Denise Parreira Wedel

Gravidoppdatering uke 30 (29+6)

 • Publisert: 30.09.2016, 23:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Denne gravidoppdateringen er skikkelig på tampen, men la gå. Allerede i morgen starter en ny svangerskapsuke, og jeg blir helt skremt over hvor innmari fort tiden går. Nå er det faktisk ikke lenge igjen til hun er her sammen med oss. Det er mye som skjer før den tid, så vi får håpe at hun holder seg trygt og godt i mammas mage en liten stund til.. 

   Termin: 14. Desember! Både Henrik og jeg selv har fått en følelse av at hun kommer tidlig i uken, gjerne mandag. Vi ser også begge for oss at hun kommer tidlig på dagen, sånn mellom syv på morgen og tolv?! .. Snodig at begge har fått for seg det, og veldig spennende når hun faktisk velger å komme! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg har nå gått gravid i 29 fulle uker og 6 dager. Hele 74,1% av svangerskapet er allerede over, og jeg har bare 75 dager igjen til termin. Jeg er nå inne i 3. og siste trimester av dette svangerskapet! 

   Babyen er så stor som: Babyen er nå rundt 35 centimeter lang og veier ca 1,4 kilo. Babyhjertet slår mellom 120 og 160 slag i minuttet. Jeg slet litt med å finne størrelsen i forhold til frukt og grønt denne gangen ettersom at det ikke sto noe om dette verken på nettstedet jeg pleier å bruke eller i gravidappen min, men et lite kålhode var det beste svare jeg kunne finne. Om det er pålitelig eller ikke, vil jeg ikke si noe som helst om. Hun må da bokstaveligtalt være større enn et kålhode hvis hun er ca. 35 centimeter lang?! Vel vel.. 

   Kontroll: Denne uken har jeg ikke hatt noen kontroller, jeg har kun vært til behandling hos fysioterapeuten. Neste uke derimot, skal vi både på 3D/4D ultralyd, til jordmor og jeg har time hos legen. Vi gleder oss selvsagt kjempemye til å se lille jenta vår igjen på ultralyd. Jeg må ærlig innrømme at jeg har vært litt småbekymret også, ettersom at det er over 12 uker siden vi så henne sist, og jeg håper av hele mitt hjerte at alt fortsatt ser bra ut! 

   Kommentar: Det må være lille Alexander på to og et halvt år som sa: "Tante? Kan jeg møte babyen i magen". Jeg husker ikke om det var ordrett slik han sa det, men det var det han spurte om! Noe så herlig.. Følte meg nesten litt slem som sa han måtte vente helt til jul.. 

   Innkjøp: Vi har vel ikke gjort så mange innkjøp til lille denne uken, men vi har fått ekstremt mye! Dere så jo noen av gavene fra babyshoweren, men jeg har fortsatt masse fint å vise! Jeg har derimot gjort noen innkjøp til meg selv, rett og slett fordi jeg virkelig trengte det! Jeg har kjøpt to lekre amme-BHer fra change, to kjoler og en cardigan. Det var helt BH-krise her i heimen, så det måtte virkelig til, selv om jeg synes det er kjipe penger når jeg vet jeg etter hvert skal ned i vekt og kommer til å trenge undertøy i mindre størrelser igjen.. BHene ble kjøpt i helt riktig størrelse nå, men det er likevel plass til å vokse litt i cupen ettersom at brystene selvsagt blir større når de produserer melk. I dag kjøpte jeg også litt hudpleie på KICKS, noe som også var HELT nødvendig. Om dere bare hadde visst hvor stygg jeg føler meg for tiden.. Rens og ansiktskrem ble med meg hjem idag, så får jeg kjøpe litt makeup i nærmeste fremtid! 

   Ukens must haves:  Støttestrømper!! Og hvis jeg skal legge til noen absolutte IKKE-must-haves, så må det være ringer, og andre ting som klemmer på hender og føtter. Jeg har nemlig begynt å hovne ganske mye opp nå, utrolig ubehagelig.. 

   Aktivitet fra lille: Det er mye aktivitet for tiden. Her om dagen ble jeg helt satt ut av hvor mye aktivitet det var. Hun holdt på og romsterte i magen fra morgen til kveld, og jeg kan ikke huske at jeg tenkte en eneste gang i løpet av dagen at "nå sover hun". Lignende hadde jeg ikke vært borti hittil, men det kan jo fort hende at det gjentar seg snart. Hun både sparker, snur seg og hikker der inne, og det kjennes ut som at hun trives veldig godt i magen til mamma! 

   Cravings Sjokolademelk og boblevann. Uten tvil sistnevnte. Jeg er helt avhengi! Dere skulle bare visst hvor mye boblevann det har gått her den siste tiden, haha! Ellers har jeg hatt dårlig matlyst, og det er lite jeg har lyst på om dagen. Når jeg blir servert mat, så smaker det for det meste godt og jeg spiser godt. Når jeg er alene er historien en helt annen, og jeg må ærlig innrømme at jeg må fokusere litt på å få i meg næring når jeg er alene fremover.. Det er så vanskelig når du ikke har lyst på noe som helst.. 

   Plager: Hovenhet og at venstre arm og ben (spesielt hånd) sovner hele tiden. Det er så ubehagelig.. Jeg har selvsagt sjekket det hos legen, og det er ingenting galt.. 

   Treningsuken: Helt elendig. Det ble ikke noe som helst trening når jeg lå syk, og jeg skranter fortsatt litt i formen. Denne uken har jeg kun fått til svømmeøktene mine, og fysioterapeuten mener jeg skal være mer enn nok fornøyd med det. Likevel legger jeg ikke skjul på at jeg absolutt ikke er fornøyd.. Heldigvis starter en ny svangerskapsuke i morgen. Nye muligheter :) 

 • Publisert: 30.09.2016, 23:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Gavedryss fra babyshoweren

 • Publisert: 29.09.2016, 13:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I babyshoweren på lørdag som jeg skrev om i går, fikk vi så utrolig mye fint til lille. Vi fikk masse som vi virkelig trengte, og det var så deilig å kunne krysse av enda flere ting på listen over ting som vi trenger. Jeg har knipset noen bilder av noen av tingene vi fikk, for det meste er det bilder av klærne vi fikk. Jeg kommer til å vise dere flere av tingne vi fikk, men det får komme på løpende bånd når det passer seg, utifra hvor de er plassert. Som jeg nevnte i går, så var det ikke gavene jeg satte aller størst pris på, men det å få kvalitetstid sammen med mennesker som jeg er veldig glad i. Likevel ble vi selvsagt kjempeglad for alle de fine gavene også, og jeg må si vi er heldige som har fått så mye fint til prinsessa og fått så mye hjelp som vi har! 

  Mamma hadde laget en litt annerledes versjon av den klassiske bleiekaken som mange får til en babyshower. Hun hadde nemlig vært på pinterest og fått idéen om å lage en sovende baby. Kroppen så akkurat ut som en sovende baby, og det var nesten litt creepy å ha den liggende i leiligheten etterpå. Babyen var stappet med både frottékluter og gulpekluter, en teddydress, en ulldress fra lillelam, neglsett, flaske, smokker, en babyleke som mamma visste jeg ønsket meg, et nydelig hjemmestrikket ullpledd, og luen og tøflene som er en del av hentesettet som mamma holder på å strikke. Disse viser jeg nærmere ved en senere anledning, når også jakken er ferdig. Ble mektig imponert over denne babyen, og kreativiteten til mamma. For ikke å glemme det faktum at hun hadde vært på pinterest og visste hvordan hun skulle bruke det. Mamma er FOR kul!! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Jeg har ønsket meg en hvit teddydress til tiden som nyfødt til lille prinsessa, tenk så deilig å være pakket inn i denne i vinter? Denne er fra Newbie by Kappahl, hvis noen skulle lure! 

  SONY DSC

  Ulldressen fra LilleLam kom som et stort sjokk for meg. Mamma snapper opp alt jeg snakker om og får meg seg alt jeg ønsker meg til lille baby, det er helt sykt! I tillegg fikk vi både tøfler og lue i samme farge som dressen. Alt i ull fra LilleLam. Nå skal ikke lillemor fryse, nei! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Neglsett var noe vi trengte og som virkelig var praktisk å få. Her følger det med både saks til den første tiden, neglklipper, neglfiler og en neglbørste. Ingen tvil om at lillegull skal ha mer velstelte negler enn sin mor.. Mehe.. Ellers har jeg blitt tipset om å kun ha MAM sine Anti-Colic flasker, og disse fikk jeg to av i babyshoweren - sånt er jo veldig deilig å få, det er jo liksom ikke det aller morsomste å kjøpe selv, men likevel høyest nødvendig. Litt vanskelig å vite hvor mange vi trenger til å begynne med ettersom at vi ikke vet hvordan ammingen vil gå og hvor fort hun tar flaske, men et par slike til, så tror jeg vi er i mål der også (til å begynne med).. 

  SONY DSC
  Ull er gull! Enda mer ull fra mormor, dette er fra Barnas Hus og er fra merket reflex. Dette visste jeg at jeg kom til å få, fordi jeg var med når hun kjøpte det. Nå forstår jeg jo hvorfor hun ikke ønsket å gi meg det med en gang.. Ull trenger vi uten tvil mer av i de minste størrelsene, men nå har vi i hvert fall noen forskjellige ullplagg, så det hjelper på denne fronten også! 
  SONY DSC

  Altså! Hallo, noe så skjønt! Jeg har hatt så lyst på body med en slik krage, og sparkedressen var også helt nydelig! Lille jenta har så mye fint nå, og jeg GLEDER meg til å kle henne opp i alle de fine plaggene hun har! 


  SONY DSC

  Altså.. Dette er en kjole!! Jeg holdt på å dåne når jeg så den. Det ser jo ut som en genser, men dette er i nyfødtstørrelse, så det er faktisk en kjole. Tenk bare så skjønn hun blir i denne.. Gjerne med en strømpebukse med rysjer i stumpen.. Åååh - NÅ er jeg babysyk! 
  SONY DSC

  Denne skjønne bodyen fikk lille av naboen til mamma, og det er så herlig! Hun pleier nemlig å passe Simba, og vi passer som regel kattene hennes om hun er bortreist. Med andre ord kommer vi aldri til å glemme at denne var fra henne! 
  SONY DSC

  Newbie har så mye flott! Denne vakre pysjamasen og kosekluten med kanin på falt virkelig i smak hos mor, og jeg er sikker på at lille kommer til å elske den myke kaninen! 
  SONY DSC

  Hun fikk også et litt røffere antrekk! Jeg synes det er så skjønt med skrift på magen på bodyer og overdeler. Jeans til babyer er jo også helt uimotståelig.. 


  SONY DSC

  Tusen takk til familien for fine gaver! Jeg gleder meg så fryktelig mye til å bruke alt sammen, og til lille jenta er her sammen med oss! 
   

 • Publisert: 29.09.2016, 13:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Torsdagsplaner

 • Publisert: 29.09.2016, 09:54
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen dere! 

  Det er så tungt å stå opp for tiden.. Jeg vet nesten ikke hva jeg skal gjøre med det. Jeg ligger i sengen og drøyer så lenge som overhode mulig, og for det meste er det eneste som kommer ut av det: STRESS. Jeg føler meg jo ikke noe mer uthvilt hvis jeg sover en halvtime lenger. I går var et slikt tilfelle, og etterpå var jeg bare sint på meg selv. Jeg sover veldig dårlig for tiden og har sinnsykt mye mareritt. Det er så ekkelt, for alt handler selvsagt om forholdet til Henrik og meg, lille baby, eller andre mennesker vi er glad i. Klassiker som har gått igjen sikkert 20 ganger, er at jeg drømmer at Henrik er utro mot meg og det blir slutt nå i slutten av svangerskapet og jeg må ligge på føden alene med kjærlighetssorg. Ellers har jeg blant annet drømt at mamma dreper pappa. Med hendene sine, rett foran øynene mine. Jeg har lest at det er helt normalt å drømme mye og ha mareritt når man går gravid. Det er visst en del av forberedelsesprosessen til det å bli forelder. Likevel skulle jeg jo ønske at jeg drømte litt hyggeligere ting. Det er ganske slitsomt å drømme slike ting, og ofte føler jeg meg mer sliten om morgen enn når jeg gikk og la meg kvelden før... NOK om det. Det går jo over! 

  I dag er det torsdag, og for meg betyr det time hos fysioterapeuten og gravidsvømming. Det blir deilig. Det har vært dårlig med trening de siste ukene, ettersom at jeg har ligget syk, så da er det jo godt å bevege på seg. Etter jeg har vært på Active, må jeg en tur innom farmandsstredet og kjøpe gave til storesøster Helene som fyller år i dag og lille tantegullet Luna Nathalie som fylte på fredag. Det har gått litt i ett, så jeg har ikke rukket det før. Når jeg er ferdig med det håper jeg at Mariabestis er ferdig på skolen! Nå er det virkelig på tide at jeg får tatt turen innom henne og får sett på hybelen. Hun har nemlig flyttet til Campus på skolen hun går på, og vi sees ikke så veldig ofte lenger. Vi er jo begge opptatte med ting og tang, og det krever litt mer planlegging når vi bor et lite stykke fra hverandre. Det er uansett noe jeg ønsker å bli bedre på, så i går spurte jeg like gjerne om jeg kunne komme i dag!   Jeg ønsker dere alle en god dag fylt med glede, latter og kjærlighet ​ 

 • Publisert: 29.09.2016, 09:54
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Familien overrasket meg med Babyshower

 • Publisert: 28.09.2016, 23:25
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På lørdag skulle jeg og Henrik på middag hos mamma. Tantene mine fra Portugal hadde kommet til Norge, og storesøster og Sofia var også der. Lite visste jeg om at det ikke var en middag vi skulle til, men at jeg skulle i nok et babyshower for meg og lille gull i magen. Jeg tror jeg ble ganske lang i maska da jeg plutselig så mennesker som jeg absolutt ikke hadde forventet å se hjemme hos mamma. Begge kusinene mine var der, og jeg hadde alle tre søstrene mine på en og samme plass. Bare det er en ganske magisk følelse når du omtrent kan telle på en hånd hvor mange ganger du husker å ha vært sammen med alle tre søstrene dine i løpet av de siste 15 årene, men det stoppet jo ikke her. 

  Gjengen hadde bakt, pyntet, ordnet til, planlagt, samlet seg, kjøpt med gaver, laget leker, og holdt alt hemmelig for meg. Jeg har verdens flotteste familie, uten tvil! Heldige, heldige meg. Bare se på denne vakre buketten med sterke og flotte kvinner som jeg har rundt meg:   Kusinen min, Anita, driver kakeriet.no og den RÅLEKRE babyshower-kaken er det hun som har stått for. Det beste med kakene hennes er at i tillegg til at de ser ut som et kunstverk som ingen har lyst til å skjære i, så smaker de SÅ godt. Farlig godt.. De andre jentene hadde også stått på hodet med baking og laging av godsaker. Om jeg ikke trillet inn, så trillet jeg i hvert fall ut av babyshoweren. 

  Alle hadde kjøpt så mye fint til lille jenta vår. Vi fikk mange ting som vi trengte sårt. Blant annet fikk vi stellematte, bleier, stelleprodukter, flasker, smokker, en haug med gulpekluter og frottékluter, og masse nydelige klær. Vi fikk også nydelige ting som vi verken har tenkt på eller "ønsket oss", men som vi satte utrolig stor pris på, blant annet et skjønt klesstativ med hengere og "Mine første sangkort". Førstnevnte var super praktisk ettersom at vi ikke hadde noen steder å henge klærne til lille prinsessa, og sistnevnte var noe jeg ikke visste jeg hadde ønsket meg før jeg fikk det. Selv er jeg jo vokst opp med portugisisk mor og dansk far, med andre ord ble det lite norske barnesanger på meg i oppveksten. Derfor ble jeg så innmari glad for denne gaven, for jeg har et kjempeønske om å synge alle de tradisjonelle barnesangene for lille. Nå er det bare å øve til krampa tar meg! 

  Til tross for fantastiske gaver og masse nydelige kaker, så var det aller beste bare å være samlet og få lov til å være sammen med mennesker som jeg er veldig glad i. Alle er som regel veldig opptatte med sitt i hverdagen, og for kusinene mine og søstrene mine sin del, så er vel sist vi alle var samlet i begravelser. Derfor var det ekstra hyggelig å kunne møtes i en hyggelig anledning, og bare skravle sammen om alt og ingenting. Det ble selvsagt mye babysnakk ettersom at jeg er yngst i flokken, og flertallet rundt bordet allerede er mammaer fra før av. Alltid godt å få noen tips og råd! Dessuten hadde storesøster laget en quiz med masse spørsmål om svangerskapet, fødsel og tiden med nyfødt. For hvert riktige svar fikk jeg en liten gave fra kurven, og om jeg svarte feil - da fikk jeg ikke noe. Så morsomt med en slik quiz, og litt skremmende når jeg følte så mange rundt meg visste svaret og jeg kanskje ikke hadde peiling selv..   Jeg er bare verdens heldigste jente. Jeg vet jeg har sagt det og skrevet det mange ganger før, og det høres så klisjé ut. Sannheten er bare den at jeg ikke kan få sagt det nok. Jeg har SÅ mye bra rundt meg som jeg verdsetter så innmari høyt. Livet mitt er fylt med så mange fantastiske mennesker som hele tiden ønsker meg det aller beste, og det er et privilegium å føle seg så elsket som jeg gjør. At familien stelte i stand en slik kveld for meg, er så rørende at jeg ikke har ord. Denne kvelden kommer jeg til å huske resten av livet mitt, og jeg skal sørge for å spare på bilder og vise både bilder og fortelle til lillegull om hvordan familien vår stelte i stand en fantastisk kveld for oss begge. 

  Jeg vet at flere sto på hodet for å få denne kvelden så bra som mulig for meg, og alle har bidratt med forskjellige ting. Likevel føler jeg at mamma fortjener en ekstra takk for at denne kvelden ble så vellykket, og at den i det hele tatt ble til. Jeg vet hvor sliten hun var i helgen, og jeg vet hvor mye det kostet henne å ha fullt hus. Den lille leiligheten var allerede full denne helgen, med både tantene fra Portugal, storesøster og lille Sofia. Mamma var allerede sliten nok fra før av etter tunge cellegiftskurer og fullt hus. Likevel innviterer hun altså alle jeg er glad i, for å arrangere en slik kveld for meg og baby i magen. Mammaen min er HELT fantastisk og det er så mange ting jeg beundrer ved henne. Nå som jeg selv skal bli mamma, ser jeg hvor uendelig takknemlig jeg er som har en mamma som min mamma. Hun gjør ALT for oss barna, og jeg håper at min lille datter en gang ser opp til meg slik som jeg ser opp til min mamma. Nå kommer tårene, så jeg runder av her. Men takk! Tusen trillioner takk <3

 • Publisert: 28.09.2016, 23:25
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • Dine første Chuck Taylor All Star

 • Publisert: 28.09.2016, 15:36
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På bursdagen til Henrik, kom svigerfar og Gry over på middag. De hadde kjøpt med seg en gave til lille i magen, nemlig hennes første par med Chuck Taylor All Star Converse sko. De er for nyfødt-perioden, så de ser og kjennes mer ut som sokker. Hvor herlige? Nå kan hun jo matche moren sin, som selvsagt har en haug med Converse sko etter mange år i skobransjen.. Det verste er at jeg tror jeg kvittet meg med mine rosa denne våren, men vi får matche i de hvite!  

  SONY DSC

  Lille er bare så utrolig heldig som blir født inn i vår familie. Jeg sier vår, for Henrik har blitt min familie og jeg har blitt hans, og vi føler begge at vi er i hverandres familier nå - og ikke minst at vi er vår egne lille familie nå. Lille jenta har så mange mennesker som bryr seg om henne og elsker henne allerde. Vi får stadig masse gaver, og viktigst av alt: Vi hører stadig at de rundt oss gleder seg til hun kommer. Det gleder hjertet mitt at det er en så stor glede at hun kommer, og at så mange bryr seg så mye om oss <3 Vi er en heldig liten gjeng! 


  SONY DSC

 • Publisert: 28.09.2016, 15:36
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Et par favoritter og selvpleie

 • Publisert: 21.09.2016, 22:57
 • Kategori: Hår, klær og make-up
 • I går fikk jeg endelig pakke i posten. Jeg var nemlig gått tom for alt av kremer og oljer som jeg smører meg med for tiden, for å forhåpentligvis redusere eventuelle strekkmerker. Jeg har prøvd flere forskjellige kremer og oljer i løpet av svangerskapet hittil, og den jeg selv har vært mest fornøyd med der nettopp Bio-oil. Jeg aner jeg ikke om det er den som vil gi best effekt, men ingen kremer eller oljer kan dokumentere effekt mot strekkmerker, så jeg velger å bruke den som kjennes mest riktig for min del. 

  På Vita sine hjemmesider står dette om Bio-oil: Bio-Oil er en prisvinnende olje som reduserer arr, strekkmerker, og ujevn hudfarge. Hudpleieoljen forbedrer også dehydrert, tørr og aldrende hud. Bio Oil bidrar til en jevnere og penere hud, og er det mestselgende produktet mot strekkmerker og arr i flere land. Bio-Oil har en lett konsistens, og kombinasjonen av planteekstrakter og vitaminer i Bio Oil reduserer ujevnheter i huden. Med sine 81 hupleiepriser er Bio-Oil et effektivt hjelpemiddel for forbedring av ujevn hudfarge, strekkmerker, arr, dehydrert og aldrende hud.

  SONY DSC

  Når jeg var innom apoteket i går, fant jeg favorittsjampoen min på tilbud. Ettersom at jeg faktisk var gått tom for både sjampo og balsam, var jeg ganske rask på labben og tok med meg en flaske av hver. Kan tro jeg ble sjeleglad. Denne sjampoen og balsamen har jeg ikke brukt på lange tider, for jeg har rett og slett endt opp med å kjøpe på butikken de siste månedene, i stedet for å dra ned til byen. Det er ingen tvil om at håret mitt trives bedre med disse, og dessuten er lukten en lukt jeg føler kan identifiseres med meg. Når jeg vasker håret med denne sjampoen og balsamen - ja, da lukter jeg Denise. 


  SONY DSC

  Her får dere en bitteliten sneak-peak på stellekroken vår! Jeg lover å vise mer så fort vi har stellematte og alt klart: 

  SONY DSC

  Et par feelgood produkter slo virkelig ikke feil i disse dager. Det er lite som slår det å bruke produkter du virkelig har sansen for, både i hår, på kroppen og når det gjelder makeup. Deilig! Fryktelig materealistisk og absoliutt ikke nødvendighet, men det er bare deilig! 

 • Publisert: 21.09.2016, 22:57
 • Kategori: Hår, klær og make-up
 • 2 kommentarer
 • Kroppens lille shutdown

 • Publisert: 21.09.2016, 21:35
 • Kategori: Denise & livet
 • For noen dager jeg har hatt. Dette er absolutt ikke et klageinnlegg, men det hele kom bare til et punkt hvor det ble mer komisk enn noe annet. I forigårs kjente jeg at jeg begynte å bli forkjølet og jeg følte mange tegn til feber. Natten kom, og jeg ble dårligere og dårligere. Jeg var våken mange ganger i løpet av natten, og frøs og var varm om hverandre. Hoste gjorde jeg også. Når morgen i går endelig kom, hadde mandlene mine hovnet opp, og jeg forsto at dette var starten på en halsbetennelse. Jeg skulle egentlig bare ringe legekontoret for å sjekke om jeg kan ta C-vitamin, ettersom at jeg regnet med jeg ikke kunne gå på antibiotikakuren jeg vanligvis går på når jeg får halsbetennelse (les: jeg har tidligere problematikk med mange halsbetenneleser i løpet av en sesong), men da jeg ringte ble jeg satt opp på en akutt legetime ettersom at det tydligvis var ekstra viktig å eventuelt få satt i gang behandling kjapt nå som jeg er gravid. Heldigvis var fortsatt CrP´en min lav, og legen skrev resept, men ba meg om å vente et par dager for å se hvordan det utviklet seg med mandlene mine. 

  Jeg var usedvanlig dårlig i hele går, og det var egentlig verken forkjølelsen eller febertoktene som var verst. Jeg hadde så intens hodepine at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg tok maksgrensen som jeg hadde fått av legen min med paracetter, og var litt skremt over det høye inntaket. Jeg hadde aldri tatt så mange paracet i hele mitt liv, men jeg følte ikke det ga særlig effekt. Utover kvelden kjente jeg at noe irriterte meg i munnen min, og det var da jeg oppdaget det. En visdomstann hadde funnet veien igjennom tannkjøttet, og jeg forsto hvorfor jeg hadde så intens hodepine.

  I dag tidlig ringte jeg tannlegeklinikken i det de våknet, etter nok en natt med feber, ufordragelige smerter og mange våkne timer. Jeg var helt i ørska av alle smertene og altfor lite søvn de to siste nettene, så jeg glemte å nevne at jeg er gravid. Et minutt etter vi hadde avtalt at jeg skulle komme ned for å ta bilde, ringte tannpleieren opp igjen. Ei av jentene på klinikken er jevnaldrende med meg, og hadde nemlig nevnt til henne at jeg er gravid. Heldigvis! Da måtte vi gjøre om på planene, og ettersom at jeg hadde så mye smerter, fikk jeg en akutt tannlegetime også. Det ble konstantert at tannen vokste skevt, og den ble trukket. Om dere bare hadde kjent på trykket som lettet, jeg følte øyeblikkelig at jeg ble 20 kg lettere. I hvert fall i skallen .. 

  Dere vet jo at jeg er fryktelig plaget med bekkensmerter, og jeg skjønner ikke at det skal være mulig å bli syk OG måtte trekke en visdomstann att på til. Enda godt jeg allerede er sykemeldt. Nå hviler jeg for harde livet ... 

  SONY DSC

  Jeg vet at dette bildet ser litt småsykt ut, og jeg ler litt inni meg nå som jeg poster det. Nå har jeg helgardert meg så godt jeg bare kan under omstendighetene.. Dere som har fulgt bloggen min litt, vet at mamma er kreftsyk og under behandling. Det er superviktig at hun ikke blir syk, og hun kan absolutt ikke omgås med syke mennesker. I morgen kommer tantene mine fra Portugal, og familien skal samle seg. Med andre ord er det helt katstrofe at jeg ikke kan være i nærheten av mamma, og jeg har prøvd alt jeg kan for å bli frisk, men det er i grunn ikke så innmari mye jeg kan gjøre når jeg går gravid. Hostesafter er bare å utelukke med en gang, og da gjenstår det vel ikke så fryktelig mye annet mot forkjølelse. Jeg har bøttet på med mat og drikke, te, tatt en C-vitamin, spist både klementin og appelsin, jeg har hvilt og hvilt, og nå tror jeg ikke det er så mye mer jeg kan gjøre. For å være på den sikre siden har jeg kjøpt inn det jeg trenger for å ta tempen et visst ubehagelig sted, rett og slett fordi når jeg tok tempen under armen i går, fikk jeg et resultat som absolutt ikke kan stemme. Enda godt jeg kjenner apotekteknikeren litt fra før av og at det var hun som anbefalte glidekrem for at det ikke skulle være så vondt. Jeg har aldri i mitt liv kjøpt en glidekrem, og nå som jeg går gravid føler jeg at det ser litt små-corny ut å kjøpe en tube med glidemiddel.. Vi flirte godt da, apotekteknikeren og jeg.. Og Henrik også, når jeg kom hjem! 

  Jeg har for lenge siden innsett at jeg ikke blir frisk til i morgen, så planen min er å være flink til å ta tempen i morgen. Det er superviktig at mamma ikke får feber, så jeg må i hvert fall sørge for at jeg er sikker på at jeg ikke har det. Ellers må jeg bare være flink med antibac, og huske å ikke gi klemmer til noen, og rett og slett sitte litt for meg selv når vi samles i morgen. Ettersom at både tantene mine og storesøster og Sofia, skal bo hos mamma, er det selvsagt ekstremt viktig at heller ingen av dem blir syke. Med andre ord blir det ingen nærkontakt for min del, men Henrik har lovet å ta seg av den biten for meg. Kosing og gjensynsglede i fleng! 

  Hvis du som leser sitter med et rått tips mot forkjølelse og / eller feberkropp - så ikke nøl med å dele tips med meg :) 

 • Publisert: 21.09.2016, 21:35
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • The lucky one

 • Publisert: 19.09.2016, 00:02
 • Kategori: Denise & livet
 • Noen ganger må jeg bare klype meg selv i armen. Jeg trodde ikke det var mulig å være så lykkelig som jeg er nå. Tenk at jeg venter en liten nydelig baby med verdens beste og vakreste mann. Jeg er bare så heldig! Denne helgen har vi endelig fått litt etterlengtet tid sammen. Ukedagene flyr av sted og er så innmari travle, spesielt for Henrik sin del. Han er så flink som står på som han gjør og jeg er virkelig stolt av ham hver eneste dag, men jeg må likevel innrømme at jeg savner han veldig i ukedagene. Mange tror nok at så fort man bor sammen, så sees et kjærestepar og er sammen hele tiden, men slik er det ikke nødvendigvis. Derfor setter jeg ekstra stor pris på helgene vi får sammen, selv om han innimellom må sitte med litt skole i helgene også.

  Dette har vært en skikkelig kosehelg, samtidig som vi har fått gjort unna noen småting! I helgene blir det alltid litt familiebesøk, og denne helgen har vi rukket innom mamma opptil flere ganger, storesøster på Nøtterøy og svigermor i Stavern. Utenom å hente tørketrommelen som vi har kjøpt av storesøster på Nøtterøy, så har vi ikke gjort så fryktelig mye fornuftig i dag, akkurat slik søndagen skal være spør du meg. Frokost sammen og middag sammen er alltid høydepunkter i helgen! I dag bakte jeg noen vaniljemuffins som slo usedvanlig godt an hos mannen - han var storfornøyd! Ellers ble det en film på oss, og siden jeg fikk velge i dag, så falt valget på The Lucky One! En av mine favoritter, basert på en av Nicholas Sparks sine bøker. Den mannen der har gjort noe riktig altså. Denne filmen har jeg snurret om og om igjen, men for Henrik var dette første gang, og guess what? Han likte den!! Fulltreffer! 

  Filmen handler om marinesoldaten Logan, som finner et bilde av ei jente. I det han plukker det opp går en bombe av like ved ham, og det er et mirakel at han overlever. Logan bestemmer seg for å finne denne kvinnen når han er ferdig i marinen, ettersom at han selv synes han skylder henne et takk for at hun har vært skytsengelen hans. Han går hele veien fra Colorado til Louisiana, og omsider finner han henne. Lite visste han om hvor vanskelig det skulle bli å fortelle Beth sannheten om hvorfor han var kommet. Beth eier en kennel, og Logan begynner å jobbe her. Det oppstår en romanse blandt Logan og Beth, men hemmeligheten hans om hvorfor han endte opp i Louisiana er fortsatt skjult - enn så lenge... 

  Nå er set like før øyelokkene mine klapper igjen her, så det er vel et tegn på at det er på tide å ta kvelden. Jeg gleder meg usedvanlig mye til den kommende uken, for denne uken skjer det nemlig mye spennende! Jeg forteller mer om det i morgen! God natt <3

 • Publisert: 19.09.2016, 00:02
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • Middagstips: Persilletorsk

 • Publisert: 13.09.2016, 13:00
 • Kategori: Oppskrifter
 • Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke er særlig flink til å spise fisk, spesielt ikke til middag. Jeg er ganske glad i makrell i tomat, tunfisk på boks, røkelaks, og annen påleggsfisk. Middagsfisk er jeg derimot ikke spesielt glad i, og jeg foreslår eller velger aldri selv å ha fisk til middag. Blir jeg spurt om hva jeg vil ha til middag, så sier jeg alltid noe med kjøtt. Det er en litt dårlig egenskap som jeg gjerne vil gjøre noe med før vi får barn, da jeg absolutt ikke ønsker at vår lille jente skal ligne meg på dette området. Dessuten synes jeg veldig ofte at fisk smaker kjempe godt, og et par ganger nå i graviditeten har jeg til og med hatt skikkelig lyst på det. Ettersom at jeg ikke er superfan av laks, så går det mest i hvit fisk her. Nøkkelen er da å være så flink til å variere, og å være så flink med tilbehøret at jeg har lyst på fisk oftere. Henrik er vanvittig god på å ovnsbake fisk, og det er så deilig når den blir helt perfekt. 

  SONY DSC

  Så ikke dette ganske fristende ut? 

  Du trenger:

  ​ Poteter

  ​ Torsk (jeg har brukt blokk fra Norway Sea Food)

  ​ Løk

  ​ Persille

  ​ Hvitløk

  ​ Sitron (eventuelt sitronsaft)

  ​ Olivenolje

   

  Slik gjør du: 

  1. Forvarm ovnen til ca. 200 grader, legg fiskeblokken i aluminiumsfolie og krydre med ønsket krydder (vi bruker ofte hvitløkssalt og en krydderblanding på kvern som heter FISH). Jeg kuttet også opp en halv løk, strødde over persille og sprutet på litt sitronsaft som jeg bakte sammen med torsken for ekstra god smak. Fisken skal stå i ovnen i 25-30 min. Hos oss er 26-27 perfekt, men prøv dere litt frem her, alle stekeovner er forskjellige.

  2. Kok poteter! 

  3. Lag persilledressingen: Jeg bruker et fantastisk kjøkkenutstyr fra Tupperware som heter HerbChopper til dette, men hvis du ikke har den, så gjør du slik: Kutt hvitløk og persille så smått du får det, bland sammen med salt og pepper, og sitronsaft og olivenolje. Jeg er som før nevnt en skikkelig slumper, så smak dere gjerne frem her. Det skal lite sitronsaft til før den blir veldig syrlig, og salt og pepper ville jeg også vært svært forsiktig med i denne dressingen. Jeg liker best at hvitløken og persillen dominerer her, men det er jo opp til en hver. 

  Hva jeg bruker av tilbehør avhenger helt av hva jeg har tilgjengelig og hva jeg har lyst på. Her brukte jeg en gulrot som jeg raspet og en tomat skåret i skiver. 

  VOILÁ og BON APPÉTIT

  SONY DSC

  ​ HÅPER DET SMAKER ​​

 • Publisert: 13.09.2016, 13:00
 • Kategori: Oppskrifter
 • 1 kommentarer
 • Sum up your monday

 • Publisert: 12.09.2016, 23:34
 • Kategori: Denise & livet
 • Hei dere! Hvordan har dagen deres vært? 

  Min har vært veldig fin, sosial og travel. Eller altså, travel og travel.. Nå sier jeg at jeg har hatt en travel dag bare jeg har gått utenfor døren, hehe! Idag gikk gravidsvømmingen så vanvittig fort, og det var litt deilig. Svømmingen er alltid deilig altså, men jeg pleier som regel å rekke å tenke at jeg synes det er en smule kjedelig før vi er ferdige, men i dag rakk jeg ikke det. Misforstå meg rett, fysioterapeutene er knallflinke og kunne ikke gjort det bedre spør du meg, men når du aller helst bare vil på gymmet og løfte tung styrke, eller ta en real BodyStep-økt, så er liksom ikke bicepscurl og tricepspress med en skumpinne i vannet akkurat det samme. Uansett storkoser jeg meg, og særlig på mandager, for da har jeg jo Lene som jeg kan skravle med. 

  Etter svømming hadde vi vår faste mandagsdate med lunsj og masse babysnakk som vanlig. Jeg ble faktisk i timesvis og til slutt følte jeg bare at jeg måtte dra fordi jeg følte litt på at jeg fortsatt var der. Timene gikk altfor fort, men det betyr vel bare at vi hadde det koselig sammen. På vei hjem svippet jeg innom storesøster hvor pappa er på besøk for tiden. Jeg var litt heldig med timingen, for i det jeg gikk inn døren, så var middagen klar på bordet. Det ble til at jeg spiste sammen med dem, før jeg dro hjemover. Klokken var allerede nærmere halv åtte, og da vil jeg jo si at store deler av dagen allerede er over.

  De siste timene har gått til litt husarbeide, og litt kvalitetstid med Henrikmin. Jeg elsker når vi på en helt vanlig dag snakker om viktige ting, er litt sårbare ovenfor hverandre, og har ordentlig gode samtaler - slik som i kveld. Vi snakker om alt mellom himmel og jord, viktige og uviktige ting. Det er så ubeskrivelig deilig å ha en samboer som man er så forelsket i, og på samme tid så vanvittig god venn med. Henrik er min aller beste venn, og jeg er SÅ heldig som får tilbringe hverdagen med en så flott mann. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg bare kunne vise dere hva jeg mente, og jeg har prøvd å snikfilme ham innimellom, men da blir han bare sur. Jeg har innsett at jeg ikke får dele med dere hvordan det er å leve med Henrik, og på en måte er det veldig godt å vite at jeg har ham helt for meg selv. Hadde andre der ute visst hva de går glipp av, så hadde jeg vel fått hefig konkurranse og det er jeg svært lite interessert i. En ting er helt sikkert: jeg kommer ALDRI til å kjede meg med denne mannen. Han er bare så vanvittig morsom, åhh - om dere bare hadde visst om alle tingene han kan finne på å gjøre her hjemme. Jeg humrer bare av tanken .. 

  Uansett. Her en dag foreslo jeg for Henrik at vi skulle ommøblere. Jeg tenkte at jeg luftet tanken og at det kunne bli et fremtidsprosjekt, men allerede etter en halvtime ble stuen endevendt. Vi er superfornøyde, og når vi først var så godt i gang, så kom like gjerne lekegrinden på plass også. Grunnen til at vi gjorde det slik var for å få større plass rundt spisebordet. Det kommer bilder av resten av stuen etter hvert også. Hva synes dere så langt? 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Nå er det kveldsmat før jeg skal lalla ved siden av kjæresten som allerede ligger og sover (skjønner ikke hvordan han klarer det med all denne knitringen ved siden av seg, meheee...) 

  GOD NATT 

 • Publisert: 12.09.2016, 23:34
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Søndagsmusikk: BEAT - nytt kor

 • Publisert: 12.09.2016, 11:24
 • Kategori: Musikk
 • God morgen! 

  Nå nyter jeg frokosten min som består av tre brødskiver og et glass sjokomelk. Jeg har fått helt dilla på sjokolademelk! Vanligvis drikker jeg ikke melk i det hele tatt, jeg har faktisk ikke drukket et vanlig glass med melk siden jeg sluttet med flaske som liten. Det er jo nesten litt sykt, men jeg er ikke noe glad i melk. En sjelden gang et par ganger i året kjøper jeg meg likevel sjokolademelk, for det er jo godt. Her om dagen fikk jeg med en liten rest som mamma hadde igjen i skapet, og det ble sjokolademelk både i går og i dag. 

  Jeg skulle egentlig ha postet Søndagsmusikk i går, men da vi kom hjem på kvelden hadde jeg så mye smerter i leggene at jeg ikke orket tanken engang. Henrik satte på film, men jeg klarte ikke å konsentrere meg, det var helt grusomt. Det føltes akkurat ut som når jeg i russetiden fikk konstantert at jeg hadde kronisk betennelse i føttene med stråling til akillessenen og leggene. På den tiden havnet jeg på krykker og klarte omtrent ikke å gå en plass, dessuten måtte jeg ha mange behandlinger hos fysioterapeut før det ga seg. Siden har det kommet og gått, men jeg har aldri hatt så mye smerter etterpå som jeg hadde i russetiden, før i går. Likevel tror jeg ikke dette har noe med den kroniske betennelsen å gjøre, for jeg har verken overbelastet eller gjort noe annet rart. Jeg tror rett og slett det bare er fordi jeg er gravid. Jeg er jo ikke akkurat den første gravide som har smerter i leggene.. 

  Tilbake til Søndagsmusikk, her kommer en oppdatering på denne fronten - en liten dag forsinket! I dag har jeg lyst til å bruke dette innlegget på å fortelle dere om noe som har skjedd på den musikalske fronten i livet mitt! På onsdag var jeg nemlig og prøvesang for et kor her i Sandefjord som heter BEAT. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt smånervøs når jeg kom dit, og det er alltid litt skummelt å bli bedømt på den måten. Heldigvis foregikk ikke prøvesyngingen slik jeg først fryktet. Vi gjorde alt felles, og det var som en kjempekort korøvelse hvor de testet oss i takt og rytme, før vi ble delt opp i stemmer og lærte en sang. Dirigenten, Chris Johnson, var brutalt ærlig og sa innledningsvis at koret ikke trengte flere medlemmer. Jeg må ærlig innrømme at jeg følte allerede da at toget hadde kjørt og at muligheten for å bli med var veldig liten. Jeg storkoste meg likevel på prøvesyngingen, og fikk kjenne både på hvor gøy jeg synes det er, og jeg fikk kjenne på at jeg ble utfordret. Jeg fikk litt flashbacks til musikklinja, da Chris jobbet med koret slik vi jobbet på musikklinja. Chris jobber jo også på musikklinja, og jeg var faktisk så ærlig med han at jeg fortalte om hvor skummel jeg synes han var da jeg selv gikk på videregående, heldigvis føltes det helt annerledes nå som jeg er voksen. På fredag kveld fikk jeg den gode nyheten om at jeg var en av de som var kommet med. Jeg ble selvsagt sjeleglad for det, og er fortsatt helt i ekstase. Jeg gleder meg så mye til korøvelse på onsdag!! 

  På prøvesyngingen sang vi Price Tag av Jessie J, og her fant jeg en akapella versjon som lignet på versjonen vi sang! Iih, får sommerfugler i magen av å tenke på at jeg skal tilbake på onsdagen! 

  Nå må jeg skifte og pakke bagen min, for jeg skal straks til Nøtterøy for Gravidsvømming! Ha en fin dag 

 • Publisert: 12.09.2016, 11:24
 • Kategori: Musikk
 • 1 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 28 (27+1)

 • Publisert: 11.09.2016, 15:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • SONY DSC

  Hei dere!

  Jeg hadde egentlig tenkt til å poste en svangerskapsoppdatering for et par dager siden, men ettersom at det kun var et par dager til ukesskifte, så valgte jeg heller å drøye til i dag. Ultralydbildet på bildet over er fra uke 18, og jeg må ærlig innrømme at det føles som en evighet siden vi så jenta vår på skjermen. Heldigvis skal vi på 3D ultralyd etterhvert, det blir så godt å se henne igjen. Jeg har virkelig vært dårlig på å oppdatere her i det siste, og det er jeg litt lei meg for, særlig gravidoppdateringene. Det kommer sikkert til å irritere meg at jeg har noen hull i oppdateringene en eller annen gang i fremtiden, men jeg synes for så vidt jeg har vært ganske flink til å oppdatere likevel! Jeg har tatt bort et par punkter i oppdateringen som kjønn og navn. Rett og slett fordi jeg skriver omtrent det samme hver gang. Dessuten ønsker vi ikke å røpe navnet enda og så vidt vi vet er det fortsatt ei jente vi venter. Jeg har også lagt til en ny kategori som heter "kommentar", og den har jeg rett og slett tatt med fordi man faktisk kan oppleve å få ganske så mange rare kommentarer i løpet av en svangerskapsuke. Denne uken ble den veldig lang og litt negativ, men denne kommentaren preget store deler av uken min, så jeg følte for å utdype den litt. Fremover kan det godt hende at jeg tar bort og legger til noen kategorier innimellom, det ser jeg litt an! Nå skal jeg ikke skrive meg bort, kos dere med denne ukens oppdatering  

  SONY DSC

   Termin: Termin er fortsatt 14. Desember, og selv om jeg trodde at denne datoen kunne endre seg underveis, så fikk jeg klar beskjed av jordmor om at den ikke endres etter ordinær ultralyd i uke 18, nettopp fordi at etter uke 18 vokser fosteret forskjellig og termindatoen kan ikke lenger beregnes ut i fra målene som blir tatt under en ultralyd.

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg har nå kommet til svangerskapsuke 28, jeg har gått gravid i 27 fullgåtte uker og 1 dag i dag. Jeg har faktisk bare 92 dager igjen, og jeg har allerede vært gravid i 190 dager i følge appen på telefonen min. Jeg tror den regner et eller annet annerledes enn jordmor og legen min. Fordi hvor mange uker og dager jeg har vært gravid stemmer overens, men da forteller appen meg at jeg har termin 12. Desember, men dette er jo ikke datoen jeg har fått av sykehuset. Likevel velger jeg å bruke appen for å gjøre det enkelt. Så mye som 67,4% av svangerskapet er allerede over, og jeg går straks inn i 3. trimester. 

   Babyen er så stor som: Bittelille er nå ca. 34 cm langfra hodet til føttene, og hun veier ca. 1,1 kg i starten av uken og ca. 1,23 kg i slutten av uken. Med andre ord har hun nok nå etter stor sannsynlighet rundet en hel kilo. Det sies at hun er omtrent like stor som et kålrot, det synes jeg er litt rart ettersom at hun var et kålhode i forrige uke - og spør du meg er et kålhode mye større enn en kålrot som regel. Har sagt det før: denne tar vi med en klype salt! 

   Kontroll: Jeg var på kontroll hos jordmor på onsdag, og dette var faktisk første gang jeg var hos jordmor ettersom at jeg ellers kun har gått til fastlegen min og gynekolog. Hun var ei hyggelig dame og det var ålreit å få snakke med henne. Jeg hørte hjertedunken til lille for første gang, og det var helt magisk. Hadde jeg visst at jeg skulle det, så hadde jeg selvsagt tatt med meg Henrik, men ettersom at jeg trodde en svangerskapskontroll hos jordmor var ganske lik den hos fastlegen, så følte jeg ikke at det var nødvendig. 

   Kommentar: Noen kommentarer er bare ikke nødvendig å komme med til en gravid kvinne! Da jordmor så på vekten min at jeg nå har gått opp 10 kg, så sa hun: "Jeg synes kanskje det er lurt at du passer litt på vekten din nå fremover, det er fint om du klarer å holde deg til å gå opp til sammen 10-12 kg i løpet av svangerskapet". Altså, hvorfor søren skal hun si det til ei ung og frisk jente som meg? Tror hun ikke at jeg er klar over at jeg har gått opp mye i vekt? Tror hun ikke jeg kjenner det på kroppen? Og tror hun ikke jeg står hjemme og gråter hver eneste dag når jeg ser meg i speilet? Hvorfor skal det være så innmari mye kroppspress HELE jævla tiden? Ja, jeg spiser kanskje brødskiver med leverpostei eller ost i stedet for knekkebrød eller havregrøt, og ja - jeg spiser kanskje mer godis enn jeg burde, men vet dere hva? Ikke spiser jeg en hel sjokoladeplate alene, ikke spiser jeg hamburgere fra McDonalds, jeg er kanskje ikke inne i min sunneste periode med tanke på kostholdet, men jeg lager nå i hvert fall maten min selv og sørger for at jeg får i meg variert mat. Jeg kan bare fortelle dere at de gangene jeg har gått ned i vekt og sett "sunnere" ut - det er faktisk da jeg har vært syk. Jeg har gått sulten og vært LANGT i underskudd. DET er ikke sunt det. Da hadde jeg forstått om hun hadde nevnt det og vært bekymret. Jeg trener omtrent 4-5 ganger i uken, så er jeg virkelig den hun trenger å bekymre seg over? Når jeg sitter på legekontoret med andre gravide så blir jeg bekymret. Der sitter det gjerne kvinner som er dobbelt så store som meg, overvektige kvinner. Hva sier hun til disse kvinnene lurer jeg på? Første gangen jeg var på gravidsvømming ble jeg også bekymret. Jeg lurte på hvorfor jeg plasket og bråket så i bassenget, imens de andre kvinnene ikke laget en eneste lyd. Under en av øvelsene forsto jeg hvorfor. Jeg brukte jo kroppen. Jeg var atletisk og eksplosiv i bevegelsene og brukte fullt bevegelsesutslag i hver eneste bevegelse. De andre kvinnene løftet så vidt på armer og ben. Jeg var som dere forstår ganske frustrert etter jordmor sa dette til meg når jeg er så aktiv som overhode mulig med tanke på bekkenløsningen og plagene i korsryggen. Når jeg allerede har gått opp 10 kg og fortsatt har 3 måneder igjen, så sier det faktisk seg selv at jeg ikke kommer til å klare å holde meg til 10-12 kg i vektoppgang. Jeg er ikke akkurat av typen som har satt meg ned på rumpa, spiser døgnet rundt og skylder på at jeg gravid. Nei - jeg er ikke like aktiv som før fordi det ikke er mulig. Kroppen min er vandt med å være på jobb hvor jeg går og står hele dagen. Kroppen min er vandt med å trene BodyStep 3 ganger i uken. Ingen av disse tingene kan jeg gjøre nå. Det er helt naturlig at jeg går opp i vekt, alt annet ville vært snodig. Likevel gjør jeg mer enn de fleste gravide gidder. Jeg drar rumpa mi over på trening, selv om jeg har vondt og selv om jeg kanskje ikke har lyst, selv om det er umotiverende å ikke se resultater av det harde arbeidet jeg legger inn. Stakkars pappa og Henrik som hadde med meg å gjøre på onsdagen, da trengte jeg MYE kjærlighet. Hadde jordmor bare visst hvor tøft jeg har hatt det de siste månedene fordi jeg ikke får lov til å jobbe eller fordi jeg ikke få lov til å gjøre noe av det jeg elsker aller mest: nemlig Bodystep ....  Jeg forstår selvsagt at dette bare ble sagt med beste intensjon og at hun kun hadde min og babyens helse i tankene, likevel synes jeg helsepersonell som for eksempel jordmødre bør tenke seg litt om og kanskje finne den rette måten å formulere seg på overnfor pasienter. Hadde hun bare visst hvordan jeg har slitt med kosthold, trening, vekt og selvtillitt i mange år, så hadde hun kanskje tenkt seg om to ganger før hun sa det til meg på den måten hun gjorde! 

  SONY DSC

   Innkjøp:  Oi, her har det skjedd mye siden sist jeg oppdaterte. Vogn er i boks, stellebord er i boks, lekegrind er i boks. Det eneste vi mangler av store ting nå er Stokke Tripp Trapp stolen, og DET er en deilig følelse altså! Ellers har jeg kjøpt inn noen strømpebukser i ull, også har lille fått masse nytt fra både den ene kanten og den andre. 

  SONY DSC

   Ukens must haves:  Støttestrømper!! Litt latterlig at jeg skriver det, for jeg har faktisk ikke brukt støttestrømper en eneste gang i dette svangerskapet, men den siste uken har jeg vært ganske hoven i både bein og hender, så behovet er absolutt der. Jeg må bare finne de frem slik at de er lett tilgjengelig, og slik at jeg husker å bruke dem. 

   Aktivitet fra lille: Masse! Lille er fortsatt kjempe aktiv, og det er deilig å kjenne livstegn så ofte. Jeg føler meg heldig som kjenner så mye aktivitet fra henne. Jeg har begynt å merke spesielt mye aktivitet hvis jeg tar et glass med iskald farris når jeg slapper av! 

   Cravings Boblevann! Jeg tror nesten jeg burde kjøpe oss en sodastreamer. Jeg har lyst på noe med bobler hele tiden. Brus frister lite på grunn av sukkeret, så det er absolutt farris som er tingen. På lokalbutikken her ved oss har de tilbud på 3 farrisflasker for 39.- og jeg har mistet tellingen på hvor mange vi har kjøpt i det siste. Det går fort to flasker om dagen, selv om det er med god hjelp fra Henrik. 

   Plager: Korsrygg og bekken. AUUUU! Jeg har vært såå plaget de siste ukene, jeg har ikke ord for hvor forferdelig vondt det har vært. Likevel har jeg kjent en kjempe forbedring etter timen min hos fysioteraeuten på torsdag. Det har vært SÅ deilig med noen dager med mindre smerter. Etter torsdagen har jeg også vært veldig flink til å lytte til kroppen og ikke gjøre alle tingene fysioterapeuten har sagt jeg skal være forsiktig med. I dag støvsuget og vasket jeg hele leiligheten, og det får jeg svi for nå, men jeg tror at om jeg lytter til kroppen og tar det med ro resten av dagen, så vil det gå over. Bekkenløsning skulle jeg veldig gjerne vært foruten, og jeg unner ingen gravide denne plagen... 

   Treningsuken: Treningsuken har vært helt elendig ettersom at smertenivået har vært så høyt, men jeg har jo vært på gravidsvømming, fått til litt styrketrening og samt at jeg har fått tøyd ut en del. Sistnevnte blir en viktig del av treningen min fremover for å holde smertene i sjakk og for ikke å få mer smerter. Jeg har nemlig veldig stram muskulatur i setet, noe som påvirker bekkenet. Jeg har hatt så lyst til å trene mer i det siste, men har ikke hatt sjans i havet med så mye smerter. 

  SONY DSC

 • Publisert: 11.09.2016, 15:37
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 7 kommentarer
 • Snikksnakk på fredagsmorgen

 • Publisert: 09.09.2016, 08:57
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen! 

  Det er godt å se at dere fortsatt titter innom til tross for at oppdateringene fra meg har vært sjeldne de siste ukene. Dagene og ukene bare raser forbi, det er helt skremmende. Fortsetter det i dette tempoet, er det ikke lenge før lille er her med oss. Denne uken har jeg gjort mye, og jeg kjenner at nå var det virkelig godt med en litt rolig og treg morgen hvor jeg faktisk kan sitte ned og spise frokosten min. Jeg er fortsatt 100% sykemeldt, og har blitt det videre ut denne måneden også. Når det er sagt er det helt utrolig hvor mye rart man faktisk kan fylle dagene sine med.

  På mandag var jeg tidlig oppe for å være med mamma på sykehuset for en legetime der ettersom at hun denne uken fikk siste kur av første cellegiftskur før hun skal over på en annen type kur. Så fort vi var kommet hjem til Sandefjord, måtte jeg bare hive i meg litt mat, før jeg kjørte av sted til Nøtterøy for "Gravid i basseng" som er en treningstime i basseng for gravide med bekkenplager. På mandager er jeg så heldig at jeg får dra med min skjønne kollega fra jobb og gode venninne, Lene. Jeg synes fortsatt det er helt sykt at vi venter barn omtrent samtidig. At vi plutselig skulle ha både mann og å vente barn på en og samme tid, tror jeg ingen av oss hadde trodd da vi høsten for 3 år siden jobbet sammen hver eneste dag. På den tiden var vi begge single og jeg kjenner fortsatt følelsen av fnisingen vår når vi fortalte hverandre hvem vi tekstet med, hvem vi hadde møtt og ikke møtt, hvem vi skulle på date med - og ikke minst: hvem vi ville på date med. Så fjollete begge to, og antakeligvis så lite klare for det vi er klare for nå. Livets største oppgave og gave! Etter svømmingen hadde vi en lunsjdate, og det er alltid så hyggelig å være sammen med Lene. For det første er hun morsom som få, og for det andre er vi jo på akkurat samme sted i livet nå. Hun føler jeg liksom at jeg kan overøse med gravidtanker uten at hun blir lei, naturlig nok .. 

  Når jeg dro fra Lene, dro jeg videre ut på Nøtterøy for å hente et stellebord. Det var ingen tvil om at hun jeg kjøpte stellebordet av, var en typisk "overbeskyttende" type. Misforstå meg rett, hun var superhyggelig! Hun var bare VELDIG bekymret for at jeg skulle løfte stellebordet sammen med henne inn i bilen når jeg er gravid. Stellebordet var overhode ikke tungt, så det var virkelig ikke noe å bekymre seg for. Jeg prøvde å forklare at jeg var veldig sikker på at det kom til å gå veldig fint ettersom at jeg har trent mye både før og i svangerskapet, dessuten la jeg til at jeg var personlig trener og selvsagt tenkte nøye igjennom løfteteknikk, spesielt nå som jeg går gravid. Likevel var hun helt forstyrret over det hele, og det endte faktisk med at jeg måtte sende henne melding om at jeg var kommet trygt hjem ettersom det var rushtrafikk. Jeg måtte flire litt av denne damen, men hun var jo bare helskjønn. 

  Uansett. Nå merker jeg at jeg er fryktelig pratesyk og jeg kunne fortsatt i evigheter. Planen var egentlig å gi dere en liten oversikt over hva jeg har gjort denne uken, men jeg har jo snart skrevet et helt kapittel, og enda er jeg ikke ferdig med mandagen. Som dere forstår har det gått i ett og jeg er har flydd fra det ene til det andre. Heldigvis har det aller meste vært veldig hyggelig. Jeg har fått mye tid med familie denne uken, og dessuten har jeg vært hos jordmor - det får dere høre mer om i gravidoppdateringen som kommer senere! 

  Jeg tror jeg aldri har brukt så lang tid på å spise opp en skål med havregryn før, men sånn går det når fingrene svever over tastaturet på denne måten! Nå skal jeg prøve å få gjort litt her hjemme før jeg skal på Tønsberg sykehus med mamma igjen, for tredje og siste gang denne uken. Ha en fin dag <3

  SONY DSC

 • Publisert: 09.09.2016, 08:57
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Søndagsmusikk: Out of my hands

 • Publisert: 04.09.2016, 23:56
 • Kategori: Musikk
 • Meg har dere hørt (les: lest) lite fra i det siste.. Jeg har vært litt umotivert til å skrive, og dessuten har jeg vært veldig opptatt. Dere husker kanskje at jeg skrev at jeg var litt deprimert fordi jeg både følte meg ensom og ubrukelig nå som jeg er sykemeldt? Vel.. Det er det ikke noe å si på lenger. Verken at jeg har for lite å gjøre, eller humøret mitt. Jeg har det veldig bra, og det må jeg få presisere at jeg selvsagt har hatt det de siste ukene også, selv om de har vært litt tyngre. Jeg har de siste ukene prøvd å fylle ukene mine så godt jeg bare kan! Jeg har også gjort det jeg kan for helsa, for jeg vet at hvis jeg bare klarer å holde smertene i sjakk - så har jeg heller ingenting å være lei meg eller sint for! Blant annet har jeg begynt hos fysioterapeut en gang i uken, på gravidsvømming to ganger i uken og kor en gang i uken. Med andre ord har jeg i hvert fall noen gjøremål i løpet av en uke, og det hjelper fælt. 

  Den kommende uken har jeg faktisk veldig mange gjøremål med både 3 sykehusbesøk med mamma, svømmetreningene, fysioen, kor, prøvesynge i et annet kor, jordmorbesøk, og for ikke å glemme: Pappa er i byen denne uken. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg til å se ham. Det er en EVIGHET siden sist!! 

  Jeg ville egentlig bare innom og gi fra meg et livstegn, samt dele en vakker sang med dere. Denne er det også Henrik som har introdusert meg for og jeg gråter omtrent hver gang han setter den på. Det er kanskje derfor han ikke har satt den på på lenge?! Det slo meg først nå ... Tidligere idag da jeg satte den på, slang han kommentaren: "Er det så lurt å sette på den da Denise?" Haha, gode gutten! 

  Med tanke på teksten passer den jo ikke akkurat til situasjonen min akkurat nå, men kanskje du som leser dette har kjærlighetssorg og trenger akkurat denne sangen? Dessuten så er den fin uansett, og du må jo ikke ha det vondt for å høre på melankolsk musikk. Det høres forferdelig trist ut, men det er akkurat sånn type musikk jeg liker aller best, og om musikken får meg til å gråte - ja, enda bedre! Nok om det! Nyt denne nydelige sangen, så hører dere mer fra meg den kommende uken <3 

  JASON MRAZ - Out of my hands

 • Publisert: 04.09.2016, 23:56
 • Kategori: Musikk
 • 0 kommentarer
 • hits