Denise Parreira Wedel

TAPASNIGHT

 • Publisert: 26.07.2016, 14:00
 • Kategori: Tips & anbefalinger
 • Tapaskvelder er en klassiker her i hus og jeg blir aldri lei. Det fine med tapaskvelder er at du kan gjøre så akkurat så mye eller så lite du vil ut av det. Du kan lage mye mat, du kan lage lite mat. Du kan lage fancy mat, du kan lage casual mat. Alt ligger i dine hender, og en tapaskveld trenger overhode ikke å være særlig anstrengende å stelle i stand. Dessuten er tapas fint å velge om du har invitert hjem mange, på denne måten kan alle ta med seg et par retter hver, slik at det verken blir anstrengende å være vertskap eller for dyrt. Det er jo ikke til å legge skjul på at mat fort kan bli veldig dyrt, og særlig om man skal lage til mange. Tapas er selvsagt ikke et unntak her, men om du er kreativ, finner riktige oppskrifter, kan kjøpe råvarer som du kan bruke i flere retter og kanskje har litt liggende i fryseren - så trenger det faktisk ikke å bli så fryktelig vondt for lommeboken. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Her er mine absolutte favoritter:

  ♥  Spekefat  ♥  Baconsurrede dadler ♥  Kyllingspyd ♥  Foccacia  ♥  Aioli ♥   Olivener ♥   Laksewraps ♥  Spekewraps ♥   Båtpoteter ♥  Hvitløksmarinerte scampi ♥    

  Andre ting som gjør seg veldig godt på tapasbordet er grønn salat, gresk salat, mango- og avokadosalat, mozzarella- og tomatsalat, marinerte hvitløker, spanske kjøttboller, tzatziki, eggerøre, røkelaks og/eller gravlaks, pastasalater, kyllingvinger/kyllingklubber, fat med ost og kjeks, risotto, fylte sjampinjonger, bruschetta, pai, og fylte paprika. Listen over ting du kan lage, er uendelig lang! Søk litt rundt på internett, og jeg lover deg vann i munnen og en sulten mage. 

  SONY DSC

  På et tapasbord er det bare du selv som kan sette dine begrensninger, og det finnes altså så mye gode oppskrifter på nett. Dessuten kan du fint gjøre oppskriftene om til dine egne, eller du kan rett og slett la kreativiteten få prøve seg og finne på noe nytt og spennende. Du trenger ikke å lage mange retter for at tapas skal se spennende ut, velg et par retter som er "safe" og spice opp med et par spennende retter - slik vil du ha noe for en hver smak! 

  Hvis du tørr å utforske litt med krydder og å lage egne marinader, så vil du kanskje oppdage at nye og spennende smaker blir dannet. Jeg har selv funnet mye matglede i å prøve meg ut på kjøkkenet. Noen ganger funker bare ikke smakene sammen, men når du får det til: Ja, da er det virkelig moro! Min oppfordring er altså å tørre, også når det gjelder tapas. Lag noe annerledes. Prøv deg på en ny oppskrift. Bruk krydder du aldri har brukt før. Tenk så mye vi går glipp av om vi bare spiser det samme hver eneste dag.. 

  SONY DSC

  Aioli og foccacia kjøper jeg som regel ferdig, rett og slett fordi jeg synes de ferdige alternativene her er vel så gode som (eller bedre) enn hjemmelaget! Den eneste foccacian som slår Meny sin, er svigermor sin! Aioli har jeg fortsatt til overs å finne en som smaker bedre en Bjerke sin fantastiske Aioli! Mmm, NÅ fikk jeg vann i munnen.. 

  SONY DSC


  SONY DSC

  Jeg håper dette var et par gode tips for en vellykket tapaskveld, men til slutt vil jeg minne dere på en siste ting: Ikke stress, det viktigste med slike kvelder er jo faktisk selskapet! Jeg har en tendens til å stresse alt for mye før vi skal ha besøk, men en tapaskveld blir da vellykket selv om du ikke rakk å lage alt eller om kanskje ikke all maten ble like god som forventet! Smil og vær glad, så kommer du langt :-) 

 • Publisert: 26.07.2016, 14:00
 • Kategori: Tips & anbefalinger
 • 0 kommentarer
 • Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  hits