Denise Parreira Wedel

Oppskrift: Mandelkonfekt

  • Publisert: 10.04.2016, 22:21
  • Kategori: Oppskrifter
  • I dag har solen strlt her i Sandefjord og alle vrtegnene gjr meg s vanvittig glad! Det er jo fotballsndag, og kjresten har fulgt spent med i hele dag.  Sofaen vr er s liten og ingen av oss satt noe godt i stuen, s vi forflyttet oss like gjerne under dynen p soverommet. Jeg flte p mange mter at han gjorde det ganske klart at  "n flytter jeg inn" i det han ikke lenger bare hadde klrne sine i skuffene her, men ogs like gjerne hang opp TV sitt p soverommet mitt. Vi snakket nettopp om det, og heldigvis misbruker vi ikke at vi har tv p soverommet. Jeg var i utgangspunktet veldig i mot det, men det er kanskje jeg som har blitt aller mest glad i det. Dessuten er det veldig deilig nr sofaen vr er s liten og jeg alltid sovner under en film likevel. 

    Vel.. Over til poenget. Det er sndag og bde mannen og jeg selv hadde et kjempe stsug tidligere idag. Vi var begge enige om at godis ikke var et alternativ, ettersom at vi begge har skjerpet oss drastisk med kostholdet. Jeg googlet litt, men mange oppskrifter manglet vi noe til. S kom jeg over Kristine Weber sin "Hasselnttkonfekt", og brukte oppskriften med en liten vri ettersom at jeg manglet et par av ingrediensene. Resultatet ble mer enn godkjent hos bde mannen og storesster, og selvsagt ogs meg selv. Dette kunne jeg lett spist i stedet for godis p en lrdag, og alle som kjenner meg vet at DA m det vre godt. Jeg er nemlig en godtemums uten like.. Spr du meg smakte dette bare helt himmelsk, og at dette var hjemmelaget og sunt var nesten for godt til vre sant.

    ♥ Du trenger 

    50 g mandler

    20 g kokosolje

    20 g sukrin gold

    1 ss honning

    20 g kakao

    8 drper stevia vanilje 

     

    ♥ Slik gjr du 

    Bland alle ingrediensene i en kjkkenmaskin eller blender og kjr til du fr en vt masse. Selv har jeg verken kjkkenmaskin eller blender, s jeg brukte min trofaste Tupperware Extra Chef, og det fungerte som bare det: for dere som vet hva jeg snakker om her. Hell massen utover til en firkant i en form, gjerne med plastfolie nedi. Sett massen inn i fryseren i 15-20 minutter. La st litt p kjkkenbenken fr du skjrer opp i firkanter. Jeg synes de var aller best nr de var ganske kalde og harde, men de var ogs helt nydelige nr de hadde myknet litt og ftt romtemperatur. 

    Et lite tips er lage mer hvis du ikke skal spise alene, for dette var usedvanlig godt. Jeg laget oppskriften x 3 og fikk det dere ser p tallerkenen og litt til. Bitene er ganske mektige og det passer perfekt med  frukt eller br ved siden av. Selv hadde jeg bare frosne bringebr, s da ble det snn! 

    SONY DSC

    ENJOY 

  • Publisert: 10.04.2016, 22:21
  • Kategori: Oppskrifter
  • 0 kommentarer
  • hits