello My Dear

 • Publisert: 11.10.2016, 08:20
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen dere! 

  Her er det foreløpig en ganske rolig tirsdagsmorgen. Jeg ligger fortsatt i sengen, og Henrik har dratt av sted på jobb for en halvtimestid siden. Jeg er ikke spesielt glad i de dagene han begynner veldig tidlig, og jeg ikke skal noe. Det føles så tomt når han går ut døren og jeg blir alene. Heldigvis føles det desto bedre når han er tilbake igjen. Senere i dag skal vi faktisk på omvisning på sykehuset, så det blir veldig, veldig spennende! Fødsel nærmer seg jo faktisk nå, så da er det kjekt å ha vært på en liten runde på sykehuset. Dessuten har jeg vært litt usikker på hvilket sykehus jeg skal føde på, så det er i grunn mest derfor vi gjerne ville ha en omvisning på Tønsberg sykehus. 

  I forrige uke møtte jeg min gode venninne Kathleen for en kaffe i byen. Vi var på håndtverkeren, en av Sandefjords desidert koseligste cafeer. Det var SÅ utrolig hyggelig å se henne igjen, vi er alt for dårlige på å møtes, og det blir alltid alt for lang tid mellom hver gang. Det resulterer i hvert fall i en voldsom gjensynsglede, og vi koser oss alltid masse sammen. Det er litt ekstra gøy for meg å være med henne akkurat nå, for hun har nemlig ei lita nydelig datter. Med andre ord er hun den eneste av mine nærmeste venninner som har vært igjennom akkurat det jeg er igjennom nå og skal igjennom i tiden fremover. Det blir selvsagt veldig mye babyprat på oss, og vi har snakket mye om fødsel. Når vi møttes denne gangen hadde hun kjøpt en helt nydelig gave til lille bebis. Heldige babyen vår som får gaver fra alle kanter. Jeg falt helt pladask for dette nydelige settet, og jeg gleder meg til å se jenta vår i det. Kathleen er ei SÅ skjønn og positiv jente, jeg kjenner jeg bobler over av glede bare av å skrive om henne. Jeg tror rett og slett jeg skal sende henne en melding og avtale å møtes igjen veldig snart! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Ha en fin tirsdag alle dere der ute <3 
   
 • Publisert: 11.10.2016, 08:20
 • Kategori: Denise & livet
 • 3 kommentarer
 • Mine aller første sangkort

 • Publisert: 10.10.2016, 23:35
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I babyshoweren fikk jeg en kjempe nydelig gave av min kjære storesøster. Denne gaven satte jeg SÅ stor pris på, og jeg ante ikke at jeg ønsket meg dette før jeg fikk det. Jeg fikk nemlig Mine aller første sangkort. En boks med sangkort som kan trekkes hver kveld før leggetid, og det hele er koblet opp mot en app, slik at jeg kan spille av sangene om jeg ønsker det. Det er helt PERFEKT for meg som så gjerne vil lære alle de vanlige barnesangene. Selv er jeg nemlig oppvokst med dansk far og portugisisk mor, og det har blitt lite norske tradisjonelle barnesanger på meg hjemme. Når jeg fant ut at jeg var gravid, var dette en tanke som poppet opp ganske tidlig, og jeg ønsker virkelig at min lille datter skal få høre alle de gode vuggevisene som finnes! Nå kan jeg legge meg i hardtrening før hun kommer, og jeg skal ærlig innrømme at jeg allerede har begynt å tyvlytte. For en herlig gave! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

 • Publisert: 10.10.2016, 23:35
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Krystallklare dager

 • Publisert: 10.10.2016, 21:36
 • Kategori: Denise & livet
 • .. Ja, nå er det høst. Sola står lavt på himmelen i øst!

  Noen som kjenner igjen sangteksten? Den sangen minner meg så veldig om barneskolen. Vår superskjønne kontaktlærer Britt, pleide alltid å synge den med oss. Hvis du ikke har hørt den før, så synes jeg du skal finne den på youtube. DET er høstfølelsen sin det! 

  I helgen var vi en tur på hytta i Sverige sammen med svigerfar og Gry, og på fredagen kom Mari også. Det var så innmari koselig, og jeg er så glad for at vi fikk til en sånn liten tur nå på høstparten. Egentlig var det bare meningen at Henrik skulle over fra torsdag til fredag for å hjelpe sin far med taket på hytta, men jeg hadde ikke spesielt lyst til å være alene. Vi bestemte oss for at jeg skulle være med over dette døgnet, men da fredagen kom så ble vi like gjerne til lørdag. 

  Hytta ligger bare ca 20 minutter med bil fra Strømstad, og det vil jeg jo si er en behagelig tur for å komme seg til en hytte. Vi tok selvsagt ferja over, og der koste vi oss med buffet i godt selskap. Svigerfar og Gry kjørte hver sin bil over, og vi kjørte også egen bil. Henrik og jeg kom sist til hytta, og det var ikke uten grunn. På den mørke landeveien vi kjørte på, sa jeg til Henrik at jeg synes det var litt skummelt å kjøre der og at jeg så for meg at det hadde vært litt typisk å møte på noen store dyr der. Fem minutter lenger bort måtte jeg brått bremse ned for en elgemor med to elgekalver. Vi fikk elgene på så utrolig nært hold, og kalvene stoppet i veibanen og tittet inn i bilen. Det var helt sykt, og adrenalinet i kroppen min var i full sving. Henrik synes hele situasjonen var KJEMPE gøy, og jeg var bare så uendelig glad for at jeg hadde fulgt fartsgrensa og at alt gikk så bra. For ikke å glemme bilene bak meg som lå klistret til bilen vår fordi vi ikke kjørte over fartsgrensa. I et lite øyeblikk tenkte jeg vel at det kom til å smelle enten foran eller bak, men heldigvis gikk alt veldig bra. Omsider svingte vi av inn til hytta, og hva møtte vi på der? Jo - et rådyr som spiste epler. Ganske idyllisk, eller hva? 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Under er svigerfar i full gang, og Henrik lusker i vinduet i håp om å få et kyss av meg. Det fikk han selvsagt før han måtte ut og jobbe. Alle jobbet utenom meg, jeg ble sittende inne med en bok om graviditet. Jeg hadde en eneste oppgave i løpet av hele dagen, og det var å holde fyr i peisen. Full pott til den som gjetter at jeg ikke klarte det .... Jeg sovnet! Heldigvis var det til å redde, og dessuten var det allerede så varmt at jeg måtte dusje når jeg våknet fordi jeg var helt gjennomsvett... 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Vi er heldige som har så mye flott familie rundt oss, og jeg er kjempe takknemlig for tiden vi fikk på hytta denne gangen også. Jeg har blitt så glad i alle rundt Henrik, og jeg føler virkelig jeg blir satt pris på og jeg føler meg like velkommen hver gang vi møtes. Jeg har ikke bare vært heldig med mannen, men også alt rundt ham. Dessuten satte jeg pris på bare det å våkne på en hytte og titte ut vinduet. Bildene over er tatt på morgenkvisten, tenk så vakkert. Det var enda vakrere i virkeligheten. En skjønner at en er på vei til å bli voksen når morgenstunder som dette føles helt magisk. Henrik tok meg med på en liten spasertur den ene kvelden, og jeg fikk akkurat samme magiske følelsen som når jeg våknet opp, rullet opp rullgardinen og fikk se denne soloppgangen. Det var bekmørkt og vi kunne ikke engang se hverandre når vi gikk nedover stien. Det var så vanvittig stjerneklart og vakkert. Åhh, hvorfor går tiden så fort når man er på slike steder?! Uansett! Vi er råheldige! 

 • Publisert: 10.10.2016, 21:36
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • A good day to have a good day

 • Publisert: 06.10.2016, 15:56
 • Kategori: Denise & livet
 • I skrivende stund skulle jeg vært på tematreff om fødsel, men slik ble det ikke idag. I det jeg skulle ut døren, kunne jeg ikke finne Carmexen min noe som helst sted. KRISE tenkte jeg. Jeg er helt avhengi av at jeg alltid har med meg noe å smøre på leppene, og spesielt nå om dagen hvor været sørger for at de er knusktørre. Jeg fant den ikke en eneste plass, og måtte bare løpe ut i full hast - nå hadde jeg plutselig ganske dårlig tid, men Jeg visste hvor jeg skulle parkere og så på klokken at dette ville gå akkurat. Henrik hadde dratt på trening like før jeg skulle dra, og vi hadde avtalt at han skulle legge lommeboken min ved bilen min ettersom at den lå i hans bil. I det jeg kom ned til bilen, var det ingen lommebok å finne. Det første som gikk igjennom hodet mitt var at den var stjålet, men jeg kjenner samboeren min såpass godt at jeg visste at det var en mulighet for at han hadde glemt å legge den der. Det var selvsagt tilfellet, og uten verken lommebok eller parkeringsskive og SÅ dårlig tid, kunne jeg bare glemme hele tematreffet. Jeg ble sint som en tyrker og hadde lyst til å skrike HØYT. Heldigvis klarte jeg å beherske meg (for denne gang), og jeg snakket pent og rolig med Henrik. Følelsen inni meg var derimot en helt annen. Dere som har vært gravide og sinte - dere vet akkurat hva jeg snakker om. Dere andre aner ikke ... Haha! Følelsen "sint" har fått en ny betydning nå som jeg går gravid. Jeg ante jo ikke hva sint var før..   Jeg får jo ikke gjort noe med at jeg ikke kom meg på tematreffet, og det er helt unødvendig å ødelegge dagen for det. Jeg innrømmer at jeg synes det var kjipt ettersom at dette var siste tematreffet om fødsel før jeg skal føde selv, men pyttpytt.. Føde skal jeg uansett, det går bra! Det kunne like gjerne vært meg som glemte det, og Henrik hadde aldri blitt sur på meg for det - så jeg kan heller ikke bli sur for det. Dessuten skal vi straks på en bitteliten tur, og det gjør meg så glad! Det er aldri gøy å dra på tur med et surt menneske, så jeg har bare bestemt meg for å ikke være det. Dagen ellers har jo vært kjempe bra, og jeg er i grunn smørblid i dag! 

  I går hadde jeg min første styrketreningsøkt på evigheter. Jeg trente overkropp med Henrik, og det var SÅ deilig. Det var selvsagt kjempetungt etter flere ukers opphold og med en kropp som bare samarbeider mindre og mindre, men godt var det likevel. Jeg kjente også at magen har vokst mye siden sist, og jeg har faktisk fått noen begrensninger. Det er faktisk ikke alle øvelser som går like bra lenger. Blant annet skulle jeg ta liggende T-bar Row (som jeg har brukt for øvre del av rygg hittil), men jeg hadde ikke sjans i havet til å ligge på magen lenger, det var SÅ ubehagelig - og det er i grunn ikke så rart nå som den strutter ut. Når jeg våknet i dag tidlig var jeg altså så støl i brystet, at jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre. Jeg hadde jo bestemt meg for en beinøkt i dag, og at jeg var støl i brystet kunne jo ikke være en unnskyldning. Den var rett og slett ikke god nok, selv om jeg lekte med tanken. Det er alltid tungt å komme i gang med trening etter et opphold, og unnskyldningene kan være mange og usedvanlig teite. Det er da viljestyrken blir testet og man får se om man klarer å velge riktig. Ettersom at bekkenet kjentes så fint ut og jeg hadde sovet nok, valgte jeg selvsagt å dra på trening. Jeg angret ikke for å si det sånn! Det ble en GOD beinøkt til gravid å være. 

  Slik så økten min idag ut: 

  Knebøy

  2x15 uten belastning, kun kroppsvekt

  1x15 20kg

  1x15 30kg

  1x15 40 kg

  3x10-12 50kg

   

  Markløft

  2x15 20kg

  3x10-12 30kg

   

  Glute bridge

  2x20 uten belastning

  3x15 5kg plate 

  Nå er vi on the go, og skal snart på en liten minitur til hytta i Sverige. Henrik skal jobbe på taket med faren sin, og jeg skal bare slappe helt av. Jeg har tatt med meg et par bøker, ikke at jeg rekker å lese et par, men i håp om å få lest noe i hvert fall. Treningstightsen er med i tilfelle jeg får lyst til å gå en tur i de vakre omgivelsene som er der borte. En ting er helt sikkert! Nå skal jeg slappe helt av og gjøre akkurat det som faller meg inn det neste døgnet. Hasta la vista <3

  Husk: Every day is a good day to have a good day! 

 • Publisert: 06.10.2016, 15:56
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Spilledåse

 • Publisert: 05.10.2016, 22:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Vognpynten vi fikk av Mariabestis var ikke den eneste personlige og skjønne gaven vi fikk i helgen. Vi fikk nemlig også en helt nydelig spilledåse av min kjære, kjære Martine som endelig var på besøk i Sandefjord igjen. Hun har vært i Roma siden sist jeg så henne, og der kjøpte hun med denne nydelige spilledåsen. Dette synes jeg også var en helt spesiell og unik gave, som jeg vet at lillemor kommer til å ha stor glede av. Jeg synes det var litt ekstra spesielt at hun hadde valgt en karusell med hester på, når hun vet at hest er min store lidenskap. Dessuten spiller denne spilledåsen akkurat den samme melodien som spilledåsen jeg hadde som liten spilte. Det gir en så nostalgisk følelse i hele kroppen å høre den igjen, og jeg må ærlig innrømme at jeg har vært borte og snurret på spilledåsen for å høre melodien et par ganger allerede. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  ?And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.? - Roald Dahl

 • Publisert: 05.10.2016, 22:07
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Poliklinikk Onkologi

 • Publisert: 05.10.2016, 10:37
 • Kategori: Denise & livet
 • Det er onsdag morgen, og for øyeblikket befinner jeg meg på Onkologisk poliklinikk sammen med mamma. Hun er her for å få cellgiftskur nummer 2 av den kuren hun nå er i gang med. Denne kuren skal hun ha en gang i uken, så onsdagene mine går til det. På disse cellegiftsdagene er det mye venting, og jeg ønsker ikke at mamma skal være alene, spesielt ikke når jeg faktisk har muligheten til å være sammen med henne. 

  I dag var vi så heldige at vi fikk enerom, og til min STORE glede er det en god stressless med benpuff her. Gjett om jeg ble glad da?! Denne stolen kan jeg jo faktisk sove i om jeg vil! Det gjenstår fortsatt et par timer her, før vi setter kursen hjemover. I dag skal jeg, som jeg nevnte i gravidoppdateringen i går, både til legen og til jordmor. På ultralyden i går fikk vi jo vite at alt står bra til med lille, så jeg håper at alt tyder på at kroppen min har det bra også.


  Ha en fin dag solstråler <3
   

 • Publisert: 05.10.2016, 10:37
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 31 (30+3)

 • Publisert: 04.10.2016, 11:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • God morgen fra en trøtt meg! 

  Jeg ligger fortsatt i sengen og drar meg. Jo kaldere det blir ute, jo vanskeligere blir det å komme seg ut av den gode og varme dynen. I dag er endelig dagen vi har gledet oss til, og vi skal på 3D/4D ultralyd i Tønsberg. Med andre ord har jeg alle grunner til å komme meg ut av dynen i dag. Selv om det ikke er så mange dager siden forrige gravidoppdatering, så velger jeg å poste denne ukens oppdatering nå, slik at jeg ikke blir hengende etter slik jeg egentlig gjorde med forrige ukes oppdatering. 

  SONY DSC

   Termin: 14. Desember, og vi begynner å glede oss fryktelig mye til hun ankommer! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er nå inne i graviditetsuke 31, med andre ord har jeg vært gravid i 30 fullgåtte uker og 3 dager i dag. Jeg har vært gravid i 212 dager, og har nå kun 71 dager igjen.

   Babyen er så stor som: Lillemor er nå ca 37 cm lang - noe som tilsvarer omtrent en agurk, og veier ca 1,6 kg i starten av uken og ca 1,76 kg i slutten av uken. Bebis er snart ferdigutviklet (lungene er det organet som utvikles sist) og hun trenger egentlig nå bare å gå mer opp i vekt. 

  SONY DSC

   Kontroll: I dag skal vi på 3D/4D ultralyd, og i morgen har jeg svangerskapskontroll hos jordmor, og jeg skal en tur til legen. Vi har gledet oss SÅ mye til denne dagen. Det er over 12 uker siden vi så henne sist på ultralyd, og siden den gang har det jo skjedd kjempemye. Jeg har også klart å engste meg litt, blant annet for om det er noe de kan ha oversett og at alt ikke skulle være helt som det skal. Det er vel bare morsinnstinktet som har kicket inn for fullt.. Dessuten har jeg vært litt engstelig for at det plutselig skulle oppdages at det er en liten gutt, og ikke ei jente vi venter. Ikke at det gjør noe i utgangspunktet, men nå har vi jo planlagt både navn og fått MANGE ting i rosa. Jeg vet jo at det ikke er noe å bekymre seg over, hun ER jo ei jente. Det er klin umulig at det vi så på forrige ultralyd er en gutt, hehe... 

   Kommentar: Det må nesten være Henrik som kom med ukens kommentar. Vanligvis går jeg med vippeextensions, men i forrige uke hadde alle falt av ettersom at de sitter veldig dårlig nå som jeg er gravid.. Han kom hjem fra jobb og lurte på "Hva f* jeg hadde gjort med ansiktet mitt".. Måtte jo bare pent forklare at det er slik jeg ser ut uten sminke.. Han kunne jo lagt den død her, men senere samme dagen presterte han med å si at han nå godt kunne skjønne hvorfor jeg brukte penger på å sette på falske vipper. Takk skarru ha, tidenes kommentar til gravid, lubben og hormonell kvinne...... 

   Innkjøp: Vi har ikke kjøpt noe som helst til lille, jeg har kun kjøpt et par ting til meg selv som du kan lese om under i "ukens must haves" :) 

   Ukens must haves:  Velværeprodukter og klær som er passer, er komfortable og som jeg synes er fine på. Sistnevnte er en stor mangelvare om dagen, men jeg har skaffet meg et par kjoler, og de bor jeg nesten i. I kjoler og skjørt føler jeg meg for det meste fin, samtidig som det er kjempe behagelig å gå i. Som dere ser på bildene, begynner jeg virkelig å bli stor, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg ikke føler meg alle tiders. For å være ærlig føler jeg meg for det meste bare stygg og feit. Nettopp derfor er det ekstra viktig for meg at jeg gjør det jeg kan for å føle meg best mulig. Jeg passer på å bruke hårprodukter jeg liker, jeg har kjøpt hudpleieprodukter til ansiktet mitt, og prøver å legge makeupen på best mulig måte for å føle meg fresh. Jeg fikk også satt på nye vipper i går, og det i seg selv er jo et selvtillitsboost! 

  SONY DSC

   Aktivitet fra lille: Lille er fortsatt like aktiv! Hun hikker, sparker og romsterer flere ganger daglig.

   Cravings Ikke så mye nytt på denne fronten. Det går i boblevann og sjokomelk! Snodig at jeg nesten bare har hatt cravings på drikke under svangerskapet. Fanta, appelsinjuice, og nå sjokomelk og boblevann... 

   Plager: Hodepine!! Jeg har slitt med hodepine i mange, mange år. Da jeg ble gravid hadde jeg ikke hodepine en eneste gang de første tre månedene, og det var HELT amaaaazing. De siste månedene har det gått mye opp og ned, men nå den siste uken har det vært helt forferdelig. I natt var det så ille at jeg nesten vekte Henrik for å dra til legevakten. Jeg har aldri hatt så intense smerter i hodet før, og det kjentes bokstaveligtalt ut som at hele topplokket skulle eksplodere. Tro meg, er det noe jeg har høy smerteterskel med, så er det nettopp hodepine. I natt var jeg ordentlig redd, det skulle ikke vært mulig å ha så vondt. Ellers er det mye smerter i leggene for tiden, og som i forrige uke er jeg plaget med at venstre side sovner og at både ben og hender hovner opp.. 

   Treningsuken: Foreløpig har jeg ikke fått trent siste uken, og jeg føler meg helt bånn i bøtta etter flere ukers opphold. Jeg har hatt mye smerter, først på grunn av bekkenet, så på grunn av influensaen, så på grunn av hodepine.. Denne uken er det ikke gravidsvømming, så jeg håper virkelig på å få til et par gode økter denne uken - det hadde vært deilig! 

  SONY DSC

  Nå må jeg ta turen ned til NAV. Jeg har så mange spørsmål rundt dette med søknad om permisjonspenger, at jeg ikke tør å sende avgårde søknaden elektronisk før jeg har snakket med noen. Det er jammen ikke bare-bare. 

 • Publisert: 04.10.2016, 11:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Hjemmelaget vognpynt

 • Publisert: 03.10.2016, 22:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På fredag var min beste venninne over på en jentekveld. Henrik var sammen med bestekompisen sin, og jeg jeg inviterte Maria på ost, kjeks og en skikkelig girlsnight. Når hun kom hadde hun med seg en gave som hun har laget til lille i magen. Jeg setter så utrolig stor pris på en slik personlig gave. Tenk, Maria har brukt tiden sin på å lage en helt unik vognpynt til lille bebis. Dere aner ikke hvor glad jeg ble. Når man får personlige og hjemmelagde gaver som dette, er det umulig å ikke tenke på hvor usedvanlig priveligerte vi er som har så mange rundt oss som bryr seg og er glad i både oss, og den lille jenta som ikke engang har kommet til verden enda. Vi er SÅ heldige! Og vi har den fineste vognpynten i hele verden, nettopp fordi den er laget med kjærlighet fra noen vi er innmari glad i. Skjønneste og godeste bestevenninnen min, jeg er SÅ heldig som har en venninne som Maria i livet mitt. Hun er helt rå på alle mulige måter, og kommer til å bli en fantastisk tante for bebis. 

  SONY DSC

  Pleddet under vognpynten er forresten pleddet som jeg fikk av mamma i babyshoweren. Pleddet er i deilig og mykt babyull, og det er hjemmestrikket. Det er SÅ nydelig, og jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å bre dette rundt vårt lille mirakel.. 

 • Publisert: 03.10.2016, 22:15
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • hits