Denise Parreira Wedel

TAPASNIGHT

  • Publisert: 26.07.2016, 14:00
  • Kategori: Tips & anbefalinger
  • Tapaskvelder er en klassiker her i hus og jeg blir aldri lei. Det fine med tapaskvelder er at du kan gjre s akkurat s mye eller s lite du vil ut av det. Du kan lage mye mat, du kan lage lite mat. Du kan lage fancy mat, du kan lage casual mat. Alt ligger i dine hender, og en tapaskveld trenger overhode ikke vre srlig anstrengende stelle i stand. Dessuten er tapas fint velge om du har invitert hjem mange, p denne mten kan alle ta med seg et par retter hver, slik at det verken blir anstrengende vre vertskap eller for dyrt. Det er jo ikke til legge skjul p at mat fort kan bli veldig dyrt, og srlig om man skal lage til mange. Tapas er selvsagt ikke et unntak her, men om du er kreativ, finner riktige oppskrifter, kan kjpe rvarer som du kan bruke i flere retter og kanskje har litt liggende i fryseren - s trenger det faktisk ikke bli s fryktelig vondt for lommeboken. 

    SONY DSC

    SONY DSC

    Her er mine absolutte favoritter:

    ♥  Spekefat  ♥  Baconsurrede dadler ♥  Kyllingspyd ♥  Foccacia  ♥  Aioli ♥   Olivener ♥   Laksewraps ♥  Spekewraps ♥   Btpoteter ♥  Hvitlksmarinerte scampi ♥    

    Andre ting som gjr seg veldig godt p tapasbordet er grnn salat, gresk salat, mango- og avokadosalat, mozzarella- og tomatsalat, marinerte hvitlker, spanske kjttboller, tzatziki, eggerre, rkelaks og/eller gravlaks, pastasalater, kyllingvinger/kyllingklubber, fat med ost og kjeks, risotto, fylte sjampinjonger, bruschetta, pai, og fylte paprika. Listen over ting du kan lage, er uendelig lang! Sk litt rundt p internett, og jeg lover deg vann i munnen og en sulten mage. 

    SONY DSC

    P et tapasbord er det bare du selv som kan sette dine begrensninger, og det finnes alts s mye gode oppskrifter p nett. Dessuten kan du fint gjre oppskriftene om til dine egne, eller du kan rett og slett la kreativiteten f prve seg og finne p noe nytt og spennende. Du trenger ikke lage mange retter for at tapas skal se spennende ut, velg et par retter som er "safe" og spice opp med et par spennende retter - slik vil du ha noe for en hver smak! 

    Hvis du trr utforske litt med krydder og lage egne marinader, s vil du kanskje oppdage at nye og spennende smaker blir dannet. Jeg har selv funnet mye matglede i prve meg ut p kjkkenet. Noen ganger funker bare ikke smakene sammen, men nr du fr det til: Ja, da er det virkelig moro! Min oppfordring er alts trre, ogs nr det gjelder tapas. Lag noe annerledes. Prv deg p en ny oppskrift. Bruk krydder du aldri har brukt fr. Tenk s mye vi gr glipp av om vi bare spiser det samme hver eneste dag.. 

    SONY DSC

    Aioli og foccacia kjper jeg som regel ferdig, rett og slett fordi jeg synes de ferdige alternativene her er vel s gode som (eller bedre) enn hjemmelaget! Den eneste foccacian som slr Meny sin, er svigermor sin! Aioli har jeg fortsatt til overs finne en som smaker bedre en Bjerke sin fantastiske Aioli! Mmm, N fikk jeg vann i munnen.. 

    SONY DSC


    SONY DSC

    Jeg hper dette var et par gode tips for en vellykket tapaskveld, men til slutt vil jeg minne dere p en siste ting: Ikke stress, det viktigste med slike kvelder er jo faktisk selskapet! Jeg har en tendens til stresse alt for mye fr vi skal ha besk, men en tapaskveld blir da vellykket selv om du ikke rakk lage alt eller om kanskje ikke all maten ble like god som forventet! Smil og vr glad, s kommer du langt :-) 

  • Publisert: 26.07.2016, 14:00
  • Kategori: Tips & anbefalinger
  • 0 kommentarer
  • Sommerfavoritt

  • Publisert: 18.06.2014, 12:00
  • Kategori: Tips & anbefalinger
  • Ok. N skjnner jeg virkelig hvorfor alle bloggere skryter av denne ZERoh saften, den er jo virkelig god! Jeg har vrt en stor tilhenger av FunLight det siste ret, men denne er definitivt min nye favoritt og faste inventar i kjleskapet! Jeg har ogs store planer om lage saftis av denne. Og gele. Mmm, fr vann i munnen bare av tanken!



  • Publisert: 18.06.2014, 12:00
  • Kategori: Tips & anbefalinger
  • 1 kommentarer
  • hits