Denise Parreira Wedel

Oppskrift: Thailandsk Biffsalat

 • Publisert: 20.11.2015, 11:56
 • Kategori: Oppskrifter
 • I går kveld hadde jeg Madeleine over på kveldsmat, og jeg kunne bare ikke la være å knipse noen bilder av det jeg skulle lage. Denne oppskriften er nemlig altfor god til å ikke deles. Historien bak første gang jeg smakte denne salaten er ganske morsom, så jeg tar kortversjonen: Vi spoler tilbake til mai-juni og jeg er PT-student. Denne studiehelgen har jeg ikke noe sted å bo, men ei klassevenninne tilbyr meg sengeplass hos henne og jeg takker ja. Det ender med at ei til i klassen overnatter der. Det er lørdag og vi er dødsslitne etter enda en lang og tung studiedag. Vi sitter i bilen og diskuterer hva vi skal ha til middag. Vero, som vi skulle bo hos forslår Thailandsk biffsalat. Jeg kjente nesten jeg himlet med øynene. Altså, ærligtalt. Greit vi er PT-studenter, men vi MÅ ikke spise en salat på lørdagskvelden.. Jeg prøvde å være positiv til forslaget, men jeg tror det lyste av hele meg at jeg synes det var et dårlig forslag. Selv foreslo jeg pizza, men det var død kamp. Det ble Thailandsk Biffsalat. Jeg var sulten som en hest og kom til slutt til et punkt hvor jeg nesten kunne spist hva som helst. Det hele endte med at jeg forgudet salaten og forsynte meg tre ganger!

  Jeg vet jo at man ikke skal dømme mat før en har smakt, men jeg tenkte "det er en salat, det er grenser på hvor godt det kan være" - I WAS WRONG. Dette er noe av det beste jeg har smakt! Vi dro forresten til en kiosk etterpå og kjøpte ca 1kg med smågodt hver, hver vår Ben & Jerry´s bøtte og potetgull.. Sånn siden vi hadde vært så sunne liksom.. Jeg flirer her jeg sitter og skriver dette, for en fantastisk fin helg! Det ble PT-er ut av oss alle, i tilfelle noen skulle være i tvil! 

  Dette trenger du til 4 personer

  500g mørbrad biff

  1 hodesalat

  1/2 bunt fersk koriander

  1pk cherrytomater (deles i to) 

  5 reddiker (i tynne skiver)

  1 rødløk (i tynne skiver)

  1pk minimais

  Til dressingen

  4ss fiskesaus

  4ss soyasaus

  saften fra 2-3 lime

  2 fedd hvitløk (finhakket)

  1 chilli finhakket (uten frøene) 

  Slik gjør du

  1. Riv salaten, kutt opp løk, reddiker og cherrytomater. Forvell minimaisen. Bland alle disse ingrediensene og koriander sammen til en salat. 

  2. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen. Vær forsiktig med chillien, den varierer ofte i styrke. PS: Sausen skal være sterk.

  3. For å få det perfekte biffkjøttet: Del opp biffstykket i flere stykker på ca. 7-8cm. Varm opp stekepannen på middels varme med godt smør, gjerne melange. Legg biffen i stekepanna når det småfreser. Kjøttet skal småsteke på hver side i ca. 2 minutter, det skal ikke stekes slik at det får stekeskorpe. Legg kjøttet til side og la det hvile/ettersteke i ca. 2 min. Ha nytt smør i stekepanna og fres kjøttet på begge sider til det har en gyllen brunfarge og god stekeskorpe. Skjær opp stykkene i tynne skiver før du legger kjøttet over salaten. Hell dressingen over salaten til slutt! Voilá!  Bon appétit 

 • Publisert: 20.11.2015, 11:56
 • Kategori: Oppskrifter
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Lisa Rørvik

  20.11.2015 kl.12:19

  Dette så kjempe god ut, takk for en fin oppskrift :)

  Denise Parreira Wedel

  20.11.2015 kl.23:14

  Lisa Rørvik: Så hyggelig at du synes det! Bare hyggelig! God helg :)

  Skriv en ny kommentar

  hits