Denise Parreira Wedel

Gravidoppdatering uke 21 (20+4)

 • Publisert: 29.07.2016, 23:01
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Gud som ukene flyr! Jeg føler det var i går jeg postet forrige gravidoppdatering, men det er jo faktisk en uke siden. I dag er jeg jo allerede langt ute i denne svangerskapsuken og det er bare dager til jeg er i neste svangerskapsuke. Det er helt skremmende hvor fort tiden går! Likevel kan jeg ikke noe for at det gjør meg litt glad, fordi for hver dag som går, så er jeg en dag nærmere å møte skatten i magen min. Når det er sagt så håper jeg at hun har det godt i magen min og blir der til nærmere termin, det er fortsatt mye som må ordnes før to blir til tre og livet vårt blir snudd totalt rundt! 

   Termin: 14. Desember! Håper lille bestemmer seg for å komme før, eller i det minste til termindatoen - hvis ikke kan det bli farlig nærme jul. Det er jo en gang sånn at det får vi ikke gjort noe som helst med, hun kommer når hun er klar for å komme og det viktigste er at alt er bra med henne! Vi gleder oss i hvert fall! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er i svangerskapsuke 21, og jeg har vært gravid i 20 fullgåtte uker og 4 dager i dag. Jeg har vært gravid i 144 dager, og jeg har 138 dager igjen. Så sykt! 

   Babyen er så stor som: En banan! Hun er ca 25 cm lang og veier 325 gram! Bittelille begynner å bli stor jo, det føles ikke ut som at det er lenge siden hun var på størrelse med en mandel og veide 20 gram. Før vi vet ordet av det er hun her sammen med oss <3

   Kontroll: Jeg var på svangerskapskontroll på onsdag! Jeg ble faktisk 50% sykemeldt på grunn av ryggen min, noe jeg synes er skikkelig kjipt. Det var ikke noe jeg verken ba om eller ønsket, men legen min ønsket og synes jeg burde det. Ellers stusset jeg på at ingen enda har tatt blodprøver av meg, og nevnte selvsagt dette. Legen som var vikar på grunn av ferieavvikling ble ganske så paff ettersom at dette skulle vært gjort i uke 12-16. Jeg ble tatt blodprøver av, og venter på svarene. Blodtrykk og blodsukker var fint, jeg har gått opp til sammen 4,8 kg og helsen min ellers er veldig bra! 

   Kjønn: Lille jenteskatten vår! Det er så herlig å vite kjønnet på lille, ikke fordi det hadde spilt noen rolle om hun var gutt eller jente, men simpelthen fordi vi nå vet hva vi venter på og det føles mye mer virkelig og nære nå! 

   Navn: Vi er vel veldig sikre på hva hun skal hete, og her hjemme kaller vi henne allerede for det vakre navnet hennes!

   Innkjøp: Oi! Den siste uken har skuffene fylt seg raskt opp, men ikke fordi vi har kjøpt så mye selv egentlig. Vi har fått mye av ei skjønn jente som fikk baby i desember i fjor. Med andre ord er alt i riktige størrelser i forhold til årstidene, noe som er vanvittig kjekt. Jeg kjøpte et par ting på impuls tidligere i dag, og jeg er SÅ fornøyd med å ha fått så mye fint til en så rimelig penge!! Jeg kjøpte blant annet en helt nydelig dress, og jeg lover å vise dere den, men jeg må få tatt bilde i dagslys. Plutselig ble dagene kortere og mørket kommer tidligere. Tegn hundreogtretten på at vi går mot høsten.. 

   Ukens must haves: Kos! Jeg har trengt så mye kos og kjærlighet fra Henrik! Jeg kan bare ikke få nok! Heldigvis har han masse på lager og gir meg både kos og kjærlighet i bøtter og spann - heldige meg! 

   Aktivitet fra lille:  Iih, jeg får helt sommerfugler i magen av å tenke på det! Den siste uken har det skjedd MYE på denne fronten. Jeg har jo kjent bevegleser og aktivitet i flere uker, men det kan ikke sammenlignes med hva jeg har kjent denne uken. I går lå Henrik med hodet sitt på magen min, og plutselig fikk han et spark rett inn i øret. Stjernene jeg så i øynene hans var et magisk øyeblikk jeg aldri vil glemme. Lille jenta begynner å bli sterk nå, og har helt tydelig mye energi der inne. Hun turner som en gal og spaker i hytt og pine - det er SÅ stas og så koselig! 

   CravingsDårlig matlyst og ingen spesielle cravings. Hadde innmari lyst på taco til middag idag, men angret som en hund. Det blir nok lenge til neste gang. Hallo halsbrann! 

   Plager: Vond rygg på grunn av mye jobbing og... HALSBRANN. Æsj altså, nå har det kommet for fullt. Jeg er mye kvalm om dagen også, men det var vel nesten for godt til å være sant at jeg skulle slippe så billig unna.. Det har vært et par ganger jeg har vært sikker på at jeg ville komme til å kaste opp, men: so far, so good. 

   Treningsuken: Tja.. Hva skal vi si om denne treningen? Jeg har jobbet utrolig mye siden forrige gravidoppdatering, og det har nærmest gjort det umulig for meg å få til mange treningsøkter. Det har blitt noen få og det er helt ok! Jeg kan ikke ha så store forventninger til meg selv hele tiden, alt jeg får til er bra og det er det jeg må fokusere på! 

  Tidligere i dag tok jeg et bilde av magen min imens jeg lå på sofaen, og nå begynner endelig babykulen å vise seg frem - til og med når jeg ligger flatt! Små gleder i hverdagen til ei gravid ei! 

 • Publisert: 29.07.2016, 23:01
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • 10 things you didn't know about me

 • Publisert: 27.07.2016, 22:55
 • Kategori: Denise & livet
 • I dag ble jeg tipset om å skrive et innlegg om 10 ting dere kanskje ikke visste om meg, og det har jeg gjort. Av en eller annen rar grunn kom jeg nesten bare på dårlige sider, eller sider ved meg selv som ikke er spesielt positive. Likevel tror jeg kanskje dette er ting som ikke alle vet om meg, men mine aller nærmeste vil selvsagt kjenne seg igjen i mye av det jeg skriver her. 

  SONY DSC
   

  SMATTING

  Jeg hater smatting over alt på jord. Det trenger egentlig ikke å være smatting engang, men rare spiselyder, eller spiselyder i det hele tatt. Jeg kan irritere meg grønn på toget, i byen eller andre offentlige steder og jeg kan faktisk finne på å flytte på meg for å slippe unna. Alle mine nærmeste har antakeligvis opplevd å være tilstede i det jeg kjefter på noen for måten de spiser på. Mamma og Henrik får ofte svi, og dessverre blir jeg så irritabel at jeg ikke engang klarer å holde styr på glosene som kommer ut av munnen min..

   

  TELEFONSAMTALER

  Den her har mange rundt meg VANSKELIG for å tro på, nettopp fordi jeg er så sosial og pratsom som jeg er, men jeg er livredd for å snakke i telefonen.  Jeg kan snakke i timevis hvis det er med mamma, pappa, søsken, gode venninner eller kjæresten, men så fort noen andre ringer ? så kan jeg finne på å la være å ta den. Jeg har ikke telling på hvor mange ganger jeg har latet som at jeg ikke rakk telefonen, og sendt en melding i ettertid hvor det står noe sånt som ?wops, jeg var i dusjen og hørte ikke telefonen?.. Jeg hadde en episode et par måneder etter jeg hadde blitt kjæreste med Henrik, hvor jeg hadde fått bursdagsgave av svigerfar og da Henrik snakket på telefonen ga han den videre til meg. Jeg ble helt skrekkslagen og det lyste av hele meg at jeg bare ville gjemme meg i et sort hull. Heldigvis hadde jeg jo ingen mulighet til å snu når Henrik allerede hadde sagt ?Denise vil snakke med deg?, så jeg måtte jo bare pent ta den telefonsamtalen. Jeg tror jeg var sint på Henrik i noen timer, men nå er jeg bare glad for at han hele tiden pusher meg ut av komfortsonen og hjelper meg med ting jeg ikke synes er så kult.

   

  BRYSTER

  Brystene mine har jeg alltid sett på som et stort problem, bokstaveligtalt. I 4.klasse var jeg nødt til å begynne med BH, for da var de allerede så store at det så stygt ut å gå uten ? dessuten var det vondt også. Jeg ble mobbet av jentene som var et år eldre enn meg, og jeg synes det var helt forferdelig. Når jeg gikk i sjette klasse var det en episode hvor jeg løp opp trappen og på toppen satt tre gutter på gangen, de begynte å le og kommentere puppene mine som hoppet opp og ned. Det tok mange år før jeg løp i en trapp igjen. På mitt største hadde jeg G-cup. På denne tiden gikk jeg til legen fordi jeg ønsket brystreduksjon. Jeg visste at jeg var kvalifisert til å få støtte av staten til en slik operasjon, men etter rådføring med legen min ble vi enige om å først gå ned noen kilo, for så å snakke om det igjen. Jeg gikk ned 10kg, og brystene mine så ut som to vrengte vaskekluter. Det var SÅ mye skinn og så lite fyll, det var helt forferdelig og jeg hadde enda dårligere selvtillitt enn noen gang før. Nå har jeg en dobbel D (før graviditeten), og en gang i fremtiden venter en brystoperasjon. Dette vil jeg antakeligvis vente med til jeg er ferdig med små barn!

   

  BLOMSTER

  Jeg elsker friske blomster, og det gjør meg så vanvittig glad. Å få blomster av andre er det beste jeg vet, men jeg er jammen meg god på å kjøpe dem selv også ? og synes det er vel så koselig! Jeg synes et hjem uten blomster er litt trist, og prøver å alltid ha noen friske og fine blomster her hjemme!

   

  PØLSER

  Jeg liker ikke pølser! Det er helt utrolig at det er mulig at et matvrak som meg IKKE liker noe, men pølser spiser jeg faktisk ikke. Ventepølser, eller andre pølser gir jeg gledelig bort til noen andre. Hvert år er vi på Trysil i vinterferien, der alle spiser ventepølser. Jeg er som regel skrubbsulten, men velger å heller gå sulten enn å spise en pølse. De siste årene har jeg smurt meg noen brødskiver i stedet for, og det fungerer bra. Jeg må bare understreke at jeg IKKE er kresen, men pølser ? det kan du få gratis av meg. Elsker når jeg kommer til en barnebursdag eller andre sammenkomster hvor det kun er pølser ? gjett hvem som går sulten? .. Mehe!

   

  DRØMMEDESTINASJON

  Mange drømmer om å dra langt av gårde. Kanskje New York, California, Australia eller Kina?! Vet du hva jeg drømmer om? Italia og Roma! Roma er min absolutte drømmedestinasjon, og jeg ville valgt å reise dit fremfor alle andre plasser i verden. Det er altså en så innmari stor drøm, kunne jeg bare beskrevet følelsene som flyr rundt i kroppen når jeg tenker på Roma.. Venezia, Milano og Firenze hadde heller ikke slått feil. Ikke Sardinia heller .. Someday <3

   

  PARFYME

  Jeg har slitt med parfymelukter i mange år. Det er svært få parfymer jeg tåler, da jeg får hodepine av nesten alle parfymer. Det er utrolig kjedelig både med tanke på at jeg er så lei av mine egne lukter fordi jeg alltid kjøper samme parfymer, og fordi sosiale sammenkomster fort kan bli ødelagte hvis et menneske har tatt på seg en parfyme som jeg ikke tåler. Jeg får dundrende hodepine, og det er kjipt! Senest istad var det ei av kollegaene mine som nettopp hadde sprayet seg med parfyme. Jeg trodde jeg skulle svime av på stedet, og har faktisk FORTSATT hodepine enda det er mange timer siden.

   

  IPHONE

  Jeg har ødelagt alt for mange iPhoner.. Min første gikk rett til bunns i en 10 liters bøtte med iskaldt vann i stallen. De fire neste har jeg knust. Sånne som meg burde ikke hatt lov til å ha iPhone egentlig..

   

  ROTEKOPP

  Jeg vet omtrent aldri hvor jeg har de viktige tingene mine som nøkler, mobil og lommebok ? likevel har jeg faktisk ALDRI (bank i bordet) faktisk mistet noen av delene verken i edru tilstand eller når jeg har vært på byen. Det er helt utrolig med tanke på hvor ofte jeg leter etter nettopp enten nøkler, mobil eller lommebok. En klassiker er selvsagt at jeg leter etter mobilen imens jeg snakker i telefon eller leter etter nøklene i veska når jeg holder dem i den andre hånden. Hva da susete?

   

  NEGLER

  Jeg har revet negler siden jeg var lita jente. En grusomt irriterende uvane som jeg synes er innmari vanskelig å gjøre noe med. Jeg prøver støtt og stadig, og klarer kanskje å spare en liten stund før jeg river alle neglene igjen. Jeg river også tåneglene, og det er jo enda verre og høres utrolig ekkelt ut. Jeg trøster meg med at jeg i hvert fall ikke biter noen steder,  og at jeg alltid vasker meg godt på hendene etter å ha revet negler, men æsj og fysj så ekkelt det er likevel.. 

  SONY DSC

  Var det noen av disse tingene du ikke visste om meg? Eller var det kanskje noe du visste? Fortell meg gjerne om noe som kanskje ikke alle vet om DEG :-)
   

 • Publisert: 27.07.2016, 22:55
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • TAPASNIGHT

 • Publisert: 26.07.2016, 14:00
 • Kategori: Tips & anbefalinger
 • Tapaskvelder er en klassiker her i hus og jeg blir aldri lei. Det fine med tapaskvelder er at du kan gjøre så akkurat så mye eller så lite du vil ut av det. Du kan lage mye mat, du kan lage lite mat. Du kan lage fancy mat, du kan lage casual mat. Alt ligger i dine hender, og en tapaskveld trenger overhode ikke å være særlig anstrengende å stelle i stand. Dessuten er tapas fint å velge om du har invitert hjem mange, på denne måten kan alle ta med seg et par retter hver, slik at det verken blir anstrengende å være vertskap eller for dyrt. Det er jo ikke til å legge skjul på at mat fort kan bli veldig dyrt, og særlig om man skal lage til mange. Tapas er selvsagt ikke et unntak her, men om du er kreativ, finner riktige oppskrifter, kan kjøpe råvarer som du kan bruke i flere retter og kanskje har litt liggende i fryseren - så trenger det faktisk ikke å bli så fryktelig vondt for lommeboken. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Her er mine absolutte favoritter:

  ♥  Spekefat  ♥  Baconsurrede dadler ♥  Kyllingspyd ♥  Foccacia  ♥  Aioli ♥   Olivener ♥   Laksewraps ♥  Spekewraps ♥   Båtpoteter ♥  Hvitløksmarinerte scampi ♥    

  Andre ting som gjør seg veldig godt på tapasbordet er grønn salat, gresk salat, mango- og avokadosalat, mozzarella- og tomatsalat, marinerte hvitløker, spanske kjøttboller, tzatziki, eggerøre, røkelaks og/eller gravlaks, pastasalater, kyllingvinger/kyllingklubber, fat med ost og kjeks, risotto, fylte sjampinjonger, bruschetta, pai, og fylte paprika. Listen over ting du kan lage, er uendelig lang! Søk litt rundt på internett, og jeg lover deg vann i munnen og en sulten mage. 

  SONY DSC

  På et tapasbord er det bare du selv som kan sette dine begrensninger, og det finnes altså så mye gode oppskrifter på nett. Dessuten kan du fint gjøre oppskriftene om til dine egne, eller du kan rett og slett la kreativiteten få prøve seg og finne på noe nytt og spennende. Du trenger ikke å lage mange retter for at tapas skal se spennende ut, velg et par retter som er "safe" og spice opp med et par spennende retter - slik vil du ha noe for en hver smak! 

  Hvis du tørr å utforske litt med krydder og å lage egne marinader, så vil du kanskje oppdage at nye og spennende smaker blir dannet. Jeg har selv funnet mye matglede i å prøve meg ut på kjøkkenet. Noen ganger funker bare ikke smakene sammen, men når du får det til: Ja, da er det virkelig moro! Min oppfordring er altså å tørre, også når det gjelder tapas. Lag noe annerledes. Prøv deg på en ny oppskrift. Bruk krydder du aldri har brukt før. Tenk så mye vi går glipp av om vi bare spiser det samme hver eneste dag.. 

  SONY DSC

  Aioli og foccacia kjøper jeg som regel ferdig, rett og slett fordi jeg synes de ferdige alternativene her er vel så gode som (eller bedre) enn hjemmelaget! Den eneste foccacian som slår Meny sin, er svigermor sin! Aioli har jeg fortsatt til overs å finne en som smaker bedre en Bjerke sin fantastiske Aioli! Mmm, NÅ fikk jeg vann i munnen.. 

  SONY DSC


  SONY DSC

  Jeg håper dette var et par gode tips for en vellykket tapaskveld, men til slutt vil jeg minne dere på en siste ting: Ikke stress, det viktigste med slike kvelder er jo faktisk selskapet! Jeg har en tendens til å stresse alt for mye før vi skal ha besøk, men en tapaskveld blir da vellykket selv om du ikke rakk å lage alt eller om kanskje ikke all maten ble like god som forventet! Smil og vær glad, så kommer du langt :-) 

 • Publisert: 26.07.2016, 14:00
 • Kategori: Tips & anbefalinger
 • 0 kommentarer
 • Breakkie

 • Publisert: 26.07.2016, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen fra frokostbordet! 

  Her er dagen allerede i gang, og snart er det tid for jobb, men før den tid er det trening som venter oss. Vi skal ha en økt med cardio sammen på mølla før jeg tar toget til Tønsberg for en ny jobbdag. For tiden er det viktig for meg at jeg får i meg nok og næringsrik mat før jeg trener, særlig når vi trener tidlig på dagen. I dag falt valget på havregrøt, noe som sjeldent slår feil. Jeg spicer opp min med masse kanel og kardemomme under oppkok, for en ekstra god smak. Jeg elsker den litt julete smaken det gir. Biola er et fast rituale under frokosten min, og her om dagen kjøpte jeg en limited edition med smaken av kokos cupuacu - den er bare så innmari god. Om du ikke har smakt den, så MÅ du bare smake på den. Særlig om du er en kokos-elsker som meg! Den selges ikke overalt, men kiwi og meny har den som regel inne. Mmm, jeg får vann i munnen bare av tanken. Min ble desverre tom i dag, så dere kan jo bare tenke dere hva jeg skal senere i dag.. 

  SONY DSC

  Senere skal vi på grilling hos svigermor. Det er alltid så hyggelig å samles, og jeg gleder meg masse. Nå venter trening og jobb, så hasta la vista! Ha en fin tirsdag <3

   

 • Publisert: 26.07.2016, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Graviditetsproblemene som ingen fortalte deg om

 • Publisert: 25.07.2016, 16:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Altså, en graviditet innebærer mye rart. Både positivt og noe negativt. Det innebærer store forventninger, masse glede og en fantastisk tid. Det innebærer også mer hormoner enn du trodde fantes i en kropp, sinne og tårer som du ikke vet hvor kommer fra, slitne rygger, vonde mager, kroppslige forandringer, dårlig selvtillitt og listen er lengre enn lang. Men vet du hva annet en graviditet innebærer? En haug med kleine ting som popper opp underveis som du ikke ante at kom til å skje deg og din kropp. Ting som ingen fortalte deg om før du fikk plagene selv, googlet det og fikk som svar at "det er helt normalt". 

  Hittil i graviditeten min så har jeg vært plaget med mange ting som jeg har synes har vært litt rare. Det morsomme er at for hver gang noe har dukket opp og jeg har googlet det, så blir jeg forsikret om at dette er en helt vanlig plage og at veldig mange gravide opplever akkurat det samme. Dette er plager som er fryktelig plagsomme, irriterende og ekle, men som man egentlig bare må le litt av. Dette er ikke for å skremmer bort deg som har et veldig romantisk syn på dette med å være gravid, men dette er den usensurerte sannheten! Jeg fyrer løs, her kommer plagene i rekke og rad! 

  Forstoppelse og oppblåst mage: Det er helt vanlig å få både opplåst mage og forstoppelse under et svangerskap. Tarmene blir nemlig slappere og tregere på grunn av hormonet progesteron. Jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal prompe foran Henrik, for noen ting synes jeg bare er for usexy og noen ting bør skjermes fra det mennesket som er forelsket i deg, men jeg skal bare si dere at det har vært en vanskelig oppgave etter jeg ble gravid. Når du bokstaveligtalt våkner av din egen promp om natten og blir liggende i en time og lurer på om kjæresten din hørte det, vel, la meg bare si: #denfølelsen ...  Selv kunne jeg også se kjempegravid ut veldig tidlig i svangerskapet fordi det var da jeg var mest plaget med mageknip og var mest oppblåst. Henrik sa et par ganger at det så ut som at jeg allerede var i månede syv, vel .. Jeg var bare i UKE 7! Mitt tips her er å være i mye bevegelse, få i det nok vann og å spise nok fiber. Grove kornprodukter er gull!

  Hemoroider:  Hemoroider en konsekvens av treg mage og at du har sittet på do og trykket hard. Det er utrolig smertefullt, men ikke farlig til tross for at det kan virke litt skremmende at du plutselig får en stor klump i bakenden. Au, au og atter au. Jeg var hjemme fra jobb en dag i forrige uke nettopp på grunn av denne irriterende plagen. Jeg gikk som en gås og hadde så mye smerter... Heldigvis finnes det gode hjelpemidler, snakk med legen din og få utskrevet en krem så blir du fort kvitt denne plagen. I hvert fall for en liten stund!

  Utflod: Klissete, hvit eller lyse gul utflod er og forblir ekkelt. Også mengdene utfloden kan komme i da. Hvor kommer dette egentlig fra? Æsj, jeg vet ikke hvor mange truser jeg har lagt til vask i løpet av graviditeten. Vi snakker ikke en til to daglig som kanskje er det mest normale, jeg har blitt storforbruker av truser (og dusjen for øvrig).

  Underlivssopp: Jepps, det er veldig vanlig fordi surhetsgraden i skjeden endrer seg under en graviditet. Det blir mindre surt og dette gir en økt risiko for soppinfeksjon..

  Ufrivillige lekkasjer: Når du nyser, hoster eller ler? Eller kanskje du bare står stille rett opp og ned. Veldig moro å stå på jobb og kjenne at du nettopp tisset på deg et par dråper. Hurra for festlige svangerskapsproblemer!

  Svette: Æsj, hvor mange liter har jeg egentlig svettet etter jeg ble gravid? Det føles som om at termometeret i kroppen ikke fungerer på noe som helst vis. Jeg. Blir. SÅ. Varm.

  Ømme bryster: Jo da, denne hadde vi hørt om! MEN SÅ ØMME BRYSTER?? Det gjør bokstaveligtalt vondt å gi noen en klem.

  Kløe: Her trekkes brystene inn igjen, og magen da! Dette er spesielt plagsomt når jeg er på jobb. Huden klør, og den klør og den klør. Jeg føler det ser ut som at jeg har lus på kroppen, men neida! Det er jo bare huden som strekker seg. Jeg smører meg som en gal, alt fra 2 til 5 ganger daglig med enten olje eller en tykk og fet krem for nettopp dette formålet: graviditet.

 • Publisert: 25.07.2016, 16:00
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 0 kommentarer
 • What really matters

 • Publisert: 25.07.2016, 00:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Jeg lovet å røpe kjønnet før helgen var over, og selv om jeg er litt sent ute med tanke på at kalenderen allerede viser at det er mandag, så er jeg likevel innenfor når min søndag ikke er over. Det å få vite kjønnet på den lille i magen, er noe vi har gledet oss til omtrent fra den dagen jeg tok testen. Allerede da hadde vi mange tanker om hva den lille kom til å være, og vi ville aller helst vite det med en gang. Det er nå en gang sånn at det å ikke vite kjønnet på den lille, faktisk er en del av ventetiden og vi var nødt til å smøre oss med tålmodighet.

  Vi satte av en ultralyd før vi dro til Portugal i uke 16 i håp om å få vite om vi ventet en liten gutt eller jente. Den lille skjønne var veldig sjenert og knep bena sammen. Det var derfor helt umulig å se om det var en jente eller gutt, både med vanlig ultralyd og innvendig ultralyd. Denne dagen var vi ganske skuffet ettersom at denne ultralyden var satt opp kun for å se kjønn, i håp om at vi kunne handle mange søte ting i Portugal. Når vi kom hjem var det tid for ordinær ultralyd på sykehuset, og vi var kommet til uke 18. Denne dagen gikk vi inn med helt feil innstilling. Vi var begge helt overbevist at vi garantert ville få vite kjønnet til vår lille denne dagen. Der tok vi helt feil. Nok en gang var den lille litt for sjenert til at vi kunne få et sikkert svar.

  Etter ultralyden på sykehuset hadde vi et helt annet syn på saken og vi tok oss selv i at kjønn absolutt ikke spiller noen rolle.Et lys gikk opp for oss begge! Vi var blitt alt for opphengt i hvilket kjønn babyen er, og det er jo faktisk ikke det som er viktig. Vi gikk lykkelige ut av ultralyden, uvitende om kjønn, men vi hadde nettopp fått vite at vår lille baby var frisk, at alle organer så fine ut og at baby vokser riktig. Med andre ord hadde vi fått den viktigste beskjeden vi kunne fått denne dagen, og vi hadde fått den beskjeden som betød noe. 

  SONY DSC

  Det er ikke så lett å se på dette bilde, men på plakaten som jentene laget til meg til babyshoweren, så hadde tre gjettet at vi ventet en gutt og åtte hadde gjettet at det var ei jente. Selv har vi hatt følelsen av at vi venter ei jente, helt siden vi så graviditetstesten i uke 1.

  SONY DSC

  En ting er helt sikkert! Vi er lykkelige over at vår lille er frisk og fin, vi er lykkelige over at vi to får oppleve den gaven som det er å få et barn, og vi helt forelsket i babyen vår allerede. Det er så spesielt hvordan det er mulig å ha så vanvittig mye kjærlighet for en du enda ikke har møtt. Noe så vakkert og fantastisk! 

  Denne uken fikk vi endelig svar på spørsmålet vi har lurt på, og vi venter .... 

  ... Ei lita prinsesse! 

  Akkuratt som vi begge var veldig sikre på! Under siste ultralyd undersøkelse, var gynekologen 90% sikker på at det var ei jente etter utvendig ultralyd, og helt sikker (UTEN TVIL) etter å ha tatt en innvendig ultralyd. Lille jenta vår lå med stumpen ned og dermed fikk vi se rett inn i det som til og med for oss var et tydelig jente-kjønnsorgan. Vi gleder oss stort til å møte lillemor, og føler begge at alt er enda mer virkelig nå og det føles som om at vi er enda nærmere nå som vi vet hvem vi venter på. Iiiiih, jeg er så glad! Heldige meg <3

  SONY DSC
  Hvor skjønn er denne sjokolademedaljen som jeg fikk i babyshoweren? Noe så herlig! Tenk den dagen jeg hører lille jenta vår si at jeg er verdens beste mamma ... *hjerter i øynene* 

 • Publisert: 25.07.2016, 00:58
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • It's actions, not words, that matter

 • Publisert: 24.07.2016, 13:49
 • Kategori: Denise & livet
 • Kjære nyforelskede Denise! Jeg har et par ting jeg gjerne vil fortelle deg. Deg og alle andre som kanskje er i samme situasjon som du var i da du forelsket deg  og så gjerne ville at det skulle fungere.

  Du skal ikke finne deg i alt. Du verken behøver det, eller fortjener det. Du fortjener å ha det bra på alle mulige plan, og det kan du også ha. Du trenger ikke å forandre på hvem du er eller hvordan du ønsker å leve på grunn av et annet mennesket, for du vil finne en som godtar og liker deg for akkurat den du er. Du finner noen som ønsker å ha det akkurat like ryddig og rent hjemme som deg. Du finner en som ønsker akkurat de samme tingene som deg, både når det gjelder hvordan du skal ha det, men også materialistiske ting som for eksempel å kunne bruke penger på å reise eller å jobbe hardt for og spare til et fint hus eller en fin bil. Du finner en som oppriktig ønsker å bruke tid på familien din, og som gjerne hjelper til uansett hva det måtte være og hvor dårlig det egentlig passer. Du finner en som ikke gir deg opp så fort utfordringene kommer. For de vil komme, det vil alltid oppstå utfordringer, ulikheter, diskusjoner og krangler i et forhold. 

  Selv har jeg tidligere vært i et dårlig forhold og samboerskap, og det verste er at alle rundt meg forsto det - utenom meg selv. Jeg var så opptatt av å være forelsket i dette mennesket og prøve å få det til å fungere, at jeg ikke så det selv. Jeg så ikke hvordan det påvirket meg, og jeg så ikke det alle andre så. Jeg var i ferd med å miste meg selv. Ikke fordi han behandlet meg dårlig, men fordi vi var så forskjellige at det aldri ville fungert. Jeg fikk ikke være meg, og han fikk ikke være seg. Vi var strandet i en kollisjonsretning, og nå kan jeg si: godt var det!

  Dette er bare et eksempel på et dårlig forhold, men det kan være så mange andre grunner også. Kanskje har du en samboer og kjæreste som gjør deg vondt. Kanskje du vet at han ikke bryr seg like mye om deg som du bryr deg om han. Kanskje du ikke egentlig har de følelsene du burde ha for ham. Kanskje du har det, men at det ikke er nok. Kanskje du lever med en som har større problemer, som rus, alkohol, pengemisbruk eller vold.

  Uansett hva ditt tilfelle er, så vil jeg bare minne deg på at du ikke skal finne deg i alt. Jeg sier ikke at gresset er grønnere på andre siden, for jeg er typen som ønsker å jobbe for et forhold, om det så må blod, svette og tårer til. Jeg sier bare at du ikke skal finne deg i å bli behandlet på en dårlig måte, eller å måtte forandre deg for et annet menneske. Ingen av delene er greit, og ingen av delene vil gjøre deg lykkelig. Uansett hvor vondt det er, og uansett hvor glad i det mennesket du er, så fortjener du å ha det så bra som overhode mulig. Du fortjener å skinne. Du fortjener å ha alt du noen gang har drømt om - og det kan du få! 

  SONY DSC
  Foto av meg en sen sommerkveld på Langeby <3 


  "You can't live your life for other people. You've got to do what's right for you, even if it hurts some people you love."

  "You're going to come across people in your life who will say all the right words at all the right times. But in the end, it's always their actions you should judge them by. It's actions, not words, that matter."

 • Publisert: 24.07.2016, 13:49
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • DIY: Gaveeske og matchende kort

 • Publisert: 23.07.2016, 20:53
 • Kategori: DIY
 • Jeg er oppvokst med to storesøstre som er veldig kreative, dette har selvsagt preget meg og ført til at jeg liker å bruke den kreativiteten jeg har til noe fornuftig. Noen få ganger føler jeg at det blir noe ut av det jeg lager, men ofte er jeg for selvkritisk og blir ikke fornøyd med hva jeg har gjort og hvordan jeg har gjort det. Likevel vet jeg at jeg har litt anlegg for å være kreativ, så for meg handler det vel bare om å bruke den siden av meg selv nok ganger til at jeg blir trygg og lærer hva som blir bra og ikke.

  For en tid tilbake solgte jeg et par sko på jobben, og da kunden ikke ønsket esken, tok jeg den med hjem ettersom at jeg synes den var helt nydelig å se på. Jeg tenkte at denne kunne jeg bruke en dag jeg hadde dårlig tid og måtte pakke inn en gave. Jammen, kom dagen jeg trengte den fortere enn forventet, og jeg ble i grunn ganske fornøyd med resultatet. Jeg brukte maks et kvarter på å gjøre ferdig pakken  og lage et hjemmelaget kort. Jeg brukte samme materialer og farger, slik at alt skulle passe godt sammen! Ta en titt: 

  SONY DSC

  1. Jeg la silkepapir i bunnen av esken slik at esken får et hyggeligere uttrykk når den åpnes opp! 

  SONY DSC

  2. På eskelokket limte jeg på et fint ark som jeg hadde klippet til.

  SONY DSC

  3. Jeg knøt et lyselilla silkebånd rundt esken. Selve gaveesken er nå ferdig!

  SONY DSC

  4. Kortet laget jeg av et bakgrunnsark i lysegrønt for å dra opp en av fargene i papiret jeg hadde limt på esken. 

  5. Jeg klippet til en bit av det samme papiret som jeg brukte på esken og limte det på den lysegrønne bakgrunnen.

  6. Som pynt klippet jeg til en papirbit i samme farge som sløyfen på gaveesken og klistret på to klistremerker. På den grønne overflaten som var igjen skrev jeg navnet på bursdagsbarnet og hvor mange år hun fylte! 

  SONY DSC

  Voilá, så har du en lekker gaveeske og et hjemmelaget kort på null komma niks. Dessuten er det jo alltid mye hyggeligere å få noe som er hjemmelaget. Da vet en at du har lagt en innsats i det og det er mye mer personlig. Selv er jeg veldig glad i å få ting som er hjemmelaget, spesielt hjemmelagde kort - det er helt fantastisk og veldig verdifult. 

  Dette kan du gjøre både om du har dårlig tid ettersom at det går så fort, eller du kan gjøre klart noen gaveesker eller kort en dag du har litt ekstra tid og vil "pusle" med noe. Dessuten er dette en ting du både kan gjøre alene eller sammen med noen. Det kan for eksempel være en fin ting å gjøre sammen med venninnene dine? Eller kanskje kan du til og med få med deg kjæresten din på det og gjøre det til en date? Kanskje spesielt i julen, og da er det jo ekstra hyggelig å gjøre slike ting også! 
   

 • Publisert: 23.07.2016, 20:53
 • Kategori: DIY
 • 0 kommentarer
 • Love at first sight

 • Publisert: 23.07.2016, 09:52
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen fra toget! Snart er jeg i Tønsberg og er klar for en ny jobbdag, ukens siste. Senere i dag skal jeg først en liten tur i en bursdag, så tar jeg helg hjemme sammen med en av mine beste venninner, fine kjæresten og en kompis av ham! Lørdager går heldigvis alltid veldig fort på Eurosko, fordi det er som regel en del å gjøre! 

  Svigermor har vært ute og reist en del i sommer hun også, og etter forrige tur kom hun hjem med et par skatter som vi satte veldig stor pris på! Henrik fikk denne nydelige rammen til å sette et ultralyd bilde i, og det har vi allerede gjort og den er godt plassert i stuen vår nå. Vår bitte lille fine <3

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Ha en fin lørdag alle skjønne lesere! Og husk: dagen blir hva du velger at den skal bli! Velg positivitet, velg innhold, velg smil - du vil takke deg selv etterpå! I løpet av helgen kommer jeg til å røpe kjønnet til lille på bloggen! Jeg har kjøpt inn litt stæsj og planlagt akkurat hvordan det skal gjøres, og jeg gleder meg sånn til å vise dere bildene som røper om skatten vår er en liten gutt eller ei lita jente! 

  SMIL fra meg til deg! 

 • Publisert: 23.07.2016, 09:52
 • Kategori: Denise & livet
 • 6 kommentarer
 • Gavedryss fra babyshoweren

 • Publisert: 22.07.2016, 22:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • Hei dere! Jeg lovet jo å vise frem gavene jeg fikk i babyshoweren som jentene stelte i stand for meg! Jeg fikk så mye fint til lille, og i tillegg var jeg så heldig at jeg fikk litt deilige ting til meg selv også, men det tok jeg ikke med her selv om jeg satte veldig stor pris på det også! Ettersom at vi enda ikke visste kjønnet på søndag, så kjøpte jentene inn alt i nøytrale farger, men det er jo ingen fare - for bare se så mye lekkert som finnes i nøytrale farger! 


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Denne babydageboken fikk jeg av gode Melissa, og nå har jeg fått bladd en del i den. Den er jo bare helt utrolig, med sider til alt mulig rart. Jeg gleder meg så uendelig mye til å fylle ut denne boken, og ikke minst å ta den frem når lille baby har blitt stor! En kjempe fin gave til alle som venter barn! 

 • Publisert: 22.07.2016, 22:16
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 6 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 20 (19+3)

 • Publisert: 21.07.2016, 08:56
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 •  Termin: 14. Desember! Ettersom at terminen min ble flyttet ved forrige ultralyd, så har jeg synkronisert termindato med appen jeg bruker for å telle hvor langt jeg er på vei. Med andre ord er den stilt to dager tilbake, i tilfelle noen skulle legge merke til det og lure på hvorfor! 

   Hvor langt jeg er på vei: Jeg er i svangerskapsuke 20, og det betyr at jeg har vært gravid i 19 fullgåtte uker og 3 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Babyen veier nå rundt 21,5 centimeter lang og veier 250 gram, og er omtrent på størresle med en mango.

   Kontroll: Vi var på enda en ultralyd på tirsdag, ettersom at vi var over snittet klare for å få vite kjønnet forrige uke. Virket sikkert litt desperat, men det blåser jeg i. Jeg tror uansett gynekologen synes det var litt stas at det faktisk var ham som fikk fortelle oss kjønnet til lille og ikke sykehuset, ettersom at han har hatt ganske mange ultralyder med oss!

   Kjønn: Ååå, endelig vet vi! Bitte lille til mamma <3 Eget innlegg kommer snart!! 

   Navn: Etter vi fikk vite kjønnet har vi begynt å snakke mer om navn igjen, og jeg tror vi er ganske sikre på hva vi ønsker at lille skal hete! 

   Innkjøp: Vi har vel egentlig ikke kjøpt så mye den siste uken, men vi har fått masse og vi er så takknemlige for alt sammen! Vi har fått kosebamser, masse klær, en kjempe fin babydagbok, og babydelen til barnevognen vi skal ha! Jeg viser frem alt siden!

   Ukens must haves: Gode kremer å smøre magen med! Huden min har begynt å klø som et uvær, og da spesielt på magen, men også litt rundt brystene. Det er helt forferdelig og innmari irriterende. Jeg smører meg som en gal! 

   Aktivitet fra lille: Jeg kjenner bare mer og mer til lille, og det er så herlig følelse <3

   CravingsSunn mat! Etter utskeielsene i ferien, har det vært så godt å komme tilbake til sunt kosthold igjen! Gulrøtter, knekkebrød, frukt, agurk, kylling, torsk, og ikke minst: poteter og ris som ikke er dynket i olje eller i smør! HERLIG!! Også biola! Haha, jeg har en greie for biola! 

   Plager: Egentlig føler jeg meg mye bedre nå enn jeg har gjort på en lang stund, og det er jeg helt overbevist om at er på grunn av treningen og kostholdet! Hipp hurra, måtte det fortsette sånn!

   Treningsuken: Vi var jo på hytta i Sverige fra onsdagkveld til søndag, så disse dagene ble det ikke noe trening, men de siste dagene har vi virkelig skjerpet inn! Hittil denne uken har vi tilbakelagt 5 økter, og det er jo bare torsdag :)

 • Publisert: 21.07.2016, 08:56
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • One pot: Chicken and rice

 • Publisert: 20.07.2016, 23:39
 • Kategori: Oppskrifter
 • Om dagen blir det laget mye god og sunn mat her i huset. Vi har som jeg så vidt nevnte i forrige innlegg, skjerpet inn med trening og kosthold. Henrik lager mye god mat, og fremover kommer jeg til å være flinkere til å dele oppskrifter med dere, slik at kanskje dere kan bli inspirerte til å prøve noe nytt og spise sunt. Vi har blitt veldig glad i one pots, og lager stadig vekk nye variasjoner. Denne synes jeg selv var vanvittig god, og det er jo SÅ enkelt å lage. Med en god salat ved siden av er dette en fullverdig, veldig sunn og fantastisk god middag! Prøv det ut! Og du? Ikke vær redd for å prøve ut noe nytt, eller å gjøre din egen vri på noen andres oppskrift. Ofte så kan det vise seg at det blir riktig godt! 

  Du trenger: 

  Ris - Cocosa (til steking) - Kyllinfilet i strimler (eller ferdige kyllingstrimler som vi har brukt her)

  Kyllingkrydder - Hvitløkssalt - Persille - Rødløk

  Hvitløksfedd

  SONY DSC

  Slik gjør du:

  1. Kok opp risen i en kjele.

  2. Stek kyllingen i en stekepanne.

  3. Ha i hvitløk, persille og rødløk. Krydre blandingen med kyllingkrydder og hvitløkssalt.

  4. La dette putre sammen, slik at alle de gode smakene blander seg. Voilá!

  SONY DSC

  SONY DSC

  Bon Appétit 

 • Publisert: 20.07.2016, 23:39
 • Kategori: Oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • Babyshower

 • Publisert: 20.07.2016, 15:06
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • På søndag overrasket mine flotte venninner meg med babyshower. Jeg hadde en aldri så liten mistanke, ettersom at jeg er en av de vanskeligste i verden å lure - jeg får med meg absolutt alt og oppfattet at det var noe som skulle skje. At jeg hadde en mistanke spilte igrunn ingen rolle, for jeg visste ikke hvem som kom til å være der. Jeg var helt overveldet over at så mange hadde satt av dagen til meg, og tårene trillet nedover kinnet når jeg så alle mine beste venninner samlet på et sted. Flere av venninnene mine hadde jeg ikke sett siden påske, jul og i verste fall forrige sommer - det er jo helt vanvittig. Gjensynsgleden var helt enorm, og det var selvsagt godt å se venninnene mine som jeg har rundt meg i hverdagen også. 

  Jentene hadde bakt kaker, pyntet, kjøpt gaver og stelt i stand. Hele kvelden var så overveldene og flott, og smilet mitt var stort. Jeg satte så uendelig pris på at jentene gjorde dette for meg, og jeg fikk kjenne på følelsen av at det er så mange som er glad i akkurat meg. Utenom feriene har jeg bare et par venninner boende i Sandefjord, og ofte føler jeg at jeg egentlig ikke har så mange. På søndag ble ting satt i perspektiv og jeg forsto hvor vanvittig heldig jeg er. Se på denne store og fine gjengen som er rundt meg <3 

  Jentene hadde stelt i stand to leker som jeg selv synes var kjempe morsomme. Senere skal jeg komme med et innlegg om babyshower og hva du kan gjøre for din venninne som venter barn, her kommer jeg til å skrive om disse to lekene som jentene hadde stelt i stand. 

  Jeg satte selvsagt veldig stor pris på både leker, kaker og gaver, men det som faktisk gjorde størst inntrykk på meg og som jeg var aller mest takknemlig for var nettopp det å være samlet. Så mange ganger har jeg tenkt på at jeg ønsker å samle alle mine nærmeste venninner, men det er alltid vanskelig. Det er alltid noen som ikke kan. Denne gangen var alle samlet og jeg er fortsatt helt rørt av at jentene fikk til dette. Det var kun to som ikke kunne fordi de var bortreist, og det er helt utrolig. 

  Tusen takk jenter, dette kommer jeg til å huske for alltid. Hver og en av dere er så spesiell for meg, og jeg er så glad i dere!

  SONY DSC


  SONY DSC

  Her er noen snapchats som ble tatt av jentene i løpet av kvelden! Når kvelden var omme og jeg sjekket snapstoryen, så jeg meg selv nedover - det ble lagt ut masse snapstorys, såå gøy!


  Bittelille i magen er så vanvittig heldig som får så mange gode ekstra tanter. Jeg gleder meg til alt som kommer, og jeg gleder meg til den dagen jeg kan vise frem mitt lille gull til denne gode gjengen her <3

 • Publisert: 20.07.2016, 15:06
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 4 kommentarer
 • Couples who train together, stay together

 • Publisert: 20.07.2016, 12:01
 • Kategori: Denise & livet
 • God onsdagsmorgen!

  Det er vel egentlig nesten ikke morgen lenger, men her i hus har vi sovet ut uten ringeklokke - og det var så deilig det! Hittil har vi bare hygget oss i sofaen med en god frokost, og snart skal vi avgårde på trening.

  Når Henrik og jeg møttes, tror jeg vi begge falt for at den andre var like opptatt av trening og kosthold som en selv var. Den siste tiden har ingen av oss vært den versjonen av oss selv, og vi har heller ikke vært det paret vi så for oss og ønsket å være når vi møttes. Vi er fortsatt like forelsket i hverandre, men jeg tror verken Henrik eller jeg selv har vært så fornøyde med oss selv som vi kunne vært. Derfor er det superviktig at vi kommer oss tilbake til de gode rutinene og kan ha dette som en hobby sammen, særlig når det er så viktig for oss begge. Hvis ikke vi tar tak i det nå tror jeg at det på et eller annet tidspunkt vil ødelegge mer eller mindre i mellom oss, nettopp fordi vi ikke føler oss vel og ikke er den beste versjonen av oss selv. Vi er forferdelig heldige som har hverandre og deler en så viktig hobby og livsstil, og nå er det på tide at vi lever slik vi ønsker å leve. Vi har nå skjerpet inn både kosthold og trening, og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som føler meg bedre allerede. Dessuten MÅ jeg tenke mer på lille i magen enn jeg kanskje har  gjort med tanke på kosthold. Jeg har absolutt ikke spist slik jeg burde, og det skremmer meg. Tanken av at det kan gjøre min lille dyrebare noe feil, gjør meg nesten kvalm og er motivasjon nok i seg selv. 

  I går gjorde jeg noe som føles litt rart, men likevel var helt nødvendig. Til tross for at jeg er ansatt på et treningssenter og elsker den plassen, så meldte jeg meg inn i et studio til. Fremover kommer jeg altså til å trene begge steder. Grunnen til at jeg tok dette valget er fordi jeg veldig gjerne vil trene med Henrik. Han meldte seg inn der jeg jobber når vi møttes, men han føler seg ikke helt komfortabel med å trene der. Han er vandt med et typisk løftegym og trives veldig godt der. Jeg kommer aldri til å trene der alene, men for at vi skal kunne trene sammen, så meldte jeg meg inn der. Dette var så viktig for forholdet vårt og vi trengte nettopp dette for å være det paret vi ønsker å være. På mange måter føler jeg det er litt feil med tanke på jobben min, men på samme tid så måtte jeg gjøre det for meg og oss. Jeg kommer ikke til å skrive noe om gymmet jeg har begynt på her på bloggen, fordi det er på e2 Treningssenter jeg hører til!

  Nå står en beinøkt for tur, hasta la vista! 


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Grove brødskiver med kalkunbacon og eggerøre av to egg gjorde susen, nå er kroppen god og mett, og jeg er klar for en god treningsøkt! 

 • Publisert: 20.07.2016, 12:01
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Hyttetur i Sverige

 • Publisert: 20.07.2016, 00:11
 • Kategori: Denise & livet
 • Livet er fint for tiden dere! Jeg føler at denne sommeren bare raser forbi, den går så vanvittig fort at jeg skulle ønske jeg kunne sette på en slowmotion-knapp. Jeg storkoser meg virkelig og nyter hver eneste dag sammen med min fine Henrik. Gravidtilværelsen i seg selv er jo noe en absolutt bør nyte, og sommeren og forelskelsen setter ikke akkurat en brems på nytelsesfaktoren. 

  I helgen var Henrik og jeg på hytta til svigerfar og skjønne Gry. Mari, stesøsteren til Henrik, var også der. Noe av det beste med å være kjæresten til Henrik er at han kommer som en pakkedeal. Jeg har fått en vanvittig flott svigerfamilie, i tillegg til drømmemannen. Tidligere har jeg skrevet en del om svigermor som jeg er så glad i, og etter hvert som tiden har gått har jeg bare blitt bedre og bedre kjent og mer og mer glad i svigerfar, Gry og Mari også. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer av absolutt hele familien  til Henrik, og det er en helt fantastisk følelse at vi går så godt overens.

  Dagene våre på hytta fløy forbi, og vi hadde det så fint der at jeg ikke hadde lyst til å reise hjem. Vanligvis er jo jeg så hjemkjær at allerede etter noen dager borte hjemmefra, ønsker jeg å dra hjem, med andre ord hadde jeg det virkelig bra når jeg ikke engang ville hjem. Dagene på hytta gikk egentlig bare til å slappe av og være sammen. Vi spiste mye god mat og hadde mange gode samtaler. På kveldene ble det gjerne litt brettspill og vin, akkurat slik det bør være på en hyttetur. Vinen min var selvsagt alkoholfri, og selv om både rosévinen og rødvinen var litt skuffende, så koste jeg meg like vel. Svigerfar og Gry tok oss med på Koster, og det var helt nydelig der. Jeg har drømt om å dra på Koster i mange år, og i år fikk jeg endelig muligheten. Det ser ut til at dette året er året der jeg får mange av drømmene mine oppfylt, og smilet mitt hadde gått helt rundt om det var fysisk mulig. Koster var like nydelig og sjarmerende som jeg alltid har sett for meg, og dette var bare en av mange fine dager denne sommeren. 

  Her er et stort bildedryss fra hele turen, alle bildene er tatt av skjønne og gode Mari! Heldige bebisen vår som får henne som tante!

  Her var Mari skikkelig snikfotograf. Jeg ante ikke at det ble tatt bilder av oss, og tittet jo bare på den kjekke kjæresten min. Alltid litt koselig med bilder som en ikke vet at blir tatt, kan jo ikke bare ha de oppstilte bildene..
  Jeg har lenge virkelig ønsket meg og trengt en jakke jeg kan bruke i regnvær og når det blåser. Ofte koster jo slike jakker en del penger, og jeg har ikke følt at jeg har kunnet tatt meg råd til det. I løpet av turen fikk jeg en utrolig fin jakke fra Henri Lloyd av svigerfar og Gry. og jeg er så takknemlig - det var veldig gavmildt og innmari snilt. Svigerfar klarte til og med å overbevise meg om at jeg burde ta den røde jakken, og slik ble det. Alle som kjenner meg vet at jeg som regel alltid kjører veldig safe. Svart, mørkeblått, hvitt, beige og brunt er veldig typisk meg og jeg går sjelden på utsiden av disse fargene, spesielt i plagg som en jakke. I det siste har jeg fått skikkelig sansen for rødt, og gått litt ut av komfortsonen og valgt å bruke rødt. Nå er jeg så glad for at jeg fikk den i rødt, det er jo så lekkert. Dessuten føler jeg jo selv (og hører stadig) at jeg kler rødt. Da er det jo ingen grunn til å ikke bruke det! Denne kommer jeg til å bruke mye i mange år! Heldige meg!
  Nydelige Gry - farmor til bittelille i magen. Gleder meg til å vise dere første kosebamsen til baby, den var det Gry og Mari som valgte ut, og den var fra farfar, farmor og tante Mari <3 Den er til og med langveis fra, den ble nemlig kjøpt på Koster! Håper jeg får vise frem Koster til lille en gang i fremtiden. 


  Det er tøft å være på ferie. Vi sovnet som barn, begge to. Snikfotograf Mari fikk selvsagt foreviggjort øyeblikket. 

  Siste kvelden koste vi oss med ost og kjeks, det var så deilg. Jeg dro frem den alkoholfrie rødvinen min og nøt. Det var selvsagt et par oster jeg ikke kunne spise fordi jeg er gravid, men med det utvalget her var det ikke noe problem å gå glipp av Brie for denne gang.. 

   

  Jeg hadde en perfekt langhelg i Sverige, og gleder meg allerede til neste gang. Jeg gleder meg også allerede til svigerfar og Gry kommer hjem igjen, og vi kan treffes igjen. Mari flytter avgårde for å studere allerede neste måned, det blir rart. Håper hun kommer ofte hjem og at det passer seg slik at  vi kan møtes! 

  Er det noe jeg virkelig har lært i forholdet mitt med Henrik, så er det hvor vanvittig viktig relasjonene rundt den du elsker er. I mitt forrige forhold var det et stort problem at det oppsto "gnissinger" og "uenigheter" et par ganger mellom meg og hans familie. Når noe sånt skjer i et forhold, splitter det gjerne opp et kjærestepar litt, og det er ikke særlig heldig for den som blir stående mellom familien og det mennesket han elller hun er glad i. Nettopp derfor setter jeg ekstra stor pris på at jeg føler jeg kommer så godt overens med alle som er viktige i livet til Henrik, og motsatt. Jeg har blitt inkludert og tatt i mot på en helt unik måte, og jeg føler meg heldig. Jeg har allerede blitt så glad i alle rundt Henrik, og føler jeg er en del av hans familie nå. Ingenting føles bedre enn akkurat det, og jeg er sikker på at nettopp det at vi går så godt overens med hverandres familier, uten noen som helst komplikasjoner på veien, er med på å gjøre forholdet våres så enkelt og så bra. Jeg elsker livet mitt med Henrik og er takknemlig for alt som har fulgt med han inn i livet mitt!

 • Publisert: 20.07.2016, 00:11
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 19 (18+4)

 • Publisert: 13.07.2016, 10:47
 • Kategori: Mitt første svangerskap


 •  Termin: Her har det endret seg litt etter ultralyden i går. Ny termindato er 14. Desember! Om mulig er jeg enda mer bekymret for at lille baby kommer tett opp til julen nå. Jeg hadde håpet på at terminen kanskje ville flytte seg et par dager tilbake om den skulle flytte på seg, men den gang ei. Babyen kommer når den kommer, og det er ingenting vi får gjort noe med - at den er frisk er det aller viktigste. Det er ingen tvil om at julen kommer til å bli helt spesiell i år. Jeg har 154 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 128 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 19 jeg har vært gravid i 18 fullgåtte uker og 4 dager i dag. 

   Babyen er så stor som: Lille bebis veier nå rundt 230 gram og er cirka 18 centimeter lang, og den er visstnok omtrent på størrelse med en stor søtpotet. Den er på vei inn en kraftig vekstperiode!

   Kontroll: Vi var på ordinær ultralyd på sykeshuset i går! Det var kjempe spennende og vi hadde gledet oss masse til dette. Vi hadde til og med invitert med oss mamma og svigermor for anledningen. Desverre var svigermor bortreist og kunne derfor ikke være med, det var vi veldig lei oss for - hadde vært så hyggelig å hatt henne med også. Mamma har jo ikke så mye å bedrive dagene med nå stakkar, så hun ble med oss. Selv om hun har vært mer enn nok på sykehuset den siste tiden, så tror jeg hun synes det var veldig stas å være med. Hun satt i bakgrunnen og "Åå-et" så mye at det hørtes ut som at hun skulle begynne å grine når hun så alt fra hjertet som dunker, lunger, hjernen og lårbenet. Haha, hun er bare verdens skjønneste. 

   Kjønn: Bittelille er visst veldig sjenert og vil helst ikke gi oss et sikkert svar. Jordmoren i går ville ikke gi oss et sikkert svar denne gangen heller, men hun synes det så ut som at det er en liten jente vi venter <3 Ettersom at det er andre gang vi får denne konklusjonen og at vi begge har hatt en intens følelse av at det er jente helt siden jeg ble gravid, så konkluderer vi med det enn så lenge - så får vi heller bli overrasket om det skulle vise seg at det ikke er ei jente. 

   Navn: Hvis det er ei jente, så har vi en soleklar favoritt. Henrik har bestemt seg og kaller henne omtrent dette allerede, jeg derimot er livredd for å gå glipp av et fint navn, så jeg ønsker masse forslag og er fortsatt åpen for ideer. Likevel skal jeg ikke legge skjul på at jeg synes navnet han ønsker, er veldig vakkert!

   Innkjøp: Vi har ikke gjort noen innkjøp til lille denne uken. Eller altså, jeg har kjøpt en liten del til ammepumpen, men det er jo ikke så spennende.. 

   Ukens must haves: Joggebukser! Får helt fnatt av trange klær om dagen. Ellers har jeg vært enda mer opptatt av å ha det ryddig og rent rundt meg, blir jo omtrent psykisk ustabil nå om jeg har det rotete og ikke det er rent!

   Aktivitet fra lille: Lille er nok en aktiv liten turner. Det så vi for så vidt på ultralyden også, og hvordan bebis lå stemte veldig med hvor jeg kjente spark i går. Jeg kjenner det godt om jeg drikker noe som er iskaldt, og lille er spesielt aktiv i det jeg setter meg ned for å slappe av. 

   CravingsAppelsiner og appelsinjuice! Jeg er ikke så veldig glad i det ellers, men det har smakt såå godt den siste uken. Frukt og grønt appelerer også ellers veldig til meg nå. Spiser mye frukt og får plutselig lyst på en gulrot, hehe!

   Plager: Ryggen min. AU! Og magen også egentlig. Har våknet med enorme smerter i noen uker nå! Det løser seg heldigvis litt utover dagen, men om jeg for eksempel står for lenge, så biter det seg fast igjen

   Treningsuken: Den ble ikke så halvgæren. Jeg fikk til 3 økter uken som gikk, og det er en god start etter en god stund uten trening!

 • Publisert: 13.07.2016, 10:47
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 2 kommentarer
 • Stødig som et fjell

 • Publisert: 11.07.2016, 21:19
 • Kategori: Denise & livet
 • Oi. I morgen er det en uke siden vi kom hjem fra ferie, og jeg har ikke gitt fra meg et eneste livstegn. Denne gangen skal jeg ikke beklage fraværet mitt, for det er bare kjedelig for en leser å lese uansett. Det jeg derimot skal nevne er at jeg har hatt så mye på hjertet og virkelig villet skrive, tiden og energien har bare ikke strukket til.

  Det å reise på en sånn type ferie som vi gjorde, hvor vi har reist rundt i landet og besøkt mange, har virkelig tatt på min gravide kropp! Jeg har vært usedvanlig sliten etter hjemkomsten, noe jeg synes har vært utrolig frustrerende. Vi har heldigvis fått gjort mye hjemme de siste dagene, og det er godt å se at ting faller på plass! Det er fortsatt mange ting som skal ordnes før en baby kommer i hus, men vi er godt i gang og det ser ut som vi finner gode løsninger på ting.

  Ellers har mamma begynt på cellegift, noe som for min del har tatt litt tid og mange krefter denne uken. Jeg vil veldig gjerne være med mamma på så mye som mulig og hjelpe henne alt jeg bare kan. Hun er tross alt det mennesket som ALLTID hjelper meg og stiller opp med hva som helst når jeg måtte trenge det! Jeg synes det er vanskelig, trist og skummelt. Ordene poliklinikk, kreft og cellegift er ikke ord jeg ønsker å forbinde med mamma, men akkurat nå og for en periode - er det en stor del av hverdagen hennes og vår. Jeg håper av hele mitt hjerte at alt går bra, samtidig så vet jeg at ting kan dukke opp etter hvert og jeg vet også at kroppen hennes kommer til å bli uendelig sliten. Likevel må vi bare tenke positivt og tenke at vi skal feire som noen tullinger i februar når hun er kreftfri og ferdig med behandlinger.

  Når det er sagt, så var det egentlig ikke det dette innlegget skulle handle om. Jeg ville nemlig veldig gjerne at det første innlegget etter turen, skulle være om og til min bedre halvdel. For han dere, han fortjener et stort takk, det største han kan få.

  Henrik har sørget for at jeg har hatt den beste ferien noen gang. Jeg har alltid drømt om å ta med meg en jeg elsker til Portugal, og nå gikk drømmen min i oppfyllelse. Det var bedre enn jeg noen gang kunne forestilt meg, og jeg kan ikke beskrive hvor stolt jeg var av å vise ham frem til familien min. Denne mannen er helt fantastisk, og den aller beste for meg. Han løfter meg opp når jeg er nede, han setter et smil på munnen min og tørker bort tårene når jeg gråter, han får meg til å føle meg trygg når jeg er redd, han lytter når jeg har noe å si, han trøster når jeg har det vondt, han er stødig som et fjell, og best av alt: han velger å elske meg akkurat som jeg er, med alle mine feil og mangler. I en vanskelig periode er han solstrålen som vekker meg hver dag i håp om at jeg er glad. Han gjør alle de små og store tingene for å gjøre hverdagen min så bra som overhode mulig. Han tar så godt vare på meg, at jeg blir sittende og lure på hva jeg har gjort for å fortjene at denne mannen valgte meg og velger meg hver eneste dag. Jeg er så takknemlig!

  Tusen takk for alt du gjør for meg Henrik, du er det beste som har hendt meg og jeg gleder meg til et helt liv med deg.

 • Publisert: 11.07.2016, 21:19
 • Kategori: Denise & livet
 • 2 kommentarer
 • Outfit: Lady in red

 • Publisert: 05.07.2016, 01:07
 • Kategori: Outfit
 • Tidligere i dag, dro Henrik meg med inn i en butikk hvor han mente vi kunne finne noen skatter. Mannen hadde rett. Jeg fant en kjempe skatt, og dette plagget har allerede blitt mitt favorittplagg! Da jeg så denne jumpsuiten visste jeg øyeblikkelig at Henrik ville like den veldig godt. Den er så classy, og han elsker rødt! Selv synes jeg rødt er rålekkert, men jeg har sjeldent turt å gå i rødt. På mange måter må man ha litt bein i nesa og en god dose selvtillitt for å gå i et slikt plagg, og vanligvis ville jeg kjøpt noe romsligere, mer dekkende og uten tvil noe i en mer diskret farge. I dag følte jeg for akkurat denne, og blikket og kommentarene til Henrik gjorde meg ganske sikker på at denne ville jeg være fornøyd med. Det beste av alt er at den er superkomfy, og passer både nå som jeg er gravid og etter graviditeten! Hurra for at jeg endelig har et plagg i skapet som jeg føler meg litt sexy og fin i - det er lenge siden det!

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Nå er det bare to og en halv time til Taxien står og venter på oss og ingen av oss har sovnet enda. Noe sier meg at vi kommer til å være usedvanlig trøtte og slitne i morgen.. 

 • Publisert: 05.07.2016, 01:07
 • Kategori: Outfit
 • 6 kommentarer
 • Castelo de São Jorge

 • Publisert: 04.07.2016, 20:55
 • Kategori: Denise & livet
 • Første dagen vår her i Lisboa fikk jeg aldri skrevet noe særlig om, utenom når jeg så vidt nevnte litt i går. Når vi ankom hotellet var vi slitne begge to, og vi tok rett og slett en liten powernap. Etter en liten god stund på øyet, satte vi oss ned og la en slagplan. Vi bestemte oss for å ta turen opp til Castelo São Jorge. Jeg har vært der en gang tidligere, og det er så flott der oppe. Der oppe fra har du utsikt over veldig store deler av Lisboa, og du ser også over til andre siden, hvor blant annet Setubal, Seixal og Almada ligger. Sistnevnte er der Cristo Rei står, så han ser du også fra Castelo de São Jorge.

  Castelo de São Jorge er et maurisk slott som ligger på en bakketopp med utsikt over det historiske sentrum av Lisboa. Borgen stammer helt fra middelalder, og du får litt følelsen av at du reiser tilbake i tid når du er der oppe. Castelo de São Jorge er nå også en av de viktigste turistattraksjonene i Lisboa, og skal du noen gang til byen anbefaler jeg virkelig en tur opp! På vei opp til borgen er det også mange søte butikker som du kan stikke nesen innom, og dessuten er hele veien opp veldig typisk portugisisk med fliser på veggene og glatte brosten på bakken!

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Etter turen vår opp til Castelo de São Jorge, ruslet vi ned igjen og satte oss ned på en restautant. Der bestilte vi bare litt tapas som snacks og Henrik nøt noen glass vin. Senere ble vi hentet av Rodrigo, og sammen med han, sønnen hans, kjæresten hans og datteren hennes, spiste vi middag og dro en tur til Cascais for en vanvittig god italiensk is. Rodrigo er sønnen til gudforeldrene mine, og jeg er så vanvittig glad i ham. Han er en mann med mer omsorg og kjærlighet i seg enn noen andre menn jeg kjenner. Han har alltid vært sånn og kommer vel alltid til å være sånn. Det beste av alt er at sønnen er i ferd med å bli en kopi av faren sin. Begge to klemte på meg, susset og nusset på meg flere ganger i løpet av kvelden. Rodrigo unnskyldte seg til og med ovenfor Henrik da han sto og kysset meg på kinnet og holdt rundt meg som om jeg var det mest dyrebare han hadde i livet. Vasco, sønnen på 8 år, gjorde det derimot litt annerledes. Så fort Henrik snudde seg en annen vei eller var litt lenger i fra meg, så benyttet han seg av muligheten til å kysse meg på kinnet. Han sa til meg "jeg måtte bare gjøre det nå, så ikke kjæresten din så meg og ble sjalu". Senere på kvelden unnskyldte han seg også ovenfor Henrik og forsikret han om at "vi bare var venner". Altså, hvor herlig?? .. Flotte gutter er de i hvert fall begge to og jeg er så glad for at vi fikk muligheten til å møte dem!

  Nå skal vi ut og spise vår siste middag her i Lisboa. Litt vemodig at vi veldig snart reiser hjem, men det skal også bli godt å komme hjem til hjemmet vårt, alle vi er glad i, jobben, trening og rutiner.
   

 • Publisert: 04.07.2016, 20:55
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • FUCK YOU CANCER

 • Publisert: 04.07.2016, 00:27
 • Kategori: Denise & livet
 • I år er det en ting som er veldig annerledes fra mine tidligere Portugal-reiser. Nemlig reisefølge! Missforstå meg veldig rett i dette innlegget: jeg elsker hver eneste dag av ferien min med Henrik - det er akkurat det her jeg har drømt om i så mange år, men akkurat nå skal det ikke handle om den siden av denne ferien. Nå skal det handle om noe helt annet. Vanligvis er jeg i Portugal hvert år med mammaen min, og jeg pleier alltid å storkose meg. Til tross for at vi har hatt våre opp- og nedturer i løpet av årene som har gått, så har vi for det meste bare hatt det utrolig gøy på ferie sammen. Mamma er en stor del av livet mitt, og hun betyr uendelig mye for meg. 

  Mamma skulle egentlig reise til Portugal samme dagen som oss, og vi skulle ha et par dager sammen. Slik ble det ikke. Som jeg har nevnt tidligere, så er mamma syk. Hun har fått diagnosen brystkreft, og er allerede operert og begynner snart med behandlingene hun skal igjennom: cellegift og strålebehandling. 

  I år var jeg veldig klar for ferie på egenhånd. Jeg er voksen nå, og har på mange måter ventet på å dra på en slik ferie. Alene. Med en kjæreste. Uten mamma. Tingen er bare den, at det var ikke sånn her det skulle være. Jeg hadde ikke hatt noen som helst problemer med å være borte fra mamma disse 14 dagene om alt var som normalt, eller om jeg visste at hun lå på en solseng her i Portugal - selv om hun ikke skulle være samme sted som oss. Nå som situasjonen er som den er, synes jeg det har vært sårt. Jeg har savnet mamma uendelig mye, og kan ikke forklare hvor mye jeg gleder meg til å legge armene rundt henne og gi henne verdens største klem. Jeg har savnet mamma så mye at jeg har ringt nesten hver eneste dag. Litt for å høre hvordan det går med henne, men aller mest bare for å høre stemmen hennes. 

  Mamma fortjener så sykt mye bedre enn å bruke hele sommeren hennes på kreft. Eller, resten av året - for det er jo slik det blir. Nå som operasjonen er overstått, gjenstår fortsatt mange uker med cellegift og strålebehandling. Jeg skulle ønske av hele mitt hjerte at jeg bare kunne være syk for henne, slik at hun kunne levd livet! Mamma fortjener å nyte nå! Det sies at det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. Men hvor sterk hun egentlig bli da, denne supermammaen min? Hun har opplevd så mye i løpet av livet sitt, og likevel er hun så optimistisk og flott. Jeg tror på mange måter at alle de mørke periodene i løpet av mammas liv, er nettopp det som har gjort at hun er så enestående. 

  Du skal lete lenge etter en mamma som har mer omsorg for alle rundt seg, er mer positiv eller sprer mer glede. Jeg føler meg så heldig og priveligert som har denne flotte dama i livet mitt! Dessutten vet jeg om en annen ting mamma er veldig god på; nemlig å være bestemor. Heldige lille bebisen vår som får mamma som mormor <3  Når bebis kommer skal vi feire at mamma er kreftfri og ferdig med behandlingene, det skjer nemlig omtrent samtidig! 

  Så en siste ting. FUCK YOU CANCER! Pell deg ut av kroppen til min vakre mor, du har ikke noe som helst der å gjøre. 

  Jeg elsker deg og heier på deg mamsen!

 • Publisert: 04.07.2016, 00:27
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Cristo Rei

 • Publisert: 03.07.2016, 20:29
 • Kategori: Denise & livet
 • Dagen i dag startet med at vi sov lenge begge to! Gårsdagen ble slitsom og vi trengte å sove. Jeg skal love dere at reisen fra vi dro fra Portimao i går tidlig, til vi ankom på hotellet kjentes godt på den gravide kroppen min. Etter vi hadde ankommet Lisboa, gikk vi opp til Castelo São Jorge, og på kvelden var vi ute og spiste med verdens skjønneste Rodrigo, men mer om gårsdagen kommer! 

  Etter frokosten, tok vi turen ut og var klare for å utforske litt av hva Lisboa har å by på. Den første turen vår gikk til Cristo Rei. Vi tok båten over til andre siden, og planen derifra var egentlig å ta buss opp, men før vi visste ordet av det sto ei hyggelig dame klar med TukTuken sin og vi takket gladelig ja til det. Vi var mer enn villige nok til å betale noen euro ekstra for en morsom tur med TukTuk med vinden som blåste i håret, kontra en varm buss uten aircondition hvor naboen garantert ville luktet så svette at turen ville virket dobbelt så lang som den egentlig var. 

  SONY DSC

  Henrik ville veldig gjerne opp i Cristo Rei, jeg derimot har jo høydeskrekk og må ærlig innrømme at tanken fristet lite. Henrik klarte likvel å overbevise meg om at dette kom til å gå veldig bra og at det kom til å være så gøy etterpå. Vi var enige om å ta trappene opp til toppen, ettersom at jeg liker heis svært lite - og i hvert fall så høyt opp. Bare for å ha nevnt det: I saltgruvene tok jeg trappene, jeg blodnektet å ta heisen - nettopp fordi jeg er livredd. Jeg har vel kanskje et par klaustrofobiske trekk, og det kombinert med høydeskrekk er barehelt pyton. Back to point: når vi hadde kjøpt billetten og heisen åpnet seg, sa jeg til mannen som jobbet der at vi gjerne ville ta trappene. Hva tror du han svarte? Jo, at det ikke var lov å ta trappene, alle måtte ta heisen. Fytti katta! Jeg var ikke særlig høy i hatten der jeg sto, ikke var jeg særlig blid heller. Vi hadde jo reist et stykke og betalt for å komme opp, så følte ikke jeg hadde så mange valg. Heisen var egentlig velidg fin og lite å være redd for. Henrik distraherte meg hele veien opp med munsj- og middagsprat, og selvom jeg gjennomskuet hva det var han drev med, så roet det meg jo ned. 
  SONY DSC

  Når vi kom ned igjen, gikk vi inn i kappellet! Der satte vi oss ned, nøt stillheten, og ba til Gud og takket for alt vi har å takke for. Hele turen var kjempe fin, og jeg er glad for at Henrik fikk lurt meg med til toppen! Når jeg legger ut bilder fra vi var på et utsiktspunkt hvor man kan se Cristo Rei, vil dere kanskje forstå hvor høyt opp det er. Selve Kristus er jo bare en liten del av hele monumentet. Hele monumentet er 110 meter høyt, og vi var 82 meter oppe! Ææh, det kiler litt i magen av at jeg har vært så høyt oppe!

  SONY DSC

  Som Caroline Berg Eriksen skrev da hun var i Lisboa: Hva heter det her, hvor Rio de Janeiro møter San Francisco? .. Det er bare så fint å stå i Lisboa og kikke over på Cristo Rei og Ponte 25 de abril (som er den røde bruen som ligner på den i San Francisco). Visste dere at det er samme arkitekt som har tegnet begge bruene? Ikke rart de ligner.. 

 • Publisert: 03.07.2016, 20:29
 • Kategori: Denise & livet
 • 0 kommentarer
 • Gravidoppdatering uke 18 (17+1)

 • Publisert: 03.07.2016, 12:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • I går var det lørdag, og det betyr faktisk at jeg gikk inn i en ny svangerskapsuke! Nå flyr tiden bare så innmari fort, og jeg lurer snart på om det finnes en slowmotion knapp som kan sørge for at dette ikke går så fort. Om to uker er jeg faktisk halvveis, det er helt sykt å tenke på! I går skjedde det noe helt magisk, og derfor har jeg gledet meg ekstra til å dele denne gravidoppdateringen med dere. Tenk at det er så mye spennende som skjer i et svangerskap. Jeg er så fascinert av det å gå gravid og hva kroppen min får til! Jeg er så heldig som får oppleve dette, og jeg håper av hele mitt hjerte at jeg er så heldig at jeg får oppleve det flere ganger senere i livet. Nå skal jeg bare nyte hver eneste dag av denne fantastiske reisen, sammen med min helt fantastiske og enestående mann <3 Gud som jeg elsker ham! Jeg kunne bare ikke funnet en bedre mann, verken for meg selv eller for den lille krabaten i magen min. Jeg er så glad for at nettopp Henrik er pappaen til babyen min. Kjære lille: Jeg har valgt fra øverste hylle - bedre pappa kan du bare ikke få!

    

   Termin: 11. Desember! Jeg har 162 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 120 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 18 jeg har vært gravid i 17 fullgåtte uker og 1 dager i dag. 

  SONY DSC

   Babyen er så stor som: Babyen er nå rundt 17 centimeter lang og veier 180 gram. Den er omtrent på størrelse med en appelsin. Det merkes på kroppen at lille blir større, for det begynner nemlig jeg også å bli!

  SONY DSC

   Kontroll: Vi gleder oss om mulig enda mer til ultralyden som er en uke etter vi kommer hjem fra ferien :) Det nærmer seg!

   Kjønn: Lillegull <3 Det spiller ikke så stor rolle, vi håper bare du er frisk og rask - det er det viktigste!

   Navn: Her har vi fortsatt ikke kommet noe lenger.. Har du noen forslag å komme med? 

   Innkjøp: Nå har vi kjøpt inn litt til lille, alt er selvsagt i nøytrale farger! Har allerede vist frem noen innkjøp, men skal vise dere resten også :) 

   Ukens must haves: Fortsatt nok mat og drikke! Også gode sko! Spesielt nå som vi er i Lisboa, her blir det mye gåing, og når jeg våknet i dag, verket det i føttene mine! Takk Gud for at jeg har med meg Birkenstock!!

   Aktivitet fra lille: Iiiiiiih, jeg har gledet meg såå til å skrive dette!!! I går skjedde det noe helt magisk!! Vi var på vei tilbake til hotellet, og plutselig kjente jeg tydelige spark. Henrik ble kjempe glad og nyskjerrig, og ville selvsagt kjenne. Jeg trodde ikke han kom til å kjenne det, men det gjorde han! Med andre ord har vi kjent lille på utsiden for første gang. Det var så stas, og jeg skulle så gjerne ha filmet Henrik. Heldigvis er det et øyeblikk jeg kommer til å huske for evig og alltid! Noe så flott! Magisk <3

   CravingsHatt lyst på lite egentlig, men har hatt mer lyst på fisk og litt "lettere" mat enn kjøtt osv.. 

   Plager: Jeg har hatt veldig mye hodepine her nede. Kanskje jeg ikke har fått i meg nok vann likevel?! .. Utenom det er det bare de vanlige plagene: dødssliten uten å ha gjort noe spesielt og smerter i korsrygg!

   Treningsuken: Trening? Hva er det? .... Gleder meg SÅ til en styrkeøkt når jeg kommer hjem!

  SONY DSC

 • Publisert: 03.07.2016, 12:27
 • Kategori: Mitt første svangerskap
 • 1 kommentarer
 • Borges Chiado

 • Publisert: 02.07.2016, 16:02
 • Kategori: Denise & livet
 • I løpet av dagen har jeg tvilt mange ganger på om jeg kan skrive at vi er trygt fremme, men nå er vi faktisk trygt fremme på hotellet. Det var så godt å få levert leiebilen, uten en eneste skramme. Og ikke minst å komme helskinnet til hotellet - taxisjåføren som kjørte oss hit sørget for at jeg ikke følte det var mulig å komme gjennom kjøreturen uten at noe gikk galt. Han holdt på å kræsje 3-4 ganger, og den ene gangen var nabobilen på vei rett inn i meg og bebis. Heldigvis bruker de tutene febrilsk her, og begge sjåførene fikk gitt uttrykk om at "HER ER JEG". Trygt frem kom vi i hvert fall, etter mye om og men. 

  Det som ventet oss var bedre enn vi noen gang kunne forestilt oss. Vi visste jo at vi hadde bestilt et lekkert hotell her i Lisboa, men jeg tror ingen av oss så for oss at det var SÅ fint, gjennomført og delikat. Vi er helt overbegeistret og har enda ikke beveget oss ut døra. Det er nesten så det frister mest å bare være her hele dagen de neste dagene. Hotellet vårt ligger i Chiado, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med plasseringen! Dette er helt perfekt! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Altså.. TV var integrert i denne rammen som først bare så ut som veggpynt! *Fascinert*


  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Her har vi til og med internett på rommet, så nå kan jeg oppdatere dere godt! Jeg jubler innvendig av dette hotellet enda, det er bare S-Å fint her!!

 • Publisert: 02.07.2016, 16:02
 • Kategori: Denise & livet
 • 5 kommentarer
 • Cheira bem, cheira Lisboa

 • Publisert: 02.07.2016, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • God morgen dere! 

  Nå sitter vi og spiser frokost. Alt er pakket og klart, og vi setter snart snutene våre mot Lisboa og tre dager med storbyferie sammen. Som vi gleder oss! Lisboa er en helt fantastisk vakker hovedstad, og det er så mye vi har lyst til å se. Desverre har vi ikke all verdens med tid der, så vi har måttet velge hva vi ønsker å se for denne gang. Selv er jeg ikke spesielt godt kjent i Lisboa, så det blir like spennende for meg. Flere av tingene vi skal se, har jeg heller ikke sett selv. Jeg tror dette blir en perfekt avslutning på en perfekt ferie. 

  Miradouro Lisboa - Papel de Parede

  Ponte 25 de abril og Cristo Rei

  Noe av det vi gleder oss aller mest til i Lisboa er Cristo Rei. Vi har bestemt oss for å gå helt i toppen, og det kribler i magen min bare av tanken. Jeg har så høydeskrekk, og for meg er dette virkelig en "big deal". Likevel har Henrik overbevist meg om at følelsen etterpå kommer til å være verdt det. Jeg tror jeg gleder meg ganske mye, til tross for at jeg er redd. Det er alltid spennende og veldig sunt å utfordre redsel innimellom! 

  Andre ting vi skal få med oss i Lisboa er Torre de Belem, og vi skal selvsagt spise Pasteis de natas i Belem, vi skal se Elevador Santa Justa, og vi skal ta turen opp til Castelo São Jorge (som dere ser på siste bilde). Dette er tingene vi skal få med oss, så får vi se hva mer vi eventuelt får tid til. 

  Sangen under heter, som overskriften, Cheira bem, cheira Lisboa. Dette er en kjent Fado, som er en musikksjanger fra Lisboa. I denne synger de om Lisboa, og refrenget og sangtittelen lyder: det lukter godt, det lukter Lisboa! Hør på den, den er antakeligvis annerledes enn alle slags musikkstiler du kjenner fra før av om du ikke kjenner til Fado!

 • Publisert: 02.07.2016, 08:00
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • Siste kvelden

 • Publisert: 01.07.2016, 23:52
 • Kategori: Denise & livet
 • Vår siste kveld i Portimâo er kommet, og den er helt magisk. Vi har spist en helt fantastisk middag, og avsluttet med hver vår sjokolade mousse med en fruktskål ved siden av. I hele dag har Henrik vært så opptatt av at dette har vært min dag, og han ville at jeg skulle velge både lunsjsted, middagssted og gjøremål for dagen. Hele dagen har vi egentlig gjort akkurat som vi har villet og følt for. Late oss ved bassenget, slappe av, bade, nusse, prate, spise. Koffertene er allerede pakket, og når vi kommer tilbake til hotellet har jeg bare lyst til å se på stjernene, nyte, være takknemlig og kose på den godeste mannen i hele verden.

  På restauranten vi spiste på i dag, er det hinnsides god mat. Kvaliteten på maten er høy, og vi var (igjen) storfornøyde med maten der. Henrik spiste fisk, og jeg spiste blekksprut. Får helt vann i munnen til tross for at jeg er stappmett! 

  SONY DSC

  SONY DSC

  SONY DSC

  Yummy yummy in my tummy! 

 • Publisert: 01.07.2016, 23:52
 • Kategori: Denise & livet
 • 1 kommentarer
 • hits