Denise Parreira Wedel

Oppskrift: Mandelkonfekt

 • Publisert: 10.04.2016, 22:21
 • Kategori: Oppskrifter
 • I dag har solen strålt her i Sandefjord og alle vårtegnene gjør meg så vanvittig glad! Det er jo fotballsøndag, og kjæresten har fulgt spent med i hele dag.  Sofaen vår er så liten og ingen av oss satt noe godt i stuen, så vi forflyttet oss like gjerne under dynen på soverommet. Jeg følte på mange måter at han gjorde det ganske klart at  "nå flytter jeg inn" i det han ikke lenger bare hadde klærne sine i skuffene her, men også like gjerne hang opp TV sitt på soverommet mitt. Vi snakket nettopp om det, og heldigvis misbruker vi ikke at vi har tv på soverommet. Jeg var i utgangspunktet veldig i mot det, men det er kanskje jeg som har blitt aller mest glad i det. Dessuten er det veldig deilig når sofaen vår er så liten og jeg alltid sovner under en film likevel. 

  Vel.. Over til poenget. Det er søndag og både mannen og jeg selv hadde et kjempe søtsug tidligere idag. Vi var begge enige om at godis ikke var et alternativ, ettersom at vi begge har skjerpet oss drastisk med kostholdet. Jeg googlet litt, men mange oppskrifter manglet vi noe til. Så kom jeg over Kristine Weber sin "Hasselnøttkonfekt", og brukte oppskriften med en liten vri ettersom at jeg manglet et par av ingrediensene. Resultatet ble mer enn godkjent hos både mannen og storesøster, og selvsagt også meg selv. Dette kunne jeg lett spist i stedet for godis på en lørdag, og alle som kjenner meg vet at DA må det være godt. Jeg er nemlig en godtemums uten like.. Spør du meg smakte dette bare helt himmelsk, og at dette var hjemmelaget og sunt var nesten for godt til å være sant.

  ♥ Du trenger 

  50 g mandler

  20 g kokosolje

  20 g sukrin gold

  1 ss honning

  20 g kakao

  8 dråper stevia vanilje 

   

  ♥ Slik gjør du 

  Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du får en våt masse. Selv har jeg verken kjøkkenmaskin eller blender, så jeg brukte min trofaste Tupperware Extra Chef, og det fungerte som bare det: for dere som vet hva jeg snakker om her. Hell massen utover til en firkant i en form, gjerne med plastfolie nedi. Sett massen inn i fryseren i 15-20 minutter. La stå litt på kjøkkenbenken før du skjærer opp i firkanter. Jeg synes de var aller best når de var ganske kalde og harde, men de var også helt nydelige når de hadde myknet litt og fått romtemperatur. 

  Et lite tips er å lage mer hvis du ikke skal spise alene, for dette var usedvanlig godt. Jeg laget oppskriften x 3 og fikk det dere ser på tallerkenen og litt til. Bitene er ganske mektige og det passer perfekt med  frukt eller bær ved siden av. Selv hadde jeg bare frosne bringebær, så da ble det sånn! 

  SONY DSC

  ENJOY 

 • Publisert: 10.04.2016, 22:21
 • Kategori: Oppskrifter
 • 0 kommentarer
 • hits